PDA

View Full Version : Namelock

Rastamanek
27-05-2016, 15:56
Nie podoba mi się to, że Rinson działa tak a nie inaczej czekam na Namelocka około 3 tyg (nie liczę godziny offline).
Odkąd napisał mi, że nick taki istnieje następnie podałem mu drugi, który z pewnością nie jest zajęty bo sprawdziłem i dokładnie pisałem to 14.05.2016 do tej pory nie mam ani odpowiedzi ani nie skorzystałem z usługi z której mogę skorzystać.
Miałem się odezwać, więc to zrobiłem, ale tyle czekać to już lekka przesada.
Rozumiem, że istnieje życie prywatne, ale żeby poświecić parę minut to chyba się nic nie stanie, dodając że nie raz widziałem jak logował na swoje prywatne postacie wpisać speeda - to oznacza, że był.
Jeżeli w taki sposób chcesz się pozbywać graczy to jak na razie dobrze Ci idzie :):mad::mad::mad::mad:

Natsu
27-05-2016, 16:29
buahahahahah nie wiem czy się śmiać czy płakać nie dość ze rzadko ktoś kupuje te namelocki to trzeba czekać tygodniami moja sytuacja była taka sama skoro rinsonie nie masz czasu bo pracujesz i masz dziewczynę to chyba najlepsza pora zrezygnować z posady na apo bo to jest żałosne daj mu jeszcze bana za to ze ci spamuje tak jak mi XDD
3 lub 4 temat w sprawie namelockow jak dla mnie proponuje dodac tutaj sonde lub przenieść temat i i dodac kogos nowego bo rinson sobie nie radzi na tak trudnym stanowisku

No tak, wy, osoby nie znające zjawiska pracy nie zrozumiecie nigdy, że czasem ciężko jest nawet te kilka minut znaleźć.. Wpisanie speed'a trwa kilka sekund, więc nie oznacza to, że miał też czas zająć się Twoim kaprysem zmiany nicku. Wasz płacz tutaj o te namelocki jest po prostu żałosny.. To, że możecie zmienić sobie nick, to jedynie dobra wola administracji i powinniście się cieszyć, że w ogóle taka opcja powstała, to nie jest coś co się wam od tak należy. Jeśli wam nie pasuje taki system przyznawania namelocków, jaki jest obecnie, to Rinson zawsze może zrezygnować i zupełnie usunąć możliwość kupna namelocka. Napisz, poczekaj i tyle. Moim zdaniem, to kolejny temat napisany po to żeby sobie "popłakać publicznie, bo będzie fajnie jak napisze jaki to Rinson jest zły" i nadaje się jedynie do usunięcia.

żartujesz sobie? zauważyłem ze wchodzenie w dupę innym to już jest u ciebie normalne
kto niby plącze?
napisz i poczekaj XDD rozuimem czekac 2/3dni ale 2 tygodnie, 3 tygodnie? skoro ma posade na apo to niech daje te smieszne namelocki a nie ukrywa się bóg wie gdzie

Franek Pall
27-05-2016, 18:39
No tak, wy, osoby nie znające zjawiska pracy nie zrozumiecie nigdy, że czasem ciężko jest nawet te kilka minut znaleźć.. Wpisanie speed'a trwa kilka sekund, więc nie oznacza to, że miał też czas zająć się Twoim kaprysem zmiany nicku. Wasz płacz tutaj o te namelocki jest po prostu żałosny.. To, że możecie zmienić sobie nick, to jedynie dobra wola administracji i powinniście się cieszyć, że w ogóle taka opcja powstała, to nie jest coś co się wam od tak należy. Jeśli wam nie pasuje taki system przyznawania namelocków, jaki jest obecnie, to Rinson zawsze może zrezygnować i zupełnie usunąć możliwość kupna namelocka. Napisz, poczekaj i tyle. Moim zdaniem, to kolejny temat napisany po to żeby sobie "popłakać publicznie, bo będzie fajnie jak napisze jaki to Rinson jest zły" i nadaje się jedynie do usunięcia.

