PDA

View Full Version : Niekompetencja szanownego Squida.

Sasha Rookslayer
06-04-2016, 12:59
Witam, chciałbym poruszyć jeden temat. Dokładnie jest to temat odnośnie mojego pierwszego bana za bota w historii mojej całej gry na APO od 2006 roku.

Jestem zniesmaczony tym faktem, iż nigdy nie bociłem ani nie używałem jakichś wspomagaczy do gry.

Powód bana? Uzywanie macro/botow itp.
Dokładnie czego używałem? Ponoć: Autoresponder

Autoresponder - program lub opcja w programie służąca do automatycznego odpowiadania rozmówcy - przy próbie kontaktu wysyła jako odpowiedź wiadomość o z góry ustalonej treści.

Dlaczego? Ponieważ zawsze, gdy Squid zaloguje na swoją postać na Rookgardzie (Mgr Marecki) to pisze do niego jakieś głupoty typu: "update na dniach", "na dniach" - on uważa, że automatycznie do niego pisze, automatycznie wyświetla mi się on, gdy tylko zaloguje. Musze Cie zmartwić, zawsze gdy expie to mam VIP listę otwartą i wiem, kto kiedy loguje. :rolleyes:

http://i65.tinypic.com/1zcn8tc.png

Jeżeli dasz dowód, że miałem bota, to chciałbym, abyś z miejsca usunął mi wszystkie postacie, które aktualnie mam. Włącznie z Top 2 na Rookgardzie oraz Top 2 na Mainie.

Również chciałbym, aby gracze się wypowiadali w tym temacie. Proszę go nie usuwać.

Wiem, że to nie ten dział, ale jako iż jest to mój pierwszy ban za bota, to chciałbym publicznie to napisać.

@edit
Dam sobie rekę uciąć, że dowodu nie masz.

Squid
06-04-2016, 13:08
Jeśli byłbym zalogowany na jakąkolwiek postać chwilę wcześniej lub chociażby coś wskazywało na to, że mam zamiar się zalogować to jeszcze bym uwierzył w bajeczkę z VIP listą i jakimś hotkeyem. Oczywiście jeśli by to było jeden czy dwa razy. A to ostatnio zdarza się notorycznie - więc wątpię abyś miał otwartą vip listę i cały czas się w nią gapił aby napisać za każdym razem stosunkowo długi tekst który otrzymam w niespełna sekundę od zalogowania (wiadomość pojawia się praktycznie w chwili pojawienia postaci w temple).

To by jeszcze uszło:
12:20 Welcome to Podkarpacki OTS
12:20 Ostatnio logowales(as) sie Sat Apr 02 11:33:21 2016.
12:20 Sasha: [4174]: Up na dniach?
12:20 Sasha: [4174]: Okej.

14:28 Welcome to Podkarpacki OTS
14:28 Ostatnio logowales(as) sie Sat Apr 02 13:31:31 2016.
14:28 Sasha Rookslayer: [1882]: na dniach
Ale dziś już nie ;)

Sasha Rookslayer
06-04-2016, 13:13
Jeśli byłbym zalogowany na jakąkolwiek postać chwilę wcześniej lub chociażby coś wskazywało na to, że mam zamiar się zalogować to jeszcze bym uwierzył w bajeczkę z VIP listą i jakimś hotkeyem.

O jakim hotkeyu kolego Ty piszesz? Nic o nim nie pisałem. A w bajeczkę z VIP listą nie musisz wierzyć. Pisze jak jest - jeżeli to możliwe, to możesz sprawdzić. Co to za problem napisać, gdy zalogujesz 2-3 słowa "na dniach"?

Oczywiście jeśli by to było jeden czy dwa razy. A to ostatnio zdarza się notorycznie - więc wątpię abyś miał otwartą vip listę i cały czas się w nią gapił aby napisać za każdym razem stosunkowo długi tekst który otrzymam w niespełna sekundę od zalogowania (wiadomość pojawia się praktycznie w chwili pojawienia postaci w temple).

Jeżeli ktoś zaloguje na VIP to chyba widać, nie? Nie notorycznie, a 5-6 razy pisałem do Ciebie dla beki, że "update na dniach", gdy tylko pojawiłeś się w VIP liście.
Długim tekstem nazywasz "update na dniach"? Nie sądzę. I to nie taka sekunda, a 3-4 sekundy - nie wprowadzaj w błąd. Aż takim magikiem szybkim nie jestem.

Po drugie, jaki sens mieć jakiś auto coś tam, aby tylko pisać do Ciebie? I to jeszcze mnie oskarżasz o taki program, gdzie ja nigdy nie bociłem? Zastanów się i spójrz prawdzie w oczy.

ZAPEWNE NIE MASZ ŻADNEGO DOWODU, WIEC?

@edit
A co to za problem napisać, gdy jesteś w grze zalogowany? To nie jest problem.
DAŁEŚ MI NIESŁUSZNEGO BANA ZA DARMO.

I co, myślisz, że MAM PROGRAM, KTÓRY AUTOMATYCZNIE OTWIERA MI OKNO Z TWOJĄ POSTACIĄ I AUTOMATYCZNIE PISZE DO NIEJ? XDDDDDDDDDDDD Większej głupoty nie słyszałem dawno. XD

Rudy Książe
06-04-2016, 13:19
Drogi Squidzie, muszę się zgodzić z szanowanym na naszym serwerze Michałem Ł. Nie masz żadnych dowodów.

