View Full Version : Sapphire Legs
SONDA WIELOKROTNEGO WYBORU!
Witam. Mam propozycję dodania sapphire legów jako loota do jakiś/jakiegoś dodatkowych/ego mobów/a.
Już tłumaczę dlaczego.
Sapphire set kosztuje 8 uc, legi 3 uc(według ludzi których pytałem). By zrobić quest na sapphire legs potrzebna jest broszka.
Natomiast kosztuje ona ok. 15 uc.
Ogólnie jest tak:
15 uc ( brocha)= sapphire legs (QUEST)
3 uc ( kupno) = sapphire legs ( NIE QUEST) < Te legi jeśli są w obiegu to z dawnych czasów, dziś teoretycznie nikt ich nie loci>. Dobrze by było, gdyby znalazły się w większym obiegu.
Jest to 5 razy mniej opłacalne zrobić questa.
Widać dobitnie, że jest to nieopłacalne by dziś robić tego questa. Quest jest na 700 lv, więc proszę nie pisać wyloć sobie broszkę:D
Dodatkowo te legi wypadają z najsilniejszych mobów na serwerze i to bardzo rzadko.
Innym wyjściem jest zwiększenie częstotliwości wypadania broszek, co zmniejszy jej cenę.
Shakur666
13-12-2015, 20:19
Uważam że jeśli zostały do loota dodane takie przedmioty jak BH,Panda,czesci sapphire setu i różne bronie do ataku to również sapphire legi powinny zostać dodane.
Szansa na loot Broszki niech zostanie taka jaka jest ponieważ oprócz do questa na sapphire legi jest ona przydatna także do innych rzeczy, takich jak perf amulet. Myśle ze skutkowało by to spadkiem ceny broszki co równało by się z zmniejszeniem także ceny poniesionej za smierc.
Sasha Rookslayer
13-12-2015, 20:42
Chcesz zdobyć te spodnie? Idź lootnąć broszkę i odebierz sapphire legs. Masz za mały poziom? Poszukaj sio, który Ci w tym pomoże. :D
Takie nastały czasy, że droższe są przedmioty do danego Questu, niż sama nagroda, co zrobić. :rolleyes:
Sorry, ale jestem na nie, ponieważ są one bezużyteczne i mało kto je teraz nosi. :D Ewentualnie można je dodać do jakiegoś Composera albo do tego niebieskiego trolla, chociaż i tak to mało zmieni.
@down
Wiadomo, to była ironia. :D
Sokol from West
13-12-2015, 20:58
Chcesz zdobyć te spodnie? Idź lootnąć broszkę i odebierz sapphire legs. Masz za mały poziom? Poszukaj sio, który Ci w tym pomoże. :D.
Proszę Cię, kto w tych czasach oddałby broszkę, bo chciałby sapphire legi? :D
@t
Zaznaczyłem pierwszą opcje, legi się przydają przy robieniu Shaman Maski(misja z kulą i założonym na sobie Sapphire Secie) i to chyba jedyna misja jeśli chodzi o użyteczność tego przedmiotu ;)
A nie lepiej trochę zmienić dany "Quest"?
Zamiast oddać broszkę w zamian za legi można by było np:
-zapłacić 30kc
To jest kwestia kliku minut roboty.
Można oczywiście też zmienić misje i bardziej ją rozbudować, ale raczej najszybciej byłoby zmienić broszkę na odpowiednia ilość kc.
Ja bym wybrał opcje pierwszą lecz najlepszym wyjściem było by oddanie zamiast broszki 30kcc tak jak pisał Qlers :)
Mój wybór to: nie mam zdania, ponieważ żadna z Twoich propozycji mi się nie podoba, jednakże uważam że należy coś z tym zrobić, bo ten Quest stał się bezsensowny i nikt go nie robi.
A nie lepiej trochę zmienić dany "Quest"?
Zamiast oddać broszkę w zamian za legi można by było np:
-zapłacić 30kc
To jest kwestia kliku minut roboty.
