Zaloguj się

View Full Version : Zbliżająca się przerwa świąteczna

kolniaks
15-03-2016, 15:54
Witam,

jak pewnie większość z Was wie, już w przyszłym tygodniu rozpoczyna się Wielki Tydzień. Oznacza to dla większości graczy (zwykłych i potencjalnych) prawie tydzień wolnego. Uważam, że dobrze byłoby, gdyby Administracja podjęła odpowiednie kroki w celu uatrakcyjnienia serwera na ten czas. W przeciągu 3 ostatnich miesięcy średnia liczba graczy online spadła ze 100-110 do 50-70 za sprawą nie zawsze trafnych (czasowo) i odpowiednio komunikowanych zmian. Jest to tylko moja opinia, która ma na celu naświetlenie szansy na powiększenie tej liczby. Grupą docelową powinni tutaj być gracze nowi oraz Ci, którzy nie mają PACC (tutaj mi chodzi o tych, co ogólnie wchodzą do gry i coś robią bez PACC, przez co nie eksplorują dobrze serwera i wchodzą raz na jakiś czas). Nie wiem czy jest to do zrealizowania, ale przykładowo na okres od 24.03-28.03 wszystkie konta FACC mogłyby dostać na ten czas premium, oczywiście te co zalogują. Myślę, że przykładowo takie rozwiązanie (plus odpowiednie zakomunikowanie tego/reklama) ściągnie tutaj "sporo" graczy, a po świętach jakaś część z nich tu zostanie na dłużej (bo np. uznają, że coś tam osiągnęli dzięki temu i pograją). Jest wiele sposobów na uatrakcyjnienie tego czasu, wszystko zależy od pomysłowości (Happy Exp Hour, Easter Event itp.), chęci i czasu osób odpowiedzialnych (co chyba będzie najważniejsze).
Oczywiście, o starych graczach również trzeba zadbać!:cool:

To tyle z moich rozważań.
Pozdrawiam

1st R. Boonek
15-03-2016, 16:08
Nwm o jakiej przerwie jest mowa, ale chetnie wezme udzial w jakims evencie, najezdzie na ktorym nie bedzie samych minosow i omenow czy tez jakimkolwiek innym konkursie

Petromancer aka Merranus
15-03-2016, 17:05
jeden event juz jest otwarty od ponad roku , mowa o wyspie eventowej. Wiec mysle ze wiecej eventu nie da rady zorganizowac :/ .

The Dist
15-03-2016, 17:14
Nwm o jakiej przerwie jest mowa, ale chetnie wezme udzial w jakims evencie, najezdzie na ktorym nie bedzie samych minosow i omenow czy tez jakimkolwiek innym konkursie

Chciałbym też uczestniczyć w najeździe dla "lov poziomów", taki nawet maraton czy najazd parogodzinny lub konkurs przynieś-podaj-pozamiataj jest fajny.

Goldenka
15-03-2016, 21:57
Free pacc na święta było by świetną promocją servera ale nie przejdzie na 100%

Week
15-03-2016, 23:48
Darmowe 50 lvli na każdą zalogowaną postać byłoby fajnym prezentem, ale nie przejdzie :CCCCCCC :cry: :wchujcry:

Naginata
16-03-2016, 03:56
Super opisana , super propozycja z kontem premium na czas dni wolnych dla graczy nie posiadających premium. Administracjo , pokaż co potrafisz.

Volm
16-03-2016, 07:14
Widzac nazwe tematu myslalem ze propozycja bedzie dotyczyc przerwy od serwera w okresie swiatecznym a wy chcecie pacca za darmo na tydzien
xD

Τettmeier
16-03-2016, 16:02
Widzac nazwe tematu myslalem ze propozycja bedzie dotyczyc przerwy od serwera w okresie swiatecznym a wy chcecie pacca za darmo na tydzien
xD

Ja tak samo, mowie pewnie chcą wyłączyć żeby duże dzieci (90 % grających tu jest w wieku 20+) mogły odpocząć od komputerów. A tu zdziwienie, jeszcze z tego nie wyrosli _/

Top:
Myślę, że free Pacc na te 3 dni byłby dobrym rozwiazaniem.

wonsik
16-03-2016, 16:58
może akurat ktoś wróci, bo te kilka dni pacca przypomni mu co to APO :D
jak najbardziej na tak

djakon
16-03-2016, 18:27
Najlepiej niech zrobia maraton expa bo to tylko 20min roboty, a ubaw bedzie po pachy.

