PDA

View Full Version : Nowe Formy Updejtu

Shakur666
13-03-2016, 01:38
Siema

Wychodzę z pewnym pytaniem do was administracjo.

Czy powstanie jeszcze kiedyś nowy kontynent z nowym miastem, respami, potworami i questami na Mainie?

Czy w całej działalności swojego servera jesteście wstanie dodać tylko jedne większe miasto? (main) - COD.

Wiadomo każdy czeka na uptade ale gdy efekt końcowy to jest tylko jeden długi quest . Do tego jeszcze nie każdy lvl może z tego korzystać.To jak na tak długi czas oczekiwania to trochę słabo i zniechęca do grania

Mam wrażenie że gracze z różnych przedziałów lvl więcej skorzystają z takiego upa i więcej im to zabawy przyniesie, gdzie będzie duża mapa z fajnymi respami, miastem, npc itp niż długiego skomplikowanego questa z jedną nagrodą.

Oczywiście każdy powie -- wiesz ile to roboty potrzeba na takie miasto?
Wiem, ale skoro rekrutujecie Tutorów żeby później objeli stanowisko GM to czy nie możecietez rekrutować jakiś mapperów, tórzy by robili fajne mapy a ew. Administracja by tylko je sprawdzała?

Moja propozycja jest następująca Dodanie Nowego Wielkiego Miasta z nowymi jakimiś respami przystosowanymi na dzisiejsze warunki... czyli np. jakies duże obszary mapy z potworami nie jakies szczeliny , kilka questów krótkich szybkich typu whip wolf, kaptur itp. zamiast jednego długiego questa.
I proszę was już nie róbcie labiryntów więcej

Co wy na to...

#Rinson
Myślę że przy okazji dodawania nowego miasta na pewno trzeba było by np. dodać mu jakąś unikalną i nie dostępna nigdzie indziej opcje,by ludzie go odwiedzali a myśle że jak były by dodane nowe potwory respy to gracze tez chetnię by chodzili.
Uważam że błędem było dodaniem tych respów eventowych bo gracze zamiast biegac po miastach i respach ograniczają się na capital city i pomniku. Wyjsciem jest dodanie lepszych respów lub lub jakiegoś unikalnego npc.

Rudy Książe
13-03-2016, 08:10
każdy się opierdziela tylko, nic nowego tu nie ma ;/ a szkoda bo moze wieksza ilosc ludzi zaczela tutaj grac

Rinson
13-03-2016, 08:35
Ankaros też nie było od razu :)
Poza tym, popatrz na przydatność nowych miast - zobacz ile domków jest wolnych, oraz jak są uczęszczane CoD i Ankaros.
Nie mówię nie...

kolniaks
13-03-2016, 11:05
Fakty:

liczba graczy nie jest wystarczająca, aby było widać "ruch" w miastach typu Ank/CoD, co powoduje niskie zainteresowanie domkami w tamtych rejonach,
miasta j/w są uczęszczane głównie z powodu quest'ów lub przez niższe lvl'e np. w dojściu na kingi (CoD), innymi słowy są raczej nieatrakcyjne dla reszty,
rozrastanie mapy APO (która i tak jest bardzo duża) o kolejne miasto jeszcze bardziej może wpłynąć na rozmycie graczy,
była dobra propozycja, aby Administracja skupiła się na dawnych respach, by zwiększyć ich konkurencyjność w stosunku do Wyspy i respów eventowych, co mogłoby wydawać się trudne, lecz osobiście uważam za dobre rozwiązanie,
z perspektywy nowego gracza, nie ma tutaj ciekawych dla niego quest'ów, wszystkie nowe są stosunkowo ciekawe, ale bardzo długie i trudne, wymaga to czasu, co może zniechęcać, brakuje czegoś takiego jak np. Areny Svargrond (które wykonuje się samemu i w miarę wcześnie można zdobyć ciekawą broń), bo powiedzmy sobie szczerze Anni I/II czy DHQ odeszło tutaj dawno do lamusa.

Inną kwestią, którą warto tutaj poruszyć, to sposób przeprowadzania zmian. Dodanie nowego terenu/prace ze stroną/nowy długi quest itp. są zmianami wymagającymi czasu i wprowadzania je co jakiś dłuższy czas w postaci 'wielkiego Upa'.
Z kolei czasami potrzebne są zmiany na serwerze o charakterze 'kosmetycznym'. Pamiętacie dobrze jak wyglądała sytuacja z obniżeniem exp'a na osach? Ja osobiście dowiedziałem się o tym z GC, a informacja na www pojawiła się tydzień później, czy nawet więcej. Dlatego uważam, że dla niewielkich zmian, na które trzeba szybkiej reakcji powinna zostać stworzona na forum i na www zakładka "Change Log", w której będą dodawane komunikaty o wszelkich "mini" zmianach wprowadzonych na APO, czy to zmiana w działaniu czegoś, zmiana ceny za przepłynięcie, zmiany w expie itd.

