Zaloguj się

View Full Version : Nowe Bootsy

Shakur666
05-01-2016, 13:11
Jak wiemy mamy kilka alternatyw różnego eq. Do expa lub pvp, możemy wybierać co nam jest bardziej przydatne w danej chwili np. z

hełmów mamy Shaman Mask lub Kapok lub hote do wyboru

z Armorów wybieramy Shaman Armor (Panda) lub Blue robe

Podobnie jest z amuletami dzięki yb amulet czy panda amulet czy nawet
perfect amulet przy który wybieramy czy chcemy ponieść większą strate przy ew. zgonie mamy wybór !!.

W przypadku bootsów nie mamy.Wybieramy po prostu lepsze lub te na które nas stać czyli shaman bootsy albo klapki.

Wychodzę z propozycją dodania nowych bootsów, które były by alternatywą do obecnych. Nowe Bootsy by działały odwrotnie niż dotychczasowe buty mianowicie chroniły by nas od magii o 6-7% (do rozważenia) oraz mogłyby mieć jakąś dodatkową funkcje w postaci szybszego chodzenia lub hp/mp lub szybszego loota.

Uważam że w jakimś stopniu by poprawiły i urozmaiciły PVP profesji magicznych, jeśli ich dmg by zmalało a wzrosła obrona

W przypadku ek na pewno sytuacja była by także zdrowsza jeśli mniejsze by zadawał hity z czarów.

Komentujcie co o tym sądzicie

Sokol from West
05-01-2016, 13:40
W przypadku bootsów nie mamy.Wybieramy po prostu lepsze lub te na które nas stać czyli shaman bootsy albo klapki.

Zależy co kto woli, sporo osób wybiera klapki ;)

oraz mogły by mieć jakąś dodatkową funkcje w postaci szybszego chodzenia lub hp/mp lub szybszego loota.

W tym momencie chyba żartujesz. Jeszcze szybsze chodzenie ok, ale hp/mp(jest kamień z ani 3) lub "wiekszy loot" to już przesada. Co do loota - masz ring of the sky/tarcze z odpowiednim trybem/critical talisman(dający loota większego)!

Wychodzę z propozycją dodania nowych bootsów, które były by alternatywą do obecnych. Nowe Bootsy by działały odwrotnie niż dotychczasowe buty mianowicie chroniły by nas od magii o 6-7% (do rozważenia).

Uważam że w jakimś stopniu by poprawiły i urozmaiciły PVP profesji magicznych, jeśli ich dmg by zmalało a wzrosła obrona

W przypadku ek na pewno sytuacja była by także zdrowsza jeśli mniejsze by zadawał hity z czarów.

Kolejny item dla knighta i mylisz się - po części by to pomogło ms/ed, ale co jak knight by posiadał takie buty? Przecież robi to z niego jeszcze większy "czołg" XD Zabicie go w momencie gdy posiada ten item, graniczy z cudem! Chyba nie o to chodzi, prawda? Opisałem wyżej - knight wykonuje questa na ten item i już jest nie do zabicia w większości sytuacji, mimo, że miałby mniejsze obrażenia. Przy okazji jeszcze i Ciebie by mógł zabić xxx razy :)

Jestem na nie.

kolniaks
05-01-2016, 13:46

Obecnie na serwerze mamy przewagę przedmiotów defensywnych (% ogólny). Takie buty w żaden sposób nie urozmaicą PVP profesji magicznych, bo ich głównym ATUTEM jest zadawanie "dimejdża". Taki ED/MS, może i by ustał na polu bitwy, zadając takie samo dmg jak EK w klapkach :confused:

Z innej strony na to można popatrzeć, te 6-7% jak napisałeś można postrzegać tak samo jako zwiększenie HP w pvp (bo mniej będzie dana postać obrywać) -> Kolejny + do EK, bo 7% z 62k HP (ek) to 4,3k, a odpowiednio 7% z 26k HP (ed/ms) to zaledwie 1,8k na 2000 poziomie.

