View Full Version : Kwadrans Maratonu XXVII!
Serdecznie wszystkich zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnym "Kwadransie MARATONU".
Jeśli ktoś z was nie wie co to takiego, zapraszam do przeczytania o Kwadransie Maratonu (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=91853).
"Kwadrans MARATONU XXVII" odbędzie się na naszym OTS już 23 marca (środa) 2016r. w godzinach między 18, a 20 i trwać będzie 15 minut!
Standardowo na chwilę przed rozpoczęciem maratonu pojawi się informacja na naszym profilu Facebook (https://www.facebook.com/ARMIAOTS) z dokładną godziną startu.
1. "Kwadrans MARATONU" odbył się dnia 01.04.2011r. o godz. 16:41-16:56
2. "Kwadrans MARATONU II" odbył się dnia 22.06.2011r. o godz. 16:20-16:35
3. "Kwadrans MARATONU III" odbył się dnia 28.07.2011r. o godz. 14:38-14:53
4. "Kwadrans MARATONU IV" odbył się dnia 14.10.2011r. o godz. 16:05 - 16:20 - [restart 7.6] - 16:25
5. "Kwadrans MARATONU V" odbył się dnia 16.10.2011r. o godz. 14:00 - 14:15 (8.42), 14:05 - 14:20 (7.6)
6. "Kwadrans MARATONU VI" odbył się dnia 16.12.2011r. o godz. 18:25 - 18:40
7. "Kwadrans MARATONU VII" odbył się dnia 29.01.2012r. o godz. 13:30 - 13:45
8/9. "Kwadrans MARATONU VIII i IX" odbył się dnia 07.05.2012r. o godz. 17:50 - 18:20
10. "Kwadrans MARATONU X" odbył się dnia 20.08.2012r. o godz. 18:00 - 18:15
11. "Kwadrans MARATONU XI" odbył się dnia 22.08.2012r. o godz. 18:01 - 18:16
12. "Kwadrans MARATONU XII" odbył się dnia 04.11.2012r. o godz. 15:00 - 15:15
13. "Kwadrans MARATONU XIII" odbył się dnia 13.01.2013r. o godz. 16:30 - 16:45
14. "Kwadrans MARATONU XIV" odbył się dnia 28.04.2013r. o godz. 11:25 - 11:40
15. "Kwadrans MARATONU XV" odbył się dnia 30.06.2013r. o godz. 18:40 - 18:55
16. "Kwadrans MARATONU XVI" odbył się dnia 28.08.2013r. o godz. 16:50 - 17:05
17. "Kwadrans MARATONU XVII" odbył się dnia 27.10.2013r. o godz. 12:00 - 12:15
18. "Kwadrans MARATONU XVIII" odbył się dnia 05.01.2014r. o godz. 11:00 - 11:15
19. "Kwadrans MARATONU XIX" odbył się dnia 06.03.2014r. o godz. 17:22 - 17:37
20. "Kwadrans MARATONU XX" odbył się dnia 11.05.2014r. o godz. 13:30 - 13:45
21. "Kwadrans MARATONU XXI" odbył się dnia 26.07.2014r. o godz. 10:20 - 10:35
22. "Kwadrans MARATONU XXII" odbył się dnia 16.11.2014r. o godz. 15:45 - 16:00
23/24. "Kwadrans MARATONU XXIII i XXIV" odbył się dnia 15.03.2015r. o godz. 11:20 - 11:50
25. "Kwadrans MARATONU XXV" odbył się dnia 09.07.2015r. o godz. 18:40 - 18:55
26. "Kwadrans MARATONU XXVI" odbył się dnia 11.11.2015r. o godz. 16:35 - 16:50
27. "Kwadrans MARATONU XXVII" odbył się dnia 23.03.2016r. o godz. 19:30 - 19:45
Po maratonie odbędzie się event, a może nawet i kilka.
Jakie? Dowiecie się podczas maratonu.
Zachęcamy do wzięcia udziału i życzymy powodzenia!
Pozdrawiamy!
