View Full Version : Czy wg Ciebie Yagami jest stronniczy?
Pierwszy Boonek
21-12-2015, 22:19
Zainspirowany moim banem za chuj wie co oraz wszechobecnym niezadowoleniem zakladam temat w ktorym mozecie ocenic postepowanie Yagamiego na APO.
#ja oczywiscie zaznaczam tak, malo tego uwazam ze powinni go juz dawno temu zdegradowac
Nie zaznaczyłem tak ani nie, ze względów takich że na ten moment w kierunku moim nie nadużył pozycji. Powinna być trzecia opcja <nie wiem>.
sluszna uwaga, prosilbym o dodanie do sondy tej opcji
[Dementor]
Proszę o nie pisanie zbędnych wypowiedzi, które nie wnoszą nic do tematu, a jedynie informację jak zagłosowaliście w sondzie.
Wszelkie argumentacje wyboru mile widziane
[[B]Splaxor] Opcja "nie mam zdania" dodana do sondy, ale chyba już za późno...
Sasha Rookslayer
21-12-2015, 22:57
Jeżeli 90% osób (prócz gildii Jihad) widzi tą stronniczość i faworyzowanie swoich, to musi coś w tym być.
Zawsze jak coś jest na Yagamiego to ludzie z Jihad są przeciw temu i zaznaczają nie. Przypadek? Nie sądzę.
Dowód? Wczorajszy najazd (chodzi o choinkę), robiony głównie pod gildię Jihad. To blokowanie bez żadnych konsekwencji? To się już śmieszne robi i szkoda, że nikt z wyższej półki nic z tym nie robi.
Old-Don Ja
21-12-2015, 23:01
Z racji takiej że dostałem pkt karny za to że napisałem chyba za dużo?? "za nabijanie postów" Wydaje mi się że to nie było nabijanie, spoko zdania są podzielone...
@Topic
Po zobaczeniu nagrań/ss'ów, oraz xxx wypowiedzi rożnych ludzi, stwierdzam również że Yagami jest stronniczy!
Myślę że w końcu zainteresuje się tym Mortiis/Tygry i ustala fakty.
>>>AWESOME<<<
21-12-2015, 23:04
hehe teraz dostalem pkt karny za to ze napisalem prawde o yagamim na temat tego co on wyprawia(jestem ciekaw jak on mi udowodni to ze wprowadzam ludzi w blad). Oczywiscie ze jest stronniczy bynajmniej ze wzgledu na wczorajszy najazd zgloszenia i filmiki z ktorymi on nic nie robi i naciaga regulamin jak sie da (sa dowody) oczywiscie na tak. Mam nadzieje ze szybko wroci Mortiis i Santano i z nim cos zrobia.
Flac nie banuje bezpodstawnie i przestań sie odgrażać.
wlasnie o to chodzi ze nie banuje tych co powinien zbanowac i na ktorych sa dowody (wiadomo o kogo chodzi)
Oczywiście, że jest był i będzie stronniczy. W sumie to trochę go rozumiem bo to niby jego ekoledzy, ale musi zdawać sobie sprawę, że " można kraść ale nie rabować". Co do uwagi dementora : każdy powinien uzasadnić swoją decyzje więc opis sytuacji, w której yagami zawinił jest tutaj jak najbardziej wskazany.
TAK ! TAK!! TAAAK !!!
