PDA

View Full Version : Dowody w odwołaniach.

Sasha Rookslayer
23-11-2015, 21:24
Witam, chodzi mi dokładnie o to, aby Administracja pokazywała nam w odwołaniach dowody na naszą winę.
Jak każdemu wiadomo albo i nie, gdy dostajemy bana, a nie mamy pojęcia za co, Administracja pisze nam, że popełniliśmy jakąś bardzo ciężką zbrodnie dlatego zostaliśmy zbanowani!

Pytam się skąd mamy wiedzieć co zrobiliśmy, skoro oni (ADMINISTRACJA) nie chce nam tego udowodnić ani powiedzieć, ponieważ jak to ktoś ładnie ujął "dowód jest do wglądu Ekipy". Spoko ale skąd mamy wiedzieć czy nie robicie nas za przeproszeniem w hooya i dajecie bany za darmo, bo hmm, podpadliśmy Wam z czymś? Nie dziwcie się, że tak pisze, ponieważ ostatnim czasy sporo osób widzi to jak faworyzujecie swoich znajomych i nie tylko.

Więc proszę mi jeszcze jedno wyjaśnić, dlaczego jest dział Skargi - Odwołania - Zgłoszenia, skoro odwołując się od bana nie możecie nam pokazać nagrania na naszą osobę, bądź jakiegoś innego dowodu, który ewidentnie pokazuje naszą winę? Dla mnie to jest naprawdę śmieszne.

Dziwne, że Wy dostajecie dowody. Ja pisze odpowiednio odwołania.
Słowa Rinsona na moje ostatnie odwołanie:

Nikt ci nic nie musi udowadniać, dowód jest do wglądu Ekipy.

Napisane około 2 miesiące temu, gdy również wtedy pisałem odwołanie, bo nie miałem pojęcia za co ban.

Dwa Plus Jeden
23-11-2015, 21:27
Ze względu na to co teraz się wyczynia, i siedząc czasem pod temple widząc, że ktoś dostaje bana, a zaraz unbana po parunastu minutach, jestem za :p.

Hokage
23-11-2015, 21:31
Też nie raz nie wiedziałem za co bana mam i jak napisałem to admin napisał mi żebym się domyślił i zamknął temat. Dowodu Ci nie da bo jak np. ktoś nagra na Ciebie filmik i Cie podjebie to ekipa Ci go nie pokaże bo to jest "tajne"

Xienus aka Czeczen
23-11-2015, 21:33
to jest wręcz śmieszne...
normalnie w życiu jak coś zrobisz to muszą przedstawić dowody i wtedy sie zaczynasz bronic a nie odwrotnie, bany za free to norma na apo od zawsze ale teraz się to nasoliło... <ciach> by Splaxor
a jak robiłem w zgłoszeniach tematy z nagraniami jak jihady używają wulgaryzmów to były one usuwane, później Yagami w którymś z wątków odpisał ze na nagraniach nie było widać bota wiec je usuwał! ale ja pisałem o wulgaryzmach! porażka!
<ciach - offtop> Splaxor
wracając do tematu! dowody powinny byc jawne dla wszystkich stron konfliktu! nie mam prawa ani obowiązku ufac Administracji w ciemno, to nie my gramy dla nich tylko oni są dla nas, jedynie Mortiis może powiedzieć ze nam łaskę robi ze to wgl działa ale Yagami, Bleyn czy Rinson jak juz mają pozycje to powinni działać dla dobra serwera a nie swojego.

Zarexoholik?
23-11-2015, 21:35
Nagranie jest do wglądu ekipy, a jeśli nie zgadzasz się co do bana to możesz prosić o wypowiedź w odwołaniu innej osoby z administracji.

Chcesz mieć wgląd do dowodów? Jak ty to sobie wyobrażasz? Myślisz, że będziesz mógł zobaczyć kto i kiedy cię nagrał? :v Przecież zgłoszenia powinny być anonimowe. :)

dajecie bany za darmo

W tych czasach nie ma nic za darmo.

faworyzujecie swoich znajomych i nie tylko.

Czyli kogo jeszcze faworyzują? Czyichś znajomych? :v

Pytam się skąd mamy wiedzieć co zrobiliśmy

Zapoznaj się z regulaminem APO to będziesz wiedzieć czego nie można robić. Nie będziesz musiał zakładać tak żenujących tematów.

Nieuzasadnione głosy na nie, nie będą brane pod uwagę.

http://i66.tinypic.com/jfd8x4.gif

djakon
23-11-2015, 21:54
Swego czasu kiedy zostalem zbanowany i chcialem sie dowiedziec za co otrzymalem odpowiedz natychmiast zatem nie widze tu najmniejszego problemu.

Nieuzasadnione głosy na nie, nie będą brane pod uwagę.

Wydaje mi sie, ze powinienes dostac warna.

