View Full Version : Shaman Set
Kolejną z mojej strony propozycją jest dodanie do całego(kompletnego shaman seta) seta +1% obrony od obrażeń magicznych. Dlaczego? Dlatego że profesjami magicznymi, czy też innymi lepiej jest założyć kaptur, ze względu na to że lepiej dostać 1% mniej, niż walnąć 1% więcej (Tutaj weźmy pod uwagę cene kaptura, a całego seta - tych których nie stac, dalej by latali w kapturach). Głównie chodzi tu też o nieznaczne zwiększenie ceny poszczególnych przedmiotów jakimi są Shaman Mask oraz Armor - wykonywanie questów na te przedmioty jest na tyle kosztowne, że praktycznie wyrównuje nam się koszt ich wykonania do ich ceny. Myślę że jest to kolejna łatwa do zrobienia oraz sensowna rzecz - w końcu set to jest set.
Sokol from West
28-12-2015, 18:17
Głównie chodzi tu też o nieznaczne zwiększenie ceny poszczególnych przedmiotów jakimi są Shaman Mask oraz Armor - wykonywanie questów na te przedmioty jest na tyle kosztowne, że praktycznie wyrównuje nam się koszt ich wykonania do ich ceny.
Akurat z tym się zgodzę po części, bo Shaman Mask jest "tańsza" do kupienia, jak i również do zrobienia. Co do ceny Shaman Armor - samo wykonanie teraz to 30/40uc minimum(a to ludzie z dwarfami, a to broszka, żeby wejść do labiryntu).
Myślę, że ten 1% mogliby dodać, osobiście sam biegam w kapturze, a nie w Shaman Mask ;)
Jak najbardziej na tak.
Sillasek
28-12-2015, 19:28
Mimo iż ten set to nie moje czasy na apo i dopiero wystartowałem misje to po poradnikach widzę, że questy na klatę i kask robi się tylko dla satysfakcji, bonus za noszenie całego setu - ciekawy pomysł, jak najbardziej na TAK! :)
Zarexoholik?
28-12-2015, 22:30
Shaman armor - jeden z najmniej przydatnych przedmiotów w grze.
Shaman mask - przydatne jeśli chcesz kogoś szybciej zabić.
Shaman boots - świetna sprawa.
Oczywiście jakby cały shaman set dawał lepsze korzyści to ceny by podskoczyły, wykonywanie questa stałoby się opłacalne, a i używanie miałoby jakiś sens.
Nie mam ani maski, ani armoru - sprzedałem od razu z tego względu, że nie opłaca mi się ich nosić ze względu na różnicę w cenach.
Dobrze byłoby również gdyby set działał na postaci, która ma wykonanego questa, tak by na noobcharach nie mieć najlepszego eq, które psuje pvp.
kolniaks
28-12-2015, 23:35
Dobrze byłoby również gdyby set działał na postaci, która ma wykonanego questa, tak by na noobcharach nie mieć najlepszego eq, które psuje pvp.
Wystarczy dać wymaganie poziomowe na ubranie/działanie przedmiotu, np. 1000lvl (lub inny).
TAK
Set to set wiec jestem na tak, ale chyba za pozno na to zeby dawac jakies bariery lvlowe na noszenie ekwipunku
Propozycja zatwierdzona, zostanie wprowadzona, pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.