Hokage
06-04-2016, 13:34
to bedzie nauczka zeby do niego nie pisac? w tym czasie gdy lognie mozna wyslac np ;) a nie jakis tekst ktorego nie zdąrzył bys napisac xd

po co piszez mu ze up na dniach jak nic o tym nie wiesz��

Beerciq
06-04-2016, 13:37
Squid +100 Dla Ciebie. W końcu Sasha dostał zasłużonego bana. Squid jesteś najlepszym administratorem na APO !!!!!!!!

@t
Sasha nie wykręcaj, że nie uzywasz auto respondera, jak mam to samo. Czasami jak zaloguje, dosłownie sekunda i mi piszesz Kiedy DDoS. To jest właśnie auto responder, zdarzyło się to parę razy

Rastamanek
06-04-2016, 13:56
Ojejku w końcu otrzymałeś tego bana za tego autorespondera sam czekałem na to kiedy to się w końcu wydarzy z małymi chwilami dochodziło mi do główki, aby Cię nagrać bo nie jest to możliwe napisać w tak szybki sposób po zalogowaniu.
Squid słusznie zrobiłeś pjona.

Week
06-04-2016, 14:14
Osobiście twierdzę, że gruby powinien otrzymać delete, skoro Mateusz dostał za notoryczne pisanie na game-chat delete, to sasha powinien dostać delete za notoryczne wysyłanie 2 wyrazów. Pozdrawiam administrację, która za wszelką cenę chce doprowadzić do zminimalizowania osób na serwie, do tego idzie lato, chyba sami będziecie grać XD

Assasin <!<
06-04-2016, 14:21
Zacny powód, nie lepiej byłoby mu dać ignore i po problemie?
Sasha potrafi wbić przez speed 40-50% to myślę, że może mieć otwartą vip listę i czekać na kumpli.

Artis
06-04-2016, 14:28
Banowanie z powodu, że ta osoba nie ma żadnego bota. Osobiście znam Michała, więc wiem do czego jest zdolny, ale w tym momencie to jest przegięcie pały.

Pozdrawiam.

Goldenka
06-04-2016, 14:31
Ten ban dla Sashy jest tak samo śmieszny jak ten Ahmed drogi Squidzie.

djakon
06-04-2016, 14:39
Perfidne naduzycie wladzy i brak znajomosc podstawowych funkcji klienta XD

Lepszy zarcik niz wszystkie prima aprilisowe razem wziete, bo dac komus bana za ''autorespondera'', bo typ pisze do mnie od razu jak zaloguje? XD

Nie mialbym nic przeciwko banowaniu saszy nawet na najglupszych podstawach takich jak ta, ale boli mnie to, ze sasza dostal bana za macro od typa, ktory sam wybocil Mgr Mareckiego od pierwszego do 462 poziomu.

Nie rozumiem dlaczego typ ma wciaz posade na tym zenujacym serwerze? Podobno mial zostac tylko na forum, a pozycja w grze miala byc zabrana?
Przeciez nawet sam Santano pisal, ze Squid robi wyjazd w momencie, w ktorym pokaze sie na apo po raz kolejny? :(:(:(

@Squid
Niestety nie mam takiej mozliwosci poniewaz nie prowadze biblioteki z kazdej rozmowy z kims z ekipy. Czesto rozmawialismy pod temple kiedy Santano mial czas i jestem pewien, ze mnostwo osob pamieta jego slowa. :)

Dlaczego nie zapytasz go sam tylko chcesz potwierdzenie tych slow ode mnie?

Poza tym... Dziwisz sie, ze nic Ci na ten temat nie wiadomo? Przeciez uciekles przed swoimi ''obowiazkami'', wiec skad moglbys cokolwiek wiedziec?

Arab
06-04-2016, 14:41
W końcu ban za tego autorespondera :)
Sam miewałem sytuację gdy ten "gracz?" pisał coś zaraz po zalogowaniu (sekunda,dwie)
Wątpię, że ktoś siedzi od rana do nocy wpatrzony w VIP listę i wypisuje tego typu głupoty do xx osób.

Sasha Rookslayer
06-04-2016, 14:46
Postać już nie ma bana.
Mówiłem, że nie miałem bota.

Posty Reconów itp. są bynajmniej śmieszne. Sami się ośmieszacie.

Dzięki za uwagę. Temat można zamknąć.

Squid
06-04-2016, 14:47
Perfidne naduzycie wladzy i brak znajomosc podstawowych funkcji klienta XD

Lepszy zarcik niz wszystkie prima aprilisowe razem wziete, bo dac komus bana za ''autorespondera'', bo typ pisze do mnie od razu jak zaloguje? XD

Nie mialbym nic przeciwko banowaniu saszy nawet na najglupszych podstawach takich jak ta, ale boli mnie to, ze sasza dostal bana za macro od typa, ktory sam wybocil Mgr Mareckiego od pierwszego do 462 poziomu.

Nie rozumiem dlaczego typ ma wciaz posade na tym zenujacym serwerze? Podobno mial zostac tylko na forum, a pozycja w grze miala byc zabrana?
Przeciez nawet sam Santano pisal, ze Squid robi wyjazd w momencie, w ktorym pokaze sie na apo po raz kolejny? :(:(:(
Czy mógłbyś mi pokazać gdzie znajdę jakieś potwierdzenie o tym co piszesz, czy sobie właśnie to wyssałeś z palca? Bo bardzo mnie zaciekawił fragment dotyczący słów wklejonych w usta Santano ;) Byłbym wdzięczny bo jest to bardzo ciekawa kwestia, jeszcze tego nie słyszałem ani nie widziałem :eek: