Zaloguj się

View Full Version : Czy Cipsoft TO Rasisci

Shakur666
21-01-2016, 00:56
Jak wszyscy wiecie lub nie tibia ma już prawie 20 bardzo długich lat.
Za czasów swojej świetlności grało w nią dziesiątki tysięcy graczy z każdych zakątków świata( No może oprócz Azjatów,oni mają tamagoczi).Przeszła wiele większych lub mniejszych Uptade'ow.Kazdy kolejny przynosił nowe itemy i nowe Outfity.Wszystkie z tych outfitów różnią się od siebie w jakimś większym lub mniejszym stopniu, jednak mają jedną ceche wspólną. Każdy outfit jest rasy białej nie ma żadnego black man ani black woman,mimo iż większość osob grających to Brazylijczycy którzy w jakimś stopniu sa ciemnej karnacji czy uważacie że Cipsoft jako firma Niemiecka mają uprzedzenia na tle rasowych i nie tworzą takich outfitów czy po prostu na to nie wpadli?
Temat jest z lekką nutką ironi i na końcu nazwy tematu powinien być "?" którego zapomniałem dodać
#
Dodam iż fajnie było by jak by dodali cos w stylu barbariana murzyna z włocznią i żeby zdobyc taki outfit trzeba było by zabić kilka tys małp :D

/down
Murzyni też maja swoje prawa powinni być równo traktowani nawet w tibi,czemu murzyn ma expic białą postacią :D

Riveen
21-01-2016, 02:04
Raczej CipSoft na to nie wpadł i nie wiem, co ma to wspólnego z rasizmem XD
Nawet jakby pojawiła się taka propozycja, to by tego nie wprowadzili na 100%

Pierwszy Boonek
21-01-2016, 02:08
Nigdy sie nad tym nie zastanawialem, aczkolwiek wydaje mi sie ze poprostu nikt o tym nawet nie pomyslal :]

ps. nawet jakby byl taki outfit to nikt by go nosic nie chcial [taki zarcik hehehe]

Zarexoholik?
21-01-2016, 11:11
Tibia to gra stworzona przez Niemców. Jak tworzyli tę grę to nie myśleli, że będzie aż tak popularna. W GTA też nie można było grać postacią o ciemnej karnacji i to przez długi czas. :)

Mordeczka69
21-01-2016, 11:21
a ty nie masz uprzedzen skoro piszesz ze murzyn ma być barbarianem z włócznią w dodatku żeby go zdobyć trzeba zabijać małpy? moze do tego zjesc 300 bananów i pracować jak służący u królowej w Carlin? :-(

to są niemcy, ja się dziwi ze outfity nie mają obowiązku posiadać błąd włosów i niebieskich oczu...

Murzyni też maja swoje prawa powinni być równo traktowani nawet w tibi,czemu murzyn ma expic białą postacią :D

bo chociaż wirtualnie może zrobić to co Michael Jackson zrobił w rzeczywistości ;-)
ps: wcale nie chodzi mi o to co robił z dziećmi ;p

Shakur666
21-01-2016, 14:38
a ty nie masz uprzedzen skoro piszesz ze murzyn ma być barbarianem z włócznią w dodatku żeby go zdobyć trzeba zabijać małpy? moze do tego zjesc 300 bananów i pracować jak służący u królowej w Carlin? :-(

to są niemcy, ja się dziwi ze outfity nie mają obowiązku posiadać błąd włosów i niebieskich oczu...

bo chociaż wirtualnie może zrobić to co Michael Jackson zrobił w rzeczywistości ;-)
ps: wcale nie chodzi mi o to co robił z dziećmi ;p

No bo trzeba na to spojrzeć obiektywnie, zakładając że czasy tibi to okres średniowiecza to trzeba wziąć pod uwagę jaką wtedy pełnili role czarni, chyba że cipsoft zakłada że kolumb czy inny Magellan ich z Afryki nie przywiozł jeszcze na ziemie bardziej cywilizowane.I ich po prostu jeszcze nie znaliśmy(my biali)

/down
Na końcu tematu powinien być znak zapytania i dlatego temat jest mylny chodzilo o pytanie do was.
#
są dowody na to że w grze na rl tibi są porobione przez Cipsoft nieraz aluzje do niektórych rzeczy z zycia normalnego.np jest grób w Ankrahmun gdzie pisze tu leży Bill Gets wypadł przez okno...oczywista aluzja to billa gatesa i jego systemu windowsa.

#djakon

Chyba brakuje Wild Nigga potwora,
Nigga jest poprawnie także ziomek

KaZeK
21-01-2016, 15:11
W dupach już się niektórym przewraca, to że nie ma czarnoskórego w obsadach, czy chuj wie gdzie jeszcze to zaraz biorą to za rasizm, nowa moda, bądź rasista :D

Tak, zapewne CipSoft to rasiści pełną parą :P

djakon
21-01-2016, 15:37
/down
Taki brudas powinien grac biala postacia bo Tibia to gra stworzona dla bialych, przez bialych. Jedyne czego tej grze brakuje to respawn Tiny Nigger'ow, ktore beda gubic bawelne i zamiast dac Ci pkt exp zostana Twoimi niewolnikami.

https://kinglythoughts.files.wordpress.com/2011/06/index.png

#djakon

Chyba brakuje Wild Nigga potwora z którego wypadają różne owoce

Wild Nigger* jak juz bo nigga =/= nigger

Shakur666
21-01-2016, 15:59
Taki brudas powinien grac biala postacia bo Tibia to gra stworzona dla bialych, przez bialych. Jedyne czego tej grze brakuje to respawn Tiny Nigger'ow, ktore beda gubic bawelne i zamiast dac Ci pkt exp zostana Twoimi niewolnikami.

https://kinglythoughts.files.wordpress.com/2011/06/index.png

Wild Nigger* jak juz bo nigga =/= nigger

Nigga jest także poprawnie ziomek.

Nigga jest to zwrot którego czarni uzywaja miedzy sobą jak do siebie się zwracają,natomiast nigger to określenie jako czarnuch które jest obraźliwe. W temacie nie mam chęci nikogo obrażać dlatego używam słowa nigga.