Rinson
24-11-2015, 06:52
1. Chyba nie po to ktoś zrobił dział zgłoszeń tak, żeby inni nie widzieli postów poza swoimi. Jaki jest sens jak np. zgłosiłbym Cię, a Yagami by Ci pokazał nagranie z mojego zgłoszenia? Moim zdaniem tworzenie działu zgłoszeń jako prywatnego w tej chwili mija się z celem.
2. Nie zawsze możemy pokazać nagranie z uwagi na to, że niektórych rzeczy gracz widzieć nie powinien.
3. To nie Ekipa ma Ci coś udowadniać. Ty możesz udowadniać co najwyżej swoją niewinność o ile taka była.
4. Na przyszłość według regulaminu APO ze strony głównej (rejestrując konto na APO i grając akceptujesz zasady znajdujące się tam, to tak dla przypomnienia):

Gracz ma prawo odwoływać się od decyzji GMa/Tutora na forum, w specjalnym dziale, koniecznie popierając się dowodami. W innym przypadku, tłumaczenia są ignorowane. Więc tak na prawdę, skoro nie masz dowodu to ja Twój temat według regulaminu mogę olać za przeproszeniem ciepłym moczem...

Xienus aka Czeczen
24-11-2015, 07:25
1. Chyba nie po to ktoś zrobił dział zgłoszeń tak, żeby inni nie widzieli postów poza swoimi. Jaki jest sens jak np. zgłosiłbym Cię, a Yagami by Ci pokazał nagranie z mojego zgłoszenia? Moim zdaniem tworzenie działu zgłoszeń jako prywatnego w tej chwili mija się z celem.
2. Nie zawsze możemy pokazać nagranie z uwagi na to, że niektórych rzeczy gracz widzieć nie powinien.
3. To nie Ekipa ma Ci coś udowadniać. Ty możesz udowadniać co najwyżej swoją niewinność o ile taka była.
4. Na przyszłość według regulaminu APO ze strony głównej (rejestrując konto na APO i grając akceptujesz zasady znajdujące się tam, to tak dla przypomnienia):
Więc tak na prawdę, skoro nie masz dowodu to ja Twój temat według regulaminu mogę olać za przeproszeniem ciepłym moczem...

ale jak mistrzu mam się odwołać jak nie wiem od czego? skoro nie udowodniacie mi mojej winy tylko w ciemno wciskacie ze cos zrobiłem i mam w to wierzyc? i nie wymądrzaj sie tak regulaminem bo własnie po to powstał ten temat aby go zmienic. nie zapominaj ze Ty masz Administratora bo my gramy a nie odwrotnie.
jezeli większość graczy chce wiedziec za co dokładnie została zbanowana a nie tylko "bociles! mam nagranie! nie powiem ci kiedy i jak bo to nie twoja sprawa! domyśl sie! nie jesteś jihadem żebyś mógł dostawać free unbany i prywatne najazdy! "
zrozumiałe ze nie wszystko można pokazać ale w większości wypadków są to nagrania robione przez GMa a takie powinny byc dla nas dostępne...

@down
jedyny prawdziwy post

Soi
24-11-2015, 07:26
Więc tak na prawdę, skoro nie masz dowodu to ja Twój temat według regulaminu mogę olać za przeproszeniem ciepłym moczem...

Jak dobrze, ze opuscilem ten serwer wiele lat letmu, to ze gracze to umyslowe dno bylo wiadome od dawna ale to, ze administracja to buce zrozumialem dopiero ostatnio.

Olac cieplym moczem to moga Cie gracze, zreszta juz od dawna to robia i niedlugo bedziecie sobie gmowac sami sobie i bardzo dobrze.
Wytlumacz mi w jaki sposob ktos ma udowodnic swoja niewinnosc w przypadku gdy nawet nie podajesz dowodow na jego wine? Monitoring za plecami skierowany na klawiature i monitor to chyba jednya opcja. Zacznij wplacac po pare tys na konto z kazdego graczy a bedzie szansa na zalatwienie.

Chamstwo i buta az promienieje od tej ekipy, niestety nie potraficie mortisowi i santano przypilnowac interesu na tyle, zeby nic nie naprawic ale chociaz nic nie spierdolic

PS. Gdyby nie masa lat jaka tutaj gracze zostawili to juz dawno by was "olali cieplym moczem".
A to jak bardzo chujowa zagrywka jest powolywanie sie na regulamin ktory nie jest zgodny ze wszelkimi aktami prawnymi w polsce to smiech na sali.
Regulamin mojego posta: kto przeczytal ten wplaca 1000000000000zl na konto o nr: 997. Zenada.

Sokol from West
24-11-2015, 09:38

No dobrze, nie musicie pokazywać nagrania zawsze, ale przecież problemem nie jest odpisać, że przykładowo "gracz xxx(bez podawania nicków) zgłosił Cię jak używałeś botów np. na automanas/suwanie/e ringa". Przecież to wystarczy, żeby jakoś się bronić, takie trudne do zrozumienia?

Jak ma udowodnić swoją niewinność, skoro nawet nie wie za co został zbanowany? XD Włącz mózg, jeśli posiadasz coś takiego.

Zajebiste podejście do graczy, dalej rzucajcie banami na lewo i prawo, pogratulować tylko :)

@t

Jestem na tak, wystarczy nie pisać kto doniósł, a sam powód bana z sensownymi argumentami(w szczególnych przypadkach nagranie) i tyle w temacie, a nie strzelać banami na lewo i prawo, bez żadnego uzasadnienia.

