Zaloguj się

View Full Version : Nadużycie pozycji.

Franek Pall
18-04-2016, 03:19
Witam, byłem dziś poniekąd świadkiem nadużycia pozycji przez Voltana oraz Xivolta. Mianowicie owi panowie zrobili coś w rodzaju "skromnego eventu", który polegał na znalezieniu trapper'a i w nagrodę zwycięzca miał mieć możliwość wybrania moba, który zostanie postawiony na daszku DLA KAŻDEGO.
https://d3higte790sj35.cloudfront.net/images/th/qz/a58025a4ce4388abed237e117dee89fb.jpeg

Jednakże, gdy gracz Vegeta odnalazł Trapper'a, owi panowie zrobili mu "priv najazd", który widac tutaj -> http://i64.tinypic.com/2u47f3k.jpg
Dzięki temu, że gracz Vegeta miał swój własny, prywatny najazd, zaliczył przy okazji jedną ze stu misji !quest.

W sytuacji, kiedy Bart znalazł Trapper'y w kolejnym "małym evencie", to potwór był już faktycznie DLA KAŻDEGO -> http://i64.tinypic.com/ei5ykj.jpg

Vegeta potrzebował zaliczyć misję i dostał prywatnego moba, więc dlaczego Bart nie miał moba, którego mógł sam wybrać, tylko dla siebie? Moim zdaniem Xivolt i Voltan świadomie nadużyli dziś swojej pozycji.

#Vegeta
W drugim evencie wygrał Bart i SWOJĄ NAGRODĘ musiał dzielić z innymi, podczas gdy Ty miałeś ją tylko dla SIEBIE. Więc co? Bart jest gorszy?

Zarexoholik?
Vegeta potrzebował zabić Quest rata do misji - postawili mu quest rata w kościele blokując by nikt nie mógł tam wejść. Bart wygrał drugi konkurs i jako nagrodę wybrał sobie Św. Piotra - mogli bić go wszyscy. Sprawiedliwość? W ogóle w ciągu 2 dni było tyle najazdów, z których nalootowano tyle przedmiotów, że masakra. Rozumiem, że najazdy są potrezbne, ale bez przesady. Teraz pomagają w wykonywaniu misji, szkoda, że innym nie pomagali. Uważam, że nie powinni mieć możliwości tworzenia mobów, ponieważ co chwile przed depo stawiają trainery, na daszku w city co chwile jakiś Creator, Omen itd. Ostatnio na villi postawili kilkadziesiąt trainer shooterów gdzie ludzi nawbijali na tym ileś tam skilli w shieldingu - gratulacje.

http://i64.tinypic.com/2a5gflw.jpg

Vegeta dostał Quest rata w "kościele" city, nie na daszku. :)

http://i67.tinypic.com/2gydgmq.jpg

Bart dostał na daszku gdzie JEGO moba bił każdy kto chciał. Każdy kto chciał mu przeszkadzał, przez co Bart kilka razy padł. :)

Moja ocena tego jest taka (https://www.youtube.com/watch?v=ejP2T8P_u3U).

BAŁT
Wydaje mi się że jest to dość dziwne i naciągane bo tak jak wspomniał już Zarex i autor tematu dlaczego jeden zwycięzca ma moba dla sb a drugi dostaje go w miejscu dostępnym ogólnie gdzie jest narażony na przeszkadzanie i bicie osób trzecich.W jednym jak i drugim konkursie treść i nagroda miała być identyczna czyli wybrany mob na "daszku" a nie prywatny najazd w zamkniętym pomieszczeniu... Jak dla mnie to wprowadzanie graczy w błąd ze strony nowych ST ;v

Dlaczego ja nie dostałem potworka tylko dla Siebie ?

Rastamanek
18-04-2016, 03:29
To, że już m wallujecie nagrodę i blokujecie dostęp do niej, gdyż jest dla każdego o tym już nie wspomnicie :)? Wygrał konkurs, więc nagroda należała dla niego, mógł wybrać co chciał ( w miarę rozsądku ).
A, że akurat Bart wybrał takiego moba to już jego sprawa, najpierw narzekanie, że nie ma najazdów a teraz, że są zbyt często tak czy w drugą stronę zawsze będzie źle, a tylko dlatego, że nie dla Waszej korzyści.
Dodając że nic nie pisali że dla każdego czy też dla samego siebie :).

