View Full Version : Nagroda za wykonanie taska - BOSS.
Zarexoholik?
01-12-2015, 23:00
Obecna sytuacja z taskami wygląda tak:
Idź i zabij np. 1200 nilow. Zabijamy je, idziemy do NPC Popiego, piszemy mu o tym, dostajemy kilkanaście/kilkadziesiąt % expa i 1uc.
Tak już do końca gry?
Moja propozycja jest następująca:
Idziemy do NPC Popiego, znowu bierzemy taska na np. 600 Bally. Po zabiciu 600 Bally wracamy do NPC Popi, piszemy mu o tym, a on w nagrodę daje nam exp, który wcześniej i tak dostawaliśmy, a dodatkowo zamiast kasy możemy iść zabić bossa Bally. Każdy mob, na którego można wziąć taska dostałby swojego unikatowego bossa, którego można zabić w danym pomieszczeniu po oddaniu taska.
Teraz sprawa loota z takiego bossa:
Jeśli mieliśmy taska na Bally, to z bossa Bally moglibyśmy wylootować to co ze zwykłego Bally + jakieś extra przedmioty. Tutaj już dowolność administracji, tak by taski nie były monotonią, a chęcią zdobycia jakichś ciekawych przedmiotów.
Sprawa identyczna jak na rl Tibii, a tam ten system tasków znakomicie się sprawdził/sprawdza.
jestem na nie!
propozycja idiotyczna i całkowicie bez sensu, pozwól ze coś ci zacytuje!
Dziesiątki tysięcy osób na rl Tibii z tego korzystają i się podoba, a ty głosujesz na NIE, bo cię zabijam w grze i ośmieszam na forum, rozumiem.
Zacytowałeś mój głos na NIE w temacie o zwiększeniu ilości pieniędzy za taska - fajnie i co to ma do rzeczy?
btw. Nazywasz propozycję idiotyczną i bez sensu, a przecież sens jest oczywisty - możliwość zabicia BOSS'a, wydropienie ciekawych przedmiotów, zwalczenie monotonii. Jeśli ty tutaj sensu nie widzisz to widocznie nie jesteś na tyle inteligentny.
to won na RL tibie, to jest ots!
Nie wstydzisz się tego, że wszędzie/ciągle się kompromitujesz? Wyjaśnij sobie może najpierw jak powstał OTS, skąd się wzięły wszystkie pomysły jakie na nim są i na czym są wzorowane głowo. :)
Xienus aka Czeczen
01-12-2015, 23:05
jestem na nie!
propozycja idiotyczna i całkowicie bez sensu, pozwól ze coś ci zacytuje!
Już sam dodatkowy/darmowy exp powinien być odpowiednim wynagrodzeniem, a ty dostajesz exp oraz pieniądze i narzekasz. Taski nie są obowiązkowe, nie musisz z nich korzystać.
Taski to dodatek do expa i część questa, mało?
Dziesiątki tysięcy osób na rl Tibii z tego korzystają i się podoba
to won na RL tibie, to jest ots!
Myślę, że jest to jakieś urozmaicenie. Propozycja godna wprowadzenia. Zawsze jest fajnie zabić jakiegoś bossa i liczyć na jakiś dodatek w postaci loota :)
Sasha Rookslayer
01-12-2015, 23:11
Jestem na nie, ponieważ zawsze była mowa, że taski to dodatek do gry, których nie musisz robić. Doświadczenie/ pieniądze oraz przedmiot do questa w zupełności wystarczy.
Lepiej zrobić już całkowicie nowe bossy najazdowe pod każdy przedział poziomowy.
@edit
Jeśli mieliśmy taska na Bally, to z bossa Bally moglibyśmy wylootować to co ze zwykłego Bally + jakieś extra przedmioty.
Chłopie, mało idzie zarobić oraz zdobyć extra przedmiotów z normalnych mobów? Ogarnij się w końcu. Mało Ci pieniędzy? Dać palec, a brałbyś od razu całą rękę. Jak już wyżej napisałem, co najwyżej można dodać nowe bossy najazdowe, z których wypadłyby jakieś przedmioty z rożnymi funkcjami (np. jakieś perły, coś ala philosopher's stones).
@edit2
Wypowiedzi tego użyszkodnika:
Czy wszystko musi być ułatwione? Punkty za taski powinny mieć swoje maksimum, tak by potem już nie móc ich wykonywać. Expienie bez tasków też jest przecież możliwe, śmieszna sprawa to całe wasze ułatwianie.
Jestem za zablokowaniem tasków, potem się dziwicie, że biegają tak duże poziomy po serwie.
Nie można ciągle ułatwiać tej gry! Kiedyś nie było tasków i grało się elegancko, teraz chcecie, żeby darmowy exp był jeszcze większy, tak samo jak darmowa kasa, żeby każdy przedmiot można było sprzedać u NPC, coś jeszcze?