Okey
24-11-2015, 10:01
No ulubiony paradoks apo - żeby nie dostać darmowego bana, razem z tibią musisz uruchamiać tibia cam'a żeby w razie czego mieć dowód na to, że nic nie zrobiłeś XD

ps. jestem na tak o.o

Sasha Rookslayer
24-11-2015, 10:43

1. Jest właśnie taki sens, abyśmy sami się przekonali o swojej winie, bo skąd mamy wiedzieć, że nie okłamujecie nas?
2. Spoko, nie zawsze możecie pokazywać nagranie, lecz większość nagrań byście mogli pokazać, tak? Jeżeli dla Was to problem, to ja już nie wiem co myśleć. W końcu możecie napisać co zrobiliśmy, gdzie i kiedy, przecież nic się nie stanie, lol.
3. Tak? Mamy udowadniać coś, czego nie wiemy? Skąd mamy wiedzieć za co zostaliśmy ukarani? Co Ty myślisz, że ja albo ktoś inny to wróżbici i przepowiadamy przyszłość/ przeszłość? Albo, że logując do gry mamy mieć włączonego cama? Ogarnij się gościu, bez kitu.
4. Powodzenia z takim podejściem. A kto kogo może olać moczem to już nie skomentuje.

Czekam zaraz na warna w postaci xxx punktów albo i bana, haha! Coraz śmieszniej się tu robi.

@Xienus aka Czeczen
Po co mu piszesz, oni i tak wiedzą swoje, a Ciebie i tak nie posłuchają. Przecież oni zawsze mają racje. XD

@Soi
Dobrze napisane, haha! Repucik leci! :)
Ciekawe czy dostaniesz warna za obrazę, bo im dupę ściśnie, że napisałeś prawdę i ciekawe czy Ci posta usuną. :D

@Week
Tworzy bekę.

@Okey
Nom, musimy siedzieć 24/7 z camem, bo inaczej wiesz..

@edit

Jeśli ktoś dalej uważa, że jest niesprawiedliwie zbanowany to sprawą może zająć się inny gamemaster lub administrator.

Który? Bleyn, Rinson? XD Śmiech.
Mortiis, Santano? Nie mają czasu na to.
Ferrum, Kellet? :D:D:D:D Haha!

A może Tygrys albo Squid? :D

BAŁT
24-11-2015, 11:30
Zaznaczam na nie bo jestem z Jihad to wiadome ;)

A tak serio to jest mi to zupełnie obojętne od lat dostaje tu tylko bany za destrukcje a to za m walla albo utrudnianie/przeszkadzanie w quest i też nie widziałem nagrań ale zawsze gdy się odwołałem to dostawałem info kiedy za co i co robiłem. Regulamin podany dla graczy jest na tyle ubogi i ma tyle możliwości interpretacji ze można robić co się tylko chce a do regulaminu administracji nikt z nas nie ma dostępu a jesteśmy karani za pkt w nim zawarte co od zawsze mnie śmieszyło.

Od tamtej pory zawsze jak robię coś co <może> być niezgodne z regulaminem po prostu to nagrywam by potem mieć argumenty do odwołania i najlepiej to nie dać się przyłapać ;)

Yagami
24-11-2015, 12:54
Jedynie w nielicznych przypadkach możemy pokazywać nagrania.
Zawsze mówię za co dokładnie jest ban, w przypadku wyzywania mogę nawet zacytować użyte słowa lub zrobić odpowiednio ssy z nagrania, ale chyba jasne jest, że nie pochwalę się w jaki dokładnie sposób wykryłem np. bota, ponieważ ekipa ma na to swoje sposoby.
Jeśli ktoś dalej uważa, że jest niesprawiedliwie zbanowany to sprawą może zająć się inny gamemaster lub administrator.

Hussein
24-11-2015, 14:43
Zawsze mówię za co dokładnie jest ban, w przypadku wyzywania mogę nawet zacytować użyte słowa lub zrobić odpowiednio ssy z nagrania, ale chyba jasne jest, że nie pochwalę się w jaki dokładnie sposób wykryłem np. bota, ponieważ ekipa ma na to swoje sposoby.

Czasami to co czytam aż "dosłownie" rzygać mi sie chce...
Jakie wy macie sposoby?
Komendę na szybkie odebranie życia do 1hp i powrót żeby zobaczyć czy nie ma auto uh?
Albo postawicie potwora za ekranem żeby zobaczyć czy auto-atak zaznaczy z za ekranu?
Powiem wam jedno Administracjo może i jesteście dorośli.. Może i nie każdy nie interesuje mnie to.. Jest to głupia gra w której latasz ludzikiem i robisz misje a nie życie realne.. Traktujecie to jak Pani na poczcie która nie chce wydać ***** listu z sądu innej osobie albo jak informacje na temat strefy 51.. XD że tak użyje takiego zdania..

Czytam już od paru dni praktycznie każdy temat na forum.. Ludzie dodają dowody, zdjęcia, filmy co wy za przeproszeniem odpierdalacie.. Sami nie jesteście w porządku a oczekujecie tego od innych...