@t
Jak dla mnie jest dobrze i podoba mi się to, że coś zaczęło się dziać nowi tutorzy robią to co do nich należy :).

Assasin <!<
18-04-2016, 03:35
Znalazłem trappera i poprosiłem o postawienie królika - jeden z wyżej wymienionych napisał "bez przesady" to poprosiłem go o quest rata, żeby dobić go do misji. Dobrze wiedział do czego potrzebuje tego moba, więc to była dla mnie nagroda za wygranie. Dostaliście następne zadanie - Bart wygrał, mogliśmy razem zabić potworka.
Moim zdaniem nie było nadużywanie pozycji z ich strony, chcą umilić nam grę, gdzie ilość graczy ledwo przekracza 50 osób. :)

Voltan
18-04-2016, 04:01
01:15 Kasan Pall: [2151]: Kiedy obecny jest ZiP, to nikt nie ma prawa gŁosu.

Mam nadzieję, że tym razem nie napiszesz, że nie mam prawa głosu.

Jeśli chodzi o sytuację z Vegetą może faktycznie nie powinniśmy tego rozegrać w taki sposób, faktycznie nie powinniśmy robić nic, nie warto było zrobić nic. :cool:

Na nasze usprawiedliwienie chciałbym napisać, że Vegeta prosił wcześniej na rrv o pomoc w tej misji, nie było to na zasadzie - wylosował, postawiliśmy.

Dodatkowo dziwię się jak taka osoba jak Ty jest w stanie w zgodzie ze swoim sumieniem zrobić taki własnie temat - osoba, która od kiedy dostałem awans na senior tutora (mija dopiero trzeci dzień) prosiła mnie już nie raz o jakieś potwory, czy to na priv, default oraz rrv - najczęściej był to Saint Peter - dla jasności, nigdy na Twoje prośby nie przytaknąłem i nie przytaknę, dodatkowo pragnę poinformować Cię, że każda prośba skierowana do mnie mająca na celu jakiekolwiek wykorzystanie pozycji będzie zgłaszana do Game Masterów oraz God'ów.

Co do całej sytuacji i innych wypowiedzi - jeśli Administracja uzna to za wypadek przy pracy i zgodzi się na dalszą współpracę to chciałbym zapewnić, że najazdy będą konsultowane z pozostałymi członkami Ekipy oraz w miarę możliwości będą nagrywane - przynajmniej samo stawianie potworów. Zapewne skoro narzekacie na zbyt częste najazdy, eventy(jeśli tak mogę nazwać nasze ostatnie bonusy w grze) to będą one na pewno rzadziej i w mniejszej skali niż dotychczas.

Temat podsyłam do Administratorów, pozdrawiam.

Xivolt
18-04-2016, 04:01
w nagrodę zwycięzca miał mieć możliwość wybrania moba, który zostanie postawiony na daszku DLA KAŻDEGO.
https://d3higte790sj35.cloudfront.net/images/th/qz/a58025a4ce4388abed237e117dee89fb.jpeg

Nie widzę, żeby gdziekolwiek było napisane, że potwór będzie dostępny 'DLA KAŻDEGO'

Jednakże, gdy gracz Vegeta odnalazł Trapper'a, owi panowie zrobili mu "priv najazd"
Dzięki temu, że gracz Vegeta miał swój własny, prywatny najazd, zaliczył przy okazji jedną ze stu misji !quest.

Gracz Vegeta poprosił nas, abyśmy postawili mu tego potwora w innej lokalizacji. Oboje z Voltanem stwierdziliśmy, że jako zwycięzca ma do tego prawo i spełniliśmy jego prośbę.

Vegeta potrzebował zaliczyć misję i dostał prywatnego moba, więc dlaczego Bart nie miał moba, którego mógł sam wybrać, tylko dla siebie? Moim zdaniem Xivolt i Voltan świadomie nadużyli dziś swojej pozycji.

Mógł napisać, że chce go zabić sam, jego potwór = mógł zrobić z nim co chciał. Wybrał potwora, którego potrzebował do misji, a nie takiego, który dałby mu x poziomów.

