Zaloguj się

View Full Version : Ebola baty

Harakiri II
06-01-2016, 20:27
Witam,
nie wiedzialem czy napisac ten temat w dziale Opinie & Krytyka czy tez w propozycjach, wybralem jednak ten dzial. Mianowicie chodzi o to ze owe moby cholernie sie przerzucaja i jak pewnie wiekszosc graczy zauwazyla, jest to bardz, ale to bardzo problematyczne.. Widze jak wielu ludzi sie skarzy na to, ze ktos stoi za bramka ktora prowadzi do (Quest of the Nine czy co tam jest) na poziomie, gdzie znajduja sie ebole. Utrudniaja expienie, bo owe moby przerzucaja sie nawet kiedy inna osoba jest za sciana, przez co co chwila padamy itd. Wiekszosc ludzi robi to zlosliwie, inni robia to zeby nie tracic fragow, ale moim zdaniem jest to blad, ktory popelnila ekipa przy dodawaniu owego potwora.. Generalnie zaden potwor nie powinien reagowac przez sciane, albo sie tak hamsko przerzucac na inna osobe, gdy stoi sie od niego (moba) 4-5 sqm, pozniej znowu na ciebie, pozniej inny gracz to sa setne sekundy, nie wiem nawet czy nie tysieczne. Tak wiec zwracam sie do ekipy, zeby albo poprawila moba, aby sie tak nie przerzucal, albo odsunela od siebie te 2 zejscia.. Moim zdaniem lepsze bedzie to 1, poniewaz i mniej z tym roboty i lepiej by sie kazdemu tam expilo. Dla poparcia moich wypocin dolacze ankiete, aby czerwoni zobaczyli, ze to jest jednak irytujace jak ktos nam przeszkadza w expieniu stojac bezczynnie za sciana i co chwile zaliczamy przez neigo glebe. Dojsc gdzies dalej na resp tez nie mozna bo co ? Bo zaraz jak ktos bije je troche dalej od schodow (my biegniemy jeszcze dalej do nastepnych schodow) to zaliczamy glebe oboje, albo przynajmniej jeden z nas.

Moim zdaniem to powinno byc przeanalizowane przez panow z gory,
Pozdrawiam Hajp

O ile dobrze wiem, Ebole to nie jedyne expowisko na tym serwerze. W dodatku exp dają dobry przy niskiej trudności (góra/dół). Ktoś Cię tam wkurza? Zmień expowisko.

Nie
Ziomeczku, bo widze ze nie wiesz o czym mowisz, chyba musze cie uswiadomic.
Jak expic gora dol ? Bo nie pojme tego jak mi nie wytlumaczysz. Idz na ebole i schodkuj a ja stane na zejsciu do mrowek i zobaczymy czy nie padniesz, a co wazniejsze nawet ich nie musniesz czarem, ale po co to sprawdzac napisze na na zlosc koment, ze na nie bo tam nie expie ? Prawda ?

To nie sa potwory przeznaczone dla knightow, a wiekszosc oponujacych za zmianami to ekowie :D Jestem na nie to jest miejscowka typowa dla magicznych i tak ma zostac, a jak jestes ekiem z bolem anusa to idz pobic Tiny albo Nile _/
Tak dla twojej wiadomosci gram msem aktualnie i dlatego pisze ten temat, bo jak to twierdzisz, ze resp jest dla ms/ed to prosze cie zebys zabral mi z niego tych ekow i rpkow, ktorzy wlasnie w ten sposob postepuja jak napisalem wyzej :)
A i dodam jeszcze nie hejtuj wszystkiego i wszystkich, bo jak pisac o spr to jestes potulny jak baranek i wlasnie dlatego twoich zamowien juz nie robie i robic nie bede dwulicowcu :)

Nie napisalem tego bezposrednio w twoim kierunku i kiedy ostatnio chcialem od ciebie jakies spr? XDD
Dobrze i juz nie zamowisz ;)

Dideek
06-01-2016, 20:31
Jak najbardziej nie jest to optymalnie zrobione expowisko. Uważam, że przerzucanie samo w sobie nie jest złe, natomiast zła jest odległość przejścia do ołtarza względem respa Eboli. Powinny zostać oddalone, znacznie oddalone. Poza ekran.

