Zaloguj się

View Full Version : Aukcje postaci

Goatee
04-12-2015, 22:26
Witam. Jak wiadomo, intergaming upadł. Mam propozycję która ułatwi sprzedaż/kupno postaci na serwerze.

Wyglądałoby to w taki sposób;

http://i68.tinypic.com/zmgvnm.png

Na górze widać wystawione postacie, w środku postać która chcemy wystawić a na dole historia naszych transakcji. Postacie sprzedawane/kupowane byłby za punkty które otrzymywalibyśmy u nowego npc w zamian za 1uc. 1uc - 1pkt. U tego samego npc wymienilibyśmy pkt na uc. W taki sposób niepotrzebni byliby wymiennicy i wiele osób nie denerwowałoby się jakby nikogo takiego nie było bo wszystko byłoby bezpieczne i automatyczne bez ingerencji innych osób. Sprzedawane byłyby tylko postacie, nie całe konta. Ważną kwestią byłoby dodanie na stronę zakładki z questami, kto jakie ukończył aby było wiadomo co kupujemy.

Hokage
04-12-2015, 23:03
Najlepiej jak by to wyglądało to jak intergaming. Nowi gracze nie musieli by sie przyzwyczajać itp.

jestem na tak xd

Natsu
05-12-2015, 00:54
tez jestem na tak, denerwuje mnie czasami jak ktoś nie potrafi zmienić hasła do konta i r-keya i trwa to czasami po 30min XD

Monedr
05-12-2015, 01:08
Intergamingu nie ma, więc warto zrobić coś takiego, żeby zmniejszyć ilość banów za handel/wymianę :D

Zarexoholik?
05-12-2015, 05:10
Szkoda, że nie napisałeś skąd ukradłeś pomysł i screena, którym posłużyłeś się do napisania tej propozycji. Jednak mimo wszystko jestem na TAK. Intergaming był tylko fanpagem, a zakładka np. WYMIANY znajdująca się na głównej stronie serwera byłaby znacznym ułatwieniem. Więcej ludzi mogłoby z tego korzystać, wymiennicy staliby się zbędni, a wymiany przeprowadzane byłby kiedy w zależności od aukcji, a nie od tego, czy któryś z wymienników ma czas.

Funiek
05-12-2015, 12:10
Wiem skąd ten pomysł sam tam wystawiałem/kupowalem postacie i szybko wszystko dzialalo mysle ze dobrze by bylo cos takiego wprowadzic na Apo.

Sasha Rookslayer
05-12-2015, 13:01
Jeżeli Administracja zmienia stronę główną serwera, to można byłoby coś takiego zrobić. Zawsze to lepszy pomysł niż na fanpage, który nie wiadomo kiedy by powstał. :rolleyes:
Jak nie takie coś to komenda pozostaje.. Santano zapewne coś wymyśliłby. :>

Wymiennicy staliby się zbędni, a wymiany przeprowadzane byłby kiedy w zależności od aukcji, a nie od tego, czy któryś z wymienników ma czas.

Pozostawałyby im wtedy wymiany Rook-Main oraz Kod PACC.

Jestem na tak. Każdy pomysł, który ma sens będzie dobrym rozwiązaniem.

Samuraj
05-12-2015, 18:35
Jestem na tak dobra opcja lecz wolał bym żeby to było standardowo za kcc a nie za pkt nie widzę sensu dodawania npc :)

Goatee
05-12-2015, 23:55
Szkoda, że nie napisałeś skąd ukradłeś pomysł i screena, którym posłużyłeś się do napisania tej propozycji. Jednak mimo wszystko jestem na TAK. Intergaming był tylko fanpagem, a zakładka np. WYMIANY znajdująca się na głównej stronie serwera byłaby znacznym ułatwieniem. Więcej ludzi mogłoby z tego korzystać, wymiennicy staliby się zbędni, a wymiany przeprowadzane byłby kiedy w zależności od aukcji, a nie od tego, czy któryś z wymienników ma czas.