Dlaczego ja nie dostałem potworka tylko dla Siebie ?

Bo nie zapytałeś czy jest taka możliwość, a Vegeta zapytał.
Poza tym, czy gdybyś chciał zabić potwora sam, również wybrałbyś Saint Petera? To pozostanie tajemnicą.

(T)
Ze swojej strony mogę napisać tyle, że postaram się dokładniej precyzować przekazywaną treść. Jeżeli ktokolwiek z Was, poczuł się pokrzywdzony bądź urażony - przepraszam. Postaramy się z Voltanem przeprowadzać ciut mniej, ale dokładniejszych najazdów.
#
Możecie również mnie oskarżyć o przeprowadzenie prywatnego najazdu graczowi Kokki, który był jedynym mniejszym poziomem na serwerze a mimo tego przeprowadziłem dla niego najazd na Desert. Tak, był tam tylko on.

Zarexoholik?
18-04-2016, 04:19
Na nasze usprawiedliwienie chciałbym napisać, że Vegeta prosił wcześniej na rrv o pomoc w tej misji, nie było to na zasadzie - wylosował, postawiliśmy.

Poprosił o postawienie Quest Rata, ponieważ trzeba go zabić do misji, tak? Więc postawiliście mu moba dzięki, któremu wykonał sobie misję. Ja trafiłem postacią na zabicie 5 Creatorów, proszę o postawienie mi Creatora. :v

Dodatkowo dziwię się jak taka osoba jak Ty jest w stanie w zgodzie ze swoim sumieniem zrobić taki własnie temat - osoba, która od kiedy dostałem awans na senior tutora (mija dopiero trzeci dzień) prosiła mnie już nie raz o jakieś potwory, czy to na priv, default oraz rrv - najczęściej był to Saint Peter - dla jasności, nigdy na Twoje prośby nie przytaknąłem i nie przytaknę, dodatkowo pragnę poinformować Cię, że każda prośba skierowana do mnie mająca na celu jakiekolwiek wykorzystanie pozycji będzie zgłaszana do Game Masterów oraz God'ów.

Dlaczego nie przytaknąłeś na prośby Kasan Palla, a na prośbę Vegety już tak? Sam się przyznajesz do faworyzowania.

Nie widzę, żeby gdziekolwiek było napisane, że potwór będzie dostępny 'DLA KAŻDEGO'

A ja nie widzę, żeby gdziekolwiek było napisane, że potwór jednak nie będzie na daszku, a w 'KOŚCIELE'.

Gracz Vegeta poprosił nas, abyśmy postawili mu tego potwora w innej lokalizacji. Oboje z Voltanem stwierdziliśmy, że jako zwycięzca ma do tego prawo i spełniliśmy jego prośbę.

Macie ST od 3 [?] dni i już podejmujecie decyzje komu pomóc w misji, a komu nie. :v

Mógł napisać, że chce go zabić sam, jego potwór = mógł zrobić z nim co chciał. Wybrał potwora, którego potrzebował do misji, a nie takiego, który dałby mu x poziomów.

Nie zmieniaj tematu.

Poza tym, czy gdybyś chciał zabić potwora sam, również wybrałbyś Saint Petera? To pozostanie tajemnicą.

A co to ma do rzeczy. :v

Możecie również mnie oskarżyć o przeprowadzenie prywatnego najazdu graczowi Kokki, który był jedynym mniejszym poziomem na serwerze a mimo tego przeprowadziłem dla niego najazd na Desert. Tak, był tam tylko on.

Oczywiście. Byłem tego świadkiem, ten X gracz napisał na GC, czy nie będzie najazdu na jego przedział i od razu odpisałeś mu, że będzie. Wbił na nim kilka poziomów i z góry było napisane, że to najazd do/dla 300 poziomów. Dlaczego następny najazd był już dla wszystkich? Ten X gracz miał swój prywatny najazd, a reszta musiała się bawić na masówce. :)

Postaramy się z Voltanem przeprowadzać ciut mniej, ale dokładniejszych najazdów.