@down
bądź jak Ty biegałeś z TOP1, a ja się sypałem.

to powinieneś taką osobę nagrać, ponieważ jest to świadome wykorzystywanie słabości gry.

z tym, że jak rozmawiałem z Flacem, to powiedział, że za to bana wlepić nie może

#t
podtrzymuje swoja opinie

Arab
06-01-2016, 20:32
Jestem za poprawą - sam spotkałem się z sytuacją, że kilku graczy stało po drugiej stronie ściany (droga na mrówki) i dzięki temu Ebole dostawały na łeb i zabijały każdego, kto tylko na nie wszedł.

kolniaks
06-01-2016, 20:40
O ile dobrze wiem, Ebole to nie jedyne expowisko na tym serwerze. W dodatku exp dają dobry przy niskiej trudności (góra/dół). Ktoś Cię tam wkurza? Zmień expowisko.

Nie

djakon
06-01-2016, 23:55
To nie sa potwory przeznaczone dla knightow, a wiekszosc oponujacych za zmianami to ekowie :D Jestem na nie to jest miejscowka typowa dla magicznych i tak ma zostac, a jak jestes ekiem z bolem anusa to idz pobic Tiny albo Nile _/

A i dodam jeszcze nie hejtuj wszystkiego i wszystkich, bo jak pisac o spr to jestes potulny jak baranek i wlasnie dlatego twoich zamowien juz nie robie i robic nie bede dwulicowcu :)

Nie napisalem tego bezposrednio w twoim kierunku i kiedy ostatnio chcialem od ciebie jakies spr? XDD

Szef Nullo
06-01-2016, 23:57
Dobra propozycja/krytyka co tam expie to zaraz przychodzi typ któremu się nudzi i zdaza się tak ze nawet afkuja zebys nie poexpil.

Na tak

Week
07-01-2016, 09:44
Błąd jaki popełniła ekipa dodając ten update, to wprowadzenie potworòw z tak wysokim expem.
Nie wiem czy aby na pewno osoba, ktòra robiła te potwory myślała o wprowadzeniu ich na APO, a nie na m*****i OTS. Jeśli masz bòl o to, że padasz często, to idź na inne potwory, bo według mnie mimo tych dedòw i tak lvl wbijasz tam najszybciej, a dalsze ułatwianie gry prowadzi tylko do spadku graczy online. Jestem na nie.

Ale o jakim ty ulatwianiu gry *******sz, czytanie ze zrozumieniem nie boli, czyja pisze o zmniejszeniu hitow ? czy o czyms podobnym nie? wiec skoncz ********c farmazony. Pisze jak byk POPRAWIC ZEBY SIE NIE PRZERZUCALY TAK CZESTO. Pozdrawiam

Chłopie, płaczesz, że często się przerzucają i chcesz to zmniejszyć lub całkiem zniwelować, więc co to jest? Nie jest to ułatwianie gry idioto?
Przerzucają się = często padasz
Nie przerzucają się = nie padasz tak często
Według Ciebie to nie ułatwienie?
Szkoda Ci kilku sc na sl'e/ładunki w 2016r, gdzie 100sc to maksymalnie 1h roboty na 1k lvlu? :)
Trochę śmieszne podejście, na każdym kroku czekacie na grube kcc.

Harakiri II
07-01-2016, 09:49
Błąd jaki popełniła ekipa dodając ten update, to wprowadzenie potworòw z tak wysokim expem.
Nie wiem czy aby na pewno osoba, ktòra robiła te potwory myślała o wprowadzeniu ich na APO, a nie na m*****i OTS. Jeśli masz bòl o to, że padasz często, to idź na inne potwory, bo według mnie mimo tych dedòw i tak lvl wbijasz tam najszybciej, a dalsze ułatwianie gry prowadzi tylko do spadku graczy online. Jestem na nie.

