PDA

View Full Version : Odświeżenie 7.6

kolniaks
24-03-2016, 12:12
Witam,
proponuję wprowadzić oficjalne odświeżenie do obecnego klienta APO. Chciałbym zachęcić WSZYSTKICH do wypowiedzenia się w tym temacie, bo sukces w dużej mierze zależy tutaj od chęci graczy.

1. Wstęp
Nie ma co ukrywać, że w ostatnich kilkunastu latach nastąpił gigantyczny postęp w zakresie gier komputerowych (rozmiar, grafika, fabuła itd.). Trzeba również przyznać, że wizualizacja ma ogromne znaczenie w postrzeganiu i ocenianiu czegokolwiek (telefonów, gier, itd.). Idąc dalej tym tokiem myślenia i bazując na ofertach serwerów tibii, można wnioskować, że serwery 7.6 odchodzą do 'lamusa'. Nie mam zamiaru tutaj obrazić fanów tej klasycznej wersji, ale w porównaniu do dzisiejszych realiów, jest już bardzo słaba.

2. Co można zrobić?
W tym miejscu chciałbym zaznaczyć, że nie jestem specjalistą w szeroko pojętej dziedzinie edycji tibii. Czytałem już gdzieś o propozycjach zmiany silnika na wyższy, wprowadzeniu własnego klienta itd., ale chyba się na to nie zanosi. W związku z tym, jedyne co można zrobić, to zmienić tekstury w grze (zapewne wielu z Was o tym wie i to stosuje). Jak tego dokonać? Można ściągnąć gotowe, wykonane przez graczy, można samemu się pobawić, albo skorzystać z usług zaawansowanych osób w tej dziedzinie (np. KLIK (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=128849)). Jednakże odpowiednio można się tu obawiać pobrania zainfekowanych plików, nieumiejętności wykonania odpowiednich zmian samemu, czy ponoszenia kosztów, związanych z zapłatą za usługę. Aktualnie na serwerze nie funkcjonuje żadna oficjalna "łatka" na obecnego klienta.

3. Propozycja
W tym miejscu chciałbym zaproponować wprowadzenie oficjalnej łatki na obecnego klienta, która zmieniłaby tekstury większości elementów gry oraz wyglądu klienta (logowanie), przy zachowaniu racjonalizmu oraz uniknięciu potencjalnych możliwości prób oszustw. Propozycja ta jest również następującym pytaniem:

[do graczy] Czy chciałbyś mieć możliwość pobrania oficjalnej łatki do gry, która przybliżyłaby ją do dzisiejszego wyglądu Tibii?

[do administracji] Czy w przypadku woli graczy oraz osób chętnych tego dokonać, bylibyście patronatem takiej łatki?

4. Stworzenie odpowiedniej łatki
Zapewne ciężko byłoby dogodzić wszystkim przy tworzeniu takiego czegoś, ale tu chodzi o ogół, aby odświeżyć obecną wersję. Zawsze można skorzystać z odpowiednich usług lub samemu zmienić poszczególne niepasujące elementy. Tak jak napisałem wcześniej, zmiana mogłaby dotyczyć wyglądu klienta, wyglądów postaci, przedmiotów, tekstur w grze. Zapewne mogą się pojawić problemy w niektórych przypadkach (np. królik zwrócony w prawą stronę - rabbit present), no ale nie wiem czy da się to jakoś ominąć? Chyba nie.

5. Kto mógłby tego dokonać?
Jednym ze sposobów na zrealizowanie tej propozycji mógłby być oficjalny konkurs na owe łatki, aczkolwiek obserwując screen'y użytkownika z linku, który zamieściłem powyżej, zastanawiam się, czy jest wśród obecnych graczy osoba, która wykonałaby to lepiej? O administracji ani nie myślę, bo raczej nie ma co.
Nieoficjalnie, czy użytkownik Harakiri II (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=30978), aka Destruction, podjąłby się takiego zadania?
Oczywiście, jakaś nagroda jest tu wręcz obowiązkowa za wysiłek dla osoby, która by tego dokonała (nie wiem, np. ranga, pacc, etc.)

