Zaloguj się

View Full Version : Ward - zwiększenie expa.

`Rapi
28-12-2015, 17:54
Tak jak w temacie, chodzi mi o zwiększenie otrzymywanego expa z potwora takiego jakim jest Ward, a dlaczego? Oto kilka argumentów:

-Respawny takie jak na COD poszły w zapomnienie, ze względu na to, że mamy teraz takie potwory jak osy czy też ebole które dają dużo więcej expa.
-Zwiększenie expa nie będzie znacznie wpływało na prędkość zdobywania poziomów, natomiast expienie na nich będzie opłacalne, weźmy pod uwagę loot Asian Hornet/Ebola>Ward.
-Respy się trochę rozluźnią, bo to głównie na tych nowych siedzi pełno ludzi, a tam nie ma nikogo.

Moja propozycja jest taka,aby exp został zwiększony do 2mln, wtedy na speedzie będziemy otrzymywali 3mln~, a nie wydaje mi się że to tak wiele w dzisiejszych czasach. Wydaje mi się, że to wystarczające argumenty, jednak jest jeszcze kilka innych potworów/bossów takich jak np. Devil Atom, który według mnie jest do poprawy, ale dużo z tym roboty i przemyśleń co ustawić, a mi chodzi o szybką i łatwą zmiane, która faktycznie może coś zmienić.

@Sasha
Są zmienione, natomiast expienie na nich będzie wciąż znacznie bardziej opłacalne z sio, niż expienie na wardach, bo nie wydaje mi się że utną expa o chociażby połowe, gdzie to i tak jest ponad 2 miliony expa więcej niż za warda.

Petromancer aka Merranus
28-12-2015, 18:13
Uwazam iz powinni zmienic exp niektorych mobow , a nie dodawac co chwile to nowe respowiska.

Dracule Cod - nie sa uzywane od dawna
Mesh - Czy ktos wie? ,ze takie cos istnieje??
Wardy Cod - resp zapomniany przez graczy

tak jak Rapi napisal , te respy nie sa odwiedzane przez graczy bo ludzie tylko odwiedzaja asian hornety , cave skeletony .Wiadomo exp 10 mln oraz drop jest o wiele lepszy

mysle, iz zwiekszenie expa za warda nawet do 4 mln expa albo do 3,5 mln , bedzie bardzo sensowanym rozwiazaniem , niz dodawanie nowych respow.
Chyba iz modyfikacje dla 3k lvl zmiany respow z lov na high lvl

Adasik
28-12-2015, 18:20
Mój ulubiony potwór. Zawsze lubiłem expić na nich lecz póki ilośc expa nie ulegnie poprawie nie opłaca się tam siedzieć, bo lepiej zabijać Ebole/Asiany/Returnedy lub expić na pasku i wypijać motyle. Są to tylko 4 opcje do expienia na wyższym poziomie, a takich high lvli jest od groma. Warto dorobić jakiś resp dla wysokopoziomowych postaci lub samo zwiększenie expa zdobywanego za zabicie warda powinno trochę rozluźnić wyżej wymienione respy. Jestem na tak.

Ja proponuję zrobienie mocniejszej wersji warda dla 3k+ z max dmg 25-30k i expem 3-4 mln za jednego. I takich z 2 spore respy, jeden można zrobić na wyspie eventowej dla tego przedziału, dorobić -2 i żeby była przestrzeń jak na oq2, a drugi w dowolnym miejscu, nawet na cod dorobić kolejny resp za zwykłymi wardami.

I Jak ma to zabijać 3k ms/ed mający 42k hp? Użyj mózgu, nie każdy gra knightem jak ty.

Dostaliście szerszenie i cave z mazurkowym expem. mało?

Knight też tam daje radę expić.

Sokol from West
28-12-2015, 18:24
mysle, iz zwiekszenie expa za warda nawet do 4 mln expa albo do 3,5 mln , bedzie bardzo sensowanym rozwiazaniem , niz dodawanie nowych respow.