Hollow
16-03-2016, 21:12
Każda aktywność administracji czy to event czy najazd doda trochę powiewu grze.

Hokage
17-03-2016, 10:12
Najlepiej niech zrobia maraton expa bo to tylko 20min roboty, a ubaw bedzie po pachy.

x2 tylko bez lagów ;[

aa może zaskoczą nas i dodadza uptade? ostatnio często ktoś jest na test serwerze

wicu
17-03-2016, 11:44
Witam,
W przeciągu 3 ostatnich miesięcy średnia liczba graczy online spadła ze 100-110 do 50-70 za sprawą nie zawsze trafnych (czasowo) i odpowiednio komunikowanych zmian.

Co roku tak jest i nie ma to związku z brakiem aktualizacji. Zawsze w zimę grało więcej osób na serwerze.

kolniaks
17-03-2016, 16:10
Nwm o jakiej przerwie jest mowa...
24.03-27.03 odpowiednio Wielki Czwartek, Piątek, Sobota i Niedziela (tzw. Wielkanoc), a później poniedziałek (szumnie znany bardziej jako śmigus dyngus) również jest świętem (dla katolików).

jeden event juz jest otwarty od ponad roku , mowa o wyspie eventowej. Wiec mysle ze wiecej eventu nie da rady zorganizowac :/ .
To nie powinno już się nazywać 'wyspa eventowa', tylko normalny exp island.

Free pacc na święta było by świetną promocją servera ale nie przejdzie na 100%
Oczywiście, że tak. Pytanie dlaczego nie przejdzie? Bo ktoś bardzo krótko myśli i uzna, że to się nie opłaca? Że właściciel będzie stratny, bo poświęci 4 dni "zysków"? Nie robienie nic to jeszcze większa strata (tzw. utracone korzyści). Przykładowo, z darmowego PACC'a skorzysta 30 nowych graczy. Każda z tych osób, która dzięki temu zostanie tutaj na dłużej i zakupi PACC - to zysk ekstra, którego nie uzyskano by, bez promocji. Proste jak nie wiem co, wystarczy pogłówkować. Inną kwestią jest to, czy tym serwerem jeszcze się ktoś interesuje. Nadal uważać można APO za spory potencjał, jeśli ktoś nie widzi tu zysków i sensu dalszego prowadzenia tego - niech to sprzeda komuś, kto się tym zajmie (lub wynajmie).

Darmowe 50 lvli na każdą zalogowaną postać byłoby fajnym prezentem, ale nie przejdzie :CCCCCCC :cry: :wchujcry:
Haha xD Tak jak napisałem, promocja skierowana na nowych graczy. Z tej powyżej najbardziej ucieszyli by się Ci najnowsi (np. Karmazyn, czy Sasha) :D

xD
Nikt Ci nie broni zrobić sobie przerwę, jeśli grasz. :p

To swoją drogą, ale trzeba nowych ściągnąć wpierw.

Co roku tak jest i nie ma to związku z brakiem aktualizacji. Zawsze w zimę grało więcej osób na serwerze.
Mi nie chodzi tutaj o brak UP'a. Kto grał, to zauważył masowe odejście grupy osób, w związku ze zmniejszeniem expa za osy, co było 1) nie fair, 2) późno zakomunikowane, 3) zbyt późno przeprowadzone, kto skorzystał jego zysk.

Qlers
17-03-2016, 18:35
może akurat ktoś wróci, bo te kilka dni pacca przypomni mu co to APO :D

Z pewnością przypomni jakie to gówno, na którym nie warto grać - to akurat z pewnością ;)

@Topic

A może by tak odpocząć od pixeli i spędzić czas z rodziną/znajomymi??
Co nie zrobią i tak będzie źle, bo tak było zawsze, więc po co to wszystko?

Yagami
20-03-2016, 17:22
Spokojnie. Ekipa na pewno zadba o jakieś urozmaicenie gry podczas tej przerwy.
Obserwujcie dział nowości.