Zaloguj się

View Full Version : Evul Hackerzy!

Tettmeier
21-09-2007, 19:21
Czytałem temat "wymuszanie" i już się wypowiadałem ale:
Ziomek do mnie napisał z tego samego numeru do Wicepsa i kazał oddawać moje chary w Tibii potem na APO etc. Ja mowie do niego spadaj ziom krecisz on mi odpowiada: daje ci ostatnią szansę jeżeli nie dasz passów w ciągu doby masz po kompie (mi zrobiło się smutno) pomyślałem sobie ciota jak ciota nic mi z kompem nie zrobi (zdarzyło się to wczoraj)-gadałem z nim.. Dziś patrze o jakiejś 13 a tu błąd na kompie, formata musiałem robić wbijam na Tibie i APO a tu po charach :/
Co sądzicie na ten temat?

Po Zio Mek
21-09-2007, 19:26
nie hakerzy tylko cracerzy ^^

@topic
widziałem post Wicepsa, to bardzo dziwne
ktoś sie w jego temacie wypowiadał że też do niego napisał ten koleś i wiedziało nim wszystko,
ktoś bardzo doświadczony,
strach grać h-lvlem ,ciągle hacki :/

@down
o co ci chodzi? :D

Mohammed
22-09-2007, 03:36
@Topic
Wydaje mi się ,że jest to jedynie zbieg okoliczności bo jak znaleźć na to inne wytłumaczenie?

@Up
Nie crakerzy a cracerzy.

Ormin
22-09-2007, 17:54
Siedze troszke w temacie, wiec sie wypowiem..
Otóż, jeżeli zamiescil tzw exploita do Vbulletin ( o ile taki jest , czyli dziura, ktora pozwala na samoczynne np pobranie .exe ) lub wziales cos od niego ,to jest taka mozliwosc. Jezeli tak nie jest - sa 0.0000001% szanse na to ( Hacker i Tibia? Rypnelo? oO )
Wlamka przez IP - To tylko MIT.

Patrzac jednak po twoich ,,objawach" mogl miec on juz u ciebie trojana, i spelnic swoja grozbe ( odpalic np formatowanie, sa takowe trojany rowniez ) a chary zakosic wbudowanym keyloggerem.

Mam jednak rowniez dobre wiesci. O ile trojan jest slabiutki, lub tez znasz sie na asemblerze, mozesz sprobowac odnalezc takowego trojana i odnalezc jakiekolwiek dane kontaktowe do servera ( w sensie: Mail, gg, IP, port, cokolwiek! ). Jezeli takie znajdziesz, pociagniecie go do odpowiedzialnosci ( czyt. Wyslac za kratki/zmuszenie do zaplacenia grzywny bedzie formalnoscia )

Pozdrawiam
Ormin

Shadow Sorcer
23-09-2007, 13:06
Tettmeier to sie ciesz ze ci "hakerzy" czarnobyla na kompa nie wrzucili. A moze to tylko zbieg okolicznosci?

Ormin
23-09-2007, 13:12
@up
Tylko amatorzy uzywaja gotowych wirusow. Poza tym ,,server" ( tzn skad mozna all kontrolowac dla ,,ivul hackera") czarnobyla o ile wiem nie jest dostępny i ma go tylko twórca?

***Diex***
23-09-2007, 20:36
UWAGA
Mam podejrzenia co do tego "hackera" (btw. Na takich ludzi mówi się cracker)
Spójrzcie na to:
http://forum.toproste.pl/showthread.php?t=13039
Na mój post ,potem na ^Crayona.
Koleś korzysta z forum na 100% ,kiedy zobaczył mój post natychmiast zmienił dane w katalogu publicznym.
Nigdy nie jest dostępny (mam go na liście) więc ten numer gg jest tylko do jego numerków.
Więc tak:
50% Akananto.
Te wszystkie dziwne rzeczy zaczęły się dziać akurat wtedy ,kiedy on przestał
korzystać z forum (troszkę dziwne ,nie?)
Dodatkowo miał kiedyś podpis dotyczący hackerstwa.
10% Ormin
Wątpie...nieźle zna się na rzeczy i to widać ,jednak wątpię że zniżył by się do takiego poziomu...
40% Ktoś inny.
Zaraz sprawdzę jego IP.
Aby chronić się przed takimi sprawami nie podawajcie na forum swojego numeru gg ,e-mail bo on tylko na to czeka!
Cwany jest, nie powiem.
Ale nie będzie znał waszego gg jeśli nie dacie mu go "na talerzu" ,a bez numeru bądź e-maila nie ma jak was powiadomić o groźbie.
Radzę na razie nie przejmować się tym "evul hackerem" ,jeśli już Was dorwie sformatujcie kompa (ważne dla Was pliki wsadźcie na pamięć przenośną[mp3 ,pendrive etc.]) i koleś nie będzie miał jak wam rozj*bać kompa.

Btw. W temacie "wymuszanie" Coguar napisał że koleś nie łamie prawa ,ale wydaje mi się że dziwnym zbiegiem okoliczności jest wiadomość do Tettmeiera ,a później zwalony komp...
Chociaż...ludzie różne rzeczy piszą ^^

#edit
Kurna ,w aqq nie da się sprawdzić IP...mógłby ktoś dla mnie sprawdzić IP delikwenta?
Chcę zobaczyć czy to dziecko neo ,czy też nie...

Ormin
24-09-2007, 15:56
@up
Lepiej skasuj te 10% :o nie zajmuje sie kradzieza Apo Kont.. za slaby interes, poza tym, uswiadomilem sobie, ze kradziez to kradziez, i wstydze sie tego co robilem. Od tej chwili, peace & love! :o

Btw: Sciagnij Plugin do AQQ, mozna m.in podejrzec IP, zapingowac ( o ile masz szybszy net ) etecera.

Rhybeth
12-06-2008, 06:40
@up
Tylko amatorzy uzywaja gotowych wirusow. Poza tym ,,server" ( tzn skad mozna all kontrolowac dla ,,ivul hackera") czarnobyla o ile wiem nie jest dostępny i ma go tylko twórca?

Btw, Czarnobyl(virus) uaktywniany jest raz na rok w rocznice wybuchu czarnobylu, kiedyś zniszczył tysiące, setki tysięcy komputerów.. Dlatego więszość osób które o nim więdzą w rocznice wybuchu mają komputer wyłączony

# Sorki za odkopanie

[Splaxor] Nie baw się w archeologa - upomnienie słowne.