PDA

View Full Version : Naduzycie stanowiska przez Yagami

>>>AWESOME<<<
16-12-2015, 20:04
Witam chce skrytykowac postepowanie i naduzycie wladzy naszego "kochanego" GM'a Yagami. (Po skonsultowaniu sie z paroma osobami postanowilem to umiescic w tym dziale bo to krytyka xd)
Otoz uciekajac przed jihadami (po drodze ubijajac flaca ktory chyba postanowil sie zemscic) na dhq dostalem po paru sekundach komunikat ze musze wypierdzielac z questu bo blokuje respa komus innemu ktory chce tam wejsc no coz normalnie to bym uciekl lecz Yagami to tak zaaranzowal bym wpadl prosto w trapa Barta i Wulfa ktorzy mnie wczesniej gonili napisalem to yagamiemu lecz go to nie interesowalo... zostalem zmuszony wyjsc wprost w trapa jego "przyjaciol". Z tego co mi wiadomo nie musze opuszczac DHQ jezeli nikt inny nie chce wejsc na questa lecz potem co sie okazalo po rozmowie w dziale zgloszen ze niby blokowalem DHQ graczowi o nicku Flac (Yagami) ktory niby chcial wykonac (bedac na Yagamim rowniez). Po moim padnieciu po kilkunastu minutach gonilem flaca z pk i co sie okazalo? Flac wczesniej nie wykonal questa gdy kazal mi wyjsc z DHQ i uciekl na owy quest by sie przedemna skryc i moje pytanie sie narzuca czy to nie jest aby wykorzystywanie swojej pozycji i pomaganie jihadom mnie ubic? dodaje filmiki z zajscia na DHQ i rozmowy w dziale zgloszen.

akcja na DHQ
https://www.youtube.com/watch?v=7ralrnnsDeg&feature=youtu.be
Rozmowa w dziale zgloszen
https://www.youtube.com/watch?v=UiTOce5Je7A&feature=youtu.be

Czekam rowniez na hejty jihadowcow i ich kumpli ;p

Prawdopodobnie Flac i Yagami są na tym samym acc, więc już to jest wyjaśnione.

Yagami w 1 filmiku napisal ze ktos chce wejsc na questa a w 2 filmiku pisze ze flac chcial wejsc wiec cos tu jest nie halo? Wiec skoro nikt nie chcial wejsc na questa nie mial prawa mnie wyrzucac a tymbardziej ze jego ziomki czekali na mnie na evul z trapem dziwne co nie ?

zgadza się.

Co do tego to kiedyś też kazał mi wyjść bo niby ktoś chciał zrobić questa.

zgadza sie lecz w tym wypadku kazal sobie ustapic miejsce i do tego nie wzial nagrody czyli chcial mnie wpierdzielic w trapa wulfa i barta... od razu widac ze naduzyl swoje stanowisko. GM powinien byc bezstrony a tu on faworyzuje swoich kumpli. Ustawil to tak bym padl tak czy siak.

Rudy Książe
16-12-2015, 20:08

Hokage
16-12-2015, 20:17

@Up

A co do jakichś argumentów, że Flac jednocześnie kogoś leczył i grał GMem - nie jest to prawda, żadne dowody mnie do tego nie przekonają, bo Flac i Yagami są na tym samym koncie.
.

zgadza się.

Co do tego to kiedyś też kazał mi wyjść bo niby ktoś chciał zrobić questa.

Natsu
16-12-2015, 20:27
aha czyli rozumiem ze jak będę mieć pk/rs i będę chciał uciec na dhq to dostane bana? i od kiedy 1400 druid czy jaki tam masz chce wykonać dhq?? żartujesz sobie flac XDDDDDDD

djakon
16-12-2015, 20:28
Jezeli postac o nicku Flac nie wykonala Demon Helmet Quest po poinformowaniu Ciebie z Yagamiego, ze w/w chce go wykonac to wyglada to prosto - tak jak to opisales czyli jak naduzycie.