Akurat z tym się nie zgodzę. Nili "weźmiesz" 3-4(bo biją sporo, w tym same sie biją), a wardów "weźmiesz" 10-12. Teraz jakby był exp podobny, to wychodzi Ci na czym lepiej expić i za chwile by się okazało, że bardziej opłaca się expić na wardach niż na nilach(ze względu na to, że exp podobny, więcej "weźmiesz", mniej biją i loot lepszy), potem kolejny temat na forum, że respy wardów przepełnione przez 3000+ lvl'e. Myślę, że 3,5/4 mln za Warda to zdecydowanie za dużo, maksymalnie to 2,5 mln za jednego ;))

@t
Jak najbardziej na tak.

Fire Ziut
28-12-2015, 18:26
Ja proponuję zrobienie mocniejszej wersji warda dla 3k+ z max dmg 25-30k i expem 3-4 mln za jednego. I takich z 2 spore respy, jeden można zrobić na wyspie eventowej dla tego przedziału, dorobić -2 i żeby była przestrzeń jak na oq2, a drugi w dowolnym miejscu, nawet na cod dorobić kolejny resp za zwykłymi wardami.

I Jak ma to zabijać 3k ms/ed mający 42k hp? Użyj mózgu, nie każdy gra knightem jak ty.

Dostaliście szerszenie i cave z mazurkowym expem. mało?

Axelo .
28-12-2015, 19:39
Zdecydowanie tak. Dlaczego?

Wardy to potwory na których w całej mojej karierze expiło mi się najprzyjemniej, no i można z wycieczką borsuczków na plecach wjechać komuś na papę. :D

Week
28-12-2015, 21:47
Czemu zwiększać expa za warda, żeby jeszcze szybciej się expiło?
Według mnie lepszą propozycją byłoby zmniejszenie expa za Hornety/Ebola Baty oraz potworom na respach eventowych.
Od czasu kiedy zostały dodane eventowe respy wszystkie inne są zdędnie dodawane na serwer, oczywiście nie licząc ostatniego update, kiedy to jeszcze szybciej można expić.
Expienie na tych nowych potworach można porównać spokojnie do expa na jakimś Orshabaal OTS'ie.
>Według mnie lepszą propozycją byłoby zmniejszenie expa potworom, które były dodane przy ostatnim update oraz potworom na eventowych respach.
Zaznaczam Tak, lecz wydaje mi się, że to co napisałem jest bardziej rozsądne.

Zarexoholik?
28-12-2015, 22:24
Zwiększenie expa za warda to nie jest zły pomysł, jednak balans musi być. Nil, a Ward - Wardów lurujesz znacznie więcej, bo biją tylko z fizyki, a Nile z magii. Respy Wardów na COD świecą pustkami tak samo jak Fire Woman/Wise Man na Senji. Wszystko dlatego, że exp jest zbyt niski, a loota nie ma praktycznie wcale. Ja bym proponował, żeby za Warda było 2 mln expa + zwiększyć jeszcze troszkę obrażenia, można również zwiększyć loota, żeby warto było go sprawdzać, a nie bić masowo jak Balle bez sprawdzania co spadło...

UW popsuło expienie na takich mobach jak Ward.

djakon
29-12-2015, 04:18
Dracule Cod - nie sa uzywane od dawna
Mesh - Czy ktos wie? ,ze takie cos istnieje??

Dracule w City of Dreams to resp facc zatem powinien zostac w stanie obecnym.
Meshe i ich teren jest potrzebny do kilku misji i to chyba wszystko bo zeby tam expic trzeba byc zdrowo poj...

Ogolnie jestem przeciwny kolejnym udogodnieniom i coraz to szybszymu zdobywaniu doswiadczenia, ale resp swieci pustkami i szkoda tak duzego terenu by po prostu sobie byl. Glosuje za!

Może też tak zamiast Fire Women na Senji dodać OTS Queen lub OTS Kingi?
Dracule COD (PACC) te niżej podmienić na coś ciekawszego?

