Zaloguj się

View Full Version : ParkOur w moim mie?cie :P

Mehsunes Dagon
22-09-2007, 20:12
Niestety, mnienie ma na tym filmiku, nie wiem doszliśmy ze Spirytem z późno, ale za to będziemy na następnym, który prawdopodobnie będzie już w tym tygodniu.

Oglądajcie i komentujcie !

http://www.youtube.com/watch?v=ZLo5-RZoBv8

Margoth
22-09-2007, 20:28
hehehehhehe no fajny filmik ;] wymiatasieee :DDDDD
<znaaaaaaki ---.--->

Dede Lionheart.
22-09-2007, 20:32
Możesz zarzucić tytuł nuty tej pierwszej?
No filmik może być, słabo trochę, ale to chyba wasze początki, więc...

Szkarlatny leon 2.0
22-09-2007, 20:44
Yo
GZ ;p Fajny filmik czekamy na cz. 2 ;]
Ryki... ? Mam tam kolezanke xD Ale dawno u niej nie bylem ^^

Lord Mallack II
22-09-2007, 21:24
Nie chcę się chwalić ale ja montowałem filmik a Mehu to ten w Friends Po lewej (jak coś <<) Ten pośrodku to spiryt (także friend, ale oni też bd w następnych częsciach , Spiryt= zobaczcie co parko0ur robi z ludźmi :D) ja TO kisiel (look fotka pod końcem :D)...Dzięki Osiek że wstawiłeś filmik

@Dede Lionheart.
Ćwiczymy od połowy tych wakacij jak na mój gust troszkę umiemy... Jak taki cwaniak to pokaż twój filmik to ja też się wypowiem ...

Jeszcze raz dzieki Mehu PzdR E.F.R. SqUaD and miasto ryki bez którego nie było by filmiku :D

Elvan
22-09-2007, 22:45
1:41 - Chyba raczej nie do końca udany King Kong
1.45 - Ten koleś na drugim planie w sumie nic specjalnego nie zrobił. Nawet dziecko przeskoczyłoby w ten sposób taki stolik.
1:54 - CO TO BYŁO ?!
1:57 - WTF?! To miał być Palm Spin?
2:00 - 2:09 - Kamerzysta nie bardzo wiedział, na kim skupić uwagę i gówno z tego wyszło.
2:11 - Nie ! Powiedzcie mi, że ten koleś w czerwonej bluzie nie próbował zrobić underbara ! PROSZĘ ! NIE !
2:19 - nie ma to jak ślizgać się po poręczy. To na pewno należy do kategorii "Parkour".
2:19 - Lazy ... żaden problem w sumie ...
2:38 - Eee?
2:41 - Eeeeeeee?

Plener123
22-09-2007, 22:55
Ty to nazyawsz Parkour? osmiesasz sie tylko ;p nie chce sie chwalic ale oto filmik w moim wykonaniu http://www.youtube.com/watch?v=Qpgk_0R7v8g&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Efotka%2Epl%2Fprofil%2FAdas kOoo16%2FFilmy%2Ehtml

Lord Mallack II
22-09-2007, 23:41
Elvan dawaj mi warny czy nie ale jesteś ciotą nei masz lepszych filmików to komentujesz czyjeś źle wal się na ryj! noobie! Pokaż filmik to pogadamy lolusie. ..
@Plener123
Jeżeli Parkour to dla Ciebie akrobatyka to jesteś zwalony noobie Parkour = szybkie i efektywne przemieszczanie się przez wszystko a ty robisz jakies salta i jakieś inne gówna ...

Dziwne że jemu się podobało ...Margoth Jest The Best !!

A Elvan to miałbyć wall spin palm spin to co innego noobie, jak się nauczysz tricków parkoura to pogadamy newbie walony ...

Plener123
23-09-2007, 01:07
@up nie znasz sie nie komentuj pierw sobie poczytaj na temat parkour a nie bedziesz sie udzialal!