6. Podsumowanie
Wprowadzenie takiej łatki z pewnością ożywiłoby trochę grę na APO. Łatka byłaby tylko alternatywą, nie byłaby obowiązkowa - kto chce, ten ściąga, podmienia, a jak się mu nie spodoba, to wraca do starego wyglądu. Osobiście uważam, że gra po prostu wyglądałaby dzięki temu lepiej, byłby to również jakiś sposób na promocję serwera.

A co Wy o tym sądzicie?

djakon
24-03-2016, 12:39
Łatka byłaby tylko alternatywą, nie byłaby obowiązkowa - kto chce, ten ściąga, podmienia, a jak się mu nie spodoba, to wraca do starego wyglądu.]

No i tutaj lezy pies pogrzebany. Jezeli bedzie mozliwosc logowania sie do gry za posrednictwem przerobionego klienta oraz tego standardowego to nie zmieni sie nic poza wygladem poszczegolnych obiektow. Nie o to tu chodzi. Jezeli chcesz zmienic sobie wyglad postaci to kup outfit od w/w biznesmena z dzialu handel.

Nie ma najmniejszego sensu wprowadzanie wlasnego klienta jezeli jego jedynym celem ma byc upiekszenie gry - jezeli juz to niech to bedzie zaawansowany klient z mozliwoscia zdobywania pierwszego i drugiego addonu(oddzielnie), zdobywaniem mountow i jezdzeniem na nich(z systymem z real Tibii). Ogolnie rzecz biorac nadgodnienie za nowymi protokolami, ale pozostanie przy 7.6, ktore zostanie udoskonalone.

Nieoficjalnie, czy użytkownik Harakiri II (http://www.forum.toproste.pl/member.php?u=30978), aka Destruction, podjąłby się takiego zadania?
Oczywiście, jakaś nagroda jest tu wręcz obowiązkowa za wysiłek dla osoby, która by tego dokonała (nie wiem, np. ranga, pacc, etc.)

Wez pod uwage to, ze Harakiri bierze gruby hajs za powazniejsze przerobki klienta i teraz policz te 60 osob, ktore kupilyby od niego chociaz jednego mounta = 9kkcc(?) - uwazasz, ze administracja zaoferowalaby mu chociaz polowe? Nie ma mowy.

kolniaks
24-03-2016, 13:05
No i tutaj lezy pies pogrzebany. Jezeli bedzie mozliwosc logowania sie do gry za posrednictwem przerobionego klienta oraz tego standardowego to nie zmieni sie nic poza wygladem poszczegolnych obiektow. Nie o to tu chodzi. Jezeli chcesz zmienic sobie wyglad postaci to kup outfit od w/w biznesmena z dzialu handel.

W tej propozycji, jeśli nie doczytałeś, chodzi właśnie o "zmianę tekstur" (TYLKO). Proponuję w tym miejscu oficjalną łatkę (głównie .spr), darmową, ogólnie dostępną, oferowaną przez administrację, a wykonaną przez doświadczonego gracza (w porozumieniu z graczami). Sam najbardziej rażące mnie rzeczy (np. erex palka, mas vis ms'a) zmieniłem (musiałem poczytać i to ogarnąć i jakoś się udało), ale do wszystkich elementów nie potrafię znaleźć ciekawego źródła lub je zamienić (np. outfit'ów jeszcze nie rozgryzłem).

Nie ma najmniejszego sensu wprowadzanie wlasnego klienta jezeli jego jedynym celem ma byc upiekszenie gry - jezeli juz to niech to bedzie zaawansowany klient z mozliwoscia zdobywania pierwszego i drugiego addonu(oddzielnie), zdobywaniem mountow i jezdzeniem na nich(z systymem z real Tibii). Ogolnie rzecz biorac nadgodnienie za nowymi protokolami, ale pozostanie przy 7.6, ktore zostanie udoskonalone.

Również napisałem, że na to akurat się nie zanosi. Nikt obecnie tym się nie zajmie, przecież to wiadome od dawna? Mimo, że cel szczytny.

Wez pod uwage to, ze Harakiri bierze gruby hajs za powazniejsze przerobki klienta i teraz policz te 60 osob, ktore kupilyby od niego chociaz jednego mounta = 9kkcc(?) - uwazasz, ze administracja zaoferowalaby mu chociaz polowe? Nie ma mowy.