Każdy gracz wysyła wam swoje pieniądze na to aby serwer się utrzymał.. Co dostajemy w zamian?
Bany?
Zero Eventów?
Zero Najazdów?
Poterminowe Aktualizacje?

@Yagami
Na Ciebie mam tylko jedno zdanie.. Podziwiam Mortiisa że wybrał Cie na GM-a potrafisz ciągle siedzieć na grze, wpierdalać bany a w momencie gdy odebrałeś moje zgłoszenie odpisałeś 2 razy chyba najbardziej zjebanymi zdaniami jakie można kiedykolwiek usłyszeć po czym to olałeś.

Tyle w temacie.

Adasik
24-11-2015, 14:52
Drogi Sasho jeśli ty nie wiesz za co dostajesz bana w tak banalny sposób to ci objaśnię! Np. na niżej przedstawionym filmiku wstawiasz link do twojego tematu na forum na kanale trade tylko po to żeby ludzie ci komentowali, bo wstawiłeś odświeżyłeś temat. Dla twojej wiadomości kanał Trade to taki kanał, gdzie powinny być tylko wysyłane oferty kupna/sprzedaży. Z braku czasu na napisanie zgłoszenia-wstawiam je teraz. Mam nadzieję, że ci przedłużą bana.

NvRBrran_gY

#t.
Myślę, że gramy na tym serwerze na tyle długo, że wiemy za co jesteśmy banowani. Jak pushowałeś nas na Creatora żebyśmy padli gdy siochaliśmy/uhaliśmy Vegete to też nie wiedziałeś, że to jest destruktywne zachowanie?

@Down
Zabiłeś Flaca i mnie, został Sciex i Vegeta, którzy sobie w spokoju bili Creatora do czasu gdy nie zacząłeś nas suwać i przeszkadzać więc? Więc jest to destruktywne.
Rozsyłanie linków na trade jest zabronione bez różnicy czy to przypadkowo czy też specjalnie, a potem się tłumacząc, że się nie chciało. Mam zatem nadzieję, że ban będzie wydłużony.
Mam jednak nadzieję, że ban będzie wydłużony

Sasha Rookslayer
24-11-2015, 14:57
Drogi Sasho jeśli ty nie wiesz za co dostajesz bana w tak banalny sposób to ci objaśnię! Np. na niżej przedstawionym filmiku wstawiasz link do twojego tematu na forum na kanale trade tylko po to żeby ludzie ci komentowali, bo wstawiłeś odświeżyłeś temat. Dla twojej wiadomości kanał Trade to taki kanał, gdzie powinny być tylko wysyłane oferty kupna/sprzedaży. Z braku czasu na napisanie zgłoszenia-wstawiam je teraz. Mam nadzieję, że ci przedłużą bana.

NvRBrran_gY

Bardzo ładny filmik, polecam aby go obejrzeć całego. Co z tego, że tam wstawiłem link? Może się pomyliłem? :>
Każdy wie, że zawsze, gdy wstawiam nowe fotki - pisze link do tematu na kanale Game-Chat. Na tym filmie nie widać, abym spamował tematem na Trade-Main, więc wiadomo, że nie pisałem na tym kanale specjalnie.

Pozdrawiam Cie serdecznie. Nie będzie przedłużania bana. :)

@up
Zabiłem raz Was (Ciebie i Flaca), po czym Flac przybiegł i sam mnie bił, gdy blokowałem Creatora, przez co dwie osoby padły. Więc?
Druga sprawa, pushowałem Was, ponieważ chciałem "bić się z wami, pekować', a że Wy nie chcieliście się bić i specjalnie mieliście zaznaczonego potwora to już Wasz problem. Ja Was przesuwałem, aby Was zaznaczyć i zabić, proste. :)

Pierwszy Boonek
24-11-2015, 15:12
to jest wręcz śmieszne...
normalnie w życiu jak coś zrobisz to muszą przedstawić dowody i wtedy sie zaczynasz bronic a nie odwrotnie, bany za free to norma na apo od zawsze ale teraz się to nasoliło... wystarczy ze nie lubisz jihadow i masz pewność ze bana dostaniesz!
Jihady banów nie dostają bo nikt ich nie sprawdza odkąd nie ma Mareckiego i Santano!
a jak robiłem w zgłoszeniach tematy z nagraniami jak jihady używają wulgaryzmów to były one usuwane, później Yagami w którymś z wątków odpisał ze na nagraniach nie było widać bota wiec je usuwał! ale ja pisałem o wulgaryzmach! porażka!
tak samo dzisiaj jak z Sashą weszliśmy na piotra i zobaczyliśmy ze są jihady i biją creatora a Pih ma pk to go zabiliśmy i poszliśmy bic swojego creatora! to Yagami przyszedł swoją postacią i czekał aż się przeżuci na niego creator by dać za tamtego deda bana dla Sashy...
wracając do tematu! dowody powinny byc jawne dla wszystkich stron konfliktu! nie mam prawa ani obowiązku ufac Administracji w ciemno, to nie my gramy dla nich tylko oni są dla nas, jedynie Mortiis może powiedzieć ze nam łaskę robi ze to wgl działa ale Yagami, Bleyn czy Rinson jak juz mają pozycje to powinni działać dla dobra serwera a nie swojego.