Podmiana potworow to zly pomysl bo Fire Womany nadal beda bezuzyteczne, a temat jest wlasnie o bezuzytecznosci potowrow starej daty.
Co do Dracul mozna po prostu zrobic edit bramki tak, aby gracze z facc tez mogli tam wbijac, ale tylko Ci, ktorzy osiagneli 222 poziom doswiadczenia tak jak teraz.

Faworyt
29-12-2015, 04:55
Ja expię na wardach. bo jakoś mi tak wygodnie. Dobrym rozwiązaniem byłoby zbudowanie nowego respa, na podobnej zasadzie dla większych lvli. Exp z obecnego warda można zwiększyć, wtedy będzie atrakcyjniejszy dla graczy.

#edit źle zaznaczyłem w ankiecie, brawo ja :(

Sasha Rookslayer
29-12-2015, 12:13
Nie wiem dlaczego ktoś mojego posta usunął, więc piszę go raz jeszcze.

Jestem za zwiększeniem expa, lecz maksymalny próg to 2mln, dlaczego? Ponieważ odpalając speed będziemy mieli 3 mln expa za jednego Warda, licząc że możemy je bić na niektórych respach po 8-12, więc jest to już wystarczający dowód, że więcej expa niż 2mln nie powinno się do nich dawać.

Osobiście na tym nie expie i nie zamierzam. :)
Co do zwiększenia/ zmniejszenia expa. Chciałbym jeszcze zobaczyć taką zmianę w potworach takich jak **** Cracki (respy eventowe), Hornety/ Ebole.
Jestem na tak.

Sorc Aka Siochacz
29-12-2015, 22:24
Zwiększyć exp do 2.5 mln i obrażenia do 20k i styknie.
Można też przerobić loot, chociażby dodając niebieskie manasy, broszki? (głupia propozycja), oraz nowe rzeczy potrzebne do questów.
Może też tak zamiast Fire Women na Senji dodać OTS Queen lub OTS Kingi?
Dracule COD (PACC) te niżej podmienić na coś ciekawszego?

Ero Senin
10-02-2016, 13:32
Jestem na TAK.
Trzeba tylko wziąć jakiegoś test chara i sprawdzić ile per h tam się wyciąga gdy ward daje X exp, żeby nie wyszło znowu, że wszyscy zostawią nowe expy i wrócą na wardy. Z reguły przy każdym update wygląda to tak, że dają nowy resp, który całkiem wyludnia wszystkie inne respy na ten poziom

Sabziro
10-02-2016, 15:04
Też jestem ZA, optymalnym rozwiązaniem jest dać 2,5 mln expa za Ward'a gdyż na prawdę w czasach ebol i nilów nikt tam nie siedzi..

Hokage
10-02-2016, 15:18
Resp wardów na cod został całkowicie zapomniany a dawniej tam ex piło ciągle po 5 osób./ Nie opłaca się na nich expić bo resp jest za mały i dają za mało expa.

Również jestem za. Tak naprawdę od 3k nie ma gdzie expić więc mogli by w końcu coś dodać ev zmienić

#Grzelo

zmienili cracki i teraz pełno ludzi na nich ciągle a na respie jest zbyt mało mobów. Ty nie expisz więc się nie wypowiadaj :)

kolniaks
10-02-2016, 16:23
Ward to dobry przykład na to, jak ogólnie APO poszło do przodu. Kiedyś bazowe expowisko, dziś to śmiech. Jest jeszcze wiele zapomnianych respów na tym serwie, które kiedyś zacnie były uczęszczane. Zamiast głowić się nad nowymi monsterami i mapami, wystarczyłoby skupić się na starych. Trzeba tylko coś zmienić w mapie, dodać coś nowego, żeby stare respy odżyły. Można byłoby stworzyć temat w propozycjach, jakie respy potrzebują zmian i zająć się większością z nich, aby były bardziej podobne, do tych dzisiejszych nowych i nie było między nimi takiej przepaści.
Prócz Ward'ów do głowy mi przychodzą np. Mystic Scaraby na ank, Expgard (respy w teleportach, na które kiedys wszystkie low lvle chodziły), inne.

