PDA

View Full Version : Golden bolt - zmiana?

Palldino
21-02-2016, 21:40
Jak wiemy w grze dostepna jest tarcza z ktora mamy do dyspozycji kilka trybow (w tym loota). Wszystkie profesje posiadaja bronie jednoreczne wiec dlaczego golden bolt nie moze byc?
Aktualnie rp traci na tym bo nie moze uzywac owych trybow.

Dlatego wychodze z propozycja zmiany:
1. mozliwosc uzywania kuszy w jednej rece razem z tarcza
2. mozliwosc uzywania golden bolta w rece - tutaj zyskujemy dodatkowy przedmiot z krytykiem co moze byc 'placzliwe'.

Nikt na tym nie traci a bolt zacznie byc uzywany przez paladynow.

kolniaks
21-02-2016, 21:57
Po pierwsze primo - dawno nie widziałem RP co biega z boltem - UW wyparło wszystkie dawne bronie, jedynie ED/MS opłaca się bić z Silverki jako tako bo to dmg z uw jest kiepskie - chore?
Po drugie primo - bronie potrzebują sensownych zmian. (tak, +/- opcja 1)

Stokroć wolałbym (już w którejś propozycji to pisałem, ale oczywiście żaden z "czerwonych" się nie odniósł), aby UW było upką do bazowych broni i tylko zwiększało ich wartości
np. S Wand + UW = Ultimate silver wand (Atk:100 Def:100) (Critical:+40%).

Dla RP widziałbym to tak, że UW + kusza + bolt => jakaś jednoręczna 'strzelajka'.
Dla EK - ultimate wszystkich broni (m axe, pharo, mace), zwiększone dmg, crit itd.

No ale i tak to nie wejdzie pewnie, po co.

@ down
Zarex'ie jeśli nie wyczułeś ock, to odstaw swoje mądrości i obejrzyj, chociaż ciężko mi uwierzyć, że tak wielce utalentowana, wszechwiedząca osoba jak Ty nie zna tego... >KLIK< (https://www.youtube.com/watch?v=Pnu1MqyDGy4#t=2m06s)

Zarexoholik?
21-02-2016, 22:27
Po pierwsze primo - Po drugie primo

Po primo jest secundo.

#topic

Golden bolt to całkowicie zapomniany przedmiot. Przydatny jako ozdoba do domku. Z tego względu, że nie opłaca się używać kuszy skoro jest 2- ręczna. Nikt nie poświęci rabbit presentu/spy reportu + tarczy [np. shield of empire z trybem na loot, soule, czy fragi] dla możliwości bicia z kuszy + golden bolta. Nie dość, że z UW zadaje się znacznie większe obrażenia ze względu na criticale to jeszcze mamy możliwość posiłkowania się tarczą.

Bez zmiany w golden bolcie/kuszy ten przedmiot nadal będzie tylko ozdobą.

Tak samo sprawa ma się z magic mace/magic axe/mls'em. Nikt ich nie żywa do expienia/pk'owania, ponieważ w porównaniu z UW... zaraz jakim porównaniu - nie ma żadnego porównania! UW wyparło wszystko.

Voltan
13-07-2017, 14:25
Nie wiem czy wprowadzenie propozycji skutkowałoby częstszym używaniem Golden Bolta, ale sprawa zostanie przemyślana, pozdrawiam.