Zaloguj się

View Full Version : Chcesz zarobic to sie zrokuj :]

1st R. Boonek
08-06-2016, 09:29
Nwm co to za idiotyczna polityka apo, ze im wyzszy masz lv tym mniej zarabiasz, a jak wyjdziesz na main to szanse zarobku wgl spadaja o 500%, na rookgardzie 20 typa stoi sobie na arenie bije jednego potwora kazdy dostaje expa jak za kolko na magic, loot o wartosci rare itemow na main przy minimalnym wysilku.. spoko 3800 ed 5 taskow na crackach(800 sztuk 1 task) czyli razem 4000 crackow, tak 4000! i uwaga az jedno bh! JEDNO K**** bh przy uzyciu tarczy na lota i c talismanu, co to wgl ma byc XD 1.8k ed na tinach na task (900 sztuk) moze jebnac nawet do 15-20 goldow (chyba nie musze dodawac, ze leca tez pinki blue i exo) bez tarczy oraz critical talismanu, wychodzi na to, ze na 1-2k lvlu mamy lepszy loot niz 3.8k druidem np. cave skeletach czyli najlepszych potworach do zarobku (srednio 3 itemy (bh/panda) na nocke)) przy tej opcji jednak warto pamietac ze nie kazdy moze pozwolic sobie na bicie tych potworow (ek odpada) oczywiscie poprawiliscie lota z bosow, tyle ze ***** kto na to chodzi.. exp zerowy i wcale nie ma gwarancji jakiegokolwiek zarobku, pomine daleka droge i wysokie ryzyko smierci..

Podsumowujac nie chodzi mi o oslabienie lota z tinow, lecz o polepszenie loota z innych potworow przeznaczonych dla wysoko poziomowych graczy (cave skeleton; devil atom; crack(wymaga drastycznych zmian); asian hornet etc.) Prosze takze za przeproszeniem nie pierdolic, ze albo exp albo loot bo to nie rl tibia, zreszta na rookgardzie, wyspie dla poczatkujacych maja na raz to i to wiec my na main tez chcemy, dziekuje

Podsumowujac nie chodzi mi o oslabienie lota z tinow

Pomniejszyć loot z Tinów? Jaja Sobie robisz.

Czy ta choroba jest bolesna?

Co do reszty glupot jakie napisales, wytlumacz mi skad bierzesz po 20 goldow ktore codziennie mi sprzedajesz? btw. o co gracze z przedzialu 1-2k lv mieliby plakac skoro maja trzykrotnie mniejszy lv i teoretycznie powinni miec trzykrotnie mniejszy loot.. bh = gold motyl (3uc-1uc) (3k lv - 1k lv) tylko ze ty locac tych goldow wiecej niz 1 na 5 godzin juz masz lepszy loot niz ja cos jeszcze masz do dodania? ps. ja expilem na tinach, ale ty na crackach nie, pamietaj o tym

prychłem :D

na rooku szansa wylocenia z bosa itemu typu rabbit present, demon shield czy rook boots jest taka sama jak w waszym wypadku bh z cracka. Raz cały miesiąc chodzenia na bosy nie przynosi rara, a raz za pierwszym lotniesz. Wszystko zależy od szczęścia, zresztą nie zapominajmy że do wejscia na arenę jest potrzebny artefakt który leci z potworów lub jest nagrodą za task

nie placz swoje sie nachapałeś

Nic sie nie nachapalem, wczesniej loot wcale nie byl taki mega super przesadzony, ja locilem srednio 2-3bh na lv (1.2h), warto tez pamietac ze nie kazdy ma 3.800lv nie kazdy bije po 40k i ze resp jest od 3klvla w tym wypadku 3k lv zabije 3 razy mniej crackow lotnie 3 razy mniej bh tak samo w przypadku 1000lv - 1800lv na tinach... Co do reszty tego co napisales, nie bez powodu cena kasy na rooku spadla z 100:1 do 20:1 czy ile tam teraz jest nie wspomne o typach typu man rookgard ktory wbija srednio 100lvli na miesiac... a no i ja nie stoje w miejscu wciskajac jeden hotkey tylko musze biegac i ogarniac to, w przypadku smierci takze nie trace 1sc a 20 do 25 poniewaz uzywam perfect amuletu tak jak powinien to robic kazdy high lv

ta cala idiotyczna sytuacja z placzem ze loot z crackow jest za dobry wynikla z tego, ze przez te wszystkie lata wlasciwie z niczego nie lecialy itemy typu bh/pandemka i ludzie glupieja jak widza takie itemy w potworach ktore normalnie mozna bic, wiele osob tez pisalo "o ***** zajebalem 20bh w 1 dzien" nie dodajac ze expili 15 godzin czy tam 10 "20bh brzmi grubo w chuj" ale "2bh na godzine" juz nie ... ale tak to jest.. progres

btw. beka, przed zmianami loota o godzinie 15 na respie bylo tyle osob, ze ciezko bylo cracka znalesc, a przykladowo wczoraj 5 godzin siedzialem i nawet jedna osoba tam nie weszla.. zajebiste zmiany XD