Dzięki waszym najazdom zarobiliśmy coś koło 100uc. Jeśli innym to nie przeszkadza to nam też - dzięki. :D

Voltan
18-04-2016, 04:39
Poprosił o postawienie Quest Rata, ponieważ trzeba go zabić do misji, tak? Więc postawiliście mu moba dzięki, któremu wykonał sobie misję. Ja trafiłem postacią na zabicie 5 Creatorów, proszę o postawienie mi Creatora. :v
Wg Ciebie Quest Rata można w jakikolwiek sposób przyrównać do Creatora? Pod względem loota lub expa?

Dlaczego nie przytaknąłeś na prośby Kasan Palla, a na prośbę Vegety już tak? Sam się przyznajesz do faworyzowania.
Dlatego, że on wygrał mini event, nie widzisz różnicy? Poza tym nie kieruj tych słów jedynie do moje osoby - decyzje związane z mini konkurami podejmowaliśmy razem z Xivoltem.

01:14 Sasha: [4214]: Dobra Voltan, nie gadaj tyle, bo czas leci, a czas to pieniadz. Dawaj kroliczka, do tego jakiegos kolejnego moba, aby poziom wlecial i wszyscy bedziemy zadowoleni i pojdziemy spac.
01:14 Zarexoholik: [3996]: +1
01:14 Jinchuriki: [2457]: Masz cracki ? expij na nich, a nie na korzysc probujesz isc :v
01:15 Bart: [3822]: +2
01:15 Kasan Pall: [2151]: +3
Rozumiem, że jeśli bym się wtedy zgodził to już by Ci to nie przeszkadzało jak i pozostałym powyżej?

Dzięki waszym najazdom zarobiliśmy coś koło 100uc. Jeśli innym to nie przeszkadza to nam też - dzięki. :D
Proszę, podlicz te zarobione pieniądze.

Franek Pall
18-04-2016, 04:53
#UP
W ciągu dwóch dni zabiliśmy (MY-ZiP) ok. 10-15 peterów, a było ich więcej. Do tego Creatory, Master Atomy, Omeny, Cave Skeletony, Invicible, Main Madness(@Yagami: Madness byl 1, tylko GM/God może stawiać madnessy) i masa innych mobów, których była cała armia i wypadały nam z nich golden bolty, magic sapphire helmety, crystal wadny, UC, sc, burning hearty, pandemonium armory oraz inne mniej wartościowe przedmioty (które w takiej ilości również przyniosły nam spory zysk). Pomijając zarobek możemy poruszyć kolejną kwestię jaką jest rozwój postaci (poziom, skille), który porządnie przyspieszyliście dzięki m.in. takim "eventom":
http://i63.tinypic.com/do9pis.jpg

Podałem jedynie przykład ZiP'u, ale inni również sporo zarobili oraz wbili sporo poziomów, których expiąc na respawnach by nie wbili w tak krótkim przedziale czasu. Rozumiem, że chcieliście się wykazać, ale chyba trochę przesadziliście. Dodatkowo ten priv najazd dla Vegety. Faworyzacja na całego!

#edit
http://i64.tinypic.com/359xqnn.jpg
Ktoś tu przyznał się, do udzielenia kolejnego priv najazdu. :)

Beerciq
18-04-2016, 04:54
Weźcie ZiP'y kompromitujecie się. Mam to w dupie, ale za pewne po tych słowach dostane bana. Zakładając ten temat udowodniliście, że jesteście największymi płaczkami i parówami na tym serwerze. Owszem jak ktoś wspomniał wyżej, wszyscy mogli bić Św. Piotra, ale loota nie każdy odebrał, ponieważ ten jebany ZiP bloczył dostęp do loota. Stanęli na ciele potwora i nie mogłem odebrać loot'a, gdy zszedłem na chwile na dół z daszku Bart oraz Zarex bloczyli dostęp do loota rzucając na dole mw. Xivolt i Voltan mają rację. Nigdzie nie było napisane, że potwora będzie mógł bić każdy. Po prostu macie ból dupska, że tak powiem, ponieważ mają pozycje i nie są u was w gildii i chcecie ich "wyeliminować", Cze.

Moja ocena tego jest taka (https://www.youtube.com/watch?v=ejP2T8P_u3U).

