View Full Version : Zostań milionerem dzięki potworowi Crack już dziś! Nieopłacalne boss'y - poprawki.
Zarobek na Crackach w dzisiejszych czasach to jest zdecydowana przesada, pierwszą z propozycji jest zmniejszenie częstotliwości spadania burning heart, każdy kto tam expi wie ile można wyciągąć, dziennie lekko ponad 30 uc jeżeli ma sie tylko chęci, na dłuższą metę jest to bez sensu, każdy będzie dosłownie srał kasą, nie ma co z tym zrobić, dlatego że ten przedmiot można sprzedać u npc.
Potrzebny jest podział na potwory, na których albo expimy, albo zarabiamy, a nie wszystko na raz i to przesadzone 10 razy. Chce zarobić idę i klepie jakieś mobki które dają mało expa, ale jest ciekawy loot, chce expic bije potwory które dają dużo expa, a słabego loota.
BOSS'y:
Creator
Według mnie loot z tego potwora nie jest zbyt dobry jak na te czasy, idzie się na niego przeważnie większą ilością osób, minimum dwie, z czego przeważnie nic na tym nie zyskujemy, dużo lepiej jest iść na resp i zabijać cracki na których wbijemy bardzo szybko poziom oraz dużo zarobimy. Proponuje aby loot mógł odebrać każdy, tak jak z Petera, bez zmieniania go, wtedy będzie większa szansa na dostanie czegoś ciekawszego, natomiast exp mógłby być za odebranie loot'a, tak jak na bossach na rooku.
Stiff
Ten boss to całkowita porażka, zabiliśmy go razem z gildią bardzo dużo razy i rzadko kiedy spadło z niego coś ciekawego, proponuję poprawić loot z tego potwora, oraz dać exp za odebranie loota, tak jak w przypadku Creatora. Wtedy bicie go będzie w miare 'opłacalne'.
Saint Peter
Loot z niego nie jest aż tak słaby jak ze Stiffa, jednak to wciąż porażka, proponuję go poprawić, oraz dodać exp dla każdego, za odebranie loota, wtedy bicie go tak jak w przypadku powyższych będzie opłacalne.
Minos
Zapomniany boss, bije się go tylko wtedy kiedy musimy wykonać jakiś quest, według mnie powinien być zwiększony za niego exp, lub znaczna poprawa loota, myślę że dużo się tu nie trzeba rozpisywać, każdy wie o co chodzi, zdecydowanie do poprawy.
Devil Atom
Potwór który kiedyś był oblegany, dziś kolejny zapomniany, według mnie również należy coś zrobić z jego lootem lub expem, aby warto było go bić.
Zarex napisał za mnie, dorzucam do tematu.
Master Atom - co z tego możemy zdobyć? - dsl, mls, great axe, panda beart, różowy motyl? a żeby zabić solo musimy się natrudzić, przy czym prawdopodobieństwo, że padnę jest ogromne. Nie opłaca się tracić na to czasu szczególnie, że to nawet nie da 1% poziomu...
Minion - Po co jest ten mob? Przecież nawet nie warto zaczynać go bić.
Omen - najbardziej nieopłacalny "boss" na APO. Jeśli ktoś idzie go zabić to tylko chyba z nudów. Zresztą występuje na DAO albo kapturze - szkoda słów. Zero expa, zero loota, w dodatku taka ilość hp, że nawet na najazdach lepiej go odlurować w "dymki" - strata czasu.
Jest to tylko kilka bossów, które według mnie powinny zostać poprawione, o co mi ogólnie chodzi?
Proponuję aby z tych bossów exp otrzymywał każdy za odebranie loota:
Creator, Stiff, Saint Peter.
Exp oczywiście w zależności od poziomu procentowo, najlepiej gdyby to było około 30% za każdego z powyższych potworów. Kwestia do 'dogadania'.
*Jeżeli głosujesz na nie uzasadnij dlaczego. Masz powyżej 3k i za dobrze Ci na Crackach? Przypuszczam, że tak, cebulaki, nie róbmy większego syfu niż jest.
APO POTRZEBUJE POPRAWEK, NIE NOWOŚCI.