Jestem na nie

Zarexoholik?
05-01-2016, 14:41
Nowe Bootsy by działały odwrotnie niż dotychczasowe buty mianowicie chroniły by nas od magii o 6-7% (do rozważenia)

Czyli dla knighta i paladyna byłby to przedmiot na zasadzie zwiększonej siły leczenia. Expienie np. na Nilach - stałoby się jeszcze łatwiejsze. Knight zakładając takie buty mógłby blokować bossy na jeszcze niższym poziomie, wliczając do tego might ringi, które obecnie można ze sobą łączyć... A w pvp by to i tak by nic nie pomogło, bo nadal musisz ruszać knighta, a po wprowadzeniu tego przedmiotu o wyspamowaniu go mógłbyś zapomnieć, to samo z paladynem, który by się dzięki nim więcej leczył...

mogły by mieć jakąś dodatkową funkcje w postaci szybszego loota.

Szybszego loota? Czyli podbiegając do moba mógłbyś już z niego wziąć loot? :v

*mogłyby

#Moja propozycja:

Jeśli już miałyby zostać dodane nowe buty to np. o wyglądzie golden bootsów (które są całkowicie zbędne). Ustawić im pancerz = 10/15, dodać exp 5%, ustawić regenerację hp/mp jak w shaman bootsach oraz zwiększyć im zadawane obrażenia z magii o 8%, ewentualnie dodać jeszcze zmniejszone DMG od magi, ale na poziomie 2%.

Shakur666
05-01-2016, 14:48
Zapoznałem się z opinią waszą i na tym mi zalezało. W niektórych aspektach się zgadzam w niektórych nie ale mniejsza o to,uważam że w obecnej chwili jest już mało możliwych rzeczy do polepszenia w eq /dodaniu czegos nowego.
Dlatego pomyślałem o bootsach ale widzę że jednak i to jest zbędne :P

Szybszego loota? Czyli podbiegając do moba mógłbyś już z niego wziąć loot? :v
.
Co ty lepiej>> chodzilo mi o to że przed zabiciem będą miał w bp już jego loot ;)

Jak to nie ma alternatywy w przypadku bootsów? Sam wymieniłeś je - Shaman albo Buuny Slippers. To samo można powiedzieć o tarczy, Burning albo Empire.. To co, też robić alternatywę do tych przedmiotów? A może od razu nowy plecak?

Chyba nie rozumiesz czegoś, przeczytaj uważnie jeszcze raz całe zdanie moje które skopiowałeś i spróbuj coś wywnioskować ;)
Albo ci pomogę powiedz mi kiedy ci się przydadzą bardziej klapki od shaman bootsów?

Sasha Rookslayer
05-01-2016, 15:03
W przypadku bootsów nie mamy. Wybieramy po prostu lepsze lub te na które nas stać czyli shaman bootsy albo klapki.

Jak to nie ma alternatywy w przypadku bootsów? Sam wymieniłeś je - Shaman albo Buuny Slippers. To samo można powiedzieć o tarczy, Burning albo Empire.. To co, też robić alternatywę do tych przedmiotów? A może od razu nowy plecak? :D

Wychodzę z propozycją dodania nowych bootsów, które były by alternatywą do obecnych. Nowe Bootsy by działały odwrotnie niż dotychczasowe buty mianowicie chroniły by nas od magii o 6-7% (do rozważenia) oraz mogłyby mieć jakąś dodatkową funkcje w postaci szybszego chodzenia lub hp/mp lub szybszego loota.

Bez przesadyzmu.. Shaman bootsy zwiększają ataki magiczne oraz regenerują życie oraz manę, starczy. Chcesz szybciej chodzić? Załóż Boots of Haste.
Co do nowych bootsów - jakie chcesz dać? Wygląd? Może od razu Crocodile Boots? :D Dla mnie wszystko jest dobrze, nic nie trzeba zmieniać.

Już wole wprowadzić możliwość ulepszania przedmiotów. Chodzi o procentowe polepszanie statystyk danego itemu. W ten sposób, np. podczas wykonywania questów byłoby można otrzymać przedmiot taki jak magic longsword +1, blessed shield +2, itd. Dany "+" oznaczałby poziom przedmiotu.

Oczywiście byłyby ograniczenia, wszystko byłoby w granicach zdrowego rozsądku, aby się nie bać, że zaraz na APO pojawią się UW +666. :D Zrobić tak, aby wszystko było przemyślane - taka opcja bardziej pasuje, niż ta Twoja, jeżeli rozmawiamy o jakichś dodatkach. :)

Sorry, ale jestem na nie.