View Full Version : Dragon Egg - co dalej?
kolniaks
05-04-2016, 01:02
Tak jak w temacie, chciałbym zapytać Was co sądzicie o obecnej sytuacji ze smoczymi jajami? Odkąd zablokowano możliwość ich używania na różnych arenach, popyt na nie mocno spadł, mimo coraz niższej ceny. Fakt faktem, że obecnie głównie przydają się tylko do ładowania many (przynajmniej sam ich do tego używam). Jak taka sytuacja będzie się utrzymywać, to w przyszłości będzie to bezwartościowy loot.
Dlatego chciałbym w tym miejscu zapytać Was:
Czy uważasz, iż Dragon Egg'i porzebują "dobrej zmiany", aby nadal były wartościowe? [jeśli tak, to jakiej?]
Orson_Pall
05-04-2016, 07:31
Czy uważasz, iż Dragon Egg'i porzebują "dobrej zmiany", aby nadal były wartościowe? [jeśli tak, to jakiej?]
500 dragon eggów na każdą postać!
@topic tak, ale na pewno nie powrót do stanu, gdzie wszystkie questy robiło sie na jajkach
Sasha Rookslayer
05-04-2016, 10:34
Czy ja wiem czy cena tak mocno spadła? Dalej 100 jajek kosztuje od 4 do 6uc.
Osobiście sam używam jaj, bo nieraz mi niestarcza many, gdy manasuje się ręcznie.
Pamiętaj, że popyt na jajka był, jest i zapewne będzie. :)
Osobiście nie zgadzam się z tobą i myślę, że będzie to zawsze wartościowy loot.
Nie.
Franek Pall
05-04-2016, 10:40
Dragon egg'i nie potrzebują żadnej zamiany, jeśli nie możesz ich sprzedać, to ich nie zbieraj lub dalej używaj do ładowania many. Nie wszystko musi przynosić kolosalnych zysków. Bierz pod uwagę, że smocze jaja, to drop z Nilów, które dają ogromną ilość expa i są przez to mobami do expienia, a nie do zarabiania. Jeśli chcesz zarobić, to idź na inne moby. Lootu z Nilów w ogóle nie powinno być.
kolniaks
05-04-2016, 10:44
Wczoraj ktoś krzyczał już po 3,5uc i chyba nie sprzedał. Standard to teraz max 4uc.
Osobiście sam używam jaj, bo nieraz mi niestarcza many, gdy manasuje się ręcznie.
No tak, dużo bardziej się opłaca używać nadmiaru jajek, niż biegać np. na 'adite mana'.
Popyt na jajka był, kiedy ludzie robili na nich questy oraz kiedy expili na osach, gdzie było duże waste many. Teraz po wyeliminowaniu tych dwóch kwestii mało komu one są potrzebne.
@down
Tak, expie na nilach aktualnie, ale nie szokuje mnie kwestia różnicy w zarobku, tylko ogólna sytuacja. Nigdzie nie napisałem, że bardzo mi źle z tego powodu. Chciałem tylko zapytać Was o zdanie. Możliwe, że temat zbyt wcześnie napisany, ale myślę, że jak tak dalej będzie, to temat jeszcze wróci.
Sillasek
05-04-2016, 10:56
Zagłosowałem na nie, wg mnie jajka są dobre, nie potrzebują zmian. Popyt spadł ponieważ zmniejszyła się liczba online, a zwiększyła osób expiacych na nilach. Towar łatwo dostępny zawsze tanieje. Poza tym, ma się rozumieć, temat powstał bo akurat na nilach siedzisz i szokuje Cie różnica w zarobkach po expieniu na tiny? XD Na respach eventowych exp idzie zbyt szybko i zarabia się za dobrze, gdzieś na apo zatarło się różnicowanie respow (albo zarobek, albo exp):(
Sokol from West
05-04-2016, 11:13
Dokładnie, cena raczej się utrzymuje, a jakiś czas temu jajka można było kupić już za 3uc 100 sztuk.
