PDA

View Full Version : Ahmed - worki

kolniaks
26-03-2016, 14:09
Siema,

chciałbym zgłosić coś, co nie do końca jest bugiem, lecz warto byłoby się zastanowić, czy tego nie poprawić. Wiem również, że mogą się znaleźć na serwerze gracze, którzy nie będą znali tej kwestii i mogą paść ofiarą oszustwa.

Sytuacja, która mnie spotkała dotyczy zebrania Fire Sword'ów do worka.
Otrzymałem worek:
13:56 You see bag with 0/760 fire swords.
Myślę sobie okey, odpuszczam, nie chce mi się tego zbierać, po czym wędrując do depo zgarnąłem z podłogi:
13:57 You see bag with 0/304 fire swords.
Oczywiście pierwsza myśl - mniej do zbierania, więc do tego będę zbierał. Nigdzie nie otrzymałem informacji po drodze, żeby zbierać tylko do tego, który dostałem - to był mój błąd, że nie sprawdziłem.
Po jakimś czasie nazbierałem 304 fs'y, lecę zadowolony do Ahmeda, a tu:
13:59 To nie jest Twoj worek!

Wnioski:
-mój błąd, chciałem być chytry i nie wyszło :rolleyes:
-spotykam osoby, które na kanale "Trade" piszą, iż zakupią worek na dane item'y (np. fs'y), nie są one świadome, że nie mając swojego worka, nie zrobią misji, ani żadnej kolejnej (sam dziś mogłem jedną oszukać w ten sposób sprzedając worek 304/304)
-jeśli ktoś kupi postać, np. na forum, z zaczętym Ahmedem, ale wyrzuconym np. workiem, to nigdy ta postać (gracz nią grający) nie wykona misji u Ahmeda.

Pytanie kieruję następujące:
-Czy jest możliwość zmiany misji u Ahmeda w taki sposób, aby akceptował on "pełne worki", a nie "worek, który dał graczowi".
[EDIT] Lub jakaś ingerencja w tą kwestię, bo fakt faktem, taka zmiana też nie do końca rozwiąże problem.

Tu teraz nie chodzi tylko i wyłącznie o mnie. Pojawiło się wiele skarg na te misje, mało kto to robi ze względu na niską opłacalność oraz ogromną czasochłonność. Możliwe jest jednak, że kogoś kiedyś oświeci, skończy te misje, da na końcu nagrodę, która każdy będzie chciał i okaże się, że połowa serwera będzie zablokowana, bo nie ma np. " swojego worka".

djakon
26-03-2016, 14:35
Po jakimś czasie nazbierałem 304 fs'y, lecę zadowolony do Ahmeda, a tu:
13:59 To nie jest Twoj worek!

Chcialbym tylko poinformowac, ze kiedys ten myk dzialal i kilka osob wykonalo w ten sposob misje w duzo szybszym tempie. Byloby milo gdybyscie informowali o takich poprawkach. ;)

@edit
Worek, ktory znalazles jest poszukiwany w tym temacie:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1176094#post1176094

Sasha Rookslayer
26-03-2016, 14:41
-mój błąd, chciałem być chytry i nie wyszło :rolleyes:

Fakt, Twój błąd, lecz pamiętaj jedno, lepiej dać niż brać bo chytry straci podwójnie.

-spotykam osoby, które na kanale "Trade" piszą, iż zakupią worek na dane item'y (np. fs'y), nie są one świadome, że nie mając swojego worka, nie zrobią misji, ani żadnej kolejnej (sam dziś mogłem jedną oszukać w ten sposób sprzedając worek 304/304)

Nigdy nie spotkałem takich osób.

-jeśli ktoś kupi postać, np. na forum, z zaczętym Ahmedem, ale wyrzuconym np. workiem, to nigdy ta postać (gracz nią grający) nie wykona misji u Ahmeda.

Nie do końca, wystarczy aby napisał do jakiegoś Gamemastera, np. Squida, a jestem pewien, że takowy worek otrzyma.

Pytanie kieruję następujące:
-Czy jest możliwość zmiany misji u Ahmeda w taki sposób, aby akceptował on "pełne worki", a nie "worek, który dał graczowi".
[EDIT] Lub jakaś ingerencja w tą kwestię, bo fakt faktem, taka zmiana też nie do końca rozwiąże problem.

Chyba sobie jaja robisz. Wiesz, że gdyby tak było, to ludzie braliby misje mniejszymi poziomami, ponieważ jak Ci wiadomo, mniejszy poziom (np. 100 lvl) dostaje łatwiejszą misje niż duży poziom (np. 3000). Tak to każdy robiłby na noobie, ładował nutki i happy.

Dla mnie jest to normalne, że dostając worek od NPC - musimy do niego ładować tyle przedmiotów ile musimy.

Tu teraz nie chodzi tylko i wyłącznie o mnie. Pojawiło się wiele skarg na te misje, mało kto to robi ze względu na niską opłacalność oraz ogromną czasochłonność. Możliwe jest jednak, że kogoś kiedyś oświeci, skończy te misje, da na końcu nagrodę, która każdy będzie chciał i okaże się, że połowa serwera będzie zablokowana, bo nie ma np. " swojego worka".

Zgadza się, jest to najbardziej krytykowany quest jaki powstał w całej historii APO, niestety taka prawda. Lecz sporo osób również robi te misje. (sam zrobiłem 50 misji Rook oraz doszedłem do 50 misji Main, ponieważ reszta jest zbugowana).

Myślę, że wszystko Ci wytłumaczyłem. :)
Zgubiłeś worek - skontaktuj się z którym z Administratorów.

Proxop
26-03-2016, 14:42
@2xup
w temacie z linku koles poszukuje worka na 308 fs
pozdro

kolniaks
26-03-2016, 14:46
@ Sasha
Gościa z działu "Pomoc" posłałeś do mnie, więc jednak są takie osoby. Właśnie to ta osoba, która dziś pisała na Trade :)

Przede wszystkim, żeby zdobyć jakikolwiek worek z kolejnych misji, trzeba zrobić poprzednie, więc sposób z noobcharami wiązałby się z wykonaniem na każdym z nich misji poprzednich - bezcelowe.

*Mam swój worek, lecz pusty :D

Dobry Gracz
26-03-2016, 15:32
Ja swój worek z fire swordami zgubiłem na eventowych respach z mistic scarabami, czy ktoś go tam znalazł? Byłbym wdzięczny :)

Podszyfacz
27-03-2016, 01:09
Powiem Ci jedno!
Jesli worek ma tą samą pojemność co poprzedni to może go oddać inny gracz. Pominąłem sobie misję z jagodami na rook, bo było błędnie zadanie pytanie przez Ahmeda i myślałem, że chodzi o zakończenie misji z jagodami (głupie) i pomyślałem, że skoro już uzbierałem 7200 jagód to trza to wykorzystać. Wziąłem więc te same klejnuty i zrobiłem tak by 2-ga postać też miała 7200 do oddania i po prostu oddałem 1 worek zamiast drugiego.

Wniosek? Ilość się zgadza - Ahmed przyjmuje. Tak czy siak pytanie u Ahmeda na rooku powinno być klarowne a nie "Czy chcesz zakończyć misję?" Bo każdy napisze "TAK" kto nie sprawdzi poradnika, bo to jest logiczne.