Po pierwsze, Nigdzie nie napisałem, że Harakiri MUSI to wykonać - to jego decyzja. Po drugie, nigdzie nie napisałem, że ma wykonywać mounty lub bardzo poważne zmiany. Zmiana podłóg itp., outfitów (np. full citizen zamiast tego obecnego), to chyba dla niego nie duży problem, zwłaszcza, że pewnie ma już masę zedytowanych gotowców. On sam nadal mógłby prowadzić swoją działalność robiąc mounty itd. Ideą tej propozycji jest upowszechnienie w jakimś stopniu tego co robi (szacun), zareklamowanie tym serwera itd.
Co by mu zaoferowali, nie wiem, nie jestem nimi. Wpierw musiałaby być chęć graczy, potem samego Harakiri, potem można dyskutować z administracją na temat ewentualnej bonifikaty dla autora.

Harakiri II
24-03-2016, 15:30
Wiesz, ja bym mogl to wykonac, ale tu wszystko zalezy od tego czy bede mial czas i czy odpowiednio bym sie dogadal z administracja.

Dales ciekawy pomysl, aczkolwiek sa 3 wyjscia ktore moge ci przedstawic z miejsca, pierwsze dwa sa pozytywne wzgledem twojej propozycji, ale zawsze sa kontrargumenty:
1. Jest mozliwosc wprowadzenia wlasnego klienta pod hasleem 7.6 tylko ze dane przerobki by musialy sie pokrywac z wersja silnikowa, z czym juz mialem doczynienia przy pracach na innym otsie. Moze przedstawie ci jak tam wygladala sytuacja. (miales klienta, ktory nie dzialal pod zadna inna wersje tibii, poniewaz wszystko bylo ustawione w silniku, jezeli wszedles na innego otsa 7.6, to automatycznie dostawales debuga. A zrobiony byl w ten sposob, iz wyglady 7.6 byly normalnie wlaczone w zycie, a dodatkowo od id 4700+ lub tez Out 200+ dodawane nowe wyglady, outfity, textury. Tu mysle, ze administracji nie bedzie sie chcialo tego robic, bo nie ukrywam, bardzo duzo z tym roboty.) Jednak moim zdaniem to najlepsza opcja.
2. Zmiana tych textur tak jak mowisz z 7.6 na wyzsza. Tu pewnie administracja by sie zgodzila, lecz na tym ucierpi moj biznes i zapewne wynagrodzenie za zrobienie tego, bylo by dla mnie malo zachecajace do pracy.
3. NO i 3 opcja o ktorej mowilem (czarna owca) administracja nie zgodzi sie na nic z tych opcji, poniewaz jest to 7.6 i z drugiej strony tak jak juz napisalem wyzej, nie bedzie im sie chcialo.

Co mam tu jeszcze dodac, jezeli by sie zgodzili na 1 opcje to z pewnoscia bylo by to dla mnie nie lada wyzwanie, poniewaz robilem to juz ale dawno temu. Jezeli 2 to bym musial pomyslec troche i sie dogadac. No a 3 to juz sam wiesz, bo opisalem to az do przesady.

Sasha Rookslayer
24-03-2016, 22:05
WSZYSTKICH[/B] do wypowiedzenia się w tym temacie, bo sukces w dużej mierze zależy tutaj od chęci graczy.

Oj no nie wiem czy mogę się zgodzić z tymi słowami. Napisałbym, że sukces w dużej mierze zależy od Mortiisa, tylko od niego, ale to tylko moje zdanie. :D

1. Wstęp
Nie ma co ukrywać, że w ostatnich kilkunastu latach nastąpił gigantyczny postęp w zakresie gier komputerowych (rozmiar, grafika, fabuła itd.). Trzeba również przyznać, że wizualizacja ma ogromne znaczenie w postrzeganiu i ocenianiu czegokolwiek (telefonów, gier, itd.). Idąc dalej tym tokiem myślenia i bazując na ofertach serwerów tibii, można wnioskować, że serwery 7.6 odchodzą do 'lamusa'. Nie mam zamiaru tutaj obrazić fanów tej klasycznej wersji, ale w porównaniu do dzisiejszych realiów, jest już bardzo słaba.