Cry Baby Cry <3
Zarex ładny ból dupy. Najlepiej jakbyś miał całą administracje w gildii, wtedy byś mógł spokojnie dalej cave stawiać na pasku "strategu"

Voltan
18-04-2016, 05:00
#UP
W ciągu dwóch dni zabiliśmy (MY-ZiP) ok. 10-15 peterów, a było ich więcej. Do tego Creatory, Master Atomy, Omeny, Cave Skeletony, Invicible, Main Madness'y i masa innych mobów, których była cała armia i wypadały nam z nich golden bolty, magic sapphire helmety, crystal wadny, UC, sc, burning hearty, pandemonium armory oraz inne mniej wartościowe przedmioty (które w takiej ilości również przyniosły nam spory zysk). Pomijając zarobek możemy poruszyć kolejną kwestię jaką jest rozwój postaci (poziom, skille), który porządnie przyspieszyliście dzięki m.in. takim "eventom":
http://i63.tinypic.com/do9pis.jpg

Przecież na tym evencie z Trainer Shooterami najwięcej czasu spędziłeś TY. Skoro tak bardzo Ci to przeszkadzało mogłeś zgłosić to od razu, nie sądzisz?

Nie wiem jak Ty naliczyłeś 10, a tym bardziej 15 Peterów. Aż poproszę o sprawdzenie logów, bo z tego co się orientuje to na forum wprowadzanie ludzi w błąd jest karalne - sam się na to nadziałem. :)
Dlaczego piszesz Main Madness'y w liczbie mnogiej skoro był tylko jeden od czasu naszego awansu na senior tutorów? Już jedynie poprzez ten fakt wprowadzasz graczy w błąd. Powiedz ile Ci tych golden boltów spadło i z jakich potworów? Bardzo mnie to ciekawi.

Trainer Shotery na Villi zostały postawione przeze mnie, ale chciałbym wspomnieć o bardzo ważnej sprawie, zanim to zrobiłem to zapytałem o zgodę innej osoby z Ekipy, od razu uprzedzę Wasze dalsze spekulacje - nie był to Xivolt.

Rastamanek
18-04-2016, 06:04
#edit
http://i64.tinypic.com/359xqnn.jpg
Ktoś tu przyznał się, do udzielenia kolejnego priv najazdu. :)

Ty chyba już się gubisz z tymi faktami i nie wiesz co już masz wklejać.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że zrobił priv najazd? Skoro napisał to w formie żartu, a Ty jak zwykle tego nie wyczułeś już nie wspomnę o tym jak to na siłę próbujesz kłamać, aby komuś nabrudzić.

@T
Mam nadzieję, że zostanie ten problem rozwiązany i owi ST otrzymają kolejny awans, życzę im tego bo na prawdę robią i starają się robić dużo :)

Week
18-04-2016, 08:14
Chyba każdy chce się choć trochę przyczynić do upadku tego OTS'a, nawet Ci nowi murzyni, skoro stawiaja chuj wie ile shooterów i jeszcze nazywają to eventem, to boje się wiedzieć co by wymyślili mając GM'a. Osobiście twierdzę też, że faworyzują znajomych, chyba jak większość osób które były lub są dalej w ekipie.
Dla Mortiisa jedna rada, wywal ich teraz, bo później znów będziesz zgrzytał zębami, że ktoś komu zaufałeś i dałeś pozycję to wykorzystuje.

Arab
18-04-2016, 08:46
Nie dać dziecku lizaka to będzie płakać, dać innego to również będzie płacz. Cały ten temat (który już powinien być zamknięty) o QUEST RATA jest jedną wielką ściema. Tutaj zipom chodzi o to, że w końcu ktoś może się do nich przyczepić/zbanowac i trzeba wyeliminować zagrożenie. Tyle spin o najazdy, trainery a we wszystkich tych rzeczach brali udział hehe no ale trzeba się przecież oburzyć bo ktoś śmiał postawić głupiego quest rata i ktoś nie od nich wykonał misje :) ale gdy bodajże choinka była postawiona w domku na cod (specjalnie) i uniemożliwili innym odebrać nagrodę to było spoko lub gdy potrzebowali hoty z rooka i przypadkiem był najazd mobów z których ona leci ofc. Najazd w innym mieście niż pisalo w komunikacie to również było fajnie :) Voltan i Xivolt przynajmniej robią coś żeby nie wiało nudą, starają się, ale oczywiście źle bo zrobili dla kogoś.... rata. Temat powinien być zamknięty bo trochę jest żenujący.