Mordeczka69
21-12-2015, 23:46
hehe teraz dostalem pkt karny za to ze napisalem prawde o yagamim na temat tego co on wyprawia(jestem ciekaw jak on mi udowodni to ze wprowadzam ludzi w blad). Oczywiscie ze jest stronniczy bynajmniej ze wzgledu na wczorajszy najazd zgloszenia i filmiki z ktorymi on nic nie robi i naciaga regulamin jak sie da (sa dowody) oczywiscie na tak. Mam nadzieje ze szybko wroci Mortiis i Santano i z nim cos zrobia.
ja dostałem bana na Xie-Nus za to ze ustawiłem zdjęcie flaka na avatarze :-D
ciekawe czy będzie taki wyszczekany jak mnie spotka po świętach w rzeszowie ;-(
własnie przed chwilą dostałem jego rozkład zajęc na uczelni :-D
yupi ja jej :-D
@topic
w celu wniesienia czegos do tematu pragnę nadmienic ze użyszodnik Yagami aka Flac jest stronniczy poniewaz wielokrtnie podczas zgłaszen na jego kumpli nawet nie odpisał na rrv a gdy z innej postaci napisałem zapytanie o pacc to od razu dostałem odpowiedz... gdy w tym raporcie napisałem zgłoszenie to on od razu zamknął... mam filmik ;-)
Pomocnik
22-12-2015, 00:16
Flac nie banuje bezpodstawnie i przestań sie odgrażać.
Jeżeli 90% osób (prócz gildii Jihad) widzi tą stronniczość i faworyzowanie swoich, to musi coś w tym być.
Zawsze jak coś jest na Yagamiego to ludzie z Jihad są przeciw temu i zaznaczają nie. Przypadek? Nie sądzę.
Dowód? Wczorajszy najazd (chodzi o choinkę), robiony głównie pod gildię Jihad. To blokowanie bez żadnych konsekwencji? To się już śmieszne robi i szkoda, że nikt z wyższej półki nic z tym nie robi.
Zgadzam się w 100%! Taka osoba powinna już dawno pożegnać się z pozycją Senior-Tutor na tym serwerze! -.-
[Splaxor] Opcja "nie mam zdania" dodana do sony, ale chyba już za późno...
Nie za późno.
Nie mam zdania, mi się mocno nie obrywa, mimo lekkiego bólu dupy o te najazdy np. z choinką [na którym mnie de facto nie było].
Orson_Pall
22-12-2015, 10:43
Ciekawe, wobec ilu osób Yagami był faktycznie stronniczy, a ile osób zaznaczyło 'tak' tylko ze względu na regularną już dramę na forum.
@głosowałem na tak
Pierwszy Boonek
22-12-2015, 12:46
Ciekawe, wobec ilu osób Yagami był faktycznie stronniczy, a ile osób zaznaczyło 'tak' tylko ze względu na regularną już dramę na forum.
@głosowałem na tak
Moze poprostu wiele osob uwaza za wystarczajace dowody przedstawione przez kilkudziesieciu graczy? W ostatnim temacie ktory zalozyl cieniasek 2.0 (?) okolo 10ciu osob napisalo, ze zgadza sie z tym ze najazd byl prywatny i yagami kolejny raz zrobil cos dla jihadu a ten zamiast przyjac krytyke to sie obrazil bezczelnie i jeszcze do tego zamknal temat.. buractwo ze hej
Głos obiektywny, logiczny:
Witam.
Ludzie którzy zagłosowali na "nie":
1. Adam Czarodziej - Wladca Luku gildia Jihad (screen z 12.12.15)
2. Adasik - Wulfgar von Cookie gildia Jihad
3. Axelo . - gildia Jihad
4. Bałt tak samo
5. Yagami
6. Zarexoholik?
7. Karmazynek
8. Viki
Jaki sens ma głosowanie tych 8 osób skoro one są stroną konfliktu ? Pytanie o Yagamiego czy on daje bany ludziom ze swojej gildii czy ich nie daje, i pytamy jego gildię o zdanie. Teraz porównanie: kilkanaście osób przemyca narkotyki, łapią ich bossa. Sadzają jego współpracowników na ławie przysięgłych i traktując ich jak zwykłych, niewinnych obywateli (nic im nie grozi za żadne przestępstwa, cokolwiek by nie powiedzieli) - pytają czy on jest winny czy nie, czy powinno się go wsadzić czy nie. Większego bezsensu nie słyszałem. Także wniosek jest jeden, sonda nie ma największego sensu jeśli biorą w niej udział koledzy jednej strony.