Ale o jakim ty ulatwianiu gry *******sz, czytanie ze zrozumieniem nie boli, czyja pisze o zmniejszeniu hitow ? czy o czyms podobnym nie? wiec skoncz ********c farmazony. Pisze jak byk POPRAWIC ZEBY SIE NIE PRZERZUCALY TAK CZESTO. Pozdrawiam

"Harakiri II" piszesz do "Week" tu cyt. "Ale o jakim ty ulatwianiu gry *******sz, czytanie ze zrozumieniem nie boli, czyja pisze o zmniejszeniu hitow ? czy o czyms podobnym nie? wiec skoncz ********c farmazony."
Po 1. Masz taki ból ... że nie potrafię tego zrozumieć czym jest teraz 100cc tak tylko spytam?
Po 2. Jaka złość w tobie kipi też nie potrafię tego opisać.
Po 3. Resp pod każdym względem idealny, a TY jeszcze chcesz go ULEPSZAĆ, gdzie tu jakakolwiek logika??
Jestem zdecydowanie na NIE, a tutaj moje powody (na szybko pisane):
-jeśli nie będzie żadnego utrudnienia (eliminując takowe przerzucanie) to na schodkach nawet postać z 800lev już może zarabiać krocie, a przy tym efektywnie expić co stawia ten resp nr.1 ze wszystkich
-po 2 autor tematu jak i ludzie go broniący chcą tylko ZARABIAĆ, ZARABIAĆ bez żadnych "skutków ubocznych" < chociaż nie można tego tak nazwać bo padając 2k ED/MS nawet na godzinę 20 razy (co jest oczywiście przesadzone) to i tak wychodzi się najbiedniej z 1uc profitem, a nawet i 3uc (przy dobrych wiatrach) do tego jest MEGA (naprawdę dużo EXPa).
Jeszcze raz NIE, a przy każdy kroku ULEPSZANIA takich IDEALNYCH respów proszę przemyśleć sprawę.
Dodam od siebie że sam tam expię także sam sobie pluje w brodę ale pisze prawdę, a nie usiłuje zrobić z najstarszego OTS jakąś kopie ala ots ma... (bez reklamy).
Boze widzisz i nie grzmisz !
Ciebie tez trzeba uczyc czytania ze zrozumieniem ?
To ze zniknie przerzucanie nie oznacza ze moby cie nie beda bily z taka sama sila z dystansu, pomysl zanim cos napiszesz, na zadnej tibi nie spotkasz sie z tak upierdliwym przerzucaniem sie moba, ze nawet do ciebie nie dojdzie, a leci juz do 2 osoby, i zastanow sie co piszesz bo jestes kolejna osoba, ktora nie potrafi logicznie myslec. Jaka zlosc? typie probuje wam uswiadomic to czego wy nie widzicie, albo najwyrazniej nie chcecie zobaczyc. Dla mnie kasa na sle to krocie, wiec nie wiem po co mi piszesz o cenie sla :) Padam ? Moge padac, ale nie bede zapie**** na respa po dedzie tylko dlatego, ze jakis baran stoi na mrowkach i ma radoche ze klepie deski.
Pomysl jeszcze raz nad swoja wypowiedzia matole. Proponuje ci przeczytac dokladnie jeszcze raz wszystko co jest w temacie, no chyba ze ze zrozumieniem nie umiesz czytac, to juz nie moja broszka, tylko polonistow, ktorzy cie uczyli/ucza. Bye

Sillasek
07-01-2016, 10:27
Również jestem na tak, mimo iż uważam, że docelowymi graczami korzystającymi z respa powinny być minimum 2k lvl :P

Mazzapi
07-01-2016, 12:10
"Harakiri II" piszesz do "Week" tu cyt. "Ale o jakim ty ulatwianiu gry *******sz, czytanie ze zrozumieniem nie boli, czyja pisze o zmniejszeniu hitow ? czy o czyms podobnym nie? wiec skoncz ********c farmazony."
Po 1. Masz taki ból ... że nie potrafię tego zrozumieć czym jest teraz 100cc tak tylko spytam?
Po 2. Jaka złość w tobie kipi też nie potrafię tego opisać.
Po 3. Resp pod każdym względem idealny, a TY jeszcze chcesz go ULEPSZAĆ, gdzie tu jakakolwiek logika??
Jestem zdecydowanie na NIE, a tutaj moje powody (na szybko pisane):
-jeśli nie będzie żadnego utrudnienia (eliminując takowe przerzucanie) to na schodkach nawet postać z 800lev już może zarabiać krocie, a przy tym efektywnie expić co stawia ten resp nr.1 ze wszystkich
-po 2 autor tematu jak i ludzie go broniący chcą tylko ZARABIAĆ, ZARABIAĆ bez żadnych "skutków ubocznych" < chociaż nie można tego tak nazwać bo padając 2k ED/MS nawet na godzinę 20 razy (co jest oczywiście przesadzone) to i tak wychodzi się najbiedniej z 1uc profitem, a nawet i 3uc (przy dobrych wiatrach) do tego jest MEGA (naprawdę dużo EXPa).
Jeszcze raz NIE, a przy każdy kroku ULEPSZANIA takich IDEALNYCH respów proszę przemyśleć sprawę.
Dodam od siebie że sam tam expię także sam sobie pluje w brodę ale pisze prawdę, a nie usiłuje zrobić z najstarszego OTS jakąś kopie ala ots ma... (bez reklamy).

