Zaloguj się

View Full Version : Statystyki PVP

Santano
04-12-2015, 00:52
http://snag.gy/pHYHp.jpg

Stworzyć coś takiego? Jakieś propozycje, co dodać?

Sorc Aka Siochacz
04-12-2015, 00:54
Hmm czemu nie
Fajne, ale jeszcze wprowadźcie, to co obiecaliście na stronie głównej z tymi domkami depo itp.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=118352
Do tego aktualizacja kalkulatora, propozycja z podzieleniem moobów rook/main, oraz bossy rook/main, questowe mooby, mapa serwera.
Gracze do Was o tym piszą setki razy.

Zarexoholik?
04-12-2015, 00:58
Każde urozmaicenie będzie dobrym pomysłem. Dobrze, że idziecie w stronę zabaw pvp, odchodzących od tej nudy przy expieniu. Gdyby nie pvp gra na APO nie miałaby sensu. Przejrzyj dział propozycje, przeczytaj kilka. Potrzeba zmian w systemie zgonów, bo aktualnie przy zgonie nic się nie traci. 1sc za użycie amuletu albo za starlighta... wtedy walki i ich statystyki będą miały sens.

Santano
04-12-2015, 00:58
Hmm czemu nie
Fajne, ale jeszcze wprowadźcie, to co obiecaliście na stronie głównej z tymi domkami depo itp.
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=118352
Właśnie pracuję nad rzeczami tego typu.

djakon
04-12-2015, 00:59
Oczywiscie jestem na tak, pvp to system, ktory trzeba dopracowac i uatrakcyjnic np. o zawyzenie ceny smierci.

@edit
Czy trzeba bedzie wpisac jakas komende by walka zostala wpisana w satystyki? Czy walki z przeszlosci beda brane pod uwage?

@edit2
Troche szkoda przeszlych walk, ale trudno. Jezeli zrobilbys gdzies pod tabelka ''krotki spis'' i bylaby tam notka o tym, ze dany gracz zrobil reset statystyk wraz z data to czemu nie.
Fajnie by bylo gdybys znalazl tam miejsce na odrzucone/niezaakceptowane/zaakceptowane/rzucone wyzwania.

Santano
04-12-2015, 01:08
Oczywiscie jestem na tak, pvp to system, ktory trzeba dopracowac i uatrakcyjnic np. o zawyzenie ceny smierci.

@edit
Czy trzeba bedzie wpisac jakas komende by walka zostala wpisana w satystyki? Czy walki z przeszlosci beda brane pod uwage?
Wszystkie walki będą brane w statystyki. Natomiast pojedynki między graczami będą polegały na rzuceniu komuś wyzwania i zaakceptowania go. Będą też wyżej punktowane.
Walki z przeszłości niestety nie będą brane pod uwagę, jeszcze nie dysponujemy takimi logami.

Zastanawiam się nad możliwością resetowania własnych statystyk (np. za sporą ilośc kcc).

Sasha Rookslayer
04-12-2015, 04:19
Ciekawa propozycja, zawsze to jakaś innowacja, tym bardziej że chodzi o PVP. Co jeszcze dodać? Może wspólną walkę 2 vs 2? Ty wraz ze swoim przyjacielem kontra dwóch obcych ludzi? Pojawialibyśmy się na specjalnej arenie wraz z party i się po prostu bili, oczywiście trzeba byłoby naprawić przy tym system party. Za zabicie przeciwników dostawalibyśmy jakieś punkty eventowe/ exp?
Oczywiście przedział lvlowy, jaki? Napisz kolejną propozycje i niech ludzie piszą swoje pomysły.
Co jeszcze dodać? Na pewno Twoją dawną propozycje - profil postaci.

@edit
Hollow, a co mieliby dodać jak nie jakieś bonusy? Nic? Nagroda w postaci 10kcc? Myślisz, że ludziom będzie chciało się walczyć za marną kasę, top w statystykach PVP? Pomyśl logiczne.

Roll Like Rollo
04-12-2015, 08:18
Bardzo dobry pomysl :D urozmaicilo by to gre, jeszcze z rangami swietny pomysl :D wiec jak najbardziej na tak :D

Hokage
04-12-2015, 08:33
Przejrzyj dział propozycje, przeczytaj kilka. Potrzeba zmian w systemie zgonów, bo aktualnie przy zgonie nic się nie traci. 1sc za użycie amuletu albo za starlighta... wtedy walki i ich statystyki będą miały sens.

zapewniam Cię że wtedy mało kto będzie się bił.

#T

a na co będzie można zamienić zdobyte punkty?

Dzony Alabama
04-12-2015, 09:45
zapewniam Cię że wtedy mało kto będzie się bił.