Nie napiszę z jakiego to jest servera poniważ nasza cudna administracja wlepi mi warna za reklamę innych otsów ;] Po za tym nic nie ukradłem, to jest tylko propozycja dodania takiego systemu który funkcjonuje na wielu otsach i bardzo dobrze się sprawdza. Screen jest tylko poglądowy aby bardziej przybliżyć koncepcje takich wymian.

Pozostawałyby im wtedy wymiany Rook-Main oraz Kod PACC.

Co do kodów PACC mogliby stworzyć specjalną komendę do sprzedawania kodu. Jeśli wprowadziliby NPC o którym wspomniałem wcześniej kody PACC można byłoby sprzedawać za pkt, a pkt wymienić na UC. Wystarczy prosty skrypt który sprawdza czy kod jest poprawny i dodanie możliwości handlowania nim. Automatycznie dodawany byłby PACC do postaci która handlujemy. Tak samo można zrobić z kodami RK, na takiej samej zasadzie.

#
Dodam jeszcze, że wystawiona postać widoczna na liście byłaby dostępna dopiero po 48h od złożenia zamówienia. Uniknęlibyśmy w ten sposób kradzieży postaci w przypadku hacka. Dodałbym też możliwość sprzedaży postaci konkretnej osobie po wpisaniu nicku a skrypt sprawdziłby czy na koncie którym kupujemy postać posiada taki nick.

Pomysł dobry, ale to nie jest takie proste jak na to wygląda. Skrypt musiałby zmieniać mail'a, ustawiać nowe hasło i zmieniać a dodatkowo wyrabiać nowy recovery key, więc to nie jest kwestia posiedzenia 1h i zrobienia zakładki na stronie głównej.

Tutaj nie chodzi o sprzedawanie całych kont tylko poszczególnych postaci. Powiedzmy, że kupujesz Karmazyna to dostajesz tą postać na SWOJE konto z którego kupiłeś go a nie całe konto Karmazyna

Okey
06-12-2015, 06:54
Pomysł dobry, ale to nie jest takie proste jak na to wygląda. Skrypt musiałby zmieniać mail'a, ustawiać nowe hasło i zmieniać a dodatkowo wyrabiać nowy recovery key, więc to nie jest kwestia posiedzenia 1h i zrobienia zakładki na stronie głównej.

Niemniej jednak to wiele ułatwiłoby wymiany - ale proponowałbym wtedy wyższą opłatę za wystawienie/wykupienie postaci, zależną od kwoty prezentowanej w "markecie". Dodatkowym zabezpieczeniem powinno być zablokowanie możliwości logowania się na daną postać po wystawieniu jej na owy market tak aby skrypt nie musiał sprawdzać na bieżąco informacji o postaci przez co potem mogłyby być problemy - że ktoś nie zabrał eq, że zrookowana postać albo ktoś kupił postać a nie może na nią zalogować bo ktoś wciąż nią gra i nie wie kompletnie, że ktoś ją zakupił. Na wszystko trzeba by było znaleźć jakieś rozwiązanie. Generalnie było wiele takich propozycji, lecz nic z tym nie zrobiono.

ps. obawiam się tylko, że owy market postaci drastycznie wpłynąłby na ceny kcc jak i postaci, dodatkowo gracze szybko będą się nudzić gdy kupienie postaci za złotówki będzie takie proste (kupujesz kcc, wchodzisz market - tadam!). Dodatkowo dochodzi fakt, że sam gdy wchodzę na stronę jakiegokolwiek innego serwera i widzę market postaci na stronie głównej - zamykam zakładkę. : )

Dideek
06-12-2015, 08:24
Jestem za dodaniem rynku, ale takiego jak na intergamingu. Nie jesteśmy na allegro, na choy licytacje. Po prostu niech dodadzą możliwość wystawiania oferty ja na w/w stronie.

Petromancer aka Merranus
08-12-2015, 18:14
to moze zrobic strone , podobna do intergaming

bezsensu ci wymiennicy, jesli na trade nie mozna oglaszac sie z ofertami sprzedazy postaci

Voltan
13-07-2017, 17:47
Może niekoniecznie dokładnie w ten sposób, ale postaramy się temu jakoś zaradzić, pozdrawiam.