View Full Version : Aukcje postaci
Witam. Jak wiadomo, intergaming upadł. Mam propozycję która ułatwi sprzedaż/kupno postaci na serwerze.
Wyglądałoby to w taki sposób;
http://i68.tinypic.com/zmgvnm.png
Na górze widać wystawione postacie, w środku postać która chcemy wystawić a na dole historia naszych transakcji. Postacie sprzedawane/kupowane byłby za punkty które otrzymywalibyśmy u nowego npc w zamian za 1uc. 1uc - 1pkt. U tego samego npc wymienilibyśmy pkt na uc. W taki sposób niepotrzebni byliby wymiennicy i wiele osób nie denerwowałoby się jakby nikogo takiego nie było bo wszystko byłoby bezpieczne i automatyczne bez ingerencji innych osób. Sprzedawane byłyby tylko postacie, nie całe konta. Ważną kwestią byłoby dodanie na stronę zakładki z questami, kto jakie ukończył aby było wiadomo co kupujemy.
Najlepiej jak by to wyglądało to jak intergaming. Nowi gracze nie musieli by sie przyzwyczajać itp.
jestem na tak xd
tez jestem na tak, denerwuje mnie czasami jak ktoś nie potrafi zmienić hasła do konta i r-keya i trwa to czasami po 30min XD
Intergamingu nie ma, więc warto zrobić coś takiego, żeby zmniejszyć ilość banów za handel/wymianę :D
Zarexoholik?
05-12-2015, 05:10
Szkoda, że nie napisałeś skąd ukradłeś pomysł i screena, którym posłużyłeś się do napisania tej propozycji. Jednak mimo wszystko jestem na TAK. Intergaming był tylko fanpagem, a zakładka np. WYMIANY znajdująca się na głównej stronie serwera byłaby znacznym ułatwieniem. Więcej ludzi mogłoby z tego korzystać, wymiennicy staliby się zbędni, a wymiany przeprowadzane byłby kiedy w zależności od aukcji, a nie od tego, czy któryś z wymienników ma czas.
Wiem skąd ten pomysł sam tam wystawiałem/kupowalem postacie i szybko wszystko dzialalo mysle ze dobrze by bylo cos takiego wprowadzic na Apo.
Sasha Rookslayer
05-12-2015, 13:01
Jeżeli Administracja zmienia stronę główną serwera, to można byłoby coś takiego zrobić. Zawsze to lepszy pomysł niż na fanpage, który nie wiadomo kiedy by powstał. :rolleyes:
Jak nie takie coś to komenda pozostaje.. Santano zapewne coś wymyśliłby. :>
Wymiennicy staliby się zbędni, a wymiany przeprowadzane byłby kiedy w zależności od aukcji, a nie od tego, czy któryś z wymienników ma czas.
Pozostawałyby im wtedy wymiany Rook-Main oraz Kod PACC.
Jestem na tak. Każdy pomysł, który ma sens będzie dobrym rozwiązaniem.
Jestem na tak dobra opcja lecz wolał bym żeby to było standardowo za kcc a nie za pkt nie widzę sensu dodawania npc :)
Szkoda, że nie napisałeś skąd ukradłeś pomysł i screena, którym posłużyłeś się do napisania tej propozycji. Jednak mimo wszystko jestem na TAK. Intergaming był tylko fanpagem, a zakładka np. WYMIANY znajdująca się na głównej stronie serwera byłaby znacznym ułatwieniem. Więcej ludzi mogłoby z tego korzystać, wymiennicy staliby się zbędni, a wymiany przeprowadzane byłby kiedy w zależności od aukcji, a nie od tego, czy któryś z wymienników ma czas.
Nie napiszę z jakiego to jest servera poniważ nasza cudna administracja wlepi mi warna za reklamę innych otsów ;] Po za tym nic nie ukradłem, to jest tylko propozycja dodania takiego systemu który funkcjonuje na wielu otsach i bardzo dobrze się sprawdza. Screen jest tylko poglądowy aby bardziej przybliżyć koncepcje takich wymian.
Pozostawałyby im wtedy wymiany Rook-Main oraz Kod PACC.
Co do kodów PACC mogliby stworzyć specjalną komendę do sprzedawania kodu. Jeśli wprowadziliby NPC o którym wspomniałem wcześniej kody PACC można byłoby sprzedawać za pkt, a pkt wymienić na UC. Wystarczy prosty skrypt który sprawdza czy kod jest poprawny i dodanie możliwości handlowania nim. Automatycznie dodawany byłby PACC do postaci która handlujemy. Tak samo można zrobić z kodami RK, na takiej samej zasadzie.
#
Dodam jeszcze, że wystawiona postać widoczna na liście byłaby dostępna dopiero po 48h od złożenia zamówienia. Uniknęlibyśmy w ten sposób kradzieży postaci w przypadku hacka. Dodałbym też możliwość sprzedaży postaci konkretnej osobie po wpisaniu nicku a skrypt sprawdziłby czy na koncie którym kupujemy postać posiada taki nick.
Pomysł dobry, ale to nie jest takie proste jak na to wygląda. Skrypt musiałby zmieniać mail'a, ustawiać nowe hasło i zmieniać a dodatkowo wyrabiać nowy recovery key, więc to nie jest kwestia posiedzenia 1h i zrobienia zakładki na stronie głównej.
Tutaj nie chodzi o sprzedawanie całych kont tylko poszczególnych postaci. Powiedzmy, że kupujesz Karmazyna to dostajesz tą postać na SWOJE konto z którego kupiłeś go a nie całe konto Karmazyna
Pomysł dobry, ale to nie jest takie proste jak na to wygląda. Skrypt musiałby zmieniać mail'a, ustawiać nowe hasło i zmieniać a dodatkowo wyrabiać nowy recovery key, więc to nie jest kwestia posiedzenia 1h i zrobienia zakładki na stronie głównej.
Niemniej jednak to wiele ułatwiłoby wymiany - ale proponowałbym wtedy wyższą opłatę za wystawienie/wykupienie postaci, zależną od kwoty prezentowanej w "markecie". Dodatkowym zabezpieczeniem powinno być zablokowanie możliwości logowania się na daną postać po wystawieniu jej na owy market tak aby skrypt nie musiał sprawdzać na bieżąco informacji o postaci przez co potem mogłyby być problemy - że ktoś nie zabrał eq, że zrookowana postać albo ktoś kupił postać a nie może na nią zalogować bo ktoś wciąż nią gra i nie wie kompletnie, że ktoś ją zakupił. Na wszystko trzeba by było znaleźć jakieś rozwiązanie. Generalnie było wiele takich propozycji, lecz nic z tym nie zrobiono.
ps. obawiam się tylko, że owy market postaci drastycznie wpłynąłby na ceny kcc jak i postaci, dodatkowo gracze szybko będą się nudzić gdy kupienie postaci za złotówki będzie takie proste (kupujesz kcc, wchodzisz market - tadam!). Dodatkowo dochodzi fakt, że sam gdy wchodzę na stronę jakiegokolwiek innego serwera i widzę market postaci na stronie głównej - zamykam zakładkę. : )
Jestem za dodaniem rynku, ale takiego jak na intergamingu. Nie jesteśmy na allegro, na choy licytacje. Po prostu niech dodadzą możliwość wystawiania oferty ja na w/w stronie.
Petromancer aka Merranus
08-12-2015, 18:14
to moze zrobic strone , podobna do intergaming
bezsensu ci wymiennicy, jesli na trade nie mozna oglaszac sie z ofertami sprzedazy postaci
Może niekoniecznie dokładnie w ten sposób, ale postaramy się temu jakoś zaradzić, pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.