Popieram w zupełności. Co do ceny można jeszcze ją zmienić na np: 37kcc :P
kolniaks
14-12-2015, 15:51
KaZeK gdzieś tam napisał:
Poczekaj na odpowiedz Mistrzów Gry w swojej propozycji.
Ok, wiele propozycji czeka na ich wypowiedź..
http://33.media.tumblr.com/cbc65d77d17c5485f3977c2f162b3cc3/tumblr_inline_nj2ke5Wuab1qhon3w.jpg
Zaznaczyłem "nie mam zdania", bo te propozycje uważam za słabe. Do loot'a bym ich nie dodawał, z broszką też nic bym nie kombinował. Uważam, że dobrze byłoby zostawić tak jak jest, jedynie zmienić w queście broszkę na coś innego w ramach wymiany, albo zostawić broszkę, ale dać im jakąś opcję, aby ich wartość wzrosła. Przypominam, że oprócz Skirta na serwerze nie ma wartościowych spodni.
Zarexoholik?
14-12-2015, 16:41
dodać sapphire legs jako loot do dodatkowego/ych moba/mobów
Loot powinien być poprawiony z takich mobów jak: Master Atom, Omen, Glacius, General of Empire, Minos, Minion. Więc dodanie takiego przedmiotu do tego typu mobów to dobre posunięcie. Kiedyś broszki tyle nie kosztowały, teraz nikt ich nie lootuje, więc cena sapphire legów podskoczyła. Oczywiście teraz gdy masz Pandemoniu Armor oraz HotA nie ma sensu używać sapphire seta - nie opłaca się.
Zmiana w loocie, niektórych mobów (wymieniłem je wyżej) jest konieczna, bo na chwilę obecną nie opłaca się na nich expić.
Rastamanek
14-12-2015, 17:10
Jestem na NIE co do sapphire legów tak rzadko to nie leci nie przesadzajmy, jedynie jedną dobra opcją jest zwiększyć o drobinkę loota broszki bo strasznie rzadko spada i myślę, że to by rozwiązało problem :)
Jestem na NIE co do sapphire legów tak rzadko to nie leci nie przesadzajmy, jedynie jedną dobra opcją jest zwiększyć o drobinkę loota broszki bo strasznie rzadko spada i myślę, że to by rozwiązało problem :)
Skąd ty możesz wiedzieć jak często leci taki item jeśli nie jesteś w stanie pójść swoim marnym 1600 sorkiem na potworki, z których owy item wypada? Co do broszki, o której piszesz-również zwracam się z pytaniem skąd wiesz jaka jest częstotliwość wypadania broszki z Apocalypto jeśli ty nie potrafisz sobie poradzić z Fallen Mage'ami, które mają siłę Wise Mana? :confused:
Osobiście nie mam problemu wylootować broszki z Apocalypto na respie Volcano.
#Top
Sapphire legi są potrzebne do questa, a ciężko je kupić od innych graczy.
Można je dodać do loota z jakichś mocniejszych potworków, bo faktycznie przy dzisiejszych cenach nie opłaca się wymienić broszki wartej kilkanaście uc na marne spodnie warte 3uc.
a podobno nie grasz??
Zgadza się, nie gram. Jednak jak grałem to nie było problemu wylootować broszki, a zdaje się, że nic nie było zmieniane więc jest tak dalej, nieprawdaż?
#t
Jeśli jest quest to po to by go robić. Niech zmienią w nim, że trzeba przynieść np. pandemonium armor bo jest ich dużo na serwerze i po problemie.
Oddać armor żeby wyrobić legi? Fck logic... W sumie czego się po tobie spodziewać :D
Osobiście nie mam problemu wylootować broszki z Apocalypto na respie Volcano.
a podobno nie grasz??
#t
Jeśli jest quest to po to by go robić. Niech zmienią w nim, że trzeba przynieść np. pandemonium armor bo jest ich dużo na serwerze i po problemie.
#adasik
jeden chuj czy broszka czy pandemka/
Możliwe, że oprócz wprowadzanych modyfikacji od tamtej pory, zostaną wprowadzone jeszcze jakieś, pozdrawiam. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.