Franek Pall
10-02-2016, 17:22
Jestem jak najbardziej za zwiększeniem expa za wardy.

#up
Do tych tych respow możnaby dopisać jeszcze rozbudowę wyspy Magic aby więcej osób jednocześnie mogło tam expić.

Mordeczka69
10-02-2016, 17:38
na wardach na cod jak i za "paskiem" na oq2 expią tylko cave boty... bo są tam praktycznie nie do wykrycia...
jestem na nie.

Grzelo
10-02-2016, 20:58
Resp wardów na cod został całkowicie zapomniany a dawniej tam ex piło ciągle po 5 osób./ Nie opłaca się na nich expić bo resp jest za mały i dają za mało expa.

Również jestem za. Tak naprawdę od 3k nie ma gdzie expić więc mogli by w końcu coś dodać ev zmienić

Dopiero co zmienili cracki, a ty nagle nie masz gdzie expic ? Hmm... Ciekawe.

Oczywiscie propozycja jest wspaniala tylko czy ktos z administracji sie tym zainteresuje? (Przypadkiem wzialem "nie").

Week
10-02-2016, 22:01
Pierwsze 'opuszczenia' zwykłych respów były po wprowadzeniu tych pojebanych tinów, nilów, chujów i respów eventowych, gdyby nie ten cały shit i motyle, to wszystkie respy byłyby znów odwiedzane, bo raczej wątpię, aby na wardach siedziało po 10 osób.

Ero Senin
11-02-2016, 11:04
Pierwsze 'opuszczenia' zwykłych respów były po wprowadzeniu tych pojebanych tinów, nilów, chujów i respów eventowych, gdyby nie ten cały shit i motyle, to wszystkie respy byłyby znów odwiedzane, bo raczej wątpię, aby na wardach siedziało po 10 osób.

Popieram. Respy eventowe otwarte powinny być tylko podczas EVENTÓW.
Teraz od 1k lvla siedzi się prawie tylko tam i reszta respów pozostaje bezużyteczna

Hollow
11-02-2016, 13:31
Flac na dniach postara się zmienić wardy, wiec myślę że będzie tak jak chcecie, nie ukrywam ze wolał bym expic na starych wardach niż nilach itp.

Natsu
11-02-2016, 13:35
a ja uwazam ze to bezsens teraz na 3k lvlu mamy wardy/pasek/ i cracki poprawione

jesli zwiekszyscie expa wardom to na pasku juz nikt nie bedzie chcial expic ani na crackach a wardy ogólnodostępny resp i nie dosc ze 3klvle tam beda to jeszcze 2k lvl + xd

Week
11-02-2016, 15:13
Nie rozumiem również dlaczego cały czas tylko zwiększacie expa i robicie z tego serwera drugiego mazurskiego? Zmniejszcie exp oraz loot, zwiększcie hity tym potworom co teraz się expi i wardy zostawcie w spokoju.

To może jeszcze cofniemy lvl tym co się nachapali na osach, czy tam szerszeniach, zwał jak zwał, hm?

Chytrość na tym serwerze, to chyba podstawa? :p

Los Bartinios
21-02-2016, 22:11
Wardy rzeczywiście wymagają jakiejś zmiany bo cracki są teraz oblegane i resp jest często zajęty, a zwiększenie expa za warda tylko do 2 mln zawsze stanowiłoby alternatywę gdy cracki czy pasek byłby zajęty.

Naginata
21-03-2016, 18:26
Jak najbardziej na TAK. Dziś awansowanie wygląda następująco:

1000-2000 - Tiny
2000-3000- Nile

A resp wardów na cod , świeci nicością.

rumun
12-04-2016, 00:20
chce odświeżyć i usłyszeć zdanie czerwonych i czy coś bedzie z tym zrobione.

