PDA

View Full Version : Świecący pustkami respawn msc

Zerbo
07-01-2016, 15:53
Witam.
Po kilku latach przerwy od tibii postanowiłem pójść swoim edem na mistic scaraby, na ank.
Znalazłem naprawdę fajny resp, gdzie są 3 respy po 3 msc w podziemnej krainie tych stworzonek. Jest tam ich z 30, jeśli nie więcej, niestety daleko od siebie.
Ku mojemu zdziwieniu nie dało się tam ''efektywnie'' chodzić.Problemem jest to, że nie da się tam chodzić kliknięciami myszki( dłuższy obszar niż 1 sqm) i trzeba to robić strzałkami.

Nie wiem co miał w zamyśle autor tego respa, bo przez te utrudnione chodzenie teraz nikt tam nie zagląda.
Miejsce wygląda tak:

http://i64.tinypic.com/1zb9kht.png

Wiem, że to dla administracji trochę roboty, zmienić cały resp.
Gdyby się za to wzięli można by dorobić parę respów typu:
6-10 respów po 3 msc, zamiast rozrzucać je w dużej odległości od siebie.
Skoro to duży resp msc, można by go przerobić dla większych lv, dodając blisko siebie dużo msc.
Jeśliby go mieli przerobić to tak, żeby opłacało się tam iść. Dlatego nie widzę sensu poprawiać jedynie chodzenia tam, skoro na cod efektywniej się koxa.
A ludzie expiliby też na cod, nie wszyscy ubijają 3-4 msc na jednym respie, zwłaszcza, że task jest od 700 lv.
Dziękuję za uwagę :D

Sokol from West
07-01-2016, 16:18
Kiedyś Msc były dobrym miejscem do zarobku, więc pewnie dlatego powstał taki resp(sam tam expiłem i kasy wpadało). Właśnie ta podłoga jest najbardziej irytująca z tego wszystkiego, bo trzeba biegać strzałkami. Potem resp poszedł w zapomnienie, pewnie połowa graczy teraz nie wie nawet gdzie on się znajduje i chyba nawet administracja zapomniała o nim :D Można go spokojnie przerobić, ale czy znów tam postawić Msc? :)

Kolejny kawałek mapy, który jest zajęty przez coś, co jest w ogóle niepotrzebne :/

Do zmiany! :)

Sasha Rookslayer
07-01-2016, 20:03
Cóż, takie mamy czasy, że takie respawny jak Mystic Scarab zostały zapomniane. Po prostu exp tam jest nieopłacalny przy aktualnych potworach. Ludzie wolą pójść na coś innego, ponieważ każdy woli szybszy exp, niż się męczyć - nie oszukujmy się.

Ja bym podłogi (sqm) nie poprawiał, a dorzucił jedynie kilka dodatkowych potworów (oczywiście MSów). Coś za coś. :D

Co do zapomnianych respawnów - polecam ten temat:

Najrzadziej uczęszczane (zapomniane) respy... (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=120289)

Może jakiś mapper zainteresuje się i poprawi respawny/ doda coś nowego.

#t
Zmiana przydałaby się.

..:KoMBoj:..
07-01-2016, 20:40
czy taki zapomniany.. dużo ludzi tam zbiera scarab amulety :) fakt poniosło komuś wyobraźnie że zrobił taką podłoge :)

Week
07-01-2016, 20:41
Teraz na 90% potworach nie opłaca się expić, respawny są daleko, potwory które były dodawane na serwer 6 lat temu nie nadają się na expienie na teraźniejszym serwerze.
Do przebudowy nadaje się prawie cała mapa, aby nadawała się do konkurowania z respawnami eventowymi/osami/ebolami.

Mordeczka69
07-01-2016, 21:52
ja tam biegałem ppm i nie sprawiało mi to problemów.
często uzywałem mimo ze gralem 3k ed ;-)
zbierałem scarab amulety.

Rudy Książe
07-01-2016, 22:26
jestem za zmiana podłoża oraz dodaniu kilku MSC

offtop
stare respy można wykorzystać do misji na zabijanie potworów

KaZeK
07-01-2016, 23:11
Na tej podłodze da się biegać map clickiem, wystarczy podmieniona tibia.dat ;)

Musi zostać parę 'kultowych' respawnów. Nie możemy co chwila zmieniać i zmieniać. Jak już, to zrobić nowe.

#btw.
Poza tym, dział propozycje jest odrobinę niżej ;)