Zagłosowałem na tak, bo jeśli nie ma problemów to nie ma a jeśli są filmiki do oglądania czarno na białym to coś w tym musi siedzieć, jednak nie biorę tematu zbyt poważnie.
9 Rapi to spyra
10 szalony hydraulik
11 Grzelo przed chwila jeszcze gral aziel vara tez w jihad
12 MlodySNK - mlodszy brat barta
wsrod nich jest wiecej reszty nie chce mi sie nawet szukac ... jest w tej chwili 50 glosow na tak, 19 na nie (conajmniej 12 jihad) ... Juz tak ogromny % braku zaufania powinien swiadczyc o tym ze jednak kolega sie nie nadaje
Franek Pall
22-12-2015, 12:56
#up
Przedstaw dowody jednoznacznie obciążające Yagamiego to porozmawiamy ;). Jak dotychczas to co wyssaliście z palca i przedstawiliście na 4um jedynie was ośmiesza a Yagami nadal jest na swojej pozycji. Jeśli tak bardzo boli was to, że Yagami jest GM'em na tym serwerze to może idźcie grać na inny? Przecież nikt was tu nie trzyma na siłę ;s
każdy to wie ze yagami jest stronniczy, pomóc zawsze pomoże jak ktoś mu napisze na rrv
bo to jego obowiązek, ale co do jego ziomków to zawsze oni maja pierwsi info co z tego ze sprawdzają logi yagamiego jak siedzi z ziomkami na tsie i mówi im all? z kilka dni temu jak był komunikat o choince to jihady stali w bam przez 2/3 komunikaty i akurat za ostatnim wiedzieli już będzie choinka i pobiegli i dziwnym przypadkiem byli przy niej pierwsi? no kur** ostatnio tez znów pierwsi i co na dodatek? choinka trapnieta chuja z nagrody beka jakim trzeba byc debilem by przeszkadzać ludziom zabrać prezent w grze beka jakie wasze życie musi być smutne naprawdę XDDDDDD
#down
Zarex chciałbym ci przypomnieć jak płakałeś jak ferrum cie zbanowal bo yagami nigdy nie miał odwagi cie zbanować pozdrawiam
http://i66.tinypic.com/2hhn281.jpg
wypierasz się rzeczy które każdy bardzo dobrze wie a w szczególności wy wiec nie nie wiem czemu tu się wypowiadasz,
a co do tego ze biegałeś za każdym komunikatem długo myślałeś żeby to napisać? bo akurat stałem i czekałem aż wy pobiegniecie bo macie info z pierwszej reki ;c
>>>AWESOME<<<
22-12-2015, 14:36
#up
Przedstaw dowody jednoznacznie obciążające Yagamiego to porozmawiamy ;). Jak dotychczas to co wyssaliście z palca i przedstawiliście na 4um jedynie was ośmiesza a Yagami nadal jest na swojej pozycji. Jeśli tak bardzo boli was to, że Yagami jest GM'em na tym serwerze to może idźcie grać na inny? Przecież nikt was tu nie trzyma na siłę ;s
Typowa wypowiedz gimbusa "Jeśli tak bardzo boli was to, że Yagami jest GM'em na tym serwerze to może idźcie grać na inny" tutaj co poniektorzy graja po pare lat (ja ponad 6) i moze nie chca opuszczac serwera ze wzgledu na jednego GM'a tylko wola zeby wrocil tu porzadek a nie stronniczosc... co do Dowodow to przedstawilem pare z nich Santano na maila.
#DOWN
Nie wiem czy zauwazyles ale to jest dzial opinia/krytyka wiec ja wyrazilem swoja opinie na ten temat wiec nie mozesz kazac mi siedziec cicho. To bylo pewne ze bedziesz bronil swojego ziomka wiec w Twoich wypowiedziach nie nalezy szukac prawdy lecz masz prawo sie wypowiedziec.
