View Full Version : Możliwość degradacji Tutora senior tutora!! Ankieta
Old-Don Ja
17-12-2015, 20:25
Prosto i na temat:
Chciałem bym Mortiis/Santano zauważyli wreszcie co się dzieje na serwerze, chodź na pewno to widzą, zniesmaczenie graczy narasta, co odbija się na grze i osobach online.
Chodzi mi dokładnie o obsadę Gm/Tutorów itd.
Chce aby gracze mieli wpływ na serwer( w końcu my za niego płacimy w postaci pacc'a)
Dokładnie nawiązuje do tego co się dzieje między Yagami a graczami, to jest nie możliwe żeby było aż tyle skarg skoro ten gość jest "niewinny" ewidentnie widać że gra na niekorzyść serwera, tylko swoich "kolegów z tibi".
Chce aby administracja dała prawo nam graczom w momencie niezadowolenia z tutora / s tutora do możliwości aby ta osoba nie pełniła tej funkcji!!
Wydaje mi się że czas na zmiany.
Sasha Rookslayer
17-12-2015, 20:44
Niestety taki system działa na APO, że my gracze nie możemy decydować o zdegradowaniu kogoś kto ma posadę na naszym serwerze.
Moim zdaniem przydała/ przydałyby się nowe osoby do pilnowania porządku.
Jak wiadomo, na naszym serwerze są następujące osoby:
GOD (Administrator Serwera):
Mortiis - wszyscy wiemy, że ma mało czasu i mało przebywa na serwerze.
Tygrys - nie wiadomo co z nim, chyba zaginął w akcji. Brak czasu.
Santano - kilka razy w ciągu roku jest na dłuższy okres, a później znika.
Rinson - niby jest, a tak naprawdę go nie widać.
GM (Game Master):
Ferrum - jest niby aktywny, ale ma mało czasu jak widać.
Kellet - w ogóle kto to jest? Kiedy był ostatnio w grze?
Squid - o tej osobie chyba każdy wie [Ahmed i tyle w temacie].
Yagami - jedyna osoba, która ma sporo czasu, coś organizuje i działa na tym serwerze. Lecz sporo osób zarzuca mu stronniczość i nie tylko.
I co z tego wynika? Jedna, dwie osoby są tylko aktywne regularnie, a reszta? Nie widać ich, a szkoda..
Ja proponuje zrobić Rekrutacje na Tutorów. Tak jak to było kiedyś, wybrać z 5-10 Tutorów i po problemie.. Z czasem byłoby ich mniej.
Stara propozycja: KLIK (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=68819)
Ja proponuje zrobić Rekrutacje na Tutorów. Tak jak to było kiedyś, wybrać z 5-10 Tutorów i po problemie.. Z czasem byłoby ich mniej.
Wiesz jaki jest problem między starym APO, a dzisiejszym? Dzisiaj grają sami debile. 8 lat temu było nie do pomyślenia, żeby ktoś wbijał na czyjś resp, obowiązywała jakaś netykieta, ludzie się raczej szanowali.
Zostaliście WY, 20+ letni faceci - macie wszystkich i wszystko w dupie :D
Gwnstopro v.169
17-12-2015, 20:56
Ciągły ból dupy, niby coś odpierdala ale dowodów brak. Yagami, jedyny który coś robi, jak ktoś odpisuje na raport to tylko On. Nie wciska banów jak np. Świętej Pamięci Zezol. Nie widzę powodów by go odsuwać bo inni myślą, że gra na 'niekorzyść serwera' XDDD Oczywiście na nie. Bez odbjoru
Old-Don Ja
17-12-2015, 21:00
@wicu
Nic do Yagami nie mam ale skoro jest tyle skarg na jego osobę, powstają filmiki czy też ludzie dodają screeny to wydaje się to być troche dziwne:)
Problem w tym ze tu się robi samowolka... Santano/Mortis/ Tygrys nie maja czasu zajmować się graczami, w ostateczności wprowadza up'a, a graczą jest potrzebna pomoc z góry(osób bez stronniczych!)