@edit
Osobiscie nigdy nie mialem sytuacji, w ktorej bylbym zmuszony opuscic dhq przez sily wyzsze, ale nie oszukujmy sie... Kto wyszedlby z dhq bedac pewnym, ze na Evul czeka go smierc? Tym bardziej majac rs? Wolalbym juz dostac bana na pare godzin ;)

#Swoja droga to taki ***** problem zrobic pz przed wejsciem na ten quest, serio?

Serio *****? PZ na dhq? XDDDDDDDDDDDDD

tigon
16-12-2015, 20:30
Ile razy będziemy jeszcze świadkami tak żenującego wykorzystywania posady Gm dla siebie i swoich kolegów...?
Mnie tez raz dziwnym trafem(było to około rok temu, może dawniej ale nie miałem żadnych dowodów by coś wskórać) robiąc misje z rs w takim miejscu gdzie nikt nigdy nie chodzi nagle sprawdza mnie Gm (na auto ucha czy coś takiego, hp mi na pasku spadło do 1 i po chwili do maxa), niby nic ale po chwili wpadł aziel i paru tam jeszcze ludzi, nie chce już tego rozgrzebywać bo to przeszłość ale tutaj ciągle nic się nie zmieniło. Czy Mortis albo Santano serio są tak ślepi?

......kto w tym czasie chciał zrobić questa?

Gracz o nicku Flac.

Dawno nie miałem takiego ubawu xd

Petromancer aka Merranus
16-12-2015, 20:30
jak dla mnie to oczywiste ze GM faworyzuja swoich kolegow .

dajmy przyklad bart blokujacy garnkiem przejscie na mostku na quescie of nine

tym samym takze utrudnia komus wykonanie questa

ale bana nie otrzyma

MłodySNK
16-12-2015, 20:31
Od kiedy można być zalogowanym na 2 postaciach które są na jednym acc? :DD

@Natsu
Tak dobrze rozumiesz bo to jest blokowanie questa :) co za różnica jakim lvl on chce zrobić tego questa? może to chcieć zrobić i 3k lvlem :)

Soi
16-12-2015, 20:31
Juz sie grubo wali w glowkach niektorym ;]

Trzeba miec tupet zeby najpierw wyjebac goscia z Questa bo "ktos" chce wykonac quest.
Nastepnie za parenascie minut samemu uciec na ten quest przed osoba ktora 15 minut temu wyrzuciles z questa i miec wszystko i wszystkich w dupie
Po czym Awesome pisze odwolanie, gdzie okazuje sie ze osoba ktora chciala wejsc na quest jest druga postac gma
Nadal miej to wszystko w dupie "bo regulamin".

Wiec okazuje sie, ze nasz szanowny gm wbil sobie na DHQ poogladac jak wyglada i wyszedl z niego po czym po 15 minutach wszedl na niego drugi raz tylko nasuwa sie samo pytanie: po co? ;]

No to teraz czekamy na mortisa/santano ktory powie, ze musi sie wszystkiemu przyjrzec dokladnie i na spokojnie XDDDDDD
No ***** szopka i komedia w jednym. Na kazdym normalnym serwerze gdzie Administracja ma jakikolwiek szacunek do graczy wyjebala by kombinatora w minute po takiej akcji. A tutaj pluja wam w twarz a wy dalej gracie ;d

#Swoja droga to taki ***** problem zrobic pz przed wejsciem na ten quest, serio?

TONFA
16-12-2015, 20:33
To wszystko jest śmiechu warte. Widać gołym okiem, że to wszystko było ustawione przez Yagamiego, Barta i Wulfa. Skąd oni mogli wiedzieć, że Awesome wyjdzie z dhq mając jeszcze pk?? Przecież bo to wszedł, żeby te pk odczekać. Więc ustatlili napewno z Yagamim, żeby go jakimś "paragrafem" postraszył, wyszło na blokowanie questa, bo niby Flac(Yagami) bardzo chce go wykonać, chociaż jakimś cudem nie udało mu się zaliczyć tego bardzo trudnego questu. I jeszcze po drugie, bardzo szybka reakcja na raport Flaca, dotycząca tego blokowania. Jak ja chcę się czegoś dowiedzieć to się nie doczekam odpowiedzi. A tu raz, ciach i Yagami reaguje. Przypadek? NIE SONDZE