I co to da? Bedzie wiecej ludzi gralo, jesli obniza loota z crackow? Myslisz troche? 30uc jeszcze nigdy nie wyciagnalem z dnia wiec nie uzywajcie z ziomkami korony jesli az tak to boli. A na Tiny nie da sie zarobic? Bossy mozna poprawiac, jesli ktos ma zamiar tam chodzic, ale raczej nie bardzo mnie to interere.
Jeżeli chodzi o Cracki to masz 100% racji... 3000+ lvl wbijają szybciej lvl, niż 1000++.
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDD
Podpowiedzieć ci, ze 1 lvl bije ponad godzine?
APO POTRZEBUJE POPRAWEK, NIE NOWOŚCI.
Apo potrzebuje nowosci, nowych misji, itemkow - z tego zyje ots :o
Jeżeli chodzi o Cracki to masz 100% racji... 3000+ lvl wbijają szybciej lvl, niż 1000++.
W przedziale 1000-2000 jest tak: Tiny - Kasa (+Task i LvL ale szału nie ma), lecz żeby wbić np. ostro lvl to Ebola Bat ;) Ale nie zarabia się 30uc dziennie... SZOK!!!
Już wcześniej nawet myślałem, żeby zaproponować dodanie task'a na Ebola Bat, Cave Skeleton i Asian Hornet. Jest mało możliwości dla Mniejszym lvl ;( I z czasem myśle, że ARMIA OTS jest tylko dla Knight'ów. Questy robione tak by zawsze był Cleaner, bądź ed/ms 1000lvl większy musi mieć od Ek/Rp żeby ogarnąć. Ale po co ten temat jak Tu się już nic nie zmieni ;( Ale i tak fajnie pograć dla rozrywki ;)
Wybieram poprawkę ;)
Franek Pall
16-04-2016, 17:43
Jestem za! Jak najbardziej, owe boss'y potrzebują poprawek. Obecnie na bossy, takie jak Creator, Minos, Saint Peter czy Creator, nikt się nie wybiera. Jeśli chodzi o Saint Peter'a i Stiff'a, to wymagane są jedynie "kosmetyczne" zmiany, takie jak dodanie expa wynoszącego kilka % (niezależnie od poziomu gracza) za samo odebranie loot'a, wtedy na pewno znaleźli by się chętni, którzy wybraliby się na boss'a, na którego siłą rzeczy i tak musi wybrać się kilka osób. Creator czy Minos, to są już zupełnie nieopłacalne boss'y, ponieważ długo się je bije, loot jest nijaki, a do tego trzeba blokera + healer'a/ów, żeby w ogóle je zabić.. Proponuję dodać jakieś ciekawe klejnutki do loot'a z tych mobów oraz 10-75% (losowo) exp'a dla każdej osoby odbierającej loot. Jeśli chodzi o Cracki, to częstotliwość wypadania BH jest grubo przesadzona, ludzie wynoszą setki kcc robiąc tam samego speed'a. Jestem za podziałem mobów na te do loot'a i te do expa. Porażką jest obecny stosunek ceny śmierci do profitu z cracków, co było już poruszane w innym temacie.
APO POTRZEBUJE POPRAWEK, NIE NIE NOWOŚCI.
To fakt, rzecz w tym, że każdy kto sobie siedzi na tych crackach i zbiera kolejny już pierdyliard kcc do swojego depo, w życiu nie zgodzi się na zmniejszenie swoich profitów.
A pomyslales o tym, ze 2k lvl zarabia mniej niz 1500 na tiny? Xd W koncu wbija sie ten 3k lvl tylko po to aby miec wiekszy profit niz na nilach.
Co do bossow to nawet jak bedzie lepszy loot z nich to i tak nikt na nie nie bedzie chodzil tak jak teraz.
Jestem na nie.
Sasha Rookslayer
16-04-2016, 17:57
Zarobek na Crackach w dzisiejszych czasach to jest zdecydowana przesada, pierwszą z propozycji jest zmniejszenie częstotliwości spadania burning heart, każdy kto tam expi wie ile można wyciągąć, dziennie lekko ponad 30 uc jeżeli ma sie tylko chęci, na dłuższą metę jest to bez sensu, każdy będzie dosłownie srał kasą, nie ma co z tym zrobić, dlatego że ten przedmiot można sprzedać u npc.
Zgadza się. Sam codziennie tam expie (200%~~) i zawsze jest ponad 5bh.
Nieraz nawet 10, czyli 30uc dziennie idzie spokojnie wyciągnąć.