Nixell?
07-01-2016, 14:39
Oczywiście na tak ;) Kilka razy się spotkałem z opisaną przez cb sytuacją i wiem że jest to bardzo denerwujące. To jest zaledwie 5 minut roboty a może tak ucieszyć ;)

Sokol from West
07-01-2016, 16:11

Uspokój się, przecież to tylko GRA!

Boze widzisz i nie grzmisz !
Ciebie tez trzeba uczyc czytania ze zrozumieniem ?
To ze zniknie przerzucanie nie oznacza ze moby cie nie beda bily z taka sama sila z dystansu, pomysl zanim cos napiszesz, na zadnej tibi nie spotkasz sie z tak upierdliwym przerzucaniem sie moba, ze nawet do ciebie nie dojdzie, a leci juz do 2 osoby, i zastanow sie co piszesz bo jestes kolejna osoba, ktora nie potrafi logicznie myslec. Jaka zlosc? typie probuje wam uswiadomic to czego wy nie widzicie, albo najwyrazniej nie chcecie zobaczyc. Dla mnie kasa na sle to krocie, wiec nie wiem po co mi piszesz o cenie sla :) Padam ? Moge padac, ale nie bede zapie**** na respa po dedzie tylko dlatego, ze jakis baran stoi na mrowkach i ma radoche ze klepie deski.

W czym tkwi problem, żeby nagrać takiego "osobnika"? Możesz również napisać rrv i zgłosić sprawę, prawda? O tym pewnie już nie pomyślałeś.

Pomysl jeszcze raz nad swoja wypowiedzia matole. Proponuje ci przeczytac dokladnie jeszcze raz wszystko co jest w temacie, no chyba ze ze zrozumieniem nie umiesz czytac, to juz nie moja broszka, tylko polonistow, ktorzy cie uczyli/ucza. Bye

Prezentujesz wysoki(ironia) poziom, akurat po Tobie się tego najmniej spodziewałem.

Dobrze i juz nie zamowisz ;)

Fochy będziesz strzelał? Napisz mi jak to będzie teraz wyglądać, bo mnie to rozbawiło. Która osoba/firma sprzedająca towar/usługi, robi tak jak Ty teraz?

Temu nie sprzedamy towaru/usług, bo nas wkurwia denerwuje!
Chyba znane jest Ci coś takiego, że klient jest najważniejszy? Nie ważne, czy nas wkurza czy nie, masz z tego jakiś hajs, więc skończ te parodie. Podałem Ci tylko przykład z rl życia, bo przecież sprzedajesz swoje usługi(mimo, że na tibijskim serwerze) i coś z tego masz, prawda? Za chwilę będziesz się wkurzał, że nie masz klientów, a przecież sam pisałeś, że niektórym nie będziesz "spr" sprzedawać - sam będziesz sobie winny. Nie ważne czy ktoś Ci coś zrobił/wkurzył - na Twoim miejscu nie zwracałbym na to uwagi(chodzi mi tylko o moment, kiedy ktoś napisze do Ciebie o kupno "spr", żebyś nie zwracał uwagi na to, czy Cię wkurzyli).

