Zaloguj się

View Full Version : Nowe itemy

Tajfun Devilry
17-03-2016, 07:18
Czesc

Ostatnio zauwazyłem że wszytsko na apo jest tak skonstruowane,że każda profesja ma takie same eq i praktcznie nie rózni się niczym od innych.

Uw jest ostatecznym itemem.
Uważam że fajnie by było gdyby na apo pomyślano troszke o zmienienie itemów tak żeby się od siebie profesje rózniły trochę.

Uwazam ze dodanie nowych przedmiotów dla każdej profesji tzw w jakimś trudny quescie.
np.
Nowy Bolt dla Palka (Onyx Bolt)
http://www.tibia-wiki.net/images/Clerical_Mace.gif
Nowy Sword dla Knight (Havoc Sword)
http://www.tibia-wiki.net/images/Broad_sword2.gif
Nowy Wand dl Magów (Shaman Wand)
http://www.tibia-wiki.net/images/Lich_Staff.gif

Można było by tak zrobić żeby było oczciwie że każdy z tych itemów byłby minimalnie lepszy od UW jednak miał by swoje wady w postaci.

Bolt. wiadomo potrzebna była by kusza czyli byłby 2 ręczny
Sword byłby 2 ręczny
A wand byłby 1 ręczny jednak bił by z siłą większa od obecnego UW jednak bił by na 3 sqm tylko.

Naginata
17-03-2016, 14:01
Sprawdziło by się to, gdyby nie UW... Myślę , że nic nie zastąpi tej broni.

Natsu
17-03-2016, 14:07
i po 150atk/150def mam rozumiec? i 40 razy dziennie można użyć czaru z broni?XD

lepiej osłabić uw xd

Petromancer aka Merranus
17-03-2016, 14:10
tak jestem za!!

na serwerze ciezko sie expi, uw to slaba bron. Mysle ze tak 200/200 atk + 4% do ataku magicznego by pasowalo. Jestem Za. Bardzo przemyslana propozycja

kolniaks
17-03-2016, 15:46
Jak najbardziej na tak. Żeby UW dalej miało swoją wartość, w celu zdobycia nowej broni, trzeba oddać [UW+S Wand/M Axe/G Bolt].

Jeśli chodzi o RP, nie nowy Bolt, a Spear, tak żeby mógł ubrać tą tarczę, bo będzie później znowu krzyk. ;)

Ale kto to zrobi.............

The Dist
17-03-2016, 20:36
Dla palladyna najbardziej przydałby się item lepszy od ripper lancy gorszy od ultimate weapon, żeby można było nosić tarcze zarówno jak i broń razem z nią. Ponieważ palladyn w ten sposób odstaje od innych profesji knight ma magic axe, sorc/druid silver wand i mogą z tarczą nosić.

Książe Zarex
21-03-2016, 22:49
Bolt. wiadomo potrzebna była by kusza czyli byłby 2 ręczny
Sword byłby 2 ręczny

I myślisz, że ktoś poświęciłby używanie UW + możliwość noszenia Shield of Empire z dowolnym trybem [np. na loot/fragi] żeby używać broni, która pozbawiłby go obrony + tych wszystkich możliwości tej tarczy?

Po co dodawać nowe przedmioty i trudzić się z wymyślaniem ich parametrów skoro można po prostu zmienić golden bolta/silver wanda/magic mace/magic axe tak by były bardziej użyteczne?

Jestem na NIE.

Sasha Rookslayer
24-03-2016, 21:37
Dodanie nowych broni? Na Rookgardzie przydałoby się, ale na Main? Wątpię.
Jedyne rozwiązanie jakie widzę to umagicznianie przedmiotu, aby bronie (prócz UW) były bardziej opłacalne do noszenia.
Kiedyś Squid pisał o umagicznieniu/ umiejętnościach danych przedmiotów. Może wykorzystałby to w Golden Bolcie, Magic Mace, Magic Axe czy też Silver Wandzie? :rolleyes:

Podszyfacz
27-03-2016, 03:15
Main - NIE.

Rookgaard? W końcu wyrównanie Axe, Sword i Club, bo ktoś tu chyba sobie jaja zrobił, że wprowadził HOW i SCA a zapomniał, że tylko HOW da się zdobyć... i fajnie, że nie ma innych... Taki bezsens jak ktoś cały czas grał na APO AXe/SWORD i trenował to a nagle jest tylko CLUB mocny to co to jest?!?!

Harakiri II
27-03-2016, 10:15
no dobra, dales taka propozycje. To nie lepiej stworzyc quest na polaczenie danej broni (silver wand, golden bolt, magic axe) z uw? Po polaczeniu tych broni z uw def zostaje bez zmian, natomiast przypisuja sie wlasciwosci itemow zamieszczonych w nawiasie. Silver UW czyli bije 3x3 oraz tracimy mozliwosc ue uw, golden uw czyli bije 3x3 oraz tracimy mozliwosc ue uw, a dla ek mozna pomyslec nad jakas wyjatkowa umiejetnoscia "magic uw".

wonsik
27-03-2016, 10:25
no dobra, dales taka propozycje. To nie lepiej stworzyc quest na polaczenie danej broni (silver wand, golden bolt, magic axe) z uw? Po polaczeniu tych broni z uw def zostaje bez zmian, natomiast przypisuja sie wlasciwosci itemow zamieszczonych w nawiasie. Silver UW czyli bije 3x3 oraz tracimy mozliwosc ue uw, golden uw czyli bije 3x3 oraz tracimy mozliwosc ue uw, a dla ek mozna pomyslec nad jakas wyjatkowa umiejetnoscia "magic uw".

myślisz, że ktokolwiek zrezygnowałby z ue uw? beka
#t na tak jak uw zniknie, pozderki

Voltan
13-07-2017, 13:58
Zbędne, propozycja odrzucona, pozdrawiam.