>>>AWESOME<<<
17-12-2015, 21:03
Oczywiscie jestem na tak tymbardziej za degradacja Yagamiego za te jego faworyzacje swoich ziomkow z Jihad. Jako gracze powinnismy miec prawo do glosu tymbardziej ze bez nas ten serw by nie istnial ;p dlaczego niby pare osob ktore posiadaja "pozycje" maja we wszystkim decydowac za wszystkich graczy ktorych jest zdecydowana wiekszosc ;p? smierdzi mi tu dyktatura :)
Ciągły ból dupy, niby coś odpierdala ale dowodów brak. Yagami, jedyny który coś robi, jak ktoś odpisuje na raport to tylko On. Nie wciska banów jak np. Świętej Pamięci Zezol. Nie widzę powodów by go odsuwać bo jakieś grubasy myślą, że gra na 'niekorzyść serwera' XDDD Oczywiście na nie. Bez odbjoru świnie
akurat dowody przeciw yagamiemu zostaly przedstawione w moim temacie w dziale opini/krytyki
Moim zdaniem ten cały yagami nie powinien mieć GM, dlaczego? Dlatego, że jest w gildii i wiadomo, że zawsze będzie po ich stronie. GM nie powinien być w żadnej gildii, powinien być neutralny, wysłuchać dwie strony co mają do powiedzenia. Ostatnio była sytuacja, że ktoś był na DHQ z pk czy rs i temu całemu Yagamiemu akurat wtedy zachciało się bić demony, bo rzekomo miał misje w quest logu i zrobił sobie specjalnie ss'y, a na zewnątrz czekała gildia Jihad, żeby go zabić. Żenada. Radzę coś z tym zrobić bo ze 100 osób zrobi się znów 15/20. Cze
no ja tam bylem i skoro flac nie chcial robic questa to nie musialem mu ustepywac... on naciaga tak ten regulamin zeby zawsze wyszlo na jego... a no i ss'y ponoc nie sa dowodem ;p
Usuniecie Yagami'ego i kto będzie odpisywał na rrv?
jezeli nie usuniecie to chociaz zeby admini go jakos naprostowali by sie w koncu ogarnal i przestal faworyzowac swoich kumpli... no i oczywiscie jako ze jest GM zeby tez nie byl w zadnej gildi
Za nieznajomość regulaminu powinni karać. Blokował dostęp do questu. Nie chciał go wykonać - ukrywał się tam tylko ze względu na white skulla (nie chciał paść ani uciekać po mapie, wolał blokować quest). Nie ma znaczenia, czy ktoś by czekał przed wejściem na questa, czy nie. Jakby ktoś chciał wejść na quest, on by go blokował, a nikogo z administracji by akurat nie było (tylko Yagami jest aktywnym GM'em) to co? Potem byłby temat, że blokował quest, ale nikt z tym nic nie zrobił. Więc każde blokowanie, nawet w sytuacji gdy nikt by go aktualnie nie chciał wykonywać to łamanie regulaminu.
wiec z Twojego rozumowania wynika ze Flac tez powinien dostac bana jako ze sie ukrywal pozniej przede mna na DHQ (z pk) i nie moglem na niego przez jakis czas wejsc i z tego co mi wiadomo NIE WYKONAL QUESTU wiec skoro wg twojego rozumowania ja lamie regulamin to flac/yagami rowniez. Najpierw smie mi pisac ze blokuje questa i nie wykonuje a 20 minut pozniej yagami robi to samo uciekajac przede mna na DHQ wiec gdzie tu jest sprawiedliwosc?
Oczywiście jestem na NIE. Zdanie graczy zawsze będzie inne, bo każdy gracz chce żeby było po jego myśli. Także administracja powinna być wybierana przez GOD'ów. Tak też chyba jest, więc? To tak jakby obywatele powoływali sędziów. Pomyśl zanim coś zaproponujesz...
nie wiem czemu powolujesz sie takim glupim przykladem... chodzi o to zeby Admini tez czasem liczyli sie ze zdaniem graczy, a nie tylko przez swoje widzimisie przeciez nikt tu nie chce dla nikogo zle, a gracze powinni miec tez coz do powiedzenia w koncu to nasze konta premium utrzymuja ten serwer.
Najgorsze jest to ze nigdy nie widzialem by jihad skrytykowal innego czlonka jihadu (moze mnie cos ominelo). Kazdy kazdemu dupe kryje wiec w ich komentarzach raczej ciezko by bylo doszukac sie bezstronnej opinii
uważam ze my gracze nie mamy zdania, a każdy kolejny post na osobę yagami ośmiesza nas. Naprawdę muszę przyznać yagami jako jedyny coś odpisuje na te rrv robi te najazdy zęby nie było spiny nie mnie oceniać czy jest stronniczy czy nie daliście dowody na jego wykroczenia santano przecież zareagował i sprawdzał na pewno yagamiego i widocznie nie widział nic złego w zachowaniu yagamiego to o co wam chodzi?? chcesz grac to graj, nie chcesz to nie. ja już przestałem się tym zamartwiać ponieważ to tylko gra i tylko sobie gram dla sportu? chcesz sprawiedliwości to idź graj na real tibie, i nikt ci nie zmusza tu grac takie jest moje zdanie. jest mi to obojętne co zrobią czerwoni
mysle ze najlepszym wyjściem było by olanie serva zeby yagami sam z swoimi ziomeczkami grał, lecz wiem ze większość z was jest na tyle uzależniona ze nie zrobicie tego ;-)
osobiście przestałem grac i nie wrócę do póki ktoś nie zrobi z tym porządku ;-)
Bercikk95
17-12-2015, 21:19
Moim zdaniem ten cały yagami nie powinien mieć GM, dlaczego? Dlatego, że jest w gildii i wiadomo, że zawsze będzie po ich stronie. GM nie powinien być w żadnej gildii, powinien być neutralny, wysłuchać dwie strony co mają do powiedzenia. Ostatnio była sytuacja, że ktoś był na DHQ z pk czy rs i temu całemu Yagamiemu akurat wtedy zachciało się bić demony, bo rzekomo miał misje w quest logu i zrobił sobie specjalnie ss'y, a na zewnątrz czekała gildia Jihad, żeby go zabić. Żenada. Radzę coś z tym zrobić bo ze 100 osób zrobi się znów 15/20. Cze
Jestem na nie, wtedy kiedy była robiona ta rekrutacja na serwerze grało znacznie więcej ludzi, zatem potrzebne było więcej osób które to będą ogarniać, a na dzień dzisiejszy do Yagamiego wystarczyłaby jedna osoba(chociaż wydaje mi się, ze sam sobie doskonale radzi), ale nie może być to losowa osoba za APO, która napisze sobie podanie, bo nie ma pewności kim ta osoba jest i czy można jej zaufać..