#T

a na co będzie można zamienić zdobyte punkty?
Ale Ty jesteś śmieszny człowieku...Na co już chcesz zamieniać? Wystarczy z pvp eventu zdobywasz punkty które w przyszłosci bedzie mozna je zamenic

@t
No no fajnie w koncu propozycje ze strony admninistracji
Fajny pomysł i jego realizacja byłaby strzałem w 10!
Na tak

Nixell?
04-12-2015, 11:06
Oczywiście na tak :) Bardzo dobry pomysł, zawsze to jakiś krok do przodu z waszej strony :D

Mam nadzieję że uzupełnicie też przedmioty na wyspie eventowej :D

Showtek
04-12-2015, 11:43
Jestem na tak!!!
ale taka moja propozycja jest aby zwiększyć cenę sl'a u Samael'a np do 5-10sc za sla a
doladowania tych amuletów yeah bunny amulet, pandemonium amulet wynosila np 500sc reszta amuletów winged oraz soft amulet niech zostanie 100sc. :)

Hollow
04-12-2015, 12:20
Za zabicie przeciwników dostawalibyśmy jakieś punkty eventowe/ exp?

Wiem ze nie chcesz stracic swoich ciezko mabytych kcl ale zacznij myslec w koncu pajacu. E pointsy ? Masz pvp event, a to ze padasz od lepszych to Twoj problem, ale czego oczekiwac od kogos kto uwaza ze pvp to tylko uh i emax. Exp? Za 1 miejsce w pvp evencie dostajesz ptk doswiadczenia wiec tez odpada.
Ale czego mozna wymagac od kogos takiego jak Ty? Ktory za swoj najwiekszy wyczyn w zyciu uwaza wbijanie lvl i prowadzenie miernego tematu na forum o swoich zyciowych osiagneciach.

#t
Pomysl na tak, ale nie dodawajcie do tego jakichkolwiek bonusow bo po co?

Sokol from West
04-12-2015, 13:04
#t
Pomysl na tak, ale nie dodawajcie do tego jakichkolwiek bonusow bo po co?

No właśnie też bym nie chciał jakichkolwiek bonusów, bo wystarczy nam to, że z pvp eventów są e pointsy, które i tak można wymienić na itemy ;) Potraktować to tylko jako informacje/urozmaicenie jeśli chodzi o pvp, bez żadnych kolejnych dodatków, bo to popsuje zabawę.

@t
Jestem na tak, ciekawa propozycja ;)

@down
Ja bym się nawet pokusił o walkę 3v3, tylko z ograniczeniem lvl'owym, żeby nie było tak, że w jednej drużynie 3500, 3000, 2500 a w drugiej np. 2500, 3000, 2750(to tylko przykład), żeby jakoś wyrównać takie walki.

Adasik
04-12-2015, 14:54
Jasne! Strasznie fajnie, że wyszedłeś z taką propozycją! Według mnie to świetna sprawa żeby obserwować swoje/czyjeś statystyki PvP i móc je porównywać. Dobrą opcją byłaby również przykładowa walka 2v2. Też mnie to przekonuje :)

Seyhado
04-12-2015, 15:07
jestem na Tak
ale jakiekolwiek bonusy za to to przesada..

Malff
04-12-2015, 15:57
Fajny pomysł popieram w zupełności :D
Tylko o co chodzi z tą kolumną Ranking gdzie w poszczególnych komórkach jest napisane +4, -3?

#up

Myślę, że chodzi o coś na wzór ratingu z wowa bądź elo z lola. (+ pkt za wina i - za lose, z tych punktów ustalany będzie ranking.)

Okej już rozumiem. :D

Axelo .
04-12-2015, 17:16
#up

Myślę, że chodzi o coś na wzór ratingu z wowa bądź elo z lola. (+ pkt za wina i - za lose, z tych punktów ustalany będzie ranking.)

#topic

Bardzo dobry pomysł, oby wszedł w życie!

Master.Lucas
04-12-2015, 19:46
Jestem na tak bardzo dobra propozycja tylko bez żadnych bonusów :)
Arnix- 1593-...?

kolniaks
04-12-2015, 22:16
Statystyki PVP - jak najbardziej na tak.

Rozumiem, że za kolejny Update odpowiedzialny jest Pan Santano? Zatem myślę, że dobrze byłoby, gdyby Pan Santano przejrzał wszystkie propozycje z ostatniego czasu, gdzie gracze głosowali za i wypowiadali się pozytywnie na temat tych propozycji, ponieważ pojawiały się pomysły godne uwagi i wprowadzenia. Sam niech Pan jeszcze owe propozycje przesieje przez swoje krytyczne oko i zbierze je do kupy najlepsze (+ankieta). Może uda nam się jakoś wspólnie koncepcyjnie wprowadzić ważne dla graczy aktualnie modyfikacje?

Voltan
13-07-2017, 17:54
Propozycja zaakceptowana, pozdrawiam. :D