Oni o tym zapomnieli juz dawno temu, a sa tacy co nawet o tym nigdy nie wiedzieli :D

1. nick zawsze mozna ukryc,nagrac camem cama bez nicku czy cokolwiek, udostepnianie dowodow musialoby sie odbywac za porozumieniem obu stron i w okreslonych przypadkach tak aby nie bylo to wykorzystane w zlym celu

2. Przestan.. co ty tam takiego mozesz ukrywac, wszystko co tam macie juz dawno sprzedali ci co kiedys byli GMami

3. jedyny w miescie bar w ktorym goscie podaja drinki barmanom Xd

4. beka beka beka, gdybym mial taki server i jeden z moich GM napisalby cos takiego na oficjalnym forum wyjebalbym go tego samego dnia :O

Jak dobrze, ze opuscilem ten serwer wiele lat letmu, to ze gracze to umyslowe dno bylo wiadome od dawna ale to, ze administracja to buce zrozumialem dopiero ostatnio.

Olac cieplym moczem to moga Cie gracze, zreszta juz od dawna to robia i niedlugo bedziecie sobie gmowac sami sobie i bardzo dobrze.
Wytlumacz mi debilu, bo inaczej juz sie Ciebie nie da nazwac w jaki sposob ktos ma udowodnic swoja niewinnosc w przypadku gdy nawet nie podajesz dowodow na jego wine? Monitoring za plecami skierowany na klawiature i monitor to chyba jednya opcja. Zacznij wplacac po pare tys na konto z kazdego graczy a bedzie szansa na zalatwienie.

Chamstwo i buta az promienieje od tej gowno wartej ekipy, niestety nie potraficie mortisowi i santano przypilnowac interesu na tyle, zeby nic nie naprawic ale chociaz nic nie spierdolic.

Nie zapomnij usunac mojego posta zaslanianac sie tym, ze cie obrazilem zamiast zmoderowac jedno slowo. ;)

PS. Gdyby nie masa lat jaka tutaj gracze zostawili to juz dawno by was "olali cieplym moczem".
A to jak bardzo chujowa zagrywka jest powolywanie sie na regulamin ktory nie jest zgodny ze wszelkimi aktami prawnymi w polsce to smiech na sali.
Regulamin mojego posta: kto przeczytal ten wplaca 1000000000000zl na konto o nr: 997. Zenada.

Nie moge sie naczytac :D 100% sie zgadzam

Sposoby?XD
Dobra to dzis bonkowi zajebiemy bana, mortisa nie ma rinson nic nie powie to chuj

Inny gamemaster? swoj swojego kryje - jest was za malo a do tego 2 z jednej gildi!!! to niedopuszczalne!

#t Dodam od siebie, ze Gmowie nie powinni grac normalnymi postaciami!!! Opcja magika - skilowanie i nic wiecej byla ok ale nie pelna rywalizacja z graczami! Widzialem Bleyn zrobil kupil se postac i zmienil nick - gz kiedys jak viskolvenem padl na rsie od essama ktorego probowal zabic solo to w amoku i szale agresji wybiegl z temple jeszcze 3x bijac essama majac ofc rsa i brak uh zeszta kazdy dobrze wie co to za gracz i beka ze taki ktos wgl dostal sie na takie stanowisko XDXDXD lololo nigdy foruma nie mial nawet chyba XDDXDX mniejsza w kazdym razie rywalizacja dazy bezposrednio do stronniczosci czy tez wykorzystywania pozycji dla wlasnych celow

Oczywiscie jestem na tak - http://scr.hu/99jj/4xl62

Przyklad olania i wyjebania kielbasy po stronniczym zbanowaniu

http://i66.tinypic.com/2lvn9d.png

A tutaj? Mimo 3 filmow sprawa musiala zostac na tyle przeciagnieta abym stracil speeda, o dniu pacc nie wspomne - juz jednym filmem czy jednym jakimkolwiek dowodem obala sie ich brak

http://i68.tinypic.com/xee4om.png

Kumpel Armii
24-11-2015, 18:12
Jeżeli chodzi o okazywanie dowodów, to jest to tylko i wyłącznie w gestii Administracji, ponieważ prawo nikogo do tego nie zmusza. Wyjątkiem byłoby zwrócenie się policji bądź prokuratury na ich wniosek do administracji celem ukazania dowodów wykonanych czynności, natomiast nie wydaje mi się, żeby ktoś się sądził o bana. Chociaż... kto wie. Każdy z nas ma do tego prawo :)

Co do udzielania informacji, wówczas Administracja jest obowiązana do odniesienia się obszernie i kompleksowo względem nałożenia kary w postaci bana. Dotychczasowe podejście było i jest niezgodne z jakimikolwiek normami Skarg i reklamacji usług jakie świadczą.