Undead Minion
23-09-2007, 08:14
filmik 2/10 nic niepokazaliscie....
Plener123 twój filmik bardzo dobry i widze ze technicznie bardzo dobrze ;]
No nic jak mi obojczyk sie zrosnie(wypadek PK) to tez moze cos nakrece cya

Mehsunes Dagon
23-09-2007, 09:27
Niestety Plener ma racje, ma lepszy fiilmik, szkoda tylko, że same salta szły(jakbyś nie wiedział to 25% twojego filmiku to był parkour, a aż 75% to była akrobatyka...)
Poczytaj sobie ***** kto zapoczątkował LeParkOur i w jakim celu -.-

@Elvan
1.Jeśli myślisz, że to nie był kong to się mylisz...
2.Wiesz jak bś nie zauważył on ma nadwage, więc jak na jego wagę dobrze to zrobił.
3.Po prostu mu nie wyszło, ale że fajnie to wyglądało postanowili to wkleić.
4.To miał być wall spin(vertical)i był to wall spin...
5.No, niestety tu się zgadzam...
6.Nadwaga...
7.Oczywiście masz racje, należy...
8.Pokaż co umiesz nasz "miszczó" !!
9.Wall spin na trochę pochylonym drzewie.
10.To akurat nie był wall spin, ale fajnie to wyszło
11.POKAŻ CO TY ***** UMIESZ !!!

@***Diex***
O.o nie stać Cię ?

Bulo Michałek
23-09-2007, 09:50
wlasnie osiu dobrze ze fkleiles... to ja Bulo (nagrywalem filmik)xd:cool:

II Anakin Sorx II
23-09-2007, 10:17
nawet fajne :D czekamna czesc 2 o ile bedzie :)) POZDRO for ALL :D

Kriss
23-09-2007, 10:18
Szczerze mowiac bardziej podoba mi sie film plenera ; ).

#off
Te plener jak po sex shoopie ^.^

***Diex***
23-09-2007, 11:15
Człowieku ,ośmieszasz się tylko.
Ty to coś nazywasz Parkourem?
To nie Parkour tylko pokraczne skoki małych dzieci.
Pod koniec drugiej minuty jak skakaliście z tego dachu ale miałem rycie...żal tego.
Nie umiecie nic.
Tak pokracznie przeskoczyć przez parę poręczy i zeskoczyć (nie skoczyć ,jest między tym duża różnica) z niziutkiej chałupy to ja potrafiłem jak miałem 10 lat -.-
Żaden z tego Parkour...
Co do filmu...ten co to filmował drżał jakby ducha zobaczył...
Muzyka -.- co to ma być? Taka jakaś pojebana jak nie wiem co ,nie pasuje do Parkouru (chociaż ciężko to nazwać Parkourem).
Jedyne co wam wyszło to jak skakaliście po korzeniu tego drzewa.

#edit
Te dzieci tajfunu na końcu...żal mi było niektórych.

#edit2
Film plenera przedstawia bardzo ładny Parkour (to nie akrobatyka...dowiedz się więcej co to akrobatyka ,a co to Parkour)

#edi3

11.POKAŻ CO TY ***** UMIESZ !!!
Daj mi cyfrową kamerę ;)
To co Ty i Twoi koledzy zaprezentowaliście to nawet dziecko potrafi zrobić.
Btw.Jesteście małymi dzieciakami ,na koniec prezentacji Te dzieci wydają mi się dziesięcio-max jedenastoletnie.

#niżej
Szkoda że należysz do elity durniów ,którzy myślą że są "the best" i że nikt im nie podskoczy.
To że nie umiesz przegrywać i jesteś idiotą to nie moja wina -.-
A i szkoda że Ci "zwieracze" nie działają :/

Lord Mallack II
23-09-2007, 11:31
Człowieku ,ośmieszasz się tylko.
Ty to coś nazywasz Parkourem?
To nie Parkour tylko pokraczne skoki małych dzieci.
Pod koniec drugiej minuty jak skakaliście z tego dachu ale miałem rycie...żal tego.
Nie umiecie nic.
Tak pokracznie przeskoczyć przez parę poręczy i zeskoczyć (nie skoczyć ,jest między tym duża różnica) z niziutkiej chałupy to ja potrafiłem jak miałem 10 lat -.-
Żaden z tego Parkour...
Co do filmu...ten co to filmował drżał jakby ducha zobaczył...
Muzyka -.- co to ma być? Taka jakaś pojebana jak nie wiem co ,nie pasuje do Parkouru (chociaż ciężko to nazwać Parkourem).
Jedyne co wam wyszło to jak skakaliście po korzeniu tego drzewa.