Hokage
18-04-2016, 09:19
Z potworow najazdowych nie powinno byc lota i bylo by ok.

Asfalt
18-04-2016, 10:28
Chcialbym sie wypowiedzieć Striter tez tak robił :)

Natsu
18-04-2016, 12:03
moim zdaniem jest to jedna wielka prowokacja ze strony zip żenujące ze vegeta zrobił ssa a franek wrzucił na 4um XDDD beka

Cinasek 2.0
18-04-2016, 13:33
moim zdaniem jest to jedna wielka prowokacja ze strony zip żenujące ze vegeta zrobił ssa a franek wrzucił na 4um XDDD beka

No bo to jest prowokacja. Prawdziwy egzamin będzie jak będą filmy na barta i zarexa :) i nie odbanowanie po 2 dniach

#down
Przekaz nowym ze autor tematu ma bana za boty na Toca, kasanem dalej boci. Wystarczy zbanowac i nie będzie narzekal.
Robota Voltana od poczatku jest na +. Xivolt nadrobil to eventami i odpowiadaniem na raporty. Zobaczymy co z tego będzie dalej. Większej wykrywalnosci i będzie git

Yagami
18-04-2016, 15:19
Rozumiem, że autor tematu może czuć się pokrzywdzony, ale w mojej ocenie Senior Tutorzy odwalili kawał dobrej roboty. Z okazji awansu chcieli wam umilić grę najazdami/eventami na tyle ile mogą, a niektórym dalej nie pasuje.
Przekazałem im wskazówki nt. robienia takich eventów więc takie niejasne sytuacje nie powinny mieć już miejsca.

Zarexoholik?
18-04-2016, 18:11
Wg Ciebie Quest Rata można w jakikolwiek sposób przyrównać do Creatora?

Oczywiście:

1. i jeden i drugi to mob
2. i jeden i drugi daje expa
3. i jeden i drugi potrzebny podczas wykonywania questa
4. i jeden i drugi ma określoną ilość hp
5. i jeden i drugi daje expa

Chyba rozwiałem wątpliwości co do "przyrównania" quest rata i creatora.

Rozumiem, że jeśli bym się wtedy zgodził to już by Ci to nie przeszkadzało jak i pozostałym powyżej?

Widocznie nie rozumiesz.

Proszę, podlicz te zarobione pieniądze.

Wyszło 96 uc w ciągu 2 dni - dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że reszta graczy nie ma nic przeciwko, żeby uznać ten najazd jako prywatny, bo przecież ZiP zarobił na nim najwięcej.

Rozumiem, że autor tematu może czuć się pokrzywdzony, ale w mojej ocenie Senior Tutorzy odwalili kawał dobrej roboty. Z okazji awansu chcieli wam umilić grę najazdami/eventami na tyle ile mogą, a niektórym dalej nie pasuje.
Przekazałem im wskazówki nt. robienia takich eventów więc takie niejasne sytuacje nie powinny mieć już miejsca.

Nie twierdzę, że nie "odwalają" dobrej roboty. Twierdzę tylko, że podejmowanie decyzji o robieniu najazdów przyszło im zbyt lekko jeśli spojrzymy na ilość mobów i ilość jaka została na serwerze po tych 2 dniach. Mam nadzieje, że wyciągną z tego wnioski, ponieważ jeśli gracz (a w tym przypadku kilku graczy) żali się na ilość kasy, którą zarobił to chyba jednak coś jest nie tak.

Nie chodziło o to, żeby ich od razu wyrzucać, a wyjaśnić co wolno, a czego nie oraz co jest przesadą.

@Yagami
Wyjaśniłem im jak na przyszłość mają robić najazdy.
Dodatkowo to były ich pierwsze próby, nawet ja gdy awansowałem na ST nie robiłem idealnych najazdów.
Niebawem zrobią kolejne najazdy i wtedy ocenicie jak im wyszły.