Co do tematu - Mimo, że tam nie expie i nie chodzę tamtędy to wiem, że takie coś jest uciążliwe dla innych. Ktoś staje po drugiej strony ściany i po złości to robi, czym uniemożliwia Ci expienie/wykonanie questa - o tym drugim mówi jasno punkt w regulaminie:

20. Utrudnianie innym graczom dostępu do jakiegokolwiek miejsca na mapie jest karane banem bez upomnienia. Nie dotyczy sytuacji, w której gracz blokuje innego gracza, aby ochronić go przed śmiercią (player killing, red skull) i nie blokuje tym samym dostępu do żadnego questa.
... a przecież jest tam pomnik potrzebny do quest, prawda? :)

Proponuje, żebyś nagrywał takiego "osobnika". Myślę, że administracja się nim odpowiedni zajmie. Nie mam nic do Ciebie Harakiri, ale trochę się ogarnij, wystarczy w normalny sposób komuś odpisać, za chwile ktoś może Ci wlepić upomnienie/czerwoną kartkę, a potem będziesz pisał odwołanie. Chyba wszystko wyjaśniłem.

Tyrek Rahhmaster
07-01-2016, 16:38
Ja rownież wniosę swoje trzy grosze, mimo iż nie gram na tym gunwie, mianowicie jak dla mnie - skoro sie przerzucają to chyba jest dobrze, coś innego niż zwykłe moby które sie wleczą za Tb, a tak dostaniesz dobra bombke bo sie przerzucaja i aelo temple, ew. jak ci nie pasi że sie tak "zachowują" zmień resp randomie - urozmaicenie, lubie to.

#edit
Wpadło mi do głowy jeszcze tyle, że gdybyś coś tracił przez to że padniesz to można by coś pokombinować, ale strata 1 sc to śmiech na sali także wracaj z płaczem na te osy.

Harakiri II
07-01-2016, 20:42
Chłopie, płaczesz, że często się przerzucają i chcesz to zmniejszyć lub całkiem zniwelować, więc co to jest? Nie jest to ułatwianie gry idioto?
Przerzucają się = często padasz
Nie przerzucają się = nie padasz tak często
Według Ciebie to nie ułatwienie?
Szkoda Ci kilku sc na sl'e/ładunki w 2016r, gdzie 100sc to maksymalnie 1h roboty na 1k lvlu? :)
Trochę śmieszne podejście, na każdym kroku czekacie na grube kcc.

Powiem tak, caly czas nie czytasz ze zrozumieniem, to nie jest placz, nasza rozmowa by wygladala inaczej gdy bys przeanalizowal dokladnie to co napisalem. Powtorze jeszcze raz, nie obchodzi mnie to ze place za sle. Chcesz wiedziec o co to prosze przestudiuj temat od poczatku, bo nie bede tego pisal po raz enty.

Uspokój się, przecież to tylko GRA!

W czym tkwi problem, żeby nagrać takiego "osobnika"? Możesz również napisać rrv i zgłosić sprawę, prawda? O tym pewnie już nie pomyślałeś.

Prezentujesz wysoki(ironia) poziom, akurat po Tobie się tego najmniej spodziewałem.

Fochy będziesz strzelał? Napisz mi jak to będzie teraz wyglądać, bo mnie to rozbawiło. Która osoba/firma sprzedająca towar/usługi, robi tak jak Ty teraz?

Chyba znane jest Ci coś takiego, że klient jest najważniejszy? Nie ważne, czy nas wkurza czy nie, masz z tego jakiś hajs, więc skończ te parodie. Podałem Ci tylko przykład z rl życia, bo przecież sprzedajesz swoje usługi(mimo, że na tibijskim serwerze) i coś z tego masz, prawda? Za chwilę będziesz się wkurzał, że nie masz klientów, a przecież sam pisałeś, że niektórym nie będziesz "spr" sprzedawać - sam będziesz sobie winny. Nie ważne czy ktoś Ci coś zrobił/wkurzył - na Twoim miejscu nie zwracałbym na to uwagi(chodzi mi tylko o moment, kiedy ktoś napisze do Ciebie o kupno "spr", żebyś nie zwracał uwagi na to, czy Cię wkurzyli).

Co do tematu - Mimo, że tam nie expie i nie chodzę tamtędy to wiem, że takie coś jest uciążliwe dla innych. Ktoś staje po drugiej strony ściany i po złości to robi, czym uniemożliwia Ci expienie/wykonanie questa - o tym drugim mówi jasno punkt w regulaminie:

... a przecież jest tam pomnik potrzebny do quest, prawda? :)

Proponuje, żebyś nagrywał takiego "osobnika". Myślę, że administracja się nim odpowiedni zajmie. Nie mam nic do Ciebie Harakiri, ale trochę się ogarnij, wystarczy w normalny sposób komuś odpisać, za chwile ktoś może Ci wlepić upomnienie/czerwoną kartkę, a potem będziesz pisał odwołanie. Chyba wszystko wyjaśniłem.