W związku z powyższym, jestem jak najbardziej na tak! :)

#
Chciałbym jeszcze tylko dodać, że wypowiedzi osób reprezentujących Administrację są niekompetentne. Tak mi na myśl przyszło pewne zapytanie czytając wypowiedź Rinsona...

- Ciekaw jestem, czy "Regulamin APO" jest zgodny z prawem :confused:

Otóż drogi Rinsonie, nie możesz "olać" tematu, ponieważ każdemu należą się wyjaśnienia w związku z przyczyną nałożenia jakiejkolwiek kary, bądź niedotrzymania słowa, etc.

Rinson
24-11-2015, 20:49
No dobrze, nie musicie pokazywać nagrania zawsze, ale przecież problemem nie jest odpisać, że przykładowo "gracz xxx(bez podawania nicków) zgłosił Cię jak używałeś botów np. na automanas/suwanie/e ringa". Przecież to wystarczy, żeby jakoś się bronić, takie trudne do zrozumienia?

Jeżeli ja dałem bana (a ostatnio przyznaję ich mało), to zawsze pisałem, np.
"było zgłoszenie, że używałeś botów, sprawdziłem i faktycznie bociłeś to dostałeś bana". Nie każdy w Ekipie odpisuje tak samo:

takie trudne do zrozumienia?

Jak ma udowodnić swoją niewinność, skoro nawet nie wie za co został zbanowany? XD Włącz mózg, jeśli posiadasz coś takiego.

Akceptowałeś regulamin? Jak tak to "włącz mózg, jeśli posiadasz coś takiego."

1. Jest właśnie taki sens, abyśmy sami się przekonali o swojej winie, bo skąd mamy wiedzieć, że nie okłamujecie nas?A po co ktoś z teamu ma Cię oszukiwać z banem i ryzykować tzw. "free banem"? Każda osoba równa rangą lub wyższą może poprosić o dowód i co jak nagle się okaże, że dowodu nie ma?

2. Spoko, nie zawsze możecie pokazywać nagranie, lecz większość nagrań byście mogli pokazać, tak? Jeżeli dla Was to problem, to ja już nie wiem co myśleć. W końcu możecie napisać co zrobiliśmy, gdzie i kiedy, przecież nic się nie stanie, lol.
Jeżeli dane nagranie nie zawiera treści przeznaczonych tylko dla Ekipy to możemy pokazać - owszem. Co do napisania za co ban, gdzie i kiedy to nie widzę żadnego problemu, aby tak pisać.

3. Tak? Mamy udowadniać coś, czego nie wiemy? Skąd mamy wiedzieć za co zostaliśmy ukarani? Co Ty myślisz, że ja albo ktoś inny to wróżbici i przepowiadamy przyszłość/ przeszłość? Albo, że logując do gry mamy mieć włączonego cama? Ogarnij się gościu, bez kitu.
Myślę, że jesteś wróżbitą. W końcu od kilku miesięcy to Ty przepowiadałeś wielkie zmiany w świecie Rookgardu... Ogarnąć się proponuję Tobie.

Który? Bleyn, Rinson? XD Śmiech.
Mortiis, Santano? Nie mają czasu na to.
Ferrum, Kellet? :D:D:D:D Haha!
A może Tygrys albo Squid? :DMoże Sasha?

Otóż drogi Rinsonie, nie możesz "olać" tematu, ponieważ każdemu należą się wyjaśnienia w związku z przyczyną nałożenia jakiejkolwiek kary, bądź niedotrzymania słowa, etc.Oczywiście, że nie mogę olać tematu gdzie osoba pyta o szczegóły sytuacji za co dostała bana. Ale mogę już olać temat typu "ej dałeś mi dziś bana za słowo ***** weź mi go ściąg bo nie napisałem tak tylko inaczej". Gdzie tu jest dowód, że ja go zbanowałem a on nie napisał tak? W słowach gracza? No proszę Cię, ile razy nasza wiara na słowo została wykorzystana w odwrotny sposób?

Czytając Wasze posty zastanawia mnie jedno...

Więc tak na prawdę, skoro nie masz dowodu to ja Twój temat według regulaminu mogę olać za przeproszeniem ciepłym moczem...Akceptowaliście pewne zasady w regulaminie związane z odwołaniami. Dodatkowo macie wyszczególnione co powinien dany temat w dziale odwołań zawierać:
http://www.forum.toproste.pl/announcement.php?f=49
A już kompletnie nie mogę zrozumieć Waszej burzy wokół zdania:

Więc tak na prawdę, skoro nie masz dowodu to ja Twój temat według regulaminu mogę olać za przeproszeniem ciepłym moczem...Mogę =/= muszę, robię to. Mogę nie oznacza muszę ani nie oznacza, że robię. Mogę - mam takie prawo, ale nie muszę z niego korzystać. Przedstawiliśmy Wam pewne zasady, zaakceptowaliście je (w 90% pewnie nawet nie czytając) a teraz wielkie halo, bo nie czytaliście co akceptujecie. Ciekawe czy umowę na kredyt, sprzedaż domu, auta itp. też podpiszecie bez czytania, chociaż pewnie część tak by zrobiła.