Potrzebny jest podział na potwory, na których albo expimy, albo zarabiamy, a nie wszystko na raz i to przesadzone 10 razy. Chce zarobić idę i klepie jakieś mobki które dają mało expa, ale jest ciekawy loot, chce expic bije potwory które dają dużo expa, a słabego loota.
Co do potworów, na których idzie dobrze zarobić. Są takowe, np. Colonel of Empire oraz General of Empire. :D No, ale nie oszukujmy się, Cracki dają sporo expa, loota też mają dobrego. Poprawiłbym lekko Returnedy, aby również expiło się tam dobrze, bo aktualnie Cracki to jedyny dobry mob pod expa i loota.. :D
Odnośnie bossów:
Creator - nie dość, że bije się go bardzo długo, zadaje bardzo duże obrażenia to zdobycz z niego serio nie zadowala. Dodać do niego coś jeszcze oraz można byłoby zrobić tak jak pisze Rapi - każdy kto kliknie na ciało otrzymuje loota/ expa.
Stiff - dużo nie napisze o tym mobie, ponieważ biłem go może dwa razy? Ale fakt, jest on silny, zdobycz z niego? Straszna lipa. Do poprawy!
Saint Peter - zostawić jak jest, lecz dodać opcje otrzymywania expa dla każdego, kto kliknie w ciało moba.
Minos - zmniejszyłbym ilość życia oraz zwiększył loota/ dodał coś ciekawego.
Devil Atom - zdecydowanie do poprawy. Kto w ogóle na to chodzi? Nikt, ponieważ jest to bez sensu. Nikt prawie expa nie ma za to, zdobycz? Nic z tego praktycznie nie leci..
Propozycje trafione w punkt. Oby coś zostało zmienione.
Bardzo ciekawa propozycja. Takie grupowe chodzenie na boss'y na pewno urozmaiciło by grę, a żeby takowe polowania się odbywały, to musi się to opłacać. Zmienienie loot'a jak najbardziej tak. Co do loot'a na crackach, to mi tam jakoś nie sypie (nie wiem, może mam pecha), no ale skoro Sasha mówi, że leci, to leci.
Jestem na tak i polecam kasować posty "ONI SIĘ DOROBILI, TERAZ CHCĄ ZMIENIAĆ, A JA NIE MIAŁEM TAKIEJ SZANSY"
propozycja jak najbrdziej na tak ale uwazam ze w chu**** za pozno, bo ci co mieli sie nachapac z crackow juz sie nachapali czyz nie? XD wystarczy zobaczyc na allegro jak szybko ceny spadly XD i ile ludzie maja do sprzedania XDD
bossy? co to wgl jest? ostatni raz bylem na nich bardzo bardzo dawno temu az zapomnialem o nich XDD
Stiff<< nie oplaca sie go bic strata czasu
Saint Peter<<-- czasem cos poleci, a tak to jedynie ludzie chodza na niego po expa bo wpada troche
Creator? zabilem naprawde duzo ich i jedyne co w nim zobaczylem to magic sapphire helmet XDDDD
Loot z Ots Emperor tez jest porazka moim zdaniem nie wiem jak wy o tym myslicie
Zarexoholik?
16-04-2016, 22:47
Zacznijmy od tego, że od dawno nie ma na APO przedziału na:
a) boss
b) zwykły mob
Nastały czasy kiedy idąc np. na Creatora otrzymujemy 4% poziomu do podziału z drugą osobą [Zarexoholik/Bart] + żałosny loot. Żeby zabić 2 Creatory na najeździe SKY tracimy jakoś 8 minut na jednego Creatora . Zyskujemy może po 80-100 sc na głowę (jak dobrze pójdzie). Także spędzając te 20~ minut na crackach (we 2) mamy szansę na burning heart, mls'y, great axe'y, rabbit present'y, scarab coins'y i mnóstwo crystal coins'ów.
