PDA

View Full Version : Dodanie niebieskich potionów many do NPC.

KaZeK
30-11-2015, 16:40
Witam.

Krótko i na temat.
Proponuje dodać niebieskie manasy do NPC Delir.
Dostęp do zakupu wyżej wymienionych potionów byłby po wykonaniu odpowiedniego zadania.

Ceny:
Plecak (20 miejsc): 70sc
Złoty Plecak (36 miejsc): 100sc

Hokage
30-11-2015, 16:58
Dla botów bardzo przydatne i dla małych lvli.

Oczywiście jestem na tak.

Volm
30-11-2015, 17:17
Jestem na tak, są bardzo przydatne gdy idziemy expic z sioherem

Salik Shoter
30-11-2015, 18:03
Kontrowersyjna propozycja ale wydaje mi sie, ze trafna. zielone fluidy nie zaspokajaja juz potrzeb wysokolevelowych magow, srednia przyjemnosc ladowac 100k many po 800 -900 czy ile te manasy dadza na wysokim poziomie. rook doczekal sie ih'ow i uh'ow to i na main lepszy manasek by sie nadal w sklepie :). propozycja cenowa jest przyzwoita wiec jak najbardziej tak

Henry
30-11-2015, 18:56
Jestem na tak , ale dodalbym je jeszcze na hota :D:D

Seyhado
30-11-2015, 19:00
jestem na tak
chociaz ceny proponowalbym wieksze :D

Xienus aka Czeczen
30-11-2015, 19:36
Jestem na nie.
Zwykly manas daje mi ok 1k many a jak nie wyrabiam to jest adite mana i jajka.
Propozycja skierowana dla użytkowników botów.

[KaZeK] Czyli dla Ciebie również? Używanie niebieskich manasów bez bota jest prostsze niż Ci się wydaje ;)

bana za bota nie miałem od 2009 roku więc sorki ale nie trafiłes ;-)

Sasha Rookslayer
30-11-2015, 21:20
Dla botów bardzo przydatne i dla małych lvli.

Zgadzam się, kolejna propozycja, która dzięki botom ułatwi jeszcze bardziej tą prostą grę.

zielone fluidy nie zaspokajaja juz potrzeb wysokolevelowych magow, srednia przyjemnosc ladowac 100k many po 800 -900 czy ile te manasy dadza na wysokim poziomie.

To chyba dobrze, bez przesadyzmu ziomuś. Od ładowania many masz również dragon egg albo czar, o ile masz zrobiony quest 'adite mana'.

rook doczekal sie ih'ow i uh'ow to i na main lepszy manasek by sie nadal w sklepie :).

Ale dałeś porównanie.. XD Nie skomentuje.

Jestem na tak , ale dodalbym je jeszcze na hota :D:D

Ohoho, a może frytki do tego? :D Nie no, jeżeli propozycja weszłaby w życie, to również chciałbym je, aby były na hotkeyu, ponieważ nie używam botów w porównaniu do 90% osób na APO i czułbym się pokrzywdzony.

Jestem na nie.
Zwykly manas daje mi ok 1k many a jak nie wyrabiam to jest adite mana i jajka.
Propozycja skierowana dla użytkowników botów.

Zgadzam się w 100%.

#t
Jestem na nie, ponieważ to kolejny przykład propozycji, który nawiązuje do skrzystania z botów. Przecież ręcznie ludzie nie manasowaliby się.. (no chyba, że tylko ja).

#edit
Po drugie, nikt jakoś nie narzeka, że słabo manasuje zielony manas, więc tez nie rozumiem po co takie ułatwienie chcesz wprowadzić.

@edit2

Oczywiście jestem za, ale przy wprowadzeniu owej propozycji dobrym rozwiązaniem byłoby dodanie nowej komendy, która umożliwiłaby ładowanie many hotkeyem.