Franek Pall
22-12-2015, 14:47
#UP
Jak patrzę na Twoje wypowiedzi to odnoszę wrażenie, że do gimnazjum to ty jeszcze nie dotarłeś :) skoro przedstawiłeś dowody to siedź cicho i czekaj na opowiedź zamiast wyć jak to jest Ci źle i że sprzedasz wszystko co masz bo to już nawet żałosne nie jest :/. Nie interesuje mnie to ile tu grasz, skoro nagle jest tak okropnie to po prostu idź sobie stąd :). Wasz problem polega na tym, że granica między światem wirtualnym a światem rzeczywistym w waszym przypadku się zatarła i APO stało się dla was czymś znacznie więcej niż prywatnym serwerem GRY noszącej nazwę Tibia. Stąd cały ból i płacz jakby ktoś was krzywdził. Polecam udać się na jakiś Tiobioodwyk :)
Zarexoholik?
22-12-2015, 14:58
szkoda ze zaden nie umie napisac dlaczego XD
Nazywasz go stronniczym, bo dostałeś kolejnego bana. Napisz to wprost, a nie wymyślasz jakieś teorie. Każdy z członków ekipy ma dostęp do działu Skargi - Odwołania - Zgłoszenia (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=49). Do każdego zgłoszenia dołączone są dowody. Jeśli są one ewidentne to jak można nazwać kogoś stronniczym tylko dlatego, że wlepił komuś bana za zgłoszenie? Zrób temat ze zgłoszeniem, wrzuć tam dowody na czyjąś winę, ale takie oczywiste i zapewne na dniach ta osoba zostanie ukarana. Jeśli wrzucasz tam żałosny filmik, na którym nic nie widać, a jedynego bota u osoby, którą zgłaszasz widzisz ty albo twoi koledzy (bo tak przeważnie jest) to nie oczekuj rewelacji.
Co do tematu choinki. Czy ty serio myślisz, że Yagami nam rozpowiada gdzie są najazdy? - Jeśli tak to tylko pogratulować.
Ostatnio Yagami, prawdopodobnie z Bleynem [czy z Rinsonem?] też robili najazdy. Co chwilę zmieniali miejsce najazdu tak by nikt im nie przeszkadzał w stawianiu mobów na mapie [tak przypuszczam, bo po co inaczej?]. Postawił choinkę w ciekawym [dawno zapomnianym miejscu], tak by ludzie musieli się wysilić. Napisz, że to wina Karmazyna albo Barta, że byli tam pierwsi - dodaj od razu, że grają na APO od bardzo dawna, więc dobiegnięcie do miejsca, które znają nie było dla nich problemem - a dla osób, które pokupowały sobie postacie jak widać było. Ludzie mają pretensje, że choinki nie było pod depo/temple [żeby było łatwiej].
Tak jak już napisałem w jednym z tematów - nie podoba się, nie róbcie w ogóle najazdów! Po co je robić skoro ludzie tego nie doceniają?
Jak masz tak rzucać bezpodstawnymi oskarżeniami, na które nie masz żadnych dowodów (takie na domysły i teorie to sobie daruj) to jestem za tym, żebyś został zbanowany za wprowadzanie ludzi w błąd/bezpodstawne oskarżenia, w dodatku publicznie.
każdy to wie ze yagami jest stronniczy, pomóc zawsze pomoże jak ktoś mu napisze na rrv
Czyli jest stronniczy, ale pomóc zawsze pomoże - no to rzeczywiście stronniczość. Większość osób, z sondy właśnie tak zagłosowała jak ty. Jest na niego nagonka, bo coś robi. Dlaczego nie ma nagonki na ferruma, którego NIE MA. Dlaczego nie ma tematów o usunięci go z pozycji skoro nie ma czasu i nie zajmuje się serwerem? Dlaczego? (https://www.youtube.com/watch?v=fFl7hEVSE1Q)
co z tego ze sprawdzają logi yagamiego
Wszystko.
jak siedzi z ziomkami na tsie i mówi im all?