Sokol from West
17-12-2015, 21:59
a na dzień dzisiejszy do Yagamiego wystarczyłaby jedna osoba(chociaż wydaje mi się, ze sam sobie doskonale radzi)
Podbijam. Do tego wyrzucić/zdegradować tych co tu i tak wbijają raz na rok...
Co do stronniczości to każdy wie jak to jest teraz, nie trzeba nawet tego komentować. Jeśli chodzi o rekrutacje - nie wiem czy jest sens przy obecnej liczbie osób, chociaż zawsze można spróbować ;)
kolniaks
17-12-2015, 22:00
Nie wiem jaki jest sens głosowanie w tej ankiecie? Po co ten temat?
Przedstaw dowód jednoznacznie obciążający daną osobę i po sprawie.
Nasze gadanie w tym miejscu i tak nic nie zdziała. Sytuacja z graczem
Awesome pokazała, jak bardzo można nagiąć regulamin, aby wszystko
pięknie wyszło.
Usuniecie Yagami'ego i kto będzie odpisywał na rrv? Kto w dzisiejszych
czasach nie będzie stronniczy?
Osobiście uważam, że można rozpisać konkurs na 2-3 tutorów, ale jedynie
z funkcjami jak na obecnych serwerach 8.6, gdzie piszą tylko na pomarańczowo
(odpowiadają na pytania graczy, głównie nowych) lub rrv, bez żadnych możliwości
teleportowania się czy sprawdzania graczy. W rezultacie odciąży to obecnych GM'ów.
Jestem na tam gdyż pewna świeżość w ekipie by się przydała dla samej równowagi, co do Yagamiego był, jest i pewnie będzie stronniczy względem swoich kolegów/znajomych, no ale jest póki co jest jedyną osobą co coś robi, szkoda tylko że nie fair wobec wszystkich ale jak widać nie nam oceniać :>
Zarexoholik?
17-12-2015, 23:37
Ostatnio była sytuacja, że ktoś był na DHQ z pk czy rs i temu całemu Yagamiemu akurat wtedy zachciało się bić demony, bo rzekomo miał misje w quest logu i zrobił sobie specjalnie ss'y, a na zewnątrz czekała gildia Jihad, żeby go zabić. Żenada. Radzę coś z tym zrobić bo ze 100 osób zrobi się znów 15/20. Cze
Za nieznajomość regulaminu powinni karać. Blokował dostęp do questu. Nie chciał go wykonać - ukrywał się tam tylko ze względu na white skulla (nie chciał paść ani uciekać po mapie, wolał blokować quest). Nie ma znaczenia, czy ktoś by czekał przed wejściem na questa, czy nie. Jakby ktoś chciał wejść na quest, on by go blokował, a nikogo z administracji by akurat nie było (tylko Yagami jest aktywnym GM'em) to co? Potem byłby temat, że blokował quest, ale nikt z tym nic nie zrobił. Więc każde blokowanie, nawet w sytuacji gdy nikt by go aktualnie nie chciał wykonywać to łamanie regulaminu.
Także jak nie znasz regulaminu i zasad tej gry to się może lepiej nie kompromituj wypowiedziami.
Ferrum - jest niby aktywny, ale ma mało czasu jak widać.
Jaki jest? To jest jego aktywność? Spójrz ile "pracuje" Yagami - to jest aktywność.
Tutaj masz pokaz braku czasu oraz wlepiania niesłusznych banów, które zostały zdjęte. Na odwołania nawet nie odpisywał/nie odpisał do dziś. Nie przeprosił i nie błagał o przebaczenie - a powinien. :)
[14/12/2015 22:30] Ferrum -> Bezlitosny Gwalcicel was banished because of Obrazliwa nazwa postaci.
[06/12/2015 13:36] Ferrum -> Bart was banished because of Uzywanie macro/botow itp. [niesłuszny]
[06/12/2015 13:35] Ferrum -> Zarexoholik was banished because of Uzywanie macro/botow itp. [niesłuszny]
[06/12/2015 13:35] Ferrum -> Brox was banished because of Uzywanie macro/botow itp. [niesłuszny]
[06/12/2015 13:35] Ferrum -> Brox was banished because of Uzywanie macro/botow itp. [niesłuszny]
[25/11/2015 16:03] Ferrum -> Nizahe was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
[15/11/2015 13:51] Ferrum -> Basse Atack was banished because of Handel/Wymiana Postaciami.