Grasz jedynie elitarnym rycerzem i nigdy nie grałeś (dłużej) inną profesją na main, a akurat knight jest najmniej narażony na wastowanie many, np. aktualnie mając healera na szerzeniach profesją magiczną dość szybko spala się mane i niestety ładowanie jej czasami jest dość uciążliwe. :)

Hahhahahahahahhaa, hahahhahahahhaha, hahahhaha to się uśmiałem. XDDDDD Jeszcze hotkey powiadasz? XDD
Na szerszeniach jest taki exp, a Ty chcesz jeszcze szybciej tam expić? Bo Ci many brakuje? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDD hahahhahahahhahahahahha

Na pvp nie szkoda ci jajek, a na respie szkoda? Beka. XDDD

Natsu
30-11-2015, 21:33
Mi tam niebieskie manasy są nie potrzebne, ale zaczynają ludzie wracać na apo dlatego było by ta rozsądna decyzja umieścić niebieskie manasy u delira
Tak

Week
30-11-2015, 22:14
Jestem na Nie, niepotrzebne są niebieskie manasy, są zwykłe, mega manasy, jajka itd :D Zbędne :)

djakon
30-11-2015, 22:15
Oczywiscie, ze nie. Sam wielokrotnie bedac w potrzebie musialem sie meczyc i placic grube siano graczom, ktorzy robili po xx postaci i wykonywali misje u Santorra. Niebieskie manasy to dodatek, ktory nie powinien byc ogolnodostepny. Poza tym od 1500lvla(?) jest arena na czar adite mana, a u Ahmeda Martwego Terrorysty mozna zdobyc magican turban, ktory daje nam +10% do kazdego manasa. Jak widac jest juz wystarczajaco udogodnien do manasow.

@edit
Zapomnialem calkowicie - dragon eggi. Chcesz to mozesz expic na hornetach uzywajac smoczych jaj :)

@edit2
Pominalem fakt, ze aby otrzymac gbp niebieskich manasow od Delira trzeba kupic 100x gbp mmax po 150 czy 170cc za gbp co rowna sie z cena 150/170sc za gbp. Zatem cena gbp niebieskich manasow powinna wynosic 250/270sc.

800 -900 czy ile te manasy dadza na wysokim poziomie

Tyle to sie manasuje 2k ed pajacu ^^ w sumie to ja 1.5k~ dostaje 800+

@nizej
Za bp(x100) placilem do 6-7kcc, a za gbp(x280) nawet 13-14kcc.

Showtek
01-12-2015, 01:16
Oczywiscie, ze nie. Sam wielokrotnie bedac w potrzebie musialem sie meczyc i placic grube siano graczom, ktorzy robili po xx postaci i wykonywali misje u Santorra. Niebieskie manasy to dodatek, ktory nie powinien byc ogolnodostepny. Poza tym od 1500lvla(?) jest arena na czar adite mana, a u Ahmeda Martwego Terrorysty mozna zdobyc magican turban, ktory daje nam +10% do kazdego manasa. Jak widac jest juz wystarczajaco udogodnien do manasow.

@edit
Zapomnialem calkowicie - dragon eggi. Chcesz to mozesz expic na hornetach uzywajac smoczych jaj :)

@edit2
Pominalem fakt, ze aby otrzymac gbp niebieskich manasow od Delira trzeba kupic 100x gbp mmax po 150 czy 170cc za gbp co rowna sie z cena 150/170sc za gbp. Zatem cena gbp niebieskich manasow powinna wynosic 250/270sc.

Tyle to sie manasuje 2k ed pajacu ^^ w sumie to ja 1.5k~ dostaje 800+

Ceny:
Plecak (20 miejsc): 70sc
Złoty Plecak (36 miejsc): 100sc
Czy płaciłeś taka sumę sc za mały plecak niebieskich manasów czy też duży? bo wątpię więc nie rozumiem twojego "Sam wielokrotnie bedac w potrzebie musialem sie meczyc i placic grube siano graczom"

#t
Oczywiście że jestem na tak!!!