Powiem tak, jestem spokojny. Po czy stwierdzasz, ze tak nie jest? Denerwujace jest to, ze ludzie ktorzy sie wypowiadaja na temat eboli prawdopodobnie nie wiedza o co chodzi, nie czytaja uwaznie, a dla mnie to jest bardzo, ale to bardzo denerwujace. To samo sie tyczy dwulicowych osob. W moich wypowiedziach wyzej nie ma ani placzu, ani zlosci.
A co do spr to ja wcale nie musze tego robic juz bo po co ? Skoro jakas osoba najpierw za przeproszeniem "lize mi o niego dupe" a pozniej ja obrabia za plecami, no to cos tu jest nie tak, prawda?
I dla jasnosci, nie robie spr tylko i wylacznie zeby zarobic. Robie to dla wlasnej przyjemnosci, lubie sie tym zajmowac, modyfikowac itd. najbardziej mi pasuja wyzwania, ktore ciezko zrealizowac i nie jest tak jak piszesz "klient nasz pan" moze sprawdza sie to w zyciu codziennym w 70% sklepow, uslug itd. Ale w firmie w ktorej ja pracuje, swiadczymy uslugi, badz towary tylko dla wybranych klientow. Jezeli nie spodoba nam sie osoba, ktora przychodzi do nas z nadzieja nawiazania wspolpracy, to nie swiadczymy uslug/produktow dla tej osoby. Najwazniejszy jest czlowiek jako osoba(charakter/styl bycia), a nie kto da wiecej i byle zarobic, na takiej zasadzie dzialamy.
Pytalem kilku osob czy za takie cos moze byc ban, poniewaz wielokrotnie spotkalem sie z owa sytuacja.. Otrzymywalem odpowiedzi "nie, no co ty, nigdy w zyciu itp." Djakon sobie zapracowal na taka sytuacje.

Ale zboczylismy z tematu "ebole"

Potwory dajace prawie 4mln expa nie sa przeznaczone dla 1k msow powinny bic duzo, jestem na nie

ps. idz na wardy daja polowe mniej expa, polowe mniej lota a i tak z tym lvlem nie mialbys zadnego startu do nich
Jestes kolejna osoba, ktora nie moze przeczytac ze zrozumieniem ? Napisze jeszcze raz, niegdzie nie napisalem o zmniejszaniu hitow mobow, wiec po co piszesz ta wypowiedz? Niech sie przerzucaja, ale niech chociaz chwile postoja przy jednej osobie. W tym temacie chodzi glownie o to ze one lataja jak szalone kiedy ktos jest za sciana ! powtarzam za sciana, a nawet 2 scianami.

Ja rownież wniosę swoje trzy grosze, mimo iż nie gram na tym gunwie, mianowicie jak dla mnie - skoro sie przerzucają to chyba jest dobrze, coś innego niż zwykłe moby które sie wleczą za Tb, a tak dostaniesz dobra bombke bo sie przerzucaja i aelo temple, ew. jak ci nie pasi że sie tak "zachowują" zmień resp randomie - urozmaicenie, lubie to.

#edit
Wpadło mi do głowy jeszcze tyle, że gdybyś coś tracił przez to że padniesz to można by coś pokombinować, ale strata 1 sc to śmiech na sali także wracaj z płaczem na te osy.
Tobie tez cos sie stalo z oczami? Kazdemu z osobna mam tlumaczyc na "chlopski rozum" o co chodzi w wypowiedzi u gory? Przeczytaj wszystko dokladnie i dowiesz sie ze nie chodzi o tracenie kasy na sle, ze te moby reaguja jak ktos stoi za sciana, leca do niego mimo tego, ze nie moga do niego podejsc? To takie trudne do zrozumienia? I czy dla was placzem jest stanie w zaparte za swoim zdaniem i wypowiedzia, ktora zaczalem ten temat? Skonczcie, bo to naprawde, jest zalosne. Rozumiem jakies uwagi dacie, jak to mozna zmienic, poprawic itd. ale wy wolicie hejtowac, stac przy swoim w zaparte, nie wiedzac o co chodzi w tym temacie. Nie macie nic ciekawego do powiedzenia, nie piszcie nic tym bardziej, ze nie wnosicie swoimi wypowiedziami ani grosza do tego tematu.
Skoro nie grasz to po co komentujesz, bo to jest dla mnie nie pojete.
Pozdrawiem Hajp