Podsumowując
Nowe duże miasto - nie, chyba że liczba graczy sięgnie 150+++.

Mortiis
13-03-2016, 13:22
Zamiast miasta lepiej ogarnąć przyległe tereny do istniejących, miast i miasteczek na APO jest wystarczająco, a nawet za dużo jak na obecna liczbę graczy.
Nad change logiem się zastanowimy, ale znając życie za chwile ktoś przestanie go uzupełniać.

Petromancer aka Merranus
13-03-2016, 16:13
tak na obecna liczbe graczy SAMI PRACUJECIE, a to ze jest duzo respow kazdy o tym wie. Tylko hmm ,na co one jesli nikt juz ich prawie nie odwiedza. Jesli jest wyspa eventowa?Ktora jest bardziej oplacalna ?

A gdyby te wyspe na jakis czas zamknac? ,dodac nowe tereny dla np. wiekszych lvl (mowa o tych 3k lvl) i zobaczyc co sie bedzie działo?

a co do GM , tutorow. Potrzeba ich wiecej bo slabo ogarnac garstke osob na tym serverze. Wiecej Yagamich zbierz, xivoltow i bog wie kogo.

Week
13-03-2016, 17:56
Inne miasta są mało odwiedzane chyba nie bez powodu, sami pod temple daliście tp na jakieś respy potworów, które dają od zajebania expa, do tego ta durna wyspa z piratami i tymi całymi osami, batami. Gdyby nie te wyspy, to ludzie dalej biegaliby na wardy, Ots Queeny, kingi :) A tak, z APO zrobił się drugi m******. :D

Volm
13-03-2016, 20:05
Kolega wyzej ma racje, apo przestalo miec sens w momencie dodania smiesznego kamyczka w temple
Usunac respy eventowe i dopiero dodawac nowe mapy, wtedy miałoby to sens

Hide
13-03-2016, 21:33
Kolega wyzej ma racje, apo przestalo miec sens w momencie dodania smiesznego kamyczka w temple
Usunac respy eventowe i dopiero dodawac nowe mapy, wtedy miałoby to sens

No pewnie bo jedni na tym skorzystali, a inni już nie będą mogli tak jak w przypadku Asian Hornet przed zmianą expa. To nie na tym polega, że coś się wprowadza i jest, a potem zmieniamy usuwamy.

Po 2 jak się wprowadza jakieś moby to powinno się je dzielić - zarobek/exp - nie to i to więc jak to napisał ..

Zamiast miasta lepiej ogarnąć przyległe tereny do istniejących, miast i miasteczek

Zmienić exp/hp/loot w Queenach/Wardach/Kingach/Fire Woman/Wise Man/Pathfinder/Mistic Scarab/Undead Mastah

The Dist
14-03-2016, 09:08
Ja tak ogólnie dowiedziałem się dzisiaj o respach "eventowych". Tylko ja myślałem, że to jakiś event i one się pojawiają co jakiś czas? Widzę, że ktoś nie miał w ogóle pojęcia dodawać taką nazwę.

@Editson v1

A może tak by usunąć te respy i dodawać co event? Więcej graczy by logowało na event :D

Week
14-03-2016, 15:16
Ja tak ogólnie dowiedziałem się dzisiaj o respach "eventowych". Tylko ja myślałem, że to jakiś event i one się pojawiają co jakiś czas? Widzę, że ktoś nie miał w ogóle pojęcia dodawać taką nazwę.

Takie miało być założenie, ale że na resp wchodziło masę ludzi, to zostawili i właśnie przez to inne miasta ucierpiały. Te respy miały być co event, a nie na stałe.

kolniaks
14-03-2016, 16:27
@Editson v1

A może tak by usunąć te respy i dodawać co event? Więcej graczy by logowało na event :D

Człowieku, przez listopad/grudzień 2k15 grało tutaj do 120 osób online. W momencie obniżenia exp'a na osach liczba ta spadła do 50-80. Zamknięcie respów eventowych spowoduje jedynie, że jeszcze większa liczba graczy przestanie grać, bo nikt nie będzie gonił Queen'ów, kiedy przez bardzo długi czas ludzie robili miliardy miliardów doświadczenia na osach/eventowych.

The Dist
14-03-2016, 18:17
Mogli się wcześniej z tym postarać i dodawać respy co event.

Voltan
13-07-2017, 14:14
Więcej użytkowników zagłosowało na "nie".

Zamiast miasta lepiej ogarnąć przyległe tereny do istniejących, miast i miasteczek na APO jest wystarczająco, a nawet za dużo jak na obecna liczbę graczy.
Nad change logiem się zastanowimy, ale znając życie za chwile ktoś przestanie go uzupełniać.