Ekipa APO OTS
The Dist
20-03-2016, 18:05
Bardzo dobrze, że administracja w końcu coś robi, może jeszcze zajmijcie się zgłoszeniami bo niektórzy łamią regulamin a wy nic z tym nie zrobicie..
@edit
Beka tyle osób skomentowało, ciekawe ile na maratonie będzie. Nie sądziłem, że ten serwer aż tak mocno upadł :/ Ciekawe czy administracja zrobi coś w kierunku żeby go podnieść czy żeby bardziej upadł.
bardzo fajnie az chyba poświecę trochę swojego czasu żeby pograć na apo :P a co dalej? zobaczymy :D
Cieszy mnie fakt, ze wzieto pod uwage moja sugestie. Niestety watpie, ze wezme udzial w maratonie, a o pozniejszym evencie pomysle. :)
http://www.forum.toproste.pl/images/icons/icon14.gifhttp://www.forum.toproste.pl/images/icons/icon14.gifhttp://www.forum.toproste.pl/images/icons/icon14.gif
Beka tyle osób skomentowało, ciekawe ile na maratonie będzie. Nie sądziłem, że ten serwer aż tak mocno upadł :/ Ciekawe czy administracja zrobi coś w kierunku żeby go podnieść czy żeby bardziej upadł.
Robienie darmowego expa nie uważasz za upadek serwera? Bo raczej większości normalnych osób się to nie podoba, tym bardziej, że 'free exp' jest pod komendą !expvoucher, !speed, do tego dochodzi exp stage, maratony, sople (event), itemy które dodają expa, za niedługo za same zalogowanie będą dodatkowe poziomy, aby tylko ktoś na ten serwer logował. APO od 2010r stacza się niesamowicie w dół, już chyba nie ma ratunku dla tego serwera, ekipa jakaś nieogarnięta, do tego nikt nie pilnuje porządku, a GM'owie zamiast robić jakiekolwiek najazdy, aby zachęcić do grania, to siedzą w trainie i wyzywają się na guild chat. :D
Do tego każdy następny update, to potwory prosto z mazurskiego chyba. Jeden potwór potrafi dać 10% na 2k lvlu, do tego z każdego po 2-3sc, to chyba coś nie halo :)
#Topic
Nie będzie mnie, nawet te 15 eventów mnie nie zachęca, aby być te 15 minut w grze.
Naginata
21-03-2016, 17:57
130 osób i lagi przez które mało kto skorzysta z tego jakże niesamowitego wydarzenia.
Robienie darmowego expa nie uważasz za upadek serwera? Bo raczej większości normalnych osób się to nie podoba, tym bardziej, że 'free exp' jest pod komendą !expvoucher, !speed, do tego dochodzi exp stage, maratony, sople (event), itemy które dodają expa, za niedługo za same zalogowanie będą dodatkowe poziomy, aby tylko ktoś na ten serwer logował. APO od 2010r stacza się niesamowicie w dół, już chyba nie ma ratunku dla tego serwera, ekipa jakaś nieogarnięta, do tego nikt nie pilnuje porządku, a GM'owie zamiast robić jakiekolwiek najazdy, aby zachęcić do grania, to siedzą w trainie i wyzywają się na guild chat. :D
Do tego każdy następny update, to potwory prosto z mazurskiego chyba. Jeden potwór potrafi dać 10% na 2k lvlu, do tego z każdego po 2-3sc, to chyba coś nie halo :)
#Topic
Nie będzie mnie, nawet te 15 eventów mnie nie zachęca, aby być te 15 minut w grze.
Po co gościu swoje żale u smutki wylewasz w każdym temacie a dalej codziennie logujesz się do gry? Codziennie tak samo spinasz się na gc. Masz coś nie tak z głową gostku? Jak Ci się coś nie podoba to zawsze możesz usunąć / sprzedać chara i tutaj nie grać.
Zresztą, jakbyś dalej miał Week'a to inaczej byś tutaj śpiewał i na każdym kroku bronił administrację. Boże, jaki ten świat jest dwulicowy XDD
#
Cieszy mnie fakt, że taki maraton się odbędzie. Chętnie wezmę udział jeśli ten kwadrans nie będzie kolidował z moją pracą ;] Proszę Was natomiast abyście przez ten czas nie pingowali własnego serwera tylko po to aby były lagi i ludzie mniej wbili leveli.
