View Full Version : Net play a tibia
Siemanko mam pytanko, planuje pograc cos znow na apo jednakze do dyspozycji mam tylko neta z play tzn "paluch" .
Pytanko czy oplaca sie w ogole w to pakowac i ile transferu starczy na miesieczna gre ? Tylko tibia, facebook na kompie po 2h dziennie max. z gory dzieki za odp
Nie da się przewidzieć ile ci "starczy", bo to zależy od tak wielu rzeczy... Chociażby od tego co na tym fejsie przeglądasz, w ile zdjęć miesięcznie klikniesz, filmików czy od tego co twoi znajomi udostępnią ;v polecam play 45zł bez limitu na miesiąc, ewentualnie kupujesz sobie doładowanie 50zł, zakupienie pakietu bez limitu (45zł, tak jak pisałem) a na drugi miesiąc zostanie ci 11gb limitu (izi wystarczy).
Tibia zabiera bardzo mało. Jak grałem na rl i byłem zalogowany z 6h to zabrało mi ok. 10 mb. Dużo zależy czy cały czas expisz itd. Przy ciągłym expieniu przez 5h zabrało mi też coś ok. 15 mb, a to jest nic szczerze mówiąc
1st R. Boonek
06-03-2016, 18:14
Ja miałem 2 lata Neta z play i serdecznie nie polecam tego główną, lagi, disconnecty to norma
Moja odpowiedz na twoje pytanie brzmi: znajdź cos innego bo play SI nie nadaje
Tibia w miesiąc zabierze Ci tak około 500-600mb neta z facebookiem może być ciężej :D ale nie będą to jakieś tragiczne wyniki. Net z play jest trochę słaby.
Również posiadam internet z pley na kartę posiadam 10gb limitu i wystarcza mi to w zupełności tibia bierze mało na fejsa wchodzę codziennie ale krótko oczywiście z neta korzystam tylko ja :)
Sokol from West
07-03-2016, 16:09
Nie wiem co macie do internetu z Play'a. Osobiście posiadam ten internet od 6 lat(może nawet więcej). Aktualnie wybrałem opcję LTE bez limitu - płace 80zł za miesiąc, a mogę robić dosłownie co chce i prawie cały czas korzystam(facebook, tibia, inne gry lub ciągle coś ściągam). Download, jak i upload osiąga świetne wyniki. Sprawdź sobie przed zakupem gdzie masz najbliższy nadajnik, żebyś nie był później rozczarowany brakiem/słabym zasięgiem.
Tak jak pisał Okey - Play ma fajne pakiety internetowe, więc przejrzyj spokojnie całą ofertę i zdecyduj :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.