[15/11/2015 13:48] Ferrum -> Sadeek was banished because of Handel/Wymiana Postaciami.
[12/11/2015 23:55] Ferrum -> Chief Keef was banished because of Destruktywne zachowanie. Also he get IP Ban for one day.
[12/11/2015 23:54] Ferrum -> Fredo Bandana was banished because of Destruktywne zachowanie.
[12/11/2015 23:52] Ferrum -> Bitch Ima Neme was banished because of Niewlasciwy format imienia.
[12/11/2015 23:51] Ferrum -> Gbe three hunna was banished because of Destruktywne zachowanie.
[12/11/2015 23:45] Ferrum -> Ale palladyn was banished because of Destruktywne zachowanie.
I co z tego wynika? Jedna, dwie osoby są tylko aktywne regularnie, a reszta? Nie widać ich, a szkoda..
Jedna, dwie? Jedna - Yagami.
#topic
Piszesz, że Yagami jest stronniczy i było na niego tyle skarg, więc dlaczego nadal ma pozycję? Dlaczego jest jedynym aktywnym GM'em? Dlaczego tylko on coś robi?
Wypisujesz takie bzdury, bo jego "praca" nie jest Ci na rękę? Wywiązuje się ze swoich obowiązków jako jedyny GM. Dzięki niemu można spokojnie pograć. Ty jak widać co post kogoś obrażasz i szukasz spiny. Także powinien jeszcze z tobą zrobić porządek. Mam nadzieję, że na dniach kanciastoporty (bo nim grasz, tak?) będzie zbanowany.
Jak nie będzie Yagamiego to nie będzie nikogo z administracji, takie są fakty. Zniesmaczenie na serwerze narasta od nadpobudliwych, pospinanych dzieciaków, które notorycznie kogoś wyzywają w necie. Przykład:
Oczywiście jestem na NIE. Zdanie graczy zawsze będzie inne, bo każdy gracz chce żeby było po jego myśli. Także administracja powinna być wybierana przez GOD'ów. Tak też chyba jest, więc? To tak jakby obywatele powoływali sędziów. Pomyśl zanim coś zaproponujesz...
Dzony Alabama
18-12-2015, 00:17
Także jak nie znasz regulaminu i zasad tej gry to się może lepiej nie kompromituj wypowiedziami.
Jaki jest? To jest jego aktywność? Spójrz ile "pracuje" Yagami - to jest aktywność.
Tutaj masz pokaz braku czasu oraz wlepiania niesłusznych banów, które zostały zdjęte. Na odwołania nawet nie odpisywał/nie odpisał do dziś. Nie przeprosił i nie błagał o przebaczenie - a powinien. :)
[14/12/2015 22:30] Ferrum -> Bezlitosny Gwalcicel was banished because of Obrazliwa nazwa postaci.
[06/12/2015 13:36] Ferrum -> Bart was banished because of Uzywanie macro/botow itp. [niesłuszny]
[06/12/2015 13:35] Ferrum -> Zarexoholik was banished because of Uzywanie macro/botow itp. [niesłuszny]
[25/11/2015 16:03] Ferrum -> Nizahe was banished because of Uzywanie macro/botow itp.
[15/11/2015 13:51] Ferrum -> Basse Atack was banished because of Handel/Wymiana Postaciami.
[15/11/2015 13:48] Ferrum -> Sadeek was banished because of Handel/Wymiana Postaciami.
[12/11/2015 23:55] Ferrum -> Chief Keef was banished because of Destruktywne zachowanie. Also he get IP Ban for one day.
[12/11/2015 23:54] Ferrum -> Fredo Bandana was banished because of Destruktywne zachowanie.
[12/11/2015 23:52] Ferrum -> Bitch Ima Neme was banished because of Niewlasciwy format imienia.
[12/11/2015 23:51] Ferrum -> Gbe three hunna was banished because of Destruktywne zachowanie.
[12/11/2015 23:45] Ferrum -> Ale palladyn was banished because of Destruktywne zachowanie.
Jedna, dwie? Jedna - Yagami.
#topic
Piszesz, że Yagami jest stronniczy i było na niego tyle skarg, więc dlaczego nadal ma pozycję? Dlaczego jest jedynym aktywnym GM'em? Dlaczego tylko on coś robi?
Wypisujesz takie bzdury, bo jego "praca" nie jest Ci na rękę? Wywiązuje się ze swoich obowiązków jako jedyny GM. Dzięki niemu można spokojnie pograć. Ty jak widać co post kogoś obrażasz i szukasz spiny. Także powinien jeszcze z tobą zrobić porządek. Mam nadzieję, że na dniach kanciastoporty (bo nim grasz, tak?) będzie zbanowany.
