Zaloguj się

View Full Version : runa z ani3

ranamoson mowmagus
10-12-2015, 20:42
Szanowni Państwo,
Dnia 12.10.2015 zakupiłem runę z ani 3 za 80uc.
Parę dni temu kupiłem tą samą runę i użyłem jej na sobie. Dzisiejsza runa zakupiona była do ozdoby domku, nieszczęście chciało, że gdy porządkowałem swój domek, runa leżała tuż obok drzwi, które chciałem otworzyć i zamiast otwarcia się drzwi, użyła się runa.
Chciałem przypomnieć, że parę dni temu już jedną użyłem mimo to, pojawiło się niebieskie tp wokół mnie i runa zniknęła.
Nie dodało mi dodatkowych ani punktów życia ani many.
Cudownym trafem nie mam również 80uc, które na nią wydałem.
Stąd rodzi się moje pytanie, nie jest to błąd? jakim prawem runa śmie się użyć, skoro nie niesie to za sobą żadnych korzyści?
Powinno wyświetlić się ostrzeżenie, jeżeli są tego jakiekolwiek konsekwencje np. w postaci zmarnowania ów w/w runy.
Tym bardziej chciałem zaznaczyć, że już jedną runę z ani3 moja postać ma "zaaplikowaną", dlatego tym bardziej zdziwiła mnie to, że następne też dadzą się użyć i nic to za sobą nie niesie poza sekundową animacją. Bardzo proszę o wypowiedź kogoś kompetentnego w tej sprawie.

Tutaj nie chodzi o to, że ktoś chciał podbijać hp czy mane. Tutaj chodzi o to, że nie powinno dochodzić do sytuacji w której ta runa zostaje użyta ponownie w tak łatwy sposób. Ja rozumiem gdyby ona była powszechnie dostępna, natomiast tak nie jest. Tracę ją, bo sobie kliknąłem. Czy to nie jest niepoważne? Chodzi o jasny komunikat o konsekwencjach jakie nastąpią, bądź jakimś zabezpieczeniu typu zmiana kursora na celowniczek.. A tutaj tak jak w moim przypadku przy porządkowaniu, osunięcie się myszki przy otwieraniu drzwi i bum, runy nie ma. Zaznaczam, że mówimy tu o drugim użyciu runy na jednej postaci.
Czy tak to powinno wyglądać? W moim odczuciu - chyba nie.

łączę ukłony,
Ranamoson Mowmagus

Arab
10-12-2015, 20:46
Powinno być tak, że jeśli ją klikniesz to ją zaznaczysz a nie użyjesz od razu - moim zdaniem do poprawy

Pierwszy Boonek
10-12-2015, 21:44
pisalem juz w tej sprawie tez uzylem rune 2x i druga znikla nie dajac ;d w sumie to nie ma nigdzie informacji ze tylko raz dodaje hp/mp, powinno byc zablokowane uzycie 2x

ranamoson mowmagus
10-12-2015, 21:57
Szanowni Państwo,
Tutaj nie chodzi o to, że ktoś chciał podbijać hp czy mane. Tutaj chodzi o to, że nie powinno dochodzić do sytuacji w której ta runa zostaje użyta ponownie w tak łatwy sposób. Ja rozumiem gdyby ona była powszechnie dostępna, natomiast tak nie jest. Tracę ją, bo sobie kliknąłem. Czy to nie jest niepoważne? Chodzi o jasny komunikat o konsekwencjach jakie nastąpią, bądź jakimś zabezpieczeniu typu zmiana kursora na celowniczek.. A tutaj tak jak w moim przypadku przy porządkowaniu, osunięcie się myszki przy otwieraniu drzwi i bum, runy nie ma. Zaznaczam, że mówimy tu o drugim użyciu runy na jednej postaci.
Czy tak to powinno wyglądać? W moim odczuciu - chyba nie.

RM

Sasha Rookslayer
11-12-2015, 12:50
Taka prawda, że runę, jeżeli już raz użyłeś na sobie, to nie powinieneś jej móc użyć drugi raz.. A jak wiadomo, niechcący na nią klikniemy i znika..

Również jestem zdania, że nie powinna ona znikać. Po raz drugi w ogóle nie powinna ona mieć właściwości żadnych (chodzi o to, że gdy na nią klikniemy, to nic się nie stanie). Blokada przy użyciu drugi raz i po sprawie.

djakon
11-12-2015, 13:25
Moim skromnym zdaniem runa dziala jak nalezy. Powinna znikac po uzyciu i tak sie stalo - co innego gdybys nie trafil w postac i runa zniknelaby. To byloby bledem, ktory wymaga naprawy tak jak paralyze rune i jej znikajace uzycia runy nawet gdy nie zostanie ona uzyta na graczy tylko ''powietrzu''.

Natsu
11-12-2015, 19:54
jak dla mnie wybrałeś zły dział i nie wiem czego od nas oczekujesz
napisz tu >http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=49
daj prefix zgłoszenie i czekaj cierpliwie na odpowiedz

Hokage
12-12-2015, 09:12
powinno być jak z pacc runą. Gdy leży w doku nie można jej użyć tylko trzeba dać ją do plecaka.