#Szef Nullo
A kto tak napisał? Znajdź mój temat w pożegnaniach głowo. ;c
Szef Nullo
21-03-2016, 20:36
#up
Podobno skończyłeś karierę na apo glanie :|
#t
Spoko inicjatywa, ale mnie juz nudzi
Książe Zarex
21-03-2016, 20:49
Maraton powinien być przynajmniej raz w miesiącu! Mimo tego, że podczas 15 minut tego expa są niesamowite lagi, lepsze to niż nic. Co do eventów po maratonie - mam nadzieje, że nie będą na zasadzie: "przynieś 1000 skulls", bo to żenujące i monotonne.
kolniaks
22-03-2016, 17:21
Prośby zostały wysłuchane - cieszymy się.
Tak przy okazji - niedawno minął pierwszy dzień wiosny - to dobra okazja, aby usunąć już ten śnieg. :rolleyes:
Po co gościu swoje żale u smutki wylewasz w każdym temacie a dalej codziennie logujesz się do gry? Codziennie tak samo spinasz się na gc. Masz coś nie tak z głową gostku? Jak Ci się coś nie podoba to zawsze możesz usunąć / sprzedać chara i tutaj nie grać.
Zresztą, jakbyś dalej miał Week'a to inaczej byś tutaj śpiewał i na każdym kroku bronił administrację. Boże, jaki ten świat jest dwulicowy XDD
2 miesiące przed moim odjebaniem napisałem, że odchodzę z pozycji Senior Tutora, lecz ekipa jest tak ogarnięta, że nie ma nawet minuty, aby zabrać pozycję, dlatego też odjebałem, bo wiedziałem, że po takim czymś będą musieli znaleźć 5 minut na zabranie pozycji i pozbieranie itemów, więc skończ mi tu pierdolić, że jakbym miał dalej Weeka (bo nie miałbym go, nawet jakbym miał możliwość), to broniłbym ekipy, bo tak również by nie było :)
To tak apropo tego co napisałeś płaczku :-)
#Topic
Ktoś napisze jak wyglądały eventy, bo byłem w pracy i nie wiem, a chciałbym się dowiedzieć :)
#Down
Ok, dzięki :D
#Edit
Czyli event nic nowego, porozrzucali śmieci po całej mapie i wylogowali z gry, pewnie dlatego nie napisali kto wygrał, bo sami nie wiedzą :D
~*Nalesniczek_Zla*~
24-03-2016, 00:18
Nie mają czasu by napisać o której był i kto wygrał w konkursie ;D
Podobno konkurs wyglądał następująco:
Znajdź dany item tu i tu, nagrodą ten item lub worek z itemami [czy coś w ten deseń]
To po co tutaj gracie, jak wiecie jak jest? xD Nikt nie ma czasu, bo tibia wszystkim się znudziła, a wy dalej tutaj gracie.
Mortiis sam kiedyś mówił, że serwer będzie działał dopóki gracze będą utrzymywać serwer. Lagi przy 130 osobach? Najwidoczniej Mortiis wynajmuje serwer za 100 zł.
Od 2 lat (?) nie było sensownego update i nadal wierzycie, że ktoś zrobi nowe tereny? Mape? Na dobrą mapę trzeba poświecić kilkanaście godzin,
Kwestia aktualizacji mapy jest kłopotliwa z wielu względów - wiele osób oczekuje przykładowo nowego miasta. Pytanie brzmi: czy aby na pewno jest ono potrzebne? Obecnie jest kilka miast, do groma domków (jak na taką liczbę graczy) i respów również pod dostatkiem. Dodawanie dużych obszarów skróci jedynie czas między restartami (który Mortiis obecnie stara się wydłużyć) oraz zrobi się jeszcze bardziej 'pusto' bo ilość graczy rozłoży się na większe tereny.
Update to nie tylko mapa ale też i nowe możliwości - ostatnio zostały dodane czary procentowe, nowe efekty dla czarów itp. Niebawem pojawią się kolejne nowości.
