Zaloguj się

View Full Version : Czy posąg nadal nie jest czasem zbugowany?!

Podszyfacz
21-05-2016, 03:35
Witam,

Wszystko spoko i genialnie jeśli chodzi o update, ale... Niech mi ktoś powie dlaczego jak jest misja, że mam szansę 1:192 u ahmeda na podlanie posągu a wylałem na niego 242 fiolki zabijając przy tym 17 000 slime (tak, to nie pomyłka!) nadal nie zrobiłem misji co? Jak szansa 1:192 to powinno być tak, że maksymalnie 192 fiolki wylewasz i misja zrobiona, ale może Ci się trafić mniej. Czaicie? Mam 424 lvl na rook i wbiłem lvl na slime i zaraz wbiję drugi?!?! Miało być poprawione a widzę, że nadal jest jakiś błąd proszę jakiegoś admina o zwiększenie zbierania trucizny, albo poprawę tej "szansy", bo vial spada raz na pół godziny czasem a to lekka przesada zabić 500 slime i 1 vial!

Wkurza mnie to, bo quest ma być czymś przyjemnym, ale jednocześnie ma być wyzwaniem. Jednak w tym przypadku to nie jest już wyzwanie tylko kompletny bezsens i męczarnia. 7 dni robienia tego zadania. Pewnie jakbym dziś nie grał 7h to miesiąc robiłbym tą misję, choć nawet nie mam pojęcia "gdzie jestem?" i jaką do cholery jeszcze ilość tych fiolek trza zdobyć by ten posąg w końcu zatruć?

A jeśli to nie jest bug żaden i nie chcecie wprowadzać, żeby łatwiej się fiolki zdobywało lub szansa = max ilość wylanych fiolek to odblokujcie możliwość zbierania tego płynu każdemu i przez cały czas, tak by gracze mogli sobie na tym dorobić! Szanse zdobycia pozostawcie taką samą, ale pozwólcie kupić to, tak jak można kupić wszystko do Ahmeda co jest do zlocenia...

Edit:
Matko, ja z matematyki jestem dobry...
Tylko jasna cholera zabiłem już 23 tysiące slime i zebrałem 287 fiolek co jest po prostu śmieszne a misji nadal nie wykonałem... powinna być jakaś górna granica, bo to zakrawa o kpinę. Albo powinna zostać wprowadzona jedna z moich propozycji...

To ma być zabawa i wyzwanie a zrobiła się bezsensowna męczarnia.

306 prób = 26 tysięcy slime

Po prostu bosko.

Co do matematyki:

Szansa na zdobycie fiolki to ~1:90 z rots a bez ~1:100 + szansa na podlanie pomnika 1:192
O ile wiesz to takie rzeczy rozwiązuje się przez mnożenie:
1:100 x 1:192 = 1:19200 hmmm... czyżby szansa na wykonanie zadania była khm khm... dość niebotyczna? Nie wiem czy łatwiej nie jest zdobyć demon legs z Quoersesa... /Edit: Demon Legs zlociłem już 3x, więc szansa jest na bank mniejsza...

Dlatego proponuję by zwiększyć prawdopodobieństwo zdobycia fiolki 1:10 zamiast 1:100, bo przynajmniej będzie to miało sens.

4 tydzień, 500+ fiolek, slime nie liczę...

Tylko dziś 50 po 4h ↓↓↓
http://i65.tinypic.com/2582ue0.png

Misja na bank zniechęci nowych graczy jeśli będzie tak wyglądała.

Pozdrawiam!

Franek Pall
21-05-2016, 09:05
No właśnie! Masz SZANSĘ, ŻE PRAWDOPODOBNIE 1 ze 192 viali z trucizną podleje Ci posąg. To nie jest żaden bug, najzwyczajniej masz pecha..

*^*Hunterpall*^*
21-05-2016, 12:15
1:192 odnosi się do każdego podlania posągu.
Nie oznacza to tego, że w najgorszym wypadku w 192 razach czynność się uda.

Pesymistycznym okiem możesz podlewać posąg nawet 1000 razy i jeszcze nie skończysz misji.
Realistycznym okiem podejrzewam, że już nie dużo Ci brakuje do osiągnięcia celu ;)

Pozdrawiam

Dideek
21-05-2016, 21:27
A - posąg zostanie podlany

P(A) = 1/192

Nie uczyli na matematyce?

Podszyfacz
25-05-2016, 21:30
Patrz - Last edited.

Spokojny Typek
03-06-2016, 00:40
To nie jest bug, po prostu nie masz szczęścia. Próbuj dalej, w końcu się uda i wykonasz tego questa

Kurushimu
20-09-2016, 22:37
Ta misja to lekkie przegięcie w porównaniu z wcześniejszymi misjami ta jest prawdziwym koszmarem.Sam nie wiem ile czasu spędziłem na zrobienie tego ale ewidentnie nie powinno tak być, jeśli chociaż z każdego slima można byłoby otrzymać truciznę myślę, że nie zniechęcało by tak do ukończenia owej misji.

Ebooo
28-09-2016, 22:12
Ja mam szanse 1:68 a wylałem ponad 200 .... To jak to działa ??