Sokol from West
24-11-2015, 21:12
Jeżeli ja dałem bana (a ostatnio przyznaję ich mało), to zawsze pisałem, np.
"było zgłoszenie, że używałeś botów, sprawdziłem i faktycznie bociłeś to dostałeś bana". Nie każdy w Ekipie odpisuje tak samo:

Moim zdaniem każdy w Ekipie powinien odpisywać tak jak Ty, a nie nic nie odpisuje, co jest żałosne. Jebnął bana komuś i koniec tematu, bez jakiegoś uzasadnienia XD

Akceptowałeś regulamin? Jak tak to "włącz mózg, jeśli posiadasz coś takiego."

Akceptowałem jakiś śmieszny regulamin, który interpretujecie tak jak Wam się to podoba(nie jeden raz już to pokazaliście).

A po co ktoś z teamu ma Cię oszukiwać z banem i ryzykować tzw. "free banem"? Każda osoba równa rangą lub wyższą może poprosić o dowód i co jak nagle się okaże, że dowodu nie ma?
Jeżeli dane nagranie nie zawiera treści przeznaczonych tylko dla Ekipy to możemy pokazać - owszem. Co do napisania za co ban, gdzie i kiedy to nie widzę żadnego problemu, aby tak pisać.

Tak jak pisałem wyżej - zacznijcie pisać gdzie i kiedy jak to określiłeś, znacznie to ułatwi niektóre sprawy(jeśli chodzi o bany), bo może dla Ciebie to nie jest problemem, a dla innych w ekipie jest jak widać.

Czytając Wasze posty zastanawia mnie jedno...
Akceptowaliście pewne zasady w regulaminie związane z odwołaniami. Dodatkowo macie wyszczególnione co powinien dany temat w dziale odwołań zawierać:
http://www.forum.toproste.pl/announcement.php?f=49
A już kompletnie nie mogę zrozumieć Waszej burzy wokół zdania:
Mogę =/= muszę, robię to. Mogę nie oznacza muszę ani nie oznacza, że robię. Mogę - mam takie prawo, ale nie muszę z niego korzystać. Przedstawiliśmy Wam pewne zasady, zaakceptowaliście je (w 90% pewnie nawet nie czytając) a teraz wielkie halo, bo nie czytaliście co akceptujecie. Ciekawe czy umowę na kredyt, sprzedaż domu, auta itp. też podpiszecie bez czytania, chociaż pewnie część tak by zrobiła.

Marny przykład z tym:

Ciekawe czy umowę na kredyt, sprzedaż domu, auta itp. też podpiszecie bez czytania, chociaż pewnie część tak by zrobiła.
Nie porównuj jakiś umów z rl do jakiegoś regulaminu tibijskiego serwera, bo to jest śmieszne.

Ktoś dostał bana, to chyba ma prawo dowiedzieć się kiedy, gdzie i z jakiej sytuacji wynikł ten ban, a nie ktoś mu pisze, że "takie są zasady w ekipie bla bla bla". Przecież nikt od Was nie wymaga od razu nagrania lub nicku osoby która zgłosiła, a podstawowych informacji, a to chyba nie jest problem. Jeżeli ktoś za każdym razem takie coś odpisuje, bo mu się nie chce odpisać na zgłoszenie, to po cholerę taka osoba jest w ekipie?
Wystarczy napisać:

"Dostaliśmy zgłoszenie od jednego z graczy na Ciebie, zrobiłeś xxx w miejscu xxx, dnia xxx. Sprawdziłem, osoba banująca Cię miała racje z tym, że nałożyła na Ciebie bana na xxx czasu, po uprzednim obejrzeniu przeze mnie nagrania"

Rinson
25-11-2015, 06:59
Akceptowałem jakiś śmieszny regulamin, który interpretujecie tak jak Wam się to podoba(nie jeden raz już to pokazaliście).
Moim zdaniem punkt związany z odwołaniami i dowodami jest na tyle jasny, że istnieje tylko jedna jego interpretacja.

Nie porównuj jakiś umów z rl do jakiegoś regulaminu tibijskiego serwera, bo to jest śmieszne.
Czemu mam nie porównywać? Akceptując regulamin w pewnym sensie zawierasz z nami umowę. Skoro tutaj ciężko niektórym przeczytać regulamin tylko od razu cisną checkboxa i przycisk "Dalej", to w realnym życiu podsunąłbym kartkę, powiedział "podpisz tutaj" i niektórzy bez czytania by podpisali. No ale jeżeli byś coś zaakceptował/podpisał i poniósłbyś poważniejsze konsekwencje to wtedy byś zaczął czytać co podpisujesz/akceptujesz.

Ktoś dostał bana, to chyba ma prawo dowiedzieć się kiedy, gdzie i z jakiej sytuacji wynikł ten ban, a nie ktoś mu pisze, że "takie są zasady w ekipie bla bla bla". Przecież nikt od Was nie wymaga od razu nagrania lub nicku osoby która zgłosiła, a podstawowych informacji, a to chyba nie jest problem.
Zgadzam się. Ale też uciążliwe jest, jak osoba chce zobaczyć nagranie, a my nie możemy go jej pokazać, później jest spam w zgłoszeniu "pokaż nagranie albo ban za free", a dalej na forum/w grze jest "a no bo on za free banuje", "nie rób tak bo zaraz on cie zbanuje".