Jak nie będzie Yagamiego to nie będzie nikogo z administracji, takie są fakty. Zniesmaczenie na serwerze narasta od nadpobudliwych, pospinanych dzieciaków, które notorycznie kogoś wyzywają w necie. Przykład:
Wiadome, że swoj swojego bedzie bronił, tak chwalisz tego swojego ukochanego Yagamiego, tak go wielbisz, jakby był dla Ciebie kimś wiecej niż przydupasek z gry XDD Beka z Ciebie
@t
Oczywiscie jestem na TAK i fajnie by było jakby ktoś nowy sie pojawił w ekipie (Nie Jichat)
Bercikk95
18-12-2015, 02:10
Ale weź lepiej zamilcz bo się tylko kompromitujesz. Dobrze wiemy w jakim celu Yagami go wywalił. Osoba, która jest w gildii nie powinna posiadać żadnego tutora/gm i każdy przyzna mi rację, oprócz tych Jihadow, bo swój swojego zawsze będzie bronił. CZE
PS. Nie znam zasad gry? na rl nie ma takich kar jak tutaj, choć trochę się tam zaostrzyło. Ale co Ty możesz wiedzieć o rl i normalnym pvp, skoro 10 lat przegrałeś na APO.
zarex... ja pierdole mój boże... więcej mi się nie chciało kopiować:
http://i66.tinypic.com/2s6oi6o.jpg
http://i63.tinypic.com/15cbj7k.jpg
http://i65.tinypic.com/2ito8dw.jpg
http://i63.tinypic.com/2dbuyia.jpg
http://i64.tinypic.com/rhioia.jpg
http://i68.tinypic.com/244a9v4.jpg
http://i67.tinypic.com/2u7pnw7.jpg
ostatnio pisałem, że w który temat nie wejdę widać zarexoholik - zły Ferrum xDDDDDDDD
#t Akurat Yagami jak mało kto zajmuje się serwerem, poświęca dużo czasu dla tego Ots'a :) Ale powinno być na APO coś takiego jak degradacja tak aby nikt bezkarny nie był :)
#zarex
nie wiem dlaczego ciebie tak interesuje czy mi z Antygoną coś wyszło czy nie :)
Rudy Książe
18-12-2015, 07:56
Yagami ma dużo czasu bo ma. Nie każdy będzie taki jak on xD
Fajnie byłoby wprowadzić taką opcję.
Jeden baran powie coś drugiemu baranowi i domino leci. Nic nie wiecie, notorycznie naginacie regulamin a spinacie dupe na kogoś kto jako jedyny coś wam zrobi bo wiedzę juz ten płacz wursta jak nie będzie miał najazdu xddd. Yagami perfekcyjnie wywiązuje się ze swoich obowiązków.
#
Nie
#t Akurat Yagami jak mało kto zajmuje się serwerem, poświęca dużo czasu dla tego Ots'a :) Ale powinno być na APO coś takiego jak degradacja tak aby nikt bezkarny nie był :)
Gdyby był taki system, degradowali by każdego dla beki bo co im zrobią. Sorry taka prawda.
#e2
Beka z sondy, na Tak same placzki xddddddddddd
Zarexoholik?
18-12-2015, 10:53
Wiadome, że swoj swojego bedzie bronił, tak chwalisz tego swojego ukochanego Yagamiego, tak go wielbisz, jakby był dla Ciebie kimś wiecej niż przydupasek z gry XDD Beka z Ciebie
Oczywiscie jestem na TAK i fajnie by było jakby ktoś nowy sie pojawił w ekipie (Nie Jichat)
Weź coś na uspokojenie. Nawet nie ma sensu tego komentować, bo nawet nie wiem kim jesteś.
Dobrze wiemy w jakim celu Yagami go wywalił.
W takim, żeby nie blokował dostępu do questa - to chyba logiczne, zresztą to już zostało wyjaśnione w oddzielnym temacie. Po co drążysz tak oczywistą sprawę? A na resztę twoich wypocin szkoda odpowiadać, bo się tylko skompromitowałeś jeszcze bardziej niż wcześniej.
Nie znam zasad gry? na rl nie ma takich kar jak tutaj, choć trochę się tam zaostrzyło.
Po co poruszasz temat rl Tibii na forum OTS'a, w dziale Propozycje OTS'a, w temacie z propozycją do OTS'a?
Ale co Ty możesz wiedzieć o rl i normalnym pvp, skoro 10 lat przegrałeś na APO.
Nie kłam, nie wprowadzaj ludzi w błąd i tak jak pisałem wcześniej - weź coś na uspokojenie, btw. kim w ogóle jesteś? W sumie pewnie jak napiszesz to i tak nie będę wiedzieć - ale to tak na marginesie.
zarex... ja pierdole mój boże...
Nie wiedziałem, że jestem dla ciebie bogiem, to miłe - fakt, ale nie podlizuj się już. Z antygoną wam nie wyszło? :v
ostatnio pisałem, że w który temat nie wejdę widać zarexoholik - zły Ferrum xDDDDDDDD
Skoro typ dał 4 bany, które zostały zdjęte, ponieważ były niesłuszne to dziwne, żebym mu prawił komplementy. Oczywiście ty nie jesteś w stanie tego pojąć. Jesteś zaślepiony tibijskimi uczuciami do tibijskiej dziewczyny. :)
Pochwaliłeś się rodzicom dziewczyną w tibii?