*^*Hunterpall*^*
27-05-2016, 19:36
Stwórzcie prosty system zmiany nicków z poziomu panelu konta na armia.toproste.pl.
Działał będzie w ten sposób, że nick będzie zmieniany, a jak nie ma pacc run w plecaku to ban.
Na tej samej zasadzie skonstruowane są licytacje domków.
Osoba, która ją wygra musi mieć pieniądze w plecaku.

Najprościej sobie wszystko zautomatyzować. Mniej pracy, więcej frajdy.
1) system zmiany nicków
2) system wymiany kont/postaci

Week
27-05-2016, 21:48
Stwórzcie prosty system zmiany nicków z poziomu panelu konta na armia.toproste.pl.
Działał będzie w ten sposób, że nick będzie zmieniany, a jak nie ma pacc run w plecaku to ban.
Na tej samej zasadzie skonstruowane są licytacje domków.
Osoba, która ją wygra musi mieć pieniądze w plecaku.

Najprościej sobie wszystko zautomatyzować. Mniej pracy, więcej frajdy.
1) system zmiany nicków
2) system wymiany kont/postaci

Uważasz, że ktoś z ekipy APO będzie potrafił to zrobić?
Chyba nie masz na myśli tak zautomatyzowania tego, jak te 'automatyczne' najazdy, które odpalali ręcznie, a do tego ZAWSZE, ale to ***** zawsze trafiał się restart w trakcie trwania najazdu i co?
I najazd trwał może 15 minut, bo po restarcie już się nie wznawiał.
Ekipa APO potrafi tylko banować. Nie wliczam w to osób, które dla APO już mało co robią (Mortiis, Santano)

*^*Hunterpall*^*
27-05-2016, 22:11
No tutaj to nie potrzeba jakiegoś wybitnego umysłu programisty :D
Restarty odbywają się cyklicznie, więc jest spory punkt zaczepienia.
Napisanie takiej aplikacji też nie powinno być bardzo trudne.

Przyczajony
27-05-2016, 22:53
No tak, wy, osoby nie znające zjawiska pracy nie zrozumiecie nigdy, że czasem ciężko jest nawet te kilka minut znaleźć..

Ty serio? Większej głupoty nie czytałem. Jak się chce to zawsze znajdziesz chwilę nie ważne jak zajęty jesteś. Dla przykładu osobo co niby zna to zjawisko pracy pracując i po 12 h mam czas na wszystko więc za przeproszeniem nie pierdol głupot.

#t Rinson
Jak nie możesz wywiązać się z takich prostych czynności po prostu zrezygnuj i niech ktoś inny się tym zajmie bo parę dni czekania każdy zrozumie ale tygodnie to już za wiele.

Qlers
28-05-2016, 22:54
No tak, wy, osoby nie znające zjawiska pracy nie zrozumiecie nigdy, że czasem ciężko jest nawet te kilka minut znaleźć..

Wiem jak wygląda "praca" w ekipie (byłem za czasów, gdy jeszcze to APO to nie było gówno polepione z ludzi, którzy są bo są...)

Dziwie się, że "założyciel" pozawala na to wszystko i bierze wszystkich z "polecenia", którzy o APO wiedzą tylko tyle, że kiedyś był "najlepszym OTS"

Tygrys? - Dlaczego niby jest w ekipie, skoro odszedł już dawno? - widać to po mapie....

*Namelock
Tak ciężko wejść osobą, którzy mają "możliwości" przyznania namelocka, żeby wejść i wpisać "komendę" śmiech na sali...

Rastamanek
28-05-2016, 23:07
Wiem jak wygląda "praca" w ekipie (byłem za czasów, gdy jeszcze to APO to nie było gówno polepione z ludzi, którzy są bo są...)

Dziwie się, że "założyciel" pozawala na to wszystko i bierze wszystkich z "polecenia", którzy o APO wiedzą tylko tyle, że kiedyś był "najlepszym OTS"

Tygrys? - Dlaczego niby jest w ekipie, skoro odszedł już dawno? - widać to po mapie....

*Namelock
Tak ciężko wejść osobą, którzy mają "możliwości" przyznania namelocka, żeby wejść i wpisać "komendę" śmiech na sali...