Niebawem pojawią się kolejne nowości.
Tylko nie pisz, że będzie to Ahmed, proszę ;_;
#Topic
Jest w ekipie tyle osób, że jakby każdy dodał coś od siebie, to co miesiąc spokojnie zrobilibyście super upki ;)
Dodawanie dużych obszarów skróci jedynie czas między restartami (który Mortiis obecnie stara się wydłużyć)
??? :confused:
Nie jestem pewien, ale chyba chciales napisac cos innego. XD
@top
Zaskoczylem sam siebie i bylem na maratonie. W sumie nie zaluje. Slabo sie spisaliscie z ukrywaniem przedmiotow pod palmami, lol. Najazd jak najbardziej na +.
@~~
Nie ma sensu dodawac nowych miast, lepiej przerobic ''stare''. To samo tyczy sie respow, ale nie na zasadzie podmiany spawnu jak to bylo w przypadku Hardened Skeletonow, Brave Witchow, Ironmasterow czy Fiber Flowerow. Stare respawny trzeba powiekszyc i zrobic wiecej slabych potworow respiacych sie w jednym miejscu(np. Meshe).
??? :confused:
Nie jestem pewien, ale chyba chciales napisac cos innego. XD
Na pierwszy rzut oka tak to wygląda, ale chodzi tutaj o uptime między jednym restartem a drugim (nie czas trwania samego restartu).
Książe Zarex
24-03-2016, 15:12
Kwestia aktualizacji mapy jest kłopotliwa z wielu względów - wiele osób oczekuje przykładowo nowego miasta. Pytanie brzmi: czy aby na pewno jest ono potrzebne?
Nie jest. Potrzebne jest odświeżenie dawnych respów/mobów, z których nikt w obecnych czasach nie korzysta.
#topic
Pomimo lagów kwadrans maratonu zawsze jest dobrą zabawą i tym razem zabawa była konkretna! Także cała akcja na plus, a podpowiedzi do eventu na wykopanie przedmiotu [dla 1000 poziomów] były zbędne. Mogliście od razu napisać dokładne położenie, bo newbie nie mogli znaleźć! :v
Sasha Rookslayer
24-03-2016, 17:05
Serdecznie wszystkich zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnym "Kwadransie MARATONU".
Dzięki za zaproszenie. Skorzystałem i jestem zadowolony mimo lagów, które były w czasie Maratonu. Wbiłem około 80%.
Nie mają czasu by napisać o której był i kto wygrał w konkursie ;D
Podobno konkurs wyglądał następująco:
Znajdź dany item tu i tu, nagrodą ten item lub worek z itemami [czy coś w ten deseń]
Event odbył się po Maratonie. Dokładna godzina to 19:46. Były dwa zadania:
Pierwszy dla graczy z maksymalnym poziomem 1000:
Na pustyni Anakros został zakopany drogocenny przedmiot, kto go odnajdzie jako pierwszy stanie się jego nowym właścicielem!
Nagroda: HOTA http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/Helmet%20of%20The%20Ancients.gif
Drugi dla graczy z poziomem powyżej 1000:
Jak donoszą nasi informatorzy z dalekiego Voolcano, gdzieś w piaskach otaczających wulkan został zgubiony spy report!
Nagroda: Spy Report http://www.armia.toproste.pl/items/obrazki/Spy%20Report.gif
Po Evencie odbył się najazd, o ile pamiętam były dwa przedziały.
1. Do 1000 poziomu.
2. Ogólnodostępny.
Najazd trwał do 23. ~~
Ciekawe urozmaicenia, oby więcej takich, tak trzymać!
kornikowy
24-03-2016, 18:34
Kiedy będzie jakiś Uptade i usuniecie ten śnieg w Capital City, a także na rook'u?
Bo już dawno zima się skończyła.
Po Evencie odbył się najazd, o ile pamiętam były dwa przedziały.
1. Do 1000 poziomu.
2. Ogólnodostępny.
Były trzy przedziały, zapomniałeś o tym do 2000 levela. :)
każda aktywność administracji jest na +, nie ma co narzekać
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.