Nie ma co ukrywać, nie ma również co się dziwić, że wszystko idzie do przodu, takie są realia. Poczekaj chwile, a zobaczysz tibie 3d.
Nie pomyślałeś, że niektórzy ludzie grają tylko tutaj, iż jest tu stary, dobry klimat 7.6? Wiadomo, że różni się lekko ten klimat od standardowego 7.6 i spójrzmy prawdzie w oczy, że serwer nie jest nowy, a ma ponad 10 lat i jest to pewne, że są dodawane coraz to nowsze i innowacyjne rzeczy do gry, aby urozmaicać graczy.

2. Co można zrobić?
W tym miejscu chciałbym zaznaczyć, że nie jestem specjalistą w szeroko pojętej dziedzinie edycji tibii. Czytałem już gdzieś o propozycjach zmiany silnika na wyższy, wprowadzeniu własnego klienta itd., ale chyba się na to nie zanosi. W związku z tym, jedyne co można zrobić, to zmienić tekstury w grze (zapewne wielu z Was o tym wie i to stosuje). Jak tego dokonać? Można ściągnąć gotowe, wykonane przez graczy, można samemu się pobawić, albo skorzystać z usług zaawansowanych osób w tej dziedzinie (np. KLIK (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=128849)). Jednakże odpowiednio można się tu obawiać pobrania zainfekowanych plików, nieumiejętności wykonania odpowiednich zmian samemu, czy ponoszenia kosztów, związanych z zapłatą za usługę. Aktualnie na serwerze nie funkcjonuje żadna oficjalna "łatka" na obecnego klienta.

Ja nie potrzebuje takich zmian, mi odpowiada główny klient APO i rzeczy jakie są. Po co Ci nowsze (bardziej atrakcyjniejsze drzewa, potwory czy inne wyglądy przedmiotów?). Chcesz to? To nie graj tutaj, przenieś się na inny serwer, nikt Cie za ręce i nogi nie trzyma.

Witam,
3. Propozycja
W tym miejscu chciałbym zaproponować wprowadzenie oficjalnej łatki na obecnego klienta, która zmieniłaby tekstury większości elementów gry oraz wyglądu klienta (logowanie), przy zachowaniu racjonalizmu oraz uniknięciu potencjalnych możliwości prób oszustw. Propozycja ta jest również następującym pytaniem:

[do graczy] Czy chciałbyś mieć możliwość pobrania oficjalnej łatki do gry, która przybliżyłaby ją do dzisiejszego wyglądu Tibii?

[do administracji] Czy w przypadku woli graczy oraz osób chętnych tego dokonać, bylibyście patronatem takiej łatki?

Nie chciałbym mieć możliwości pobrania oficjalnej łatki do gry. Tak jak wyżej napisałem, nie psujmy klimatu 7.6. Jest to zbędne, serio. Sam napisałeś, że jakiś gracz przerabia spr, więc jeżeli komuś się nie podoba aktualny wygląd tibii jaki jest na tym serwerze, to niech się zgłosi do tego gościa, który to przerabia i z nim się dogaduje..

4. Stworzenie odpowiedniej łatki
Zapewne ciężko byłoby dogodzić wszystkim przy tworzeniu takiego czegoś, ale tu chodzi o ogół, aby odświeżyć obecną wersję. Zawsze można skorzystać z odpowiednich usług lub samemu zmienić poszczególne niepasujące elementy. Tak jak napisałem wcześniej, zmiana mogłaby dotyczyć wyglądu klienta, wyglądów postaci, przedmiotów, tekstur w grze. Zapewne mogą się pojawić problemy w niektórych przypadkach (np. królik zwrócony w prawą stronę - rabbit present), no ale nie wiem czy da się to jakoś ominąć? Chyba nie.

Nie pomyślałeś, że APO ma swój klimat i niech tak pozostanie? Jest to sporo roboty, a większość graczy (jak już wyżej wspomniałem) gra tutaj, bo to jest stary, dobry klient 7.6.

5. Kto mógłby tego dokonać?
Jednym ze sposobów na zrealizowanie tej propozycji mógłby być oficjalny konkurs na owe łatki, aczkolwiek obserwując screen'y użytkownika z linku, który zamieściłem powyżej, zastanawiam się, czy jest wśród obecnych graczy osoba, która wykonałaby to lepiej? O administracji ani nie myślę, bo raczej nie ma co.

Gość zajmuje się przerabianiem spr za opłatą i niech tak zostanie. Niech nie wchodzi w sprawy OTSa i klienta.