@down

Masz za to dobry exp i loot + możliwość ubicia na mniejszym lvl tego mooba, to lepiej zostawmy.
Nie za dużo korzyści z tej Eboli?
Każdy moob musi się różnić od innych, a nie robiony tak samo.
No dobrze masz korzysci, ale powiedz mi przeczytales to co napisalem dokladnie?
Bo z twojej wypowiedzi, na to nie wyglada. Przeciez beda bic tak samo, tak samo bedziesz padac z malym wyjatkiem, nie bedziesz padal przez osoby, ktore maja cie gdzies i chca dla siebie respa, chyba od tego sa fragi prawda? A nie stanie za sciana, zeby lataly ci moby prawo lewo i nie mogly sie zdecydowac do kogo podejsc mimo to ze te osoby stoja za sciana. Tak ciezko to zrozumiec? To nie jest ulatwienie, to jest poprawienie buga, powiedz mi jaki potwor na rl, gdzie masz od groma mobow do wyboru zwraca uwage na osobe za sciana, majac w polu razenia osobe stojaca przy nim? Ani jednego takiego nie ma.

Zarexoholik?
08-01-2016, 07:17
Jak najbardziej nie jest to optymalnie zrobione expowisko. Uważam, że przerzucanie samo w sobie nie jest złe, natomiast zła jest odległość przejścia do ołtarza względem respa Eboli. Powinny zostać oddalone, znacznie oddalone. Poza ekran.

+1

#topic

Większość zaserwowała taki OFFTOPIC - czytaj ze zrozumieniem. Autor tematu nie prosi nikogo o rady na czym powinien expić jeśli na Ebola Batach mu nie pasuje albo o wyjaśnienie kto i z jakim poziomem doświadczenia powinien tam expić, a kto ine powinien pojawiać się na tym respie.

Harakiri II - piszesz, że Ebola Bat bije bardzo szybko i często można się od niego "złożyć". - To akurat najlepsze co mogli wprowadzić przy mobie z tak dobrym lootem/expem. Dodali możliwość zabijania tych mobów sposobem up/down, bardziej ułatwić już się raczej nie dało. Mi jest oczywiście na rękę, że częściej się tam pada, ponieważ ilość UC zarabianych w ciągu dnia, a ilość UC traconych w ciągu dnia (na manasy, runy, użycia amuletów, podróże) to jak niebo, a ziemia. Ten mob po prostu zadaje kilka hitów z fizyki/magii w bardzo krótkim odstępie czasu, więc mi to pasuje. Jest to bardzo dobrze zbalansowany mob. Jedynym problemem tutaj jest tak jak napisałeś przerzucanie się na osoby, które stoją za ścianą na sąsiednim respie. Jednak nie można mieć pretensji do osoby, która sobie afkuje albo po prostu ma ochotę stać na sąsiednim respie. Można po prostu odsunąć jeden resp od drugiego (a miejsce na taką akcję przecież jest). Jednak jeśli ktoś kto stoi na sąsiednim respie i specjalnie powoduje żebyś padł (biega z takim zamiarem żeby mob się ciągle między wami przerzucał, pisze do Ciebie, że robi to specjalnie - de facto sam przyznaje się do winy) to powinieneś taką osobę nagrać, ponieważ jest to świadome wykorzystywanie słabości gry.

Harakiri II
12-01-2016, 12:13
Reffff
Ktos z czerwonych sie wypowie, czy olejecie ten watek?

Malff
12-01-2016, 22:25
Jestem na nie. Za dużo ułatwień... I tak na ebolach się expi bardzo szybko i zarabie krocie. Więc jakiś minus tych respów musi być.
Jeżeli tak bardzo Ci przeszkadzają osoby biegające obok to nagraj je i zgłoś administracji lub zmień expowisko. Tyle w tym temacie :)