#down

Jestem na NIE! Po co wprowadzać kolejne gówno jeżeli są dragon eggi, czar adite mana? Wg mnie to jest zbędne.
Co wprowadzać? rzecz która już jest tylko nie można kupować u npc? Zastanów się co piszesz

Nixell?
01-12-2015, 01:32
Jestem na NIE! Po co wprowadzać kolejne gówno jeżeli są dragon eggi, czar adite mana? Wg mnie to jest zbędne.

Dementor
02-12-2015, 11:01
Oczywiście jestem za, ale przy wprowadzeniu owej propozycji dobrym rozwiązaniem byłoby dodanie nowej komendy, która umożliwiłaby ładowanie many hotkeyem.

Po drugie, nikt jakoś nie narzeka, że słabo manasuje zielony manas, więc tez nie rozumiem po co takie ułatwienie chcesz wprowadzić.

Grasz jedynie elitarnym rycerzem i nigdy nie grałeś (dłużej) inną profesją na main, a akurat knight jest najmniej narażony na wastowanie many, np. aktualnie mając healera na szerzeniach profesją magiczną dość szybko spala się mane i niestety ładowanie jej czasami jest dość uciążliwe. :)

djakon
02-12-2015, 11:14
np. aktualnie mając healera na szerzeniach profesją magiczną dość szybko spala się mane i niestety ładowanie jej czasami jest dość uciążliwe. :)

Dobrze powiedzianie. Od czasu kiedy wprowadzili te hornety odjebalo niektorym calkowicie... Zaczeliscie wbijac lvle w niesamowitym tempie, a chcecie robic to jeszcze szybciej i najlepiej tak zeby mana sie w ogole nie konczyla - wiadomo, zrobmy od razu arenki do expienia bo po co chodzic na respy, dodajmy jakies Adobe Acrobaty, Crazy i Moras De Gregi i mazurek jak znalazl ;)

Sokol from West
02-12-2015, 12:04

Serio? Może jeszcze frytki do tego?

Tobie w ogóle manasy nie są potrzebne, bo i tak wpierdalasz wagon jajek. Nie rozumiem po co tutaj się w ogóle udzielasz, skoro manas to dla Ciebie pojęcie "obce".

Dobrze powiedzianie. Od czasu kiedy wprowadzili te hornety odjebalo niektorym calkowicie... Zaczeliscie wbijac lvle w niesamowitym tempie, a chcecie robic to jeszcze szybciej i najlepiej tak zeby mana sie w ogole nie konczyla - wiadomo, zrobmy od razu arenki do expienia bo po co chodzic na respy, dodajmy jakies Adobe Acrobaty, Crazy i Moras De Gregi i mazurek jak znalazl ;)

Całkowicie się z Tobą zgodzę.

@t
Jestem na nie, są dragon eggi, adite mana i ten turban z misji u Ahmeda.

Zarexoholik?
05-12-2015, 05:20
W obecnych czasach gdy najbardziej ofensywny czar zabiera nam tyle many co dwa manasy (a właściwie to nawet mniej...) wprowadzenie niebieskich manasów do obrotu u NPC nie jest dobrym pomysłem. Te manasy wykorzystywane są tylko i wyłącznie do ułatwiania sobie questów, czy expienia wtedy kiedy nie wyrabiamy z maną przy użyciu zwykłych manasów. Każdy wykorzystuje je do wykonania BHQ, PAQ itd. Jak komuś będzie na nich bardzo zależało to wykupi najpierw 100x gbp mmax u NPC albo kupi od innego gracza, ewentualnie:

Można dodać te manasy do loota z bossów, tak by była szansa na lootnięcie 1 vialki - powiedzmy z użyciem 100x niebieskiego manasa np. z Minosa, czy Creatora itd.

Roll Like Rollo
05-12-2015, 18:51
Uważam za ten pomysl jest trafny, taka cena jest odpowiednia ;P takze jak najbardziej jestem na tak :D

Voltan
13-07-2017, 17:51
W obecnej sytuacji miałoby to sens tylko dla botów, możliwe, że zastanowimy się przy jakichś dodatkowych modyfikacjach, pozdrawiam.