#t

Byłem dziś na wardach i aż pojawiła mi się łezka w oku i musze to wypłakać, że nikt już tam nie expi i przez gówniane nile i tiny ten serwer upadł.

Proponuje zwiększyć exp za warda, dodać do loota jakiegoś pink motylka i wyrównać tego moba z nilem żeby nie było aż takiej przepaści jeśli chodzi o te potwory. Ten resp powinien być tak jak dawniej oblegany przez ludzi(nie piszcie, że nie ma tylu ludzi, bo na nilach jest po 10 osob), a przy okazji delikatnie powiększyć to expowisko.

P.S ogólnie najbardziej cieszyłbym sie jak administracja usunęła całkowicie respy tinów i nilów!

#djakon
Nie chodzi mi tu o porównanie ile można wziać jednoczesnie, tylko o to w ile wbija się lvl na nilach a ile na wardach.
ARCUŚ <3

Rudy Książe
12-04-2016, 08:32
zwiększenie expa, dodanie do lootu pink motylka i zwiekszenie lekko loota (do mada, golden legi, mpa), wtedy ten potworek odżyje

djakon
12-04-2016, 12:08
@rumun
Przeciez nikt nie broni Ci bic Wardow pomimo tego, ze daja mniej expa od reszty... Ward nie bije z daleka, a Nil juz tak, to samo z Tinami. Wardow mozesz sobie zebrac i 15, a wez 15 sobie Nilow...

Asian Hornety, Ebola Baty i cala reszta zostala przeciez ''wysterylizowana'' wlasnie z powodu tego tematu - bo Was pojebalo!

Lepiej zmniejszyc punkty doswiadczenia, ktore otrzymuje sie za Tiny i Nile - ale po co, lepszy Ward na sterydach i 3000lvl w 14 dni... Bo masz 2500, prawda?

Byłem dziś na wardach i aż pojawiła mi się łezka w oku i musze to wypłakać, że nikt już tam nie expi

Hehe, a jak wpadliscie z prywatnymi najazdami(Ty&Yagami) to lezki tez do oczu naplywaly? :eek:
Pewnie nie... Przeciez ocaliliscie swoje postacie kosztem biednego Arcusia, ktoremu wszystko zawdzieczaliscie. :(

kolniaks
12-04-2016, 12:39
Lepiej zmniejszyc punkty doswiadczenia, ktore otrzymuje sie za Tiny i Nile - ale po co, lepszy Ward na sterydach i 3000lvl w 14 dni... Bo masz 2500, prawda?

1. Sam zagłosowałeś na "tak".
2. Zmniejszenie exp'u za Tiny/Nile znowu spowoduje sytuacja podobną do Asian Hornet'ów - kto zdążył się wyexpić, ten miał farta. Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, wszyscy powinni mieć takie same szanse na wyexpienie się w dannym przedziale poziomowym.
3. Ward to nie jedyny monster, który potrzebowałby odświeżenia, aby konkurować z innymi respami.

Petromancer aka Merranus
12-04-2016, 13:05
Temat wałkowany x razy , a tak pozatym z tego co wiem, powyzej 75% glosow na TAK takie zmiany miały byc wprowadzane w zycie servera. A jednak ich nie widac.
Mysle ze sam exp powinien byc zwiekszony nawet do 4,5 mln . Nawet nie dodajac dropa.

@Djakon@
Marny to jestes ty , gdyz musiales pozyczac postac oraz wykonujac komus quest dla wlasnej korzysci majatkowej na serverze.

Co do tego zwiekszenia expa czemu nie? Nile maja po 6 mln , cracki 6 mln .

Zreszta kiedys nawet ja rapi i inni pisali juz takie propozycje co do wardow. Bo te respy sa zapomniane jak wiekszosc respow na serverze przez wyspe eventowa

rumun
12-04-2016, 14:47
@rumun
Przeciez nikt nie broni Ci bic Wardow pomimo tego, ze daja mniej expa od reszty... Ward nie bije z daleka, a Nil juz tak, to samo z Tinami. Wardow mozesz sobie zebrac i 15, a wez 15 sobie Nilow...

