Zaloguj się

View Full Version : NPC Bagger - NPC Widmo?

Goatee
12-05-2016, 12:30
Jak większość z Was pewnie wie (ale i tak ma to w du*ie) podczas ostatniego apdejtu powstał owy npc. Troszkę śmiesznie skonstruowany ale o tym później.

Dodany został NPC Bagger umożliwiający ponowne pobranie worka u Ahmeda.

Bardzo mnie to cieszy ponieważ mam misję na zbieranie double axe ale nie mam worka. Jeah, w końcu wykonam ten monotonny i daremny quest!

Jedyną trudnością na jaką możecie napotkać jest jego znalezienie - bardzo często zmienia miejsce swojego pobytu i bardzo lubi się ukrywać w rzadko odwiedzanych miejscach! :)

Aż tak spierdolonego dziwnego npc w życiu nie widziałem. Na apo 90% mapy to rzadko odwiedzane miejsca. (liczą się tylko eventowe, generały i ta nowa wyspa z questem) Codziennie staram się poświęcić co najmniej godzinkę aby go znaleźć. Dziś nawet 3h go szukałem z takim gościem i kappa ;D

Od apdejtu minęło już 10 dni, ktokolwiek widział tego npc na mapie??

Tak więc droga administracjo dajcie jakieś wskazówki gdzie owego npc spotkać ponieważ nie uśmiecha mi się kolejne 10 dni biegać i znowu go szukać jak co restart jest w innym miejscu XD Zresztą, dlaczego po raz kolejny utrudniaci nam życie, wystarczy już, że te misje Ahmeda są monotonne fhuj.

Pozdrawiam cieplutko i liczę na hejty!

____

Powinieneś się cieszyć, że masz szansę zabrania worka ponownie, a nie hejtować pracę najlepszego polskiego open tibia server.
Szukaj aż do skutku, może będziesz jedyny, który go znajdzie.

Być może. Jakby mi się wcześniej chciało pisać zgłoszenie to administratorzy zrobiliby mi ten worek i nie jebałbym się z tym teraz ;c

Week
12-05-2016, 12:56
Powinieneś się cieszyć, że masz szansę zabrania worka ponownie, a nie hejtować pracę najlepszego polskiego open tibia server.
Szukaj aż do skutku, może będziesz jedyny, który go znajdzie.

BAŁT
12-05-2016, 13:39
Na apo 90% mapy to rzadko odwiedzane miejsca. (liczą się tylko eventowe, generały i ta nowa wyspa z questem)

Racja 90 % to miejsca rzadko odwiedzenie tak jak i 90 % graczy kupiło chara a ich gra polega na Temple>Pomnik>eventowe>ded i tak ciągle :) A potem płacze że nie wiedzą gdzie najazdy,npc a jihad wie i był pierwszy ;o

Npc jest odpowiedni i dobrze że jest :) Nie wszystko trzeba mieć pod nosem a jak sobie nie radzisz to nie graj.

Franek Pall
12-05-2016, 14:39
Hah ułatwić wam życie i jeszcze źle? Może któryś gm ma za Ciebie te axe pozbierać? Skoro quest według Ciebie jest daremny, a ze znalezieniem NPC nie możesz sobie poradzić, to po co się za to zabierasz? I po co ten temat, który nic nie wnosi? Może w ogóle niech postawią Ci tego NPC w temple bo tylko to miejsce znasz? Wystarczającym ułatwieniem już jest to, że dodano możliwość ponownego wzięcia worka, a wskazówką jest, że NPC lubi sobie spacerować w miejscach rzadko odwiedzanych. Wbrew pozorom nie ma takich miejsc zbyt wiele. Wystarczy trochę połazić.

gwnstopro
12-05-2016, 15:04
Było można pilnować swój worek a nie teraz płakać, że nie możesz npc znalezc. Dla Was najlepiej by było jakby Bagger stał w temple?? Skoro coś zgubiłeś a jest opcja odzyskania tego to trzeba się trochę natrudzić. Dla mnie jest dobrze tak jak jest.

Natsu
12-05-2016, 19:43
coś od serca, widziałem tego npc gdy szedłem kupić magic walle
mam nadzieje ze się domyślisz ;c gdzie mniej więcej jest :P

Exspaze
12-05-2016, 19:50
Ja widziałem go na Evul za murami na północnym-zachodzie na górze z minotaurami (<^)

wicu
13-05-2016, 15:37
I po co ten temat, który nic nie wnosi?

<po założeniu starych okularów na nos> Tak, to jest dział Opinie i Krytyka. POWTARZAM. Krytyka!

Goatee
24-05-2016, 10:44
Ktoś coś? Bo po trzech tygodniach i kilkunastu rozmowach z różnymi graczami dalej nie znalazłem tego npc XDD

Squid
24-05-2016, 23:55
Tak więc droga administracjo dajcie jakieś wskazówki gdzie owego npc spotkać ponieważ nie uśmiecha mi się kolejne 10 dni biegać i znowu go szukać jak co restart jest w innym miejscu XD Zresztą, dlaczego po raz kolejny utrudniaci nam życie, wystarczy już, że te misje Ahmeda są monotonne fhuj.A kto powiedział, że co restart? :D Ja bym stwierdził, że bardzo często zmienia miejsce pobytu, a takich ulubionych ma kilkadziesiąt ;) Skoro gracze podali Ci kilka lokalizacji to sprawdzaj je co jakiś czas, może akurat uda Ci się trafić ;)

Być może. Jakby mi się wcześniej chciało pisać zgłoszenie to administratorzy zrobiliby mi ten worek i nie jebałbym się z tym teraz ;c
Nie zrobiliby bo nie mają takich możliwości XD

Życzę powodzenia w szukaniu :)

Sorc Aka Siochacz
25-05-2016, 11:27
Był widziany na drodze OTS Quest i Pandemce.
Ale nie potrzebowałem worków, bo nie robię Ahmeda.
Moim zdaniem powinna być lista gdzie NPC się pojawia wiadomo, że nie labirynt Volcano lub Perfect Apocalypto na Senja.
A tak z listą jego pojawień wiadomo gdzie się go znajdzie.
Tak jak z NPC Flanic raz Bamboo Camp, a raz Sky.

Sasha Rookslayer
29-05-2016, 12:43
Żadne widmo.. NPC lubi po prostu miejsca, rzadko odwiedzane przez graczy.

Dziś go znalazłem na Lady Armor Quest (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=4&id2=20&x=277&y=293&z=10&zz=8):

http://i64.tinypic.com/282ntau.png

Już chyba sporo osób udowodniło, że owy NPC istnieje, więc temacik można zamknąć.