#topic
Za tworzenie tak żenujących propozycji to powinien być od razu ban. To chyba oczywiste, że gracz, który notorycznie łamie regulamin i dostaje za to bany np. od Yagamiego będzie głosował by Yagami został zdegradowany. To ogólnie chyba nie powinno wymagać komentarza, a jednak.
Wystarczy kliknąć w ten LINK (http://www.armia.toproste.pl/zbanowani), by zobaczyć kto poświęca najwięcej czasu na to by na serwerze był porządek.
Chce aby gracze mieli wpływ na serwer( w końcu my za niego płacimy w postaci pacc'a)
Zacznijmy od tego, że ustawiłeś sobie nick OLD Don Ja, a przecież ile osób grało tym charem przed tobą? 10? Nie jesteś żadnym OLD, tylko po prostu jedną z wielu osób, która nim grała, więc już sam twój nick wprowadza ludzi w błąd.
Teraz kilka słów wyjaśnień:
Gra na APO nie jest przymusowa.
http://i64.tinypic.com/2dujkpk.jpg
Nikt nie prosi cię żebyś kupował pacca. Kupujesz go dobrowolnie, także może poproś jeszcze o paragon, co? Nie zauważasz swojego wpływu na serwer to po prostu na nim nie graj - to będzie najlepsze rozwiązanie.
Dokładnie nawiązuje do tego co się dzieje między Yagami a graczami, to jest nie możliwe żeby było aż tyle skarg skoro ten gość jest "niewinny" ewidentnie widać że gra na niekorzyść serwera, tylko swoich "kolegów z tibi".
Zacznijmy może od tego, że NIEMOŻLIWE to jeden wyraz, a nie dwa. Jak nie potrafisz używać znaków interpunkcyjnych to może ich po prostu nie używaj, co? Twoje bezpodstawne oskarżenia są niczym innym jak samookaleczeniem.
To chyba oczywiste, że będą skargi. Jak był Dexoti to ludzie, których banował pisali, że się nie nadaje. Jak był Exod to ludzie, których banował pisali, że się nie nadaje etc. To się nigdy nie zmieni.
Jak chcesz zmian to zacznij od siebie. Nie łam regulaminu, a swoje wyzwiska zostaw dla siebie, może będzie się przyjemniej grało.
http://i64.tinypic.com/2r5cc5v.jpg
Widzę dużo osób narzeka i narzeka to czemu po prostu jak im coś nie pasuje nie przestaną tu grać? Jednak pomimo płaczu dalej tu gracie i płacicie za pacca, nie wiem po co skoro wam tu sie nie podoba. Administracja nic nie zrobi póki ilość graczy jest na zadowalającym poziomie. Dopiero obudziliby się jak wykresy poszłyby w dół, a do serwera musieliby dokładać ze swojej kieszeni :)
Jestem na nie bo grając tu sami sami pokazujecie że się zgadzacie na to wszystko.
>>>AWESOME<<<
18-12-2015, 12:11
Coz jest stronniczy i to jak cholera dlaczego ma pozycje?bo jako jedyny wbija na serwa i "cos robi" spoko niech robi to cos ale zeby przy tym nie faworyzowal swoich kumpli (i zeby jako GM nie mial gildi). No i dlatego tez ze poki co nie ma rekrutacji co za tym idzie nie ma nowych Gm. Jakby byli nowi gmowie ktorzy by sie dobrze wywiazywali ze swoich obowiazkow to taki Yagami na bank by wylecial za swoja stronniczosc.
Jak nie będzie Yagamiego to nie będzie nikogo z administracji, takie są fakty. Zniesmaczenie na serwerze narasta od nadpobudliwych, pospinanych dzieciaków, które notorycznie kogoś wyzywają w necie.
Dlatego tez potrzebna jest nowa rekrutacja
W takim, żeby nie blokował dostępu do questa - to chyba logiczne, zresztą to już zostało wyjaśnione w oddzielnym temacie. Po co drążysz tak oczywistą sprawę? A na resztę twoich wypocin szkoda odpowiadać, bo się tylko skompromitowałeś jeszcze bardziej niż wcześniej.
Nic nie zostalo wyjasnione to ze yagami zamknal temat i wypisal jakies glupoty nie oznacza ze wszystko zostalo wyjasnione. pewnie nie doczytales wyzej wiec Ci napisze jeszcze raz
"wiec z Twojego rozumowania wynika ze Flac tez powinien dostac bana jako ze sie ukrywal pozniej przede mna na DHQ (z pk) i nie moglem na niego przez jakis czas wejsc i z tego co mi wiadomo NIE WYKONAL QUESTU wiec skoro wg twojego rozumowania ja lamie regulamin to flac/yagami rowniez. Najpierw smie mi pisac ze blokuje questa i nie wykonuje a 20 minut pozniej yagami robi to samo uciekajac przede mna na DHQ wiec gdzie tu jest sprawiedliwosc?"
