Zaloguj się

View Full Version : Ddos

Dzony Alabama
08-01-2016, 23:15
Serwerownia jest powiadomiona o problemach, ponadto oni sami cały czas monitorują łącza i widzą ataki. Jeżeli będą się powtarzać to zgłosimy sprawę na prokuraturę, tak jak to było w przypadku znanego trzynastaka rok temu, niestety jak się okazało ich szybkość jest oszołamiająca ~6 miesięcy zajęło im podjęcie odpowiednich działań mimo, iż znali już wszystkie jego dane zaraz po zgłoszeniu. Na pewno nikomu docelowo nie opłaci się atakować tej serwerowni, jeżeli ktoś jest tak naiwny, że nie bierze na serio ostrzeżenia to będzie go to sporo kosztowało...

Użytkowników serwera mogę tylko przeprosić za problemy i lagi, ale na prawdę nie da się tak łatwo zatrzymać ataku 16Gb/s skierowanego z setek komputerów na całym świecie, nie jest to tak, że ktoś z domowego łącza atakuje serwerownię, ktoś po prostu na rosyjskich stronach wykupuje dostęp do takiej usługi i cwaniaczy, osoba ta musi jednak liczyć się z poważnymi konsekwencjami, jeżeli sprawa zostanie zgłoszona to będzie taka osoba ścigana z urzędu, a sprawa traktowana jako przestępstwo.

Jeszcze raz przepraszam wszystkich za lagi i mam nadzieję, że cwaniak odpuści szybko, bo to dla mnie nic przyjemnego chodzić po sądach i robić komuś problemy.

Mortiis skończ gadać głupoty o konsekwencjach bo tak na prawde nikt zadnych konsekwencji nie poniesie.
Kolejny dzien z rzedu sa ataki na serwer, gracze są zniesmaczeni taka sytuacja.
Nie mów, że "nie da sie tak łatwo zatrzymać" w koncu jest was troche tych "GM" wiec proponuje zorganizowac spotkanie na ts i przedyskutowac temat, bo naprawde odechciewa sie gry i mysle ze nie tylko mi, a co sie z tym wiąże? Mniej graczy mniej smsów :cool: W koncu co dwie GŁOWY (tak tak zarex) to nie jedna i na pewno byście cos wymyślili.

Mordeczka69
08-01-2016, 23:28
to teraz dowaliłes jak łysy grzywką o kant koła :-D
juz widzę jak 19-20 letnie chłystki bedą miały wiele do powiedzenia Mortiisowi o ddsowaniu :-D
to by się dało załatwic ale jemu tj Kamilowi się po prostu nie chce i ja się wcale nie dziwie ;-)
odkąd servem zajmują się gracze odtąd widzę ze on po prostu stwierdził ze niech to zyje własnym zyciem i do poki nie padnie to niech stoi ;-)
od czasu do czasu wejdzie na forum, napisze jakies zyczenia i dalej miesiąc off :)

Dideek
09-01-2016, 00:26
to teraz dowaliłes jak łysy grzywką o kant koła :-D
juz widzę jak 19-20 letnie chłystki bedą miały wiele do powiedzenia Mortiisowi o ddsowaniu :-D
to by się dało załatwic ale jemu tj Kamilowi się po prostu nie chce i ja się wcale nie dziwie ;-)
odkąd servem zajmują się gracze odtąd widzę ze on po prostu stwierdził ze niech to zyje własnym zyciem i do poki nie padnie to niech stoi ;-)
od czasu do czasu wejdzie na forum, napisze jakies zyczenia i dalej miesiąc off :)
dziwisz się? :rolleyes:

#t
Hakka się nudzi, stwierdził, jak z nim gadałem, że robi to, żeby "dzieciaki na apo płakały"
Liczę, że zostanie zwalczony.