[B]Creator - zabiłem ich na APO koło 200 - całkowicie nieopłacalny mob. Żeby go zabić potrzebne są minimum dwie ogarnięte osoby - wysokopoziomowy knight (3500) + ktoś z dobrym leczeniem (3200 minimum). Na zarobek nie ma co liczyć, bo nie ma szansy na zlootowanie czegoś konkretnego - spy report raz na ruski rok. Expa za to nie ma praktycznie wcale - może wpadnie 3% poziomu. W tym samym czasie, który poświęciłem na zabicie tego Creatora zabiłbym kilkadziesiąt Cracków, których z samych scarab coins'ów, mls'ów, great axe'ów zarobiłbym więcej niż z loota, a dodakowo wbiłbym kilkanaście % poziomu. Dodatkowo jakbym miał szczęście to wyloociłbym burning heart...
Stiff - zabiłem ich na APO koło 35 - spadł mi raz crystal wand. O tym by samemu zabić tego moba możemy pomarzyć. Expa daje mało, strata czasu żeby to w ogóle bić skoro na zwykłym respie zarobię znacznie więcej + wbiję % poziomu.
Minos - zabiłem ich na APO koło 200 - tragedia. Expa nie daje praktycznie nic, loota nie daje praktycznie nic, solo też się tego nie zabije, strata czasu - no chyba, że chodzi o misję to wtedy z musu musimy je/go zabić.
Master Atom - co z tego możemy zdobyć? - dsl, mls, great axe, panda beart, różowy motyl? a żeby zabić solo musimy się natrudzić, przy czym prawdopodobieństwo, że padnę jest ogromne. Nie opłaca się tracić na to czasu szczególnie, że to nawet nie da 1% poziomu...
Devil Atom - To samo co wyżej.
Minion - Po co jest ten mob? Przecież nawet nie warto zaczynać go bić.
Omen - najbardziej nieopłacalny "boss" na APO. Jeśli ktoś idzie go zabić to tylko chyba z nudów. Zresztą występuje na DAO albo kapturze - szkoda słów. Zero expa, zero loota, w dodatku taka ilość hp, że nawet na najazdach lepiej go odlurować w "dymki" - strata czasu.
kolniaks
17-04-2016, 16:24
Trafne spostrzeżenie. Kwestia boss'ów w następnej kolejności odbija się na jakości (jej braku) najazdów. Nawrzucają tego dziadostwa po kilka sztuk, gdzie ek szybko się składa, a co dopiero reszta. Ostatnim czasem byłem tylko na jednym dobrze zorganizowanym najeździe (nie licząc tego z przedziałami lvl'owymi zrobionym przez Mortiis'a obok city) na Villi, który był oddzielony traper'ami, żeby każdy mógł tam chociaż podejść i pooglądać.
Z mojej perspektywy, grając MS'em, wgl nie opłaca mi się chodzić na najazdy. Padam często na strzał, ani raczej nikogo nie mogę leczyć - to jeszcze jestem w stanie zrozumieć bo takie są założenia tej postaci - ma robić dmg. Ale co mi z tego dmg, kiedy nie mogę nawet podejść, mam rzucać sd po 6-7k? Kiedy EK stoi obok takiego boss'a i trzepie go po 25-30k? Uważam, że obecne Boss'y pomijając kwestię loot'a/exp'a, są stworzone typowo pod EK'ów. Każda postać magiczna wchodząca pod niego w zasięg swojego UE, narażona jest na szybką śmierć od UE boss'a. Jedynym z Boss'ów ciekawych dla mnie jest Main Madness, którego biłem 2x w przeciągu 6 miesięcy? Dawał sporo exp'a, i można było przed nim uciekać. Reszta boss'ów dla EK (ustoi, weźmie loot - git).
Uważam, że Boss'y mogłyby zostać usprawnione pod względem exp'a, loot'a oraz ich zasady atakowania (zmniejszyć np. zasięg ich UE/ataków, żeby chociaż można było minimalnie bić je z UE własnego nie padając przy tym w moment). Aktualnie na serwerze mamy tylko bloker'ów i healer'ów, może najwyższy czas na wprowadzenie zmian dla shooter'ów?
Też chciałbym się wypowiedzieć a mianowicie wczoraj na najezdzie bilem sobie crack mając 1.5 k druidem nie dość że ma mało hp plus tyle expa dostać za tego cracka to jest jakieś chore. Robicie pod górkę 1000-2000 lvla z lootem plus z hitami. Zaraz będzie fala hejtu. Ps. Zapraszam Cie hejterze z gmem na respa 1000-2000 i zobaczymy ;))
Pierwszy punkt sondy wszedł w życie, były przeprowadzane modyfikacje w Crackach jak i bossach.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.