Pokaż mi nagranie z tego team speaka. Aaaaaa, zapomniałem, że nie masz nagrania z team speaka, na którym siedzi niby Yagami i mówi "ziomkom all". Jak czegoś nie wiesz to może się już nie kompromituj. - wprowadzasz ludzi w błąd.
z kilka dni temu jak był komunikat o choince to jihady stali w bam przez 2/3 komunikaty i akurat za ostatnim wiedzieli już będzie choinka i pobiegli i dziwnym przypadkiem byli przy niej pierwsi? no kur** ostatnio tez znów pierwsi i co na dodatek? choinka trapnieta chuja z nagrody beka jakim trzeba byc debilem by przeszkadzać ludziom zabrać prezent w grze beka jakie wasze życie musi być smutne naprawdę
Szkoda, że biegałem za każdym komunikatem w poszukiwaniu choinki. - znowu wprowadzasz ludzi w błąd.
XDDDDDD
Poziom szkoły podstawowej. :)
.Gwnstopro
22-12-2015, 17:02
'Temat w którym możemy ocenić postępowanie Yagamiego na APO'. Jedyna osoba która siedzi w grze, która odpisze na raport, która cokolwiek robi. Mi to wystarcza by dać nie, ale inni mają wielki ból dupy nawet o choineczkę bo jest w złym miejscu postawiona.. beczka/ Nie
Τettmeier
22-12-2015, 19:55
Głos obiektywny, logiczny:
Witam.
Ludzie którzy zagłosowali na "nie":
.Gwnstopro, Adam Czarodziej, Adasik, Axelo ., BAŁT, Franek Pall, Grzelo, Hollow, Jar Jar, Joogi, Karmazynek, MłodySNK, Sillasek, Szallony, Viki, Yagami, Yamate, Zarexoholik?, `Rapi
1. Adam Czarodziej - Wladca Luku gildia Jihad (screen z 12.12.15)
2. Adasik - Wulfgar von Cookie gildia Jihad
3. Axelo . - gildia Jihad
4. Bałt tak samo
5. Yagami
6. Zarexoholik?
7. Karmazynek
8. Viki
Jaki sens ma głosowanie tych 8 osób skoro one są stroną konfliktu ? Pytanie o Yagamiego czy on daje bany ludziom ze swojej gildii czy ich nie daje, i pytamy jego gildię o zdanie. Teraz porównanie: kilkanaście osób przemyca narkotyki, łapią ich bossa. Sadzają jego współpracowników na ławie przysięgłych i traktując ich jak zwykłych, niewinnych obywateli (nic im nie grozi za żadne przestępstwa, cokolwiek by nie powiedzieli) - pytają czy on jest winny czy nie, czy powinno się go wsadzić czy nie. Większego bezsensu nie słyszałem. Także wniosek jest jeden, sonda nie ma największego sensu jeśli biorą w niej udział koledzy jednej strony.
Zagłosowałem na tak, bo jeśli nie ma problemów to nie ma a jeśli są filmiki do oglądania czarno na białym to coś w tym musi siedzieć, jednak nie biorę tematu zbyt poważnie.
Ale o czym tu w ogóle gadka, przecież sprawa jest jasna... a Ci co piszą, że jest inaczej po prostu albo wchodzą w dupsko w/w GM, albo czerpią szeroko pojęte profity z jego działań.
1. Grając na własnych charach może i nie ma obowiązku logowania i banowania graczy, ale bez przesady. Gra sobie w najlepsze, a ludzie spamują na GC ofertami sprzedaży, reklamami i wyzywają w najlepsze. Jest GM tylko gdy mu pasuje. Podczas gry jest na GM niejednokrotnie wywala za jakieś pierdoły. Może tak konsekwentność? Po co ...
2. Najazdy? Jakaś kpina. GM patrzy, a kilka osób blokuje choinki, rzuca mmwalle, wypycha? Co to za gra!? Beka i tyle. Popieranie chamstwa i odstraszanie graczy od gry.
3. Osobiście mam to gdzieś, chociaż oczywiście chciałbym być obecny jak każdy podczas choinki, ale... skoro GM jest i ma zamiar dać choinkę, to czemu nie zrobi tego gdy jest najwięcej graczy, czyli godziny 18-21, tylko daje ją późno w nocy? Po co robić w ogóle taką szopkę... niech napisze do kilku wybranych na PW, zbiorą się w umówionym miejscu i im po prostu da tą choinkę. Po co ma Nam, pospólstwie zawracać głowę w ogóle wielmożny admin.
Reasumując Yagami jest GM, gdy mu wygodnie. Z resztą było już XX tematów o tym, rączka rączkę kryje.
@t - TAK
Zarexoholik?
22-12-2015, 21:26
Teraz porównanie: kilkanaście osób przemyca narkotyki, łapią ich bossa. Sadzają jego współpracowników na ławie przysięgłych i traktując ich jak zwykłych, niewinnych obywateli (nic im nie grozi za żadne przestępstwa, cokolwiek by nie powiedzieli) - pytają czy on jest winny czy nie, czy powinno się go wsadzić czy nie. Większego bezsensu nie słyszałem.
Dzieciaku, co ta gra z tobą zrobiła. :v
*większego bezsensu dawno nie przeczytałem
#topic
Spójrzmy tylko na wynik sondy. Ile osób zagłosowało z multi kont. Co taką sondą można osiągnąć skoro nazywasz kogoś stronniczym po tym jak dostałeś od niego bana. W sumie jest to dość śmieszny temat. Mam nadzieję, że za używanie/tworzenie multi kont polecą bany. :)
Pewnie te wszystkie bany, które nałożył były niesłuszne, co? Dlatego ma aż tylu antyfanów, ale tak to już jest. Jak pilnujesz porządku to ci, których obdarzysz banami będą już na zawsze przeciwko tobie. :D
Pewnie te wszystkie bany, które nałożył były niesłuszne, co? Dlatego ma aż tylu antyfanów, ale tak to już jest. Jak pilnujesz porządku to ci, których obdarzysz banami będą już na zawsze przeciwko tobie. :D
No Zarex, a co Ty myślisz :D Będąc w ekipie nikt nic do mnie nie miał, bo pomagałem. Ba, nawet pisali na GG o najazdy, lizali i wchodzili w dupsko na każdym kroku :D A jak odszedłem od razu pisali jaki to byłem zły :p Tak samo jest jak Yagami zbanuje osobę, która sobie zasłużyła - będzie go do końca serwera nienawidziła :D
#Topic
Osobiście nic do Yagamiego nie mam, prócz niego nikt do gry nie loguje, jeśli jego wywalą, to dopiero będzie samowolka :)
większego bezsensu dawno nie przeczytałem
to może jakbyś częściej czytał to co napisałeś przed udostępnieniem, to nie wstawiałbyś takich pierdół?
#top
osobiście nie spotkałem się ze stronniczością Yagamiego
Dodam jako ciekawostkę, że od pół roku nikt mi nie odpowiedział na rrv. Ostatnio zrobił to Eklerq. Gdzie on jest?
Po pierwsze przez przypadek zaznaczyłem "tak" a miało być "nie".
Co do tematu to wróciłem na APO po długiej przerwie gram może od jakiegoś miesiąca . Moja postać nie spotkała się z żadną stronniczością Yagamiego, ponadto jest to jedyny GM poświęcający czas dla gry (np. Najazdy)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.