6. Podsumowanie
Wprowadzenie takiej łatki z pewnością ożywiłoby trochę grę na APO. Łatka byłaby tylko alternatywą, nie byłaby obowiązkowa - kto chce, ten ściąga, podmienia, a jak się mu nie spodoba, to wraca do starego wyglądu. Osobiście uważam, że gra po prostu wyglądałaby dzięki temu lepiej, byłby to również jakiś sposób na promocję serwera.

Ja Ci powiem, że nic nie ożywiłoby to. Jeżeli komuś się nudzi wygląd przedmiotów/ rzeczy 7.6, to niech napisze to tego gościa, który przerabia te rzeczy - niech mu zapłaci i będzie zadowolony, po co w ogóle ta propozycja?
Teraz gra wygląda bardzo dobrze i już nie będzie lepiej, na pewno nie z nowymi wyglądami, które proponujesz.

A co Wy o tym sądzicie?

Nie podoba mi się, na pewno nie skorzystałbym. Jest to klimat, sentyment do tibii 7.6. Większość pewnie nie chciałoby takich zmian.
Nie rozumiem też ludzi, którzy kupują zmienione spr od tego handlarza. Przecież to jest 7.6, a nie 10+..

Sorry, ale zaznaczam nie.

kolniaks
25-03-2016, 20:50
@ Sasha

Na wstępie rada na przyszłość - jeśli komentujesz już jakiś temat, np. w takim dziale jak propozycje, to czytaj komentarze innych użytkowników, bo czasami pojawiają się tam informacje, które znacznie skróciłyby Twoje wypowiedzi oraz pozwoliłoby to autorowi ( w tym przypadku mnie) na uniknięcie powtarzania się w przypadku odpowiadania Tobie.
Tak w zasadzie w tym temacie Twoja wypowiedź mogłaby się ograniczyć do:

Oj no nie wiem czy mogę się zgodzić z tymi słowami. Napisałbym, że sukces w dużej mierze zależy od Mortiisa, tylko od niego, ale to tylko moje zdanie. :D
+
Nie podoba mi się, na pewno nie skorzystałbym. Jest to klimat, sentyment do tibii 7.6. Większość pewnie nie chciałoby takich zmian.
Nie rozumiem też ludzi, którzy kupują zmienione spr od tego handlarza. Przecież to jest 7.6, a nie 10+..

Sorry, ale zaznaczam nie.

Reszta Twojej wypowiedzi to w większości powtarzanie się oraz pisanie o czymś, czego chyba nie zrozumiałeś tutaj. Ale okej, lecimy:

Racja. Ale jak odpisałem już wyżej, czego nie doczytałeś to:

Wpierw musiałaby być chęć graczy, potem samego Harakiri, potem można dyskutować z administracją na temat ewentualnej bonifikaty dla autora.
Dalej

Nie ma co ukrywać, nie ma również co się dziwić, że wszystko idzie do przodu, takie są realia. Poczekaj chwile, a zobaczysz tibie 3d.
Nic nowego, sparafrazowałeś tutaj tylko mój tekst.

Nie pomyślałeś, że niektórzy ludzie grają tylko tutaj, iż jest tu stary, dobry klimat 7.6?
Niektórzy tak. Są też tacy (np. ja), którzy grają/wrócili na APO, bo jest stabilnym serwerem z w miarę spoko ustawieniami, a kwestia wersji jest obojętna.

Wiadomo, że różni się lekko ten klimat od standardowego 7.6 i spójrzmy prawdzie w oczy, że serwer nie jest nowy, a ma ponad 10 lat i jest to pewne, że są dodawane coraz to nowsze i innowacyjne rzeczy do gry, aby urozmaicać graczy.
Urozmaicić można coś - grę (nie kogoś), by np. uczynić to atrakcyjnym dla kogoś. Poza tym zgodzę się z Tobą, że ten serwer jest już stary (co jest bardziej zaletą jak wadą). Jedną z innowacyjnych rzeczy na tak starym serwerze jak APO, może być taka ciekawa łatka (opcjonalna). Tak jak napisałem już wyżej, wpierw pytam o zdanie graczy, czy byłby na takie coś popyt.

