View Full Version : Szafki...
!GrEeNdAyKa!
21-09-2007, 19:35
Co wy na to, gdyby wprowadzić do polskich szkół szafki na ksiazki. Wiecie o co mi chodzi? Napewno ulżyłyby naszym plecom od 4 kilogramowych ksiązek i plecaków. Co myślicie?
No ba napewno by sie przydalo ... Ale czy zanjda sie na to piniadze? Chyba nie a szkoda bo musze chodzic "1km" z tzw. "buta" do szkoly a w plecaku z 5kg ksiazek...
Zdecydowanie tak! w ameryce jest cos takiego i to sie bardzo przydaje :)
No ale taki minister *nie wiem kto tam teraz jest* nie zafunduje nam wygody ;/ a sie potem ludzie dziwia ze polskie dzieci maja garba ;/
xD Lukki xD
21-09-2007, 20:18
Zdecydowanie tak! w ameryce jest cos takiego i to sie bardzo przydaje :)
To jest tylko w szkołach o niższym poziomie nauczania =P
@topic
Szkoła w której moja Ciocia jest nauczycielką są szafki =). U nas też by się to przydało che che.
alan na otsie
21-09-2007, 20:22
Tak, tak...
Bardzo by sie przydalo...
All niby dbaja o nasze zdrowie, sprawnosc ruchowa etc... Dodaja nam wiecej godzin W-F itd. Jezeli naprawde tak dbaja to czemu nie zrobic by tych szafek? W koncu w wielu szkolach w innych panstwach jest to standardem... Ale znajac polskie realia nie znajdzie sie na to pieniedzy... Przeciez w polsce nie ma pieniedzy na renty dla bardzo chorych ludzi a co dopiero na szafki??
Nasi politycy wola wszystko zabrac na siebie nie patrzac na cierpienie innych... Niestety...
Polskie Realia :mad:
Phi, u mnie w new szkole nie mamy podręczników =P Wszystko dostajemy skserowane na karteczkach które wkładamy do przepieknych, różowych segregatorów =D Bajer nie? ;d
w niektórych szkołach są takie szafki, ale pewnie trzeba płacić tak jak w mojej dawnej szkole - 100+zł za miesiąc lub cały rok szkolny chyba ;s
***Diex***
21-09-2007, 22:23
Hmm...tak jak powiedział catek* w niektórych szkołach (np. w mojej byłej szkole...) są szafki gdzie można chować rzeczy... Ja i tak nie chowałem tam książek...
Pomysł...Błeheheh po co to?
Żeby podyskutować?
Bo to na ministra edukacji nie wywrze wpływu :D
Może od razu jakiś...ekhem kolega wyskoczy z tekstem "ok dobry pomysl GM zrup to !!!11"
*z małej litery jest jego nick
U mnie w szkole też są szafki -.-
I szczerze mówiąc jest to troche bezndziejne, bo zlikwidowali nam przy okazji szatnie i wszystko w zimie do szafki... + książki :/:/
Mejger: Phi, u mnie w new szkole nie mamy podręczników =P Wszystko dostajemy skserowane na karteczkach które wkładamy do przepieknych, różowych segregatorów =D Bajer nie? ;d
To ty chodzisz do 1-3 podstawowki?? Xd bo u mnie tak bylo :PP <nie no joke>
To masz fajnie.
@top. JESSSSSSSSSSSTEM NA TAK!!!
Plener123
22-09-2007, 22:51
Do szkoly ktorej ja chodze sam osobiscie mamy szafki i jest bardzo dobrze :) nic za nie nie placimy ;]
Crazy Banana
22-09-2007, 23:51
Ja mam szafki i podoba mi się to :) niestety niektórzy tego nie szanują i niszczą je albo nie potrafią z nich korzystać np. z zamkniętym zamkiem próbują zamknąć szafkę kopiąc z nią...
A amerykanie to cioty im takie szafki by się przydały... busy do szkoły szafki w środku a na wf-ie połowa nic nie robi to dla tego połowa tego narodu ma nadwagę ruszyli by dupy to by było lepiej...
Wiecie czego to wina,że mamy ciężkie torby? Zadań domowych.Dlaczego?
Bo jak mamy zadanie to musimy zanieść backpacka z książkami do domu, a tak to zostawimy all w szafce i ch**.
hehe zawsze chcialem miec szafke w sql ;( :D ale nie mam za to moj brat ma :P i nic sie za to nie placi ;]
Unas sa juz szawki tylko ja nei mam narzie bo taki przyjeb z 6 klasy przyebalz buta w moja szawke i sie wgiela na pol i niemozna otworzyc wiec ja zlapale ta szawke i cala rozjebalem xD
Taa a uczyc sie z czegos? / lekcje? wiesz nie maja na to kasy -.- ;// przydały by sie..
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.