Nie kłam, nie wprowadzaj ludzi w błąd i tak jak pisałem wcześniej - weź coś na uspokojenie, btw. kim w ogóle jesteś? W sumie pewnie jak napiszesz to i tak nie będę wiedzieć - ale to tak na marginesie.
on jest graczem tak jak ty wiec ciebie rowniez moge spytac kim ty w ogole jestes?
Nie wiedziałem, że jestem dla ciebie bogiem, to miłe - fakt, ale nie podlizuj się już. Z antygoną wam nie wyszło? :v
marne prowo takie jakie sie po tobie spodziewalem
Skoro typ dał 4 bany, które zostały zdjęte, ponieważ były niesłuszne to dziwne, żebym mu prawił komplementy. Oczywiście ty nie jesteś w stanie tego pojąć. Jesteś zaślepiony tibijskimi uczuciami do tibijskiej dziewczyny. :)
4 bany wszystkie dla jihad (za boty) i wszystkie zostaly zdjete yhy moze w 1 max 2 niesluszne bany bym uwierzyl ale ze wszystkie 3 byly niesluszne to nie ma takiej opcji. Tymbardziej ze ponoc sprawa zostala wyjasniona w ekipie... a w ekipie kto? Yagami i wtedy jeszcze Bleyn (oboje jihad) i Santano (ktory napisal ze na botach sie nie zna) wiec nie pierdziel ze niesluszne jak tu od razu widac szwindel.
Pochwaliłeś się rodzicom dziewczyną w tibii?
kolejne marne prowo warte dwunastolatka
Nikt nie prosi cię żebyś kupował pacca. Kupujesz go dobrowolnie, także może poproś jeszcze o paragon, co? Nie zauważasz swojego wpływu na serwer to po prostu na nim nie graj - to będzie najlepsze rozwiązanie.
moze Ty na nim nie graj? gdyby kazdy sluchal sie twoich "porad" to APO swiecilo by pustkami
To chyba oczywiste, że będą skargi. Jak był Dexoti to ludzie, których banował pisali, że się nie nadaje. Jak był Exod to ludzie, których banował pisali, że się nie nadaje etc. To się nigdy nie zmieni.
tu moze i bym sie zgodzil gdyby nie to ze co poniektore skargi sa poparte dowodami. No i tez my ludzie utrzymujemy ten serwer naszymi paccami wiec mamy prawo glosu prawda?
i na koniec zacytuje siebie
Najgorsze jest to ze nigdy nie widzialem by jihad skrytykowal innego czlonka jihadu (moze mnie cos ominelo). Kazdy kazdemu dupe kryje wiec w ich komentarzach raczej ciezko by bylo doszukac sie bezstronnej opinii
Old-Don Ja
18-12-2015, 14:03
Jak będę używać bota to nie będą dyskutować tylko to przyjemne na klatę, a nie jak Ty że pisze xx raportów, na filmiku było widać na co Cie stać "mistrzu pvp":)
Jak byś potrafił czytać stworzyłem ten temat z prostej przyczyny, jak byś zauważył z ankiety, to coś jest nie "halo" skoro tyle osób jest na Tak??
I dodam też że napisałem up' ze do Yagamiego nic nie mam, bo mi nie przeszkadza, nic złego w moim kierunku nie zrobił. Prowokuje Cie? Tak smutno, Ty to robisz ciągle w kierunku 80% graczy, jak ktoś robi to samo co Ty to się oburzasz, dziwne?? Zastanów się nad sobą typie:)
Ja bym to raczej porównał do wyborów DEMOKRATYCZNYCH, ale Ty możesz to odbierać jak chcesz, bo i tak na Twoje zdanie nie patrze:)
Zacznijmy od tego, że ustawiłeś sobie nick OLD Don Ja, a przecież ile osób grało tym charem przed tobą? 10? Nie jesteś żadnym OLD, tylko po prostu jedną z wielu osób, która nim grała, więc już sam twój nick wprowadza ludzi w błąd.
I tutaj Ty wprowadzasz ludzi w błąd, posiadałem postać od 1- 1052 lvl, wiec chyba jakaś kara za twoje ściemy ci się należy.
2. Postać o nicku Don ja już nie istnieje, a ci znów piana leci.
Bercikk95
18-12-2015, 18:14
@t
Lepiej jakby była degradacja, ale ileś % głosów by musiało być, np. 80, bo w przeciwnym wypadku tak jak ktoś napisał wcześniej dostałby ktoś bana i zaraz by byly afery.
Ferrum zbanował Ciebie i również twierdzisz, że się nie nadaje, mimo że ban był słuszny :)
#topic
Co do propozycji to jestem zdecydowanie na tak. Gracze powinni mieć wpływ na to co się dzieje na serwerze i kto zostaje wybierany. W końcu dzięki nim serwer stoi i dlatego ich zdanie też powinno się liczyć. Bo jak będzie tak dalej jak jest, czyli 10 skarg w tygodniu na ten sam temat i brak reakcji ze strony administracji to za niedługo na serwerze będzie grał sam Jihad.