Ja nie potrzebuje takich zmian, mi odpowiada główny klient APO i rzeczy jakie są. Po co Ci nowsze (bardziej atrakcyjniejsze drzewa, potwory czy inne wyglądy przedmiotów?). Chcesz to? To nie graj tutaj, przenieś się na inny serwer, nikt Cie za ręce i nogi nie trzyma.
Pokaż mi, gdzie napisałem, że z powodu braku owej łatki, przestanę tutaj grać? Szokłem jak to przeczytałem. Ty tych zmian nie potrzebujesz, okey, ale kto powiedział, że będziesz musiał jej używać? Po co mi? Bo może mnie wkur... wróc - denerwują biegające kury i króliki oraz masa innych rzeczy, która wygląda tragicznie i proszę Cię... nie mów mi, że to jest ten "klimat". Jestem w stanie stwierdzić, że znajdzie się grono osób na tym serwerze (oprócz Ciebie), które mają podobne zdanie do mojego w tej kwestii.

Nie chciałbym mieć możliwości pobrania oficjalnej łatki do gry. Tak jak wyżej napisałem, nie psujmy klimatu 7.6. Jest to zbędne, serio. Sam napisałeś, że jakiś gracz przerabia spr, więc jeżeli komuś się nie podoba aktualny wygląd tibii jaki jest na tym serwerze, to niech się zgłosi do tego gościa, który to przerabia i z nim się dogaduje..

Ideą tej propozycji jest upowszechnienie w jakimś stopniu tego co robi (szacun), zareklamowanie tym serwera itd.
+ umożliwienie serwerowi przyciągnięcie graczy, którzy nigdy tutaj nie wejdą z racji przestarzałej grafiki.

Nie pomyślałeś, że APO ma swój klimat i niech tak pozostanie? Jest to sporo roboty, a większość graczy (jak już wyżej wspomniałem) gra tutaj, bo to jest stary, dobry klient 7.6.
Powiedz mi zatem, w jaki sposób ta teoretycznie opcjonalna łatka wpłynęłaby na graczy, dla których klimat APO to pradawna grafika 7.6.................... W ŻADEN? Niesamowite prawda? Bo ona jest tylko opcjonalna? Wow. Każdy gracz miałby wybór, której chce używać, niesamowite, mam nadzieję, że nie spadłeś z krzesła po przeczytaniu tego.

Gość zajmuje się przerabianiem spr za opłatą i niech tak zostanie. Niech nie wchodzi w sprawy OTSa i klienta.
\/

Wiesz, ja bym mogl to wykonac, ale tu wszystko zalezy od tego czy bede mial czas i czy odpowiednio bym sie dogadal z administracja.
Nie Ty decydujesz o tym, kto wchodzi w te sprawy, a kto nie. Jeśli Administracja w jakimś tam przypadku się nie zgodzi - spoko, to tylko propozycja.

Ja Ci powiem, że nic nie ożywiłoby to. Jeżeli komuś się nudzi wygląd przedmiotów/ rzeczy 7.6, to niech napisze to tego gościa, który przerabia te rzeczy - niech mu zapłaci i będzie zadowolony, po co w ogóle ta propozycja?
Teraz gra wygląda bardzo dobrze i już nie będzie lepiej, na pewno nie z nowymi wyglądami, które proponujesz.
Jakbyś czytał ze zrozumieniem wszystkie posty w tym temacie to byś wiedział, po co jest ta propozycja.

Miffek
26-03-2016, 09:53
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się że zarówno grafiki jak i klient są własnością Cipsoftu (a nie APO) i nie można oficjalnie edytować ich grafik ani klienta. Oczwyście są małe szanse że się przyczepią, z resztą dużo serwerów tak ma ale mysle że Mortiis nie będzie chętny na coś takiego.

Drugą sprawą jest to że przecież jest masa takich nakładek graficznych i nikt nikomu nie broni żeby je wykorzystywać, a co do wirusów itp. to żeby nie dać sie zainfekować wystarczą podstawowe umiejętności korzystania z komputera i mózgu.

Podszyfacz
27-03-2016, 03:08
Lubię 7.6 i jego wygląd i gram tu właśnie dlatego (jak wielu poprzedników pisało), jak chcesz sobie ulepszać to sobie ulepszaj :)
Póki to jest zgodne z regulaminem!

Ja bym wolał by admini zajęli się bugami w grze i poprawianiem zepsutych misji. Takie moje zdanie proste!