Sasha Rookslayer
16-12-2015, 20:41
Haha, nie wierze! Nagrać lepiej tego wszystkiego to chyba się nie dało. :D

1318 chce akurat wykonać Quest, kiedy jest tam osoba, którą kilkanaście minut wcześniej ganiał z pk? Dziwny trap wykonany przez Barta i Wulfgara, akurat wiedzieli, że Yagami go wyprosi z Questa szantażując banem? Zbieg okoliczności? Czy przypadek może? Haha, no nie wierze, po prostu nie wierze.

Faworyzacja tutaj zawsze była, jest i będzie. Jest to perfidny dowód na to, że Yagami aka Flac wykorzystuje swoją pozycje. No i co teraz? No co będzie? Jego tłumaczenia? Brak zainteresowania wyższych osób? Bo co, wyleją Flaca i kto będzie pomagał przy aktualizacjach? Śmiechu warte, serio.

@down
Pewnie zaraz wykona Quest, aby nie było przypału, zobaczysz, haha! XD

>>>AWESOME<<<
16-12-2015, 20:42
Czekam na koment Yagamiego bo nie wiem jak on z tego wszystkiego sie wybroni xd. Tutaj nie ma co dyskutowac widac od razu ze zostalem szantazem wyproszony z DHQ wprost pod trapa Jihad i jeszcze te tlumaczenie ze Flac chcial wykonac questa a go nie wykonal xD

@down
Pewnie zaraz wykona Quest, aby nie było przypału, zobaczysz, haha! XD

tak lecz w logach powinno byc czy okolo 20 minut pozniej nie byl czasem na DHQ mimo ze wczesniej mial odebrac nagrode xD

Widzicie co sie dzieje na serwie a w y dalej gracie... uzależnienie lvl max... olejcie ten serwer to totalne D-N-O

sadze ze ja raczej odejde z APO jezeli Yagami nie poniesie konsekwencji bo tutaj jest czarno na bialym opisane i pokazane jego naduzycie stanowiska

Na co Ty liczysz? XD Że go wyjebią z tej żałosnej ekipy? Pewnie wyjebią go tak samo jak Bleyna, że odejdzie na jakiś czas a później znowu wróci i będzie odpierdalał dla swoich kumpli XDD

no za takie cos powinien wyleciec tutaj nie ma co dyskutowac nawet bo wiadomo ze zawsze fawozyzowal i bedzie faworyzowal swoich ziomkow o tym wszyscy wiedza xd

Perlaż
16-12-2015, 20:57
Widzicie co sie dzieje na serwie a w y dalej gracie... uzależnienie lvl max... olejcie ten serwer to totalne D-N-O

Goatee
16-12-2015, 21:01
Na co Ty liczysz? XD Że go wyjebią z tej żałosnej ekipy? Pewnie wyjebią go tak samo jak Bleyna, że odejdzie na jakiś czas a później znowu wróci i będzie odpierdalał dla swoich kumpli XDD

Adasik
16-12-2015, 21:10
Respektując regulamin powinieneś dostać bana z mostu bez dyskutowania i żadnej informacji, że powinieneś opuścić quest. To, że zostałeś poinformowany, że masz wyjść to tylko na tym zyskałeś, że nie widniejesz na liście zbanowanych. Co do trapa: pomyślałeś, że Bart i Wulf od razu polecieli na EV żeby nawet bić cię na fraga zaraz po wyjściu, do tego mogli w międzyczasie pisać raporty, że wlazłeś na DHQ i jest to blokowanie questu, które jest zabronione? Jeśli przykładowo im odpisał na RRV, że da ci ultimatum-albo wyjdziesz albo ban to od razu zrobili ci trapa z myślą, że jednak wyjdziesz :)

sadze ze ja raczej odejde z APO jezeli Yagami nie poniesie konsekwencji bo tutaj jest czarno na bialym opisane i pokazane jego naduzycie stanowiska