Asian Hornety, Ebola Baty i cala reszta zostala przeciez ''wysterylizowana'' wlasnie z powodu tego tematu - bo Was pojebalo!

Hehe, a jak wpadliscie z prywatnymi najazdami(Ty&Yagami) to lezki tez do oczu naplywaly? :eek:
Pewnie nie... Przeciez ocaliliscie swoje postacie kosztem biednego Arcusia, ktoremu wszystko zawdzieczaliscie. :(

Jestem za żeby zmniejszyć punkty doświadczenia za nile i tiny, chciałbym równowagi między tymi potworami.

Cały lvl na nilach(hota +speed 25%) - 10minut i 4 sekundy
50% lvla na wardach (hota+speed 25%, latając z tylko wardami ile tylko było po drodze)- 10minut i 28 sekund

djakon
12-04-2016, 16:22
Temat wałkowany x razy , a tak pozatym z tego co wiem, powyzej 75% glosow na TAK takie zmiany miały byc wprowadzane w zycie servera.

Nie dosc, ze jestes miernym graczem to jeszcze wypisujesz najwieksze brednie w tym temacie... :confused:
Watpie, ze jestes w stanie sobie wyobrazic co staloby sie ze serwerem, gdyby kazda propozycja osiagajaca 75% glosow ''za'' wchodzila w zycie. Pewnie biegalbys w jakiejs idiotycznej tarczy, ktora mialaby dziesiec trybow, a kazdy z nich bylby glupszy od poprzedniego... Oh, wait! :cool:

1. Sam zagłosowałeś na "tak".

Ostatnio edytowane przez djakon : 30-12-2015 o 00:38

Tak, zgodzilem sie na zwiekszenie expa, ale tylko i wylacznie dlatego, ze w chwili kiedy glosowalem w ankiecie Asian Hornety dawaly ponad 10mln expa na 50% speedzie i bilo sie je po 9-12. Nie wyszlo Ci. :o

2. Zmniejszenie exp'u za Tiny/Nile znowu spowoduje sytuacja podobną do Asian Hornet'ów - kto zdążył się wyexpić, ten miał farta. Taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, wszyscy powinni mieć takie same szanse na wyexpienie się w dannym przedziale poziomowym.

Od kiedy na APO ktokolwiek dba o rownosc graczy? Przeciez tutaj nawet administracja wybiorczo traktuje klientow - zenua. :(
Poza tym sam napisales, ze ludzie wyexpili sie na Asian Hornetach po czym je przerobiono, a zatem nie powinno byc problemu z taka sama korekta, ale innymi potworami, prawda? Juz szkoda slow na to ile ludzie zarabiali na tych potworach, a ile moga zarobic teraz.

Prosze bardzo, robcie co uznacie za sluszne, ale jezeli Wardy beda dawac jeszcze wiecej doswiadczenia to taki 1500 ek na speedzie 50%
i w hota + 2x uw(tak, dziala!) bedzie levelowac co 3 minuty. Przy obecnym stanie rzeczy trwa to nieco ponad 5 minut. :D

Demon
14-04-2016, 12:20
jak zwiększyć expa to i zwiększyć ich siłe, bo chyba nie wyobrażacie sobie, żeby 1.2k ek miał tam lvl w 5minut czy nawet mniej :D

także pomysł dobry, ale do dopracowania

Przyczajony
16-04-2016, 01:30
Zamiast zmieniać ilość otrzymawanego expa nie lepiej zmniejszyć im ilość hp do poziomu 3/4 tego co jest obecnie? Na start masz 25% szybszy Lv + task.

Voltan
13-07-2017, 13:56
Propozycja zaakceptowana, exp zostanie zwiększony, pozdrawiam.