Exspaze
08-06-2016, 10:04
Pomniejszyć loot z Tinów? Jaja Sobie robisz. 15-20 goldów dziennie? Kpisz. Na tinach trzeba miec farta żeby chociaż lotnać ich 10. Ja expiac na tinach raz podniosę 5-8 na dzień goldów a raz nic. Loot nie powinien być zmieniony ponieważ wysokopoziomowi gracze na nich expia a po drugie ceny pójdą w górę owych motyli.
Nie expij na Crackach idź na pasek jak Ci nie pasuję.
EDIT
Jakos jak leciało wam bh co chwile to gracze z przedziału 1-2k nie płakali o to ze im gorzej leci.
Wiec ogar

Palldino
08-06-2016, 10:19
Pomniejszyć loot z Tinów? Jaja Sobie robisz. 15-20 goldów dziennie? Kpisz. Na tinach trzeba miec farta żeby chociaż lotnać ich 10. Ja expiac na tinach raz podniosę 5-8 na dzień goldów a raz nic. Loot nie powinien być zmieniony ponieważ wysokopoziomowi gracze na nich expia a po drugie ceny pójdą w górę owych motyli.
Nie expij na Crackach idź na pasek jak Ci nie pasuję.
EDIT
Jakos jak leciało wam bh co chwile to gracze z przedziału 1-2k nie płakali o to ze im gorzej leci.
Wiec ogar

czytaj calosc a nie srodek oki?

Popieram autora tematu
Po tych smiesznych zmianach (ebole/cave) sam zrezygnowalem z gry - jak widac dobry wybor XD
Widac z crackami bylo podobnie - nalocili sobie od chuja bh i znefrili dropa jak z w/w mobow GJ

Wiadomo ze dropiac wczesniej po kilka bh/pand w 1h nie bylo dobre ale zeby zmniejszyc tak drastycznie drop? TYPOWE NA APO - ZMIANA PO ROKU :D

@up
Co do tinow..
Jak gralem swoim druidem to w jakies 2-3dni grajac po kilka h uzbieralem dobre 3gbp :confused::confused:

ZBALANSOWAC DROP DLA KAZDEGO PRZEDZIALU lvlowego

zapomnialem..
kto to zrobi?
rinson logujacy raz na miesiac
czy
dzihadowy jagami
albo squid aka odchodze a nadal jestem?

zapomnialem ze przeciez mamy jeszcze adminow.. ale szkoda warna

Zark
08-06-2016, 10:27
na rookgardzie 20 typa stoi sobie na arenie bije jednego potwora kazdy dostaje expa jak za kolko na magic, loot o wartosci rare itemow na main przy minimalnym wysilku
prychłem :D

na rooku szansa wylocenia z bosa itemu typu rabbit present, demon shield czy rook boots jest taka sama jak w waszym wypadku bh z cracka. Raz cały miesiąc chodzenia na bosy nie przynosi rara, a raz za pierwszym lotniesz. Wszystko zależy od szczęścia, zresztą nie zapominajmy że do wejscia na arenę jest potrzebny artefakt który leci z potworów lub jest nagrodą za task

nie placz swoje sie nachapałeś

Merranus aka Petromancer
08-06-2016, 10:38
od dawna wiadomo , ze takie zmiany zawsze były wprowadzane.
Ale po co dropic, na allegro sa aukcje 25 zl za 100uc lub 30zl za 100uc. I na co tracic czas na dropienie ;p

#t
Tak to prawda, na 1-2k lvl lepiej się zarabia niż po 3k lvl. No coz to jest APO tego nie ogarnie nikt.

Goatee
08-06-2016, 10:41
Na samym początku dodaliscie cracki na ktore nikt nie chodził bo były zbyt mocne. Następnie zbalansowaliscie je tak aby w koncu opłacało się na nich expić a teraz upierdalacie loota gdzie kilka osob przez to nie gra. Gdzie tu logika? XDD Na roku typeczki biją sobie bossy na arenie, z których maja zajebistego loota + exp za stanie w miejscu i wciskanie jednego hota. Przecież to jakaś parodia ;D

Oddajcie nam bh z cracków aby leciało tak jak przez zmianą i wszystko będzie dobrze ;]

Trochę to śmieszne, że gościu na rooku przez 7 miesięcy wbił 600 lvli XD

Sasha Rookslayer
08-06-2016, 11:09
Nwm co to za idiotyczna polityka apo, ze im wyzszy masz lv tym mniej zarabiasz

A cóż to za kpina i brednie?!

, a jak wyjdziesz na main to szanse zarobku wgl spadaja o 500%, na rookgardzie 20 typa stoi sobie na arenie bije jednego potwora kazdy dostaje expa jak za kolko na magic, loot o wartosci rare itemow na main przy minimalnym wysilku..