Myślisz, że ktoś się tym przejmie? :confused:

>>>AWESOME<<<
16-12-2015, 21:13
Ty jestes jihad wiec wiadomo ze bedziesz go bronil dlatego napisalem w 1 poscie ze czekam na wasze hejty xD zwaz na to ze ja nikomu nie bloczylem questa wiec mialem prawo tam sobie wejsc a ze yagami sobie z dupy wywnioskowal ze musze opuscic bo ktos chce (flac-yagami) wykonac questa a nikt nie wykonal to chyba mowi samo za siebie co nie xd?

A ja proponuję zrobić tam tak, że po wejściu na questa masz 2 minuty na wykonanie, później zostaniesz przeteleportowany w to samo miejsce na którym pojawiasz się po wyjściu z questa (również tyczy się relogowania na queście). Nikt nie byłby w stanie blokować questa dłużej jak 2 minuty, nie będzie ciągłego płaczu i wojny, że ktoś z ekipy faworyzuje znajomych.

lecz tutaj widac od razu ze chcieli mnie poprostu uj***c naduzywajac przy tym stanowiska

Week
16-12-2015, 21:14
A ja proponuję zrobić tam tak, że po wejściu na questa masz 2 minuty na wykonanie, później zostaniesz przeteleportowany w to samo miejsce na którym pojawiasz się po wyjściu z questa (również tyczy się relogowania na queście). Nikt nie byłby w stanie blokować questa dłużej jak 2 minuty, nie będzie ciągłego płaczu i wojny, że ktoś z ekipy faworyzuje znajomych.

tigon
16-12-2015, 21:14
Respektując regulamin powinieneś dostać bana z mostu bez dyskutowania i żadnej informacji, że powinieneś opuścić quest. To, że zostałeś poinformowany, że masz wyjść to tylko na tym zyskałeś, że nie widniejesz na liście zbanowanych. Co do trapa: pomyślałeś, że Bart i Wulf od razu polecieli na EV żeby nawet bić cię na fraga zaraz po wyjściu, do tego mogli w międzyczasie pisać raporty, że wlazłeś na DHQ i jest to blokowanie questu, które jest zabronione? Jeśli przykładowo im odpisał na RRV, że da ci ultimatum-albo wyjdziesz albo ban to od razu zrobili ci trapa z myślą, że jednak wyjdziesz :)

Wpierw aby wyjść musiał wiedzieć ze ktoś chce wykonać tego questa (jak wiemy nikt jego nie wykonał) więc czemu miałby dostać bana ?, kolejna beka :>

I jeszcze jedno bijać na fraga trapli by jeszcze dp nieprawda?

Yagami
16-12-2015, 21:17
Utrudnianie innym graczom dostępu do jakiegokolwiek miejsca na mapie jest karane banem bez upomnienia. Nie dotyczy sytuacji, w której gracz blokuje innego gracza, aby ochronić go przed śmiercią (player killing, red skull) i nie blokuje tym samym dostępu do żadnego questa.

Ten punkt mówi jasno o sytuacji na DHQ. Mogłem dać bana, ale wolałem napisać by gracz po prostu wyszedł z Questa.

GM ma prawo wyegzekwować regulamin, jeśli spotka się z jego naruszeniem podczas gry na prywatnej postaci. Jeśli łamanie regulaminu było skierowane w stronę postaci Gamemastera, ten nie powinien kierować się emocjami i subiektywnymi odczuciami przy ustalaniu kary.

Skoro stał pasywnie na DHQ i nie miał zamiaru odebrać nagrody to łamał regulamin. Skoro postacią Flac chciałem wejść na Quest to w swojej sytuacji musiał go opuścić.
Swoją drogą zaznaczę, że na DHQ jest kilka demonów, a nieprzypadkowo postać Flac ma taką misję !quest:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/94/bo/yh/42sf40.jpg
Dla mnie sprawa jest jasna, ale widzę, że niektórzy piszą posty tylko ze względu na ogólny "hejt" na gildię Jihad.