View Full Version : Debugi.
Debugi występujące po bieganiu klikając PPM są błędem serwera czy raczej użytkownika?
Może to wina clienta? Masz przerobiony czy oryginalny?
Clienta mam ze strony APO. Przerobiony tzn? Jeżeli chodzi o spr to mam zmieniony, jeżeli o coś innego to nic nie zmieniałem :D
Przerobiony tzn? Jeżeli chodzi o spr to mam zmieniony, jeżeli o coś innego to nic nie zmieniałem :D
No jak masz oryginalny pic i spr to nie powinno być problemów, ale jak masz coś podmienione to jest to powód debugów.
No jak masz oryginalny pic i spr to nie powinno być problemów, ale jak masz coś podmienione to jest to powód debugów.
nie do końca, debugi są w 80% błędami mapy ;-)
wystarczy popatrzeć na miejsca ich występowania na starych terenach robionych przez tygrysa nie występują prawie wcale, nawet kiedy się schodkuje lub biega ppm ;-)
natomiast na nowych terenach (tj tereny dodane później niż COD ) występują one notorycznie ponieważ mapa jest robiona auto borderem za pomocą słabych programów i braku umiejętności nowych maperów ;-)
często są tez spowodowane złym połączeniem podłoża o rożnej prędkości poruszania ;-)
nie do końca, debugi są w 80% błędami mapy ;-)
wystarczy popatrzeć na miejsca ich występowania na starych terenach robionych przez tygrysa nie występują prawie wcale, nawet kiedy się schodkuje lub biega ppm ;-)
natomiast na nowych terenach (tj tereny dodane później niż COD ) występują one notorycznie ponieważ mapa jest robiona auto borderem za pomocą słabych programów i braku umiejętności nowych maperów ;-)
często są tez spowodowane złym połączeniem podłoża o rożnej prędkości poruszania ;-)
O ile to prawda, to można stwierdzić, że update'y są robione byle jak. Powinni to jakoś ograniczyć, jak nie zlikwidować, bo co jak co ale ten błąd jest bardzo denerwujący. Tym bardziej dla graczy grających na laptopach gdzie poruszanie się za pomocą strzałek nie jest tak "szybkie" jak na PC.
Harakiri II
16-12-2015, 07:23
zalezy, jezeli masz debugi 1296 to ktos sie do ciebie tp, jezeli masz 196,169 problem lezy po stronie twojego neta, 307,270 bledy mapy a reszta nie pamietam, jezeli jest dobry komp to nic nie jest spowodowane spr, nie wiem o czym pan u gory pisze
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.