Czy ja wiem czy taki zarobek jest za te bossy? Bardziej powiedziałbym, że dobry hajs idzie na Ancient Demonach i Ancient Mummy, więc jeżeli nie wiesz to nie pisz głupot i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Po drugie, zobacz ile osób gra na Rook, a ile na Main. Przelicznik pieniędzy jest tak mały, że nie opłaca się wymieniać.

spoko 3800 ed 5 taskow na crackach(800 sztuk 1 task) czyli razem 4000 crackow, tak 4000! i uwaga az jedno bh! JEDNO K**** bh przy uzyciu tarczy na lota i c talismanu, co to wgl ma byc XD

Czemu kłamiesz? Ja zawsze, ale to prawie zawsze na taska zdobywam minimum jedną tarcze, do tego rabbit present. Policz sobie ile pieniędzy z nich wypada oraz mls i innych przedmiotów do Sonii (tak, zaraz napiszesz, kto to zbiera, lecz jak chcesz więcej kasy to zbieraj, proste).

1.8k ed na tinach na task (900 sztuk) moze jebnac nawet do 15-20 goldow (chyba nie musze dodawac, ze leca tez pinki blue i exo) bez tarczy oraz critical talismanu, wychodzi na to, ze na 1-2k lvlu mamy lepszy loot niz 3.8k druidem np. cave skeletach czyli najlepszych potworach do zarobku (srednio 3 itemy (bh/panda) na nocke)) przy tej opcji jednak warto pamietac ze nie kazdy moze pozwolic sobie na bicie tych potworow (ek odpada) oczywiscie poprawiliscie lota z bosow, tyle ze ***** kto na to chodzi.. exp zerowy i wcale nie ma gwarancji jakiegokolwiek zarobku, pomine daleka droge i wysokie ryzyko smierci..

A Ty nie możesz bić Tinów na pasku? Oczywiście, że możesz. Będziesz zdobywał nawet więcej motylków niż taki 1k+ poziom, bo je bijesz szybciej i jest ich tam wystarczająco dużo! Co do Cave Skeletonów, to co, mały loot? 3 itemy? Dajmy na to Golden Bolt, Bh i Pandemka.. Jest to ponad 10uc i jest to dla Ciebie mało na nockę? Gościu, to co Ty sobie myślisz, ile chciałbyś zarabiać na nockę? 100uc?
Co do bossów, widać różnice w zdobywaniu przedmiotów, nie kłam.
Nocka jest od spania, a nie od grania. To nie praca, a rozrywka - gra.

Podsumowujac nie chodzi mi o oslabienie lota z tinow, lecz o polepszenie loota z innych potworow przeznaczonych dla wysoko poziomowych graczy (cave skeleton; devil atom; crack(wymaga drastycznych zmian); asian hornet etc.)

Loot z Cave Skeletona jest dobry, do tego Golden Bolt wypada raz na jakiś czas. Co do Devil Atoma, nie ruszałbym go w ogóle, po co wszystkie moby mają być poprawione? Cracki? Mało Ci expa za nie, jest to jak na razie najlepszy mob do expa (moje zdanie), a Ty chcesz jeszcze na nim zarabiać?
Mało się nachapałeś przed zmianą? Mi wpadło około 800uc za same bh, więc bez przesadyzmu! 3uc na poziom to wystarczająco dużo.

zreszta na rookgardzie, wyspie dla poczatkujacych maja na raz to i to wiec my na main tez chcemy, dziekuje

Ja bym chciał kiełbasę prosto z grilla. To nie jest koncert życzeń.

Jest dobrze, nic nie trzeba zmieniać. Boonek, idź spać.

Oddajcie nam bh z cracków aby leciało tak jak przez zmianą i wszystko będzie dobrze ;]

Haha!

Jak leciało bh z cracków normalnie to aż chciało się grać i expic teraz to pierdole jak każdy. sasza skończ pisać ze locisz bh 1 na taska bo to nie jest prawda... Expi tam kilka osób i nikomu nie leci bh tylko tobie? myślał by kto hahaha

Ojejku, chciało się grać, tak? :( Jakie to smutne. Teraz się nie chce? Haha! Chcesz to Ci mogę pokazać, bo mam ponad 200bh w depo. Leci codziennie bh, no nieraz to nawet 2 spadną. :)

co do rooka to jest beka bo man niedługo wbije 3k na tych arenach. goście z rooka mają po 20 uc w samej kasie... loca demon legsy, tarcze, rook buty itp to tak jak bym na mainie lotał shaman mask, armor itp.

Jakiś ból dupska? Nie podoba się Main to graj na Rook, a nie, sorry.. Zapomniałem, że tam nawet 50 poziomu nie potrafiłbyś wbić.

Hokage
08-06-2016, 11:20
Jak leciało bh z cracków normalnie to aż chciało się grać i expic teraz to pierdole jak każdy. sasza skończ pisać ze locisz bh 1 na taska bo to nie jest prawda... Expi tam kilka osób i nikomu nie leci bh tylko tobie? myślał by kto hahaha

co do rooka to jest beka bo man niedługo wbije 3k na tych arenach. goście z rooka mają po 20 uc w samej kasie... loca demon legsy, tarcze, rook