W 100% się z Tobą zgadzam nic się nie stanie, gdy poświęci się chwile czasu.
Zrozumiałe jest to, że posiada się też obowiązki ŻYCIE REALNE.
Nie jest zrozumiałe to, że trzeba czekać tak wiele czasu, aby przyznać osobie Namelocka, gdyż jest możliwość skorzystania z takiej usługi pod warunkiem posiada znaczniej ilości pacc runek tym bardziej zgłaszane było jak należy.
Zajmuje to nie wiele czasu, jeśli nawet jest to parę osób nikomu to życia nie skróci w jakimś tam dużym stopniu - w końcu osoba powinna wiedzieć co go czeka biorąc się za to (mogą być klienci to oczywiste).
Tylko, że problem jest taki jak przeglądałem - nie jestem pierwszą osobą, która ma z tym problem.
Wypadało by w końcu zrobić z tym porządek, ale chyba ekipa APO nie bierze tego mocno pod uwagę, więc pewnie nadal będzie pisanie w sposób bronienia się w skrócie "Posiadam też realne, życie i nie jest to tylko tibia":confused:
Również je posiadam i to nie jedna osoba, także trochę dziwne tłumaczenie i idzie zrozumieć, ale bez przesady :cool:
Jeżeli nadal jest problem to zmieńcie osobę, która ma więcej czasu skoro tak bardzo RINSON go nie posiada.
Pozdrawiam :)

Zarexoholik?
28-05-2016, 23:48
Może najlepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie tematu na forum, w którym gracze wyrażają chęć dostania namelocka i np. Rinson ustaliłby termin kiedy wszedłby do gry po pacc runy/rozdać namelocki dla osób z listy albo po prostu ustalić dni [tak jak ma to miejsce z eventami pvp] by rozdać namelocki? Dodatkowo można poszerzyć listę osób w administracji, która będzie zajmować się takimi rzeczami.

Czas na namelocki i zabranie pacc run nie zajęłoby dużo czasu w momencie gdyby Rinson miał wgląd w listę osób, która zadeklarowała się na namelocka. Wystarczy ustalić, że namelocki są rozdawane w weekendy np. sobota/niedziela godz. 20:00.

Natsu
29-05-2016, 06:38
zacznijmy od tego ze rinson nawet na 4um nie wchodzi XDDD a ty chcesz jeszcze dzial robic? przypuszczam ze on nawet sam nie wie kiedy wedzie na 4um czy ktos ma do niego sprawe XD i kto do niego pisze dowod?

http://i63.tinypic.com/29crw1.png

#Down
a może voltan? Dużo w grze, robi najazdy

Exspaze
29-05-2016, 09:33
Lol pomyślałem o NPC, który zmienia nick i pobiera runki (wiem dziwny pomysł)
Może Yagami mógłby dawać Namelocki? Jak Rinson nie daje rady :)

*^*Hunterpall*^*
29-05-2016, 11:25
Czas na namelocki i zabranie pacc run nie zajęłoby dużo czasu w momencie gdyby Rinson miał wgląd w listę osób, która zadeklarowała się na namelocka. Wystarczy ustalić, że namelocki są rozdawane w weekendy np. sobota/niedziela godz. 20:00.

I nawet gracze nie musieliby być w grze. Wystarczy zostawiać pacc runy w głównym plecaku i tyle.. Jak Rinson ich tam nie znajdzie to ban na tydzień i po sprawie. To też jest rozwiązanie..

Rinson
29-05-2016, 18:25
Problem tkwi w tym, że rozwiązanie, które jest obecne miało być przejściowe, bo o ile dobrze pamiętam to Santano miał to zautomatyzować. Osobiście mogę zrezygnować z przyznawania namelocków, tylko zasadnicze pytanie: jaka sytuacja będzie lepsza? Taka jak jest teraz, czy taka, że zostanie do tego sam Santano, który jak wszyscy wiemy nie był aktywny od jakiegoś już czasu. Co wtedy, do kogo będzie kierowany płacz?

Namelocki są szybko przyznawane, jak nie spamujecie mi 10 wiadomości mimo iż na forum mnie nie było w tym czasie. Wystarczy napisać obecny nick, nowy nick i gdzie szukać run. Jeżeli tylko nick jest zgodny to wszystko przebiega szybko, a właściciel postaci nawet nie musi przy tym być. Zmieni sam nick jak wróci.