Osobiście nie zgadzam się z tobą i myślę, że będzie to zawsze wartościowy loot.
No tak, dużo bardziej się opłaca używać nadmiaru jajek, niż biegać np. na 'adite mana'.
Jak się nie mylę, to 'adite mana' zabiera 65-75 souli, więc bardziej się opłaca zjeść jajko niż wpisanie tego czaru.
Popyt na jajka był, kiedy ludzie robili na nich questy oraz kiedy expili na osach, gdzie było duże waste many. Teraz po wyeliminowaniu tych dwóch kwestii mało komu one są potrzebne.
Mało komu? Prawie każda z osób która ma 3000+ poziom używa jajek, więc mimo usunięcia tych dwóch kwestii, dalej są bardzo potrzebne.
Zagłosowałem na nie, wg mnie jajka są dobre, nie potrzebują zmian. Popyt spadł ponieważ zmniejszyła się liczba online, a zwiększyła osób expiacych na nilach. Towar łatwo dostępny zawsze tanieje. Poza tym, ma się rozumieć, temat powstał bo akurat na nilach siedzisz i szokuje Cie różnica w zarobkach po expieniu na tiny? XD Na respach eventowych exp idzie zbyt szybko i zarabia się za dobrze, gdzieś na apo zatarło się różnicowanie respow (albo zarobek, albo exp):(
Zgadzam się w 100%. Przedział 2000 - 2999 - tutaj każdy prawie skupia się tylko na expie i to w dodatku tylko na nilach, mało kto coś zarabia na tych levelach. Coś za coś - level leci dobrze, więc chyba logicznie, że nie może być dobrego loota.
Jestem na nie i to już nie są te czasy, że wystawisz coś na sell i za chwile uda Ci się to sprzedać. Czasem trzeba trochę czasu.
1st R. Boonek
05-04-2016, 14:06
Spadly z ceny? uwazasz za logiczne uzywanie d eggs (5sc za 1) w walce z przeciwnikiem ktory jesli go zabijesz straci 1/5 tego co ty?
Cena jak i zastosowanie jest ok
Ja bym wprowadził czas na użycie jajka, minimum minutę. Po co? Żeby boty miały trudniej :)
The Dist
05-04-2016, 17:11
Można by zrobić npc który skupuje jaja ;3 z randomowa cena od xxx do xxx żeby nie było zaskoczenia, że tyle wam zapłacił.
@Pospek
Wait 600 i no problem ;3
Zarexoholik?
05-04-2016, 23:00
Zdobywanie dragon eggów masz podczas expienia na Nilach - ile ktoś jest w stanie wyciągnąć ich przez te tysiąc poziomów 2000-3000 tyle będzie ich mieć [możliwość lootowania ich na "pasku" albo na generałach jest raczej ograniczona, bo największe dostawy dragon eggów są właśnie z respu eventowego]. Jest wiele możliwości na zastosowanie tych jajek, a wam nadal coś nie pasuje. Oczywiście przydają się podczas expienia albo w pvp, ale:
Spadly z ceny? uwazasz za logiczne uzywanie d eggs (5sc za 1) w walce z przeciwnikiem ktory jesli go zabijesz straci 1/5 tego co ty?
Smutne, ale prawdziwe.
Jeśli cena 3/4/5 uc za 100 dragon eggów komuś nie pasuje to przecież nikt go nie zmusza do handlowania.
Do zmiany:
- zablokować możliwość ciągłego jedzenia dragon eggów, wystarczy 1 dragon egg na 30/45 sekund.
- ustawić możliwość używania dragon eggów od konkretnego poziomu np. 2000 - ponieważ właśnie od tego poziomu mamy możliwość wchodzenia na Nile znajdujące się na respie eventowym
- dodać do jednego z NPC możliwość skupowania od nas dragon eggów za cenę 4sc/sztuka
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.