Co do propozycji to jestem zdecydowanie na tak. Gracze powinni mieć wpływ na to co się dzieje na serwerze i kto zostaje wybierany. W końcu dzięki nim serwer stoi i dlatego ich zdanie też powinno się liczyć. Bo jak będzie tak dalej jak jest, czyli 10 skarg w tygodniu na ten sam temat i brak reakcji ze strony administracji to za niedługo na serwerze będzie grał sam Jihad.
Serwer nie jest nasz , zrozumcie to w końcu bałwany, nikt nigdy nie będzie na was patrzył tak jak ktoś kiedyś mówił ze na Rl niby dają bany XDDDDDDDD, mam tam 300 lvl i tam im kolo chuja to wszystko lata robią updaty i okej. 70% osób lata na nbocie i trudno. Nie myślcie ze tutaj będzie co innego względem admiistracji, jednak oczywiście nie mowie o botach bo Yagami perfekcyjne je wyłapuje i banuje każdego piona. Ogólnie mówiąc macie gówno do gadania bo gdyby to był mój serwer zbierał bym z was ile można i miał na to wyjebane takie są zasady Tibii, ale co mogą wiedzieć piony grające na OTSie i porównujące je do Rl gdzie wbily max 50 lvl XD.
#
Dla osob typu Sasha( brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem)
Yagami nikogo nie faworyzuje tak jak i Bleyn
I najważniejsze. Nie gracie dla administracji, gracie dla Siebie, nie podoba się to spierdalać a nie płakać.
Kolega zbyt zdesperowany i wciagniety w wirtualny swiat XD
Fascynujące jak gówno.
Szef Nullo
18-12-2015, 22:35
#
Serwer nie jest nasz , zrozumcie to w końcu bałwany, nikt nigdy nie będzie na was patrzył tak jak ktoś kiedyś mówił ze na Rl niby dają bany XDDDDDDDD, mam tam 300 lvl i tam im kolo chuja to wszystko lata robią updaty i okej. 70% osób lata na nbocie i trudno. Nie myślcie ze tutaj będzie co innego względem admiistracji, jednak oczywiście nie mowie o botach bo Yagami perfekcyjne je wyłapuje i banuje każdego piona. Ogólnie mówiąc macie gówno do gadania bo gdyby to był mój serwer zbierał bym z was ile można i miał na to wyjebane takie są zasady Tibii, ale co mogą wiedzieć piony grające na OTSie i porównujące je do Rl gdzie wbily max 50 lvl XD.
#
Dla osob typu Sasha( brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem)
Yagami nikogo nie faworyzuje tak jak robil to Bleyn
I najważniejsze. Nie gracie dla administracji, gracie dla Siebie, nie podoba się to spierdalać a nie płakać.
Kolega zbyt zdesperowany i wciagniety w wirtualny swiat XD
@t
Oczywiście na TAK
Za duzy syf na tym apo jest
Ps. droga administracjo, jeśli chcecie utrzymać jeszcze ten syf to cos zrobcie z tym
Old-Don Ja
19-12-2015, 12:06
Proszę o zamknięcie tematu/ankiety.
Temat nie miał na celu kłótnie między graczami ani przede wszystkim oczerniania któregokolwiek członka administracji:)
Z racji takiej że z ankiety stała się wojna proszę jak napisałem wyżej zamknąć temat:)
Pozdrawiam.
Cinasek 2.0
20-12-2015, 14:20
Jak najbardziej na tak, Yagami prowokuje, trapuje,wygania z questow, blokuje respy, to ma byc game master na najlepszym polskim ots? Nie robmy sobie jaj, banuje po paru godzinach jakby nigdy nic, byle gracz nie-jihad stracil speeda. On moze byc gamemasterem na jakims serwerze hamachi zalozonym przez tego od nescafe z porazeniem mozgowym albo burgera, czyli kolegow na poziomie. Szkoda tylko ze Santano/Mortiis nie widza co tu sie dzieje, chyba stracili juz jakakolwiek nadzieje na odbudowe najlepszego otsa :[
Shakur666
21-12-2015, 23:40
Jak chciałeś zabłysnąć i wykazać się inteligencją i wiedzą to powinieneś wiedzieć
że taki system funkcjonuje w USA że obywatele wybierają sędziów w wyborach i jak widać ma się bardzo dobrze. ;)
#t
Wiadomo że wszystkim się nie dogodzi , mimo to powinniśmy robić tak żeby większość graczy była zadowolona , mysle że ta propozycja powinna być wprowadzona a wynik tej sondy degradujący pozycje ww.Gma Yagamiegoo
Jeśli będą nowe osoby w Ekipie to postaramy się bardziej brać pod uwagę zdanie graczy, lecz jednak z wiadomych względów nie mogą oni o wszystkim decydować, pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.