Sasha Rookslayer
25-11-2015, 08:16
Zgadzam się. Ale też uciążliwe jest, jak osoba chce zobaczyć nagranie, a my nie możemy go jej pokazać, później jest spam w zgłoszeniu "pokaż nagranie albo ban za free", a dalej na forum/w grze jest "a no bo on za free banuje", "nie rób tak bo zaraz on cie zbanuje".

Jaki powód jest, aby takowego nagrania na pokazać? Myślę, że nie ma żadnego powodu, tylko specjalnie tak piszecie. Jeżeli dalej tak będziecie podchodzili do sedna sprawy, to nie dziwcie się, że ludzie negatywnie was i wasze argumenty odbierają. Pokazać dowód oraz opisać dokładnie co popełniliśmy i po sprawie, a nie jakieś tajemnice. Aaa i nie porównuj realnego życia do tego wirtualnego - tutaj w grze.

#t
Ponad 75% głosów jest na tak. Będziecie pokazywać i pisać dowody czy dalej będziecie bawili się w kotka i myszkę? Czekam z góry na odpowiedź i można zamknąć temat, bo robi się spam, a tak odpowiadać sobie to możemy do usranej śmierci. Ty myślisz, że masz racje, my myślimy, że to my mamy racje, więc raczej się nie dogadamy.

@down

Oczywiście wszystkie Twoje słowa to brednie. Po co tak bezczelnie kłamiesz? Nie znasz sprawy, a komentujesz, weź chłopie leki i się ogarnij w końcu. O_o

Zarexoholik?
25-11-2015, 09:02
<wypociny boonka>

Ile razy miałeś bana za boty? Podlicz ze wszystkich postaci, na których dostałeś bana. Nie wstydzisz się bezczelnie kłamać, że nie używałeś bota? W sumie czego można spodziewać się po typku, który rozpowszechniał nagie zdjęcia swojej tibijskiej dziewczyny.

#topic

Oczywiście sonda została ustawiona w taki sposób, żebyśmy nie mogli zobaczyć kto jak zagłosował. Ze względu na to, że ludzie oddawali głosy z kilku kont na forum. :)

Prawda jest taka, że złamałeś regulamin i zostałeś za to ukarany. Przeszkadzałeś ekipie bić creatora, lurowałeś, więc poniosłeś tego konsekwencje. Czego jeszcze nie rozumiesz?

W odwołaniu zawsze otrzymasz informację na temat tego za co dostałeś bana i sam najlepiej powinieneś wiedzieć o co chodzi.

W związku z kolejnym zamieszczonym filmikiem, na którym ewidentnie widać jak łamiesz regulamin (przez Adasika (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=11111)) również zwracam się z prośbą o przedłużenie ci bana.
NvRBrran_gY

Zrozum wreszcie, że jeśli ktoś nagrywa na kogoś filmik to może nie chce się ujawniać, a swoje zgłoszenie traktuje jako anonimowe. W odwołaniu możesz prosić o wyrażenie opinii przez innego GM'a. Jeśli wypowiedział się drugi GM, a ty podważasz również jego opinię, powinieneś zostać ukarany za nieznajomość regulaminu.

Oczywiście wszystkie Twoje słowa to brednie. Po co tak bezczelnie kłamiesz? Nie znasz sprawy, a komentujesz, weź chłopie leki i się ogarnij w końcu. O_o

Hipokryto. Ja leki? Ty jakiś spalacz tłuszcz, np. FAT BURNERS.

Okey
25-11-2015, 23:10
Idąc tokiem rozumowania Rinsona - zbanujmy wszystkich, a odbanujemy tych którzy mają dowody na swoją niewinność. Według jego zdania, każdy jest winien a musi udowodnić swoją niewinność, nie wiem - może ze mną jest coś nie tak, ale czy nie powinno być na odwrót? Nam graczom każecie udowadniać wszystko nagraniami, kiedy sami mając większe obowiązki od nas macie na to wyjebane i trzeba się prosić o unbana na forum (często trwa to nawet do 24h, lub nawet więcej), więc kiedy dostałem DARMOWEGO bana, musiałem czekać jeden dzień aby mi go zdjęto - ale rekompensaty nie dostałem - sugerujesz, że taka sytuacja jest fair? Więc wydaje mi się, że okazanie dowodów na rzekomą winę zbanowanego to niewiele a może wtedy połowa bezsensownych banów nie miałaby miejsca? No i też łatwo napisać "dostałeś bana za nagranie", gdzie potem się okazuje, że żadnego nagrania nie było, co nie Bleyn? : D

Voltan
13-07-2017, 18:03
Oczywiście propozycja odrzucona, zdarzają się wyjątki od reguły i czasem jest możliwe udostępnienie chociażby poszczególnych materiałów, lecz przede wszystkim chodzi o anonimowość zgłoszeń przez co nie możemy udostępniać większości dowodów, pozdrawiam.