I tak powinieneś się cieszyć, że w ogóle dostajesz jakąś nagrodę.
Już sam fakt, że dostajesz bonus w postaci darmowego expa/kasy za zabijanie mobów, które de facto i tak byś zabijał nawet gdyby nie było na nie tasków (bo najbardziej opłaca się na nich expić, oczywiście na twoim poziomie) jest odpowiednim wynagrodzeniem... Także zamiast korzystać oraz cieszyć się z nagrody ty narzekasz i nadal chcesz więcej.
Czy za wszystko musi być nagroda? Nie ułatwiajmy i tak prostej gry.
Haha.
Franek Pall
02-12-2015, 00:12
A czy Zarexoholik napisał gdzieś, że musisz zabijać tego bossa? Byłoby to właśnie dodatkiem urozmaicającym grę.
Jestem zdecydowanie na tak! Pod warunkiem, że owe boksy nie będą łatwe do pokonania a "ciekawe przedmioty" nie staną się kolejnym źródłem kosmicznych zarobków. ;)
Jestem na tak! Ale ja proponuje żeby ten boss był dostępny po np. zabiciu 1200 Bally
Tu ci przyznam rację że byłby to super dodatek do monotonnego wykonywania tasków :D Oczywiście jestem na TAK :)
i tak nie przejdzie ;)
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=126320 < odrazu zapachnialo mi tutaj moja stara propozycja :D
oczywiscie jestem na tak(niechcąco zaznaczylem NIE).
Mialem pisac podobna propozycje, ale cos w stylu taskow i pkt na rl. Przykladowo - na tym 500lvlu mozesz walczyc z bossem za 30pkt, a wyleci ci z niego z 5-6kcc(itemy + hajs) i dostaniesz 50%-100% lvl'a. Na takim 3000lvlu mozna jebnac mozliwosc walczenia z bossem za 60-75pkt i zarobisz sobie z 5-6uc + 50%-100% lvl'a.
Ogolnie jestem na tak, ale ze sytemem punktowym(trzeba wyzerowac pkt kazdemu do 100)
Mialem pisac podobna propozycje, ale cos w stylu taskow i pkt na rl. Przykladowo - na tym 500lvlu mozesz walczyc z bossem za 30pkt, a wyleci ci z niego z 5-6kcc(itemy + hajs) i dostaniesz 50%-100% lvl'a. Na takim 3000lvlu mozna jebnac mozliwosc walczenia z bossem za 60-75pkt i zarobisz sobie z 5-6uc + 50%-100% lvl'a.
Ogolnie jestem na tak, ale ze sytemem punktowym(trzeba wyzerowac pkt kazdemu do 100)
xD beka ;3
Chciałbym to zobaczyć już przy następnym update:) Przez przypadek zagłosowałem na nie, ale jestem na tak! :)
Bardzo doby pomysł, sprawdza się świetnie na real tibii, dlaczego nie wprowadzić tego u nas?
Trzeba wziąć pod uwage czas potrzebny na wykonanie tego, którego administracja nie ma niestety zbyt wiele, a może by tak konkurs na wyspę z takimi arenami?a bossy to juz sprawa czerwonych, pomysł bardzo mi się podoba, zawsze to jakas innowacja - zabawa. :)
Uważasz, że do każdego moba na jakiego jest task zrobią Ci bossa? Dobre XD Nie mają czasu aby na maila odpisać a będą robić jakieś idiotyczne bossy. Ciekawe co byś dodał do bossa Nilów, znowu jajka? ;D
Temat był już poruszany ale nie przeszedł więc nie ma sensu pisania propozycji na tym forum. Jestem na nie ;]
Roll Like Rollo
02-12-2015, 16:25
Uważam, że to bardzo dobry pomysł :D Tak zeby czasami przelamac nude :D Mozna jeszcze zwiekszyc ilosc potworow potrzebnych do wykonania taska zeby nie bic bossa co godzine :P
Według mnie ciekawe urozmaicenie. Loot z boosa nie musi być wcale jakiś dobry - może dodatkowy przedmiot, którego daną ilość można będzie wymienić np na punkty eventowe?
Dzony Alabama
03-12-2015, 19:08
z bossa Bally moglibyśmy wylootować to co ze zwykłego Bally + jakieś extra przedmioty
"Extra przedmioty" toś doyebał...Przecież nie dawno płakałeś, że jest za duży loot, a Ty chcesz jeszcze żeby z jakiegoś marnego bossa spadał "extra przedmiot"
@t
Po co ułatwiać jeszcze bardziej? Dobrze jest jak jest
NIE
Postaramy się wprowadzić ową propozycję w życie, pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.