#edit
Te dzieci tajfunu na końcu...żal mi było niektórych.

#edit2
Film plenera przedstawia bardzo ładny Parkour (to nie akrobatyka...dowiedz się więcej co to akrobatyka ,a co to Parkour)

#edi3

Daj mi cyfrową kamerę ;)
To co Ty i Twoi koledzy zaprezentowaliście to nawet dziecko potrafi zrobić.
Btw.Jesteście małymi dzieciakami ,na koniec prezentacji Te dzieci wydają mi się dziesięcio-max jedenastoletnie.

Buauaauahaahahahaha posikałem się z twojej wypowiedzi to że masz za krótkiego nie oznacza że dobrze skaczesz lolq więc nie zniecaj się ...

@Plener123
Główną ideą Parkour jest pokonywanie przeszkód stojących na drodze w jak najefektywniejszy sposób przy wykorzystaniu swojego ciała i jego możliwości, oraz tego wszystkiego, co nas otacza, obojętnie czy jest to aglomeracja miejska, czy też łono natury, jak np. las, góry.
To est dla twojej wiadomości więc niewiem czy to co ty robiłeś nie można stwierdzić że to wogóle ty masz jakieś dowody? Jeśli tak to gz SALT ale nie parkoura z parkoura um,iesz tam only wall spina i wall flipa i nic więcej ...

GladeQ
23-09-2007, 11:36
Hehehe ale fajne :) Nic sie wam nie stało ? :P jak Małpy :) Pozdroo

Mehsunes Dagon
23-09-2007, 12:19
Co nie należy do parkour?

Parkour to nie pojedyncze techniki (nie używa się formy "tricki"!), ani nieprzemyślany i nietrenowany bieg czy ucieczka. Do PK nie należą również (choć bardzo często są do niego przypisywane) rozmaite tricki freerunowe czy akrobatyczne, takie jak salta, palm spiny, dash, rocket, splits vaulty oraz mnóstwo innych ruchów zupełnie bezużytecznych przy właściwym, efektywnym przemieszczaniu się. W tym miejscu zarysowuje się różnica między (często pozorną) efektownością (freerun), a efektywnością (parkour). W parkour nie ma miejsca na brawurę i szaleństwa. Każdy ruch musi być przemyślany i mieć jakikolwiek, inny niż popis, cel. Parkour to także nie skoki z wysokości, które w niedługim czasie dają o sobie znać w postaci bólu nieodwracalnie zniszczonych kolan. Sam David Belle mówi:„ Zrozumcie, że ta sztuka została zapoczątkowana przez kilku żołnierzy w Wietnamie, by jak najskuteczniej uciekać lub móc się gdzieś przedostać i chciałbym, żeby Parkour został utrzymany w takim znaczeniu. Trzeba sobie wyraźnie powiedzieć, co jest użyteczne, a co nie w sytuacji awaryjnej. Jeżeli więc wykonujecie bezsensowne akrobacje na ulicy, by tylko pokazać swoje umiejętności, nie mówcie, że jest to Parkour.

Rafalek pogromca
23-09-2007, 18:28
Hehe no brat i qmple mi tam sie podobalo ale ja o tym nic nie wiedzialem!!!!!! ;d
Czekam na next czesc tu troche bylo niedoskonalosci ale kazdemu sie moze zdarzyc, prawda?? Pozdro 4 all ;p

Vorfed
23-09-2007, 22:39
Napiszę tak.
Takie osoby jak wy niszczycie w pewien sposób ten sport.
Dlaczego? To proste. Teraz każdy możę sie nazwać traceurem mimo tego ze ch* umnie. Robicie film po 1,5 miesiąca treningu? Jak dla mnie to dno i 3 metry mułu... Co wy tam specjalnego pokazaliście? Nic? Chyba tak.
Żal mi takich ludzi... Pozerstwo swego rodzaju...

Misza Master
23-09-2007, 23:05
To ma być parkour... nie wypowiem się na ten temat dla mnie to była tylko dziecinna zabawa. Weź wpisz parkour i zobacz inne filmy dopiero potem nazywaj to Twoje coś "parkour"
Mogę określić to jednym słowem "beznadzieja"

masz przykładowy filmik http://pl.youtube.com/watch?v=jquXcwooV6A&mode=related&search=

Mehsunes Dagon
24-09-2007, 16:20
@up
Ty jesteś jakiś ułomny ?! Na tym filmiku jest David Belle-Twórca LeParkOur, który trenuje od 18 lat !! My nie trenujemy nawet roku !

Następny filmik bdzie lepszy z tym się zgadzam- ten to beznadzieja !

Prawdopodobnie na filmiku będa cztery osoby !

I nie będzie na nim żadnego z tych "parkórofcuf".
Będą: Ja, Spiryt i jeszcze dwóch ziomów, których nie znacie :p

PzDr i BaX dzięki za komenta i gratz filmiku :D

Eron Than
24-09-2007, 17:06
Słuchaj parqur to piękny sport moi koledzy siedzą w tym już kilka lat oni to dopiero potrafią a wy .... przykro mi ćwiczcie (blocked)

BaX
25-09-2007, 16:24
A wiec tak (sry bende pisal bez e z kreseczka itd bo ta klawia na ktorej obecnie pisze niema takich wyrazow) i, Mehu moj serdeczny przyjacielu^^<P. Wasz parkour, musze przyznac nie jest najlepszy ani nawet sredni ale tak jak mowicie sztuka PK polega na jak najszybszym oddaleniu sie od danego miejsca, wroga czy chocby policji ^^, ale ludzie KU*RWA nie krytykujcie tego filmiku widac, ze pasjonuja sie tym i chca to robic... to sie tylko liczy!! Mehu pokazalem CI juz 1 filmik na GG, a teraz pokaze CI drogi http://pl.youtube.com/watch?v=bxy_eSfy8io i 3 http://pl.youtube.com/watch?v=7s6n7HPywfw,
Team P4E byl to moj team rozpadl sie z powodu nieprzychodzenia na treningy Daniela(qmpel).

Acha tak Ps. Dex czy jak Ci tam daj cos od Siebie tak jak i elvan ,* zeby dala taki filmik jakas bardziej znana osoba na forum typu jakis mod i podpisal ze to jego filmik to wiekszosc napewno by mu gratulowalo lizac tak zwana dupe!! pzdr sry za blendy

Old expert

Tommos
25-09-2007, 21:36
Plener123 jeżeli ten film jest w twoim wykonaniu to GZ widzę trenujesz tylko akro Ja skaczę normalnie i akro a i jeszcze jedno pytanie umiesz gejenra??

Doder Pall
25-09-2007, 22:20
To ma być parkour... nie wypowiem się na ten temat dla mnie to była tylko dziecinna zabawa. Weź wpisz parkour i zobacz inne filmy dopiero potem nazywaj to Twoje coś "parkour"
Mogę określić to jednym słowem "beznadzieja"

masz przykładowy filmik http://pl.youtube.com/watch?v=jquXcwooV6A&mode=related&search=

beznadzieja miales miec na imie ale ksiądz nie pozwolił

Chłopaki ładnie skaczą ;)

Plener123
26-09-2007, 17:24
@Tommos jak juz to gainer ;] tzn umiem ale do wody i na odpowiednich duzych skarpach teraz ucze sie Quariera..

Sev
12-10-2007, 20:51
Wiecie nie znam się na parkour ale wygląda fajnie. Ale mam pytanie: Gdzie sie uczycie?

Lis Crist
13-10-2007, 14:09
xD,Ale i tak ja jestem lepszy zobaczcie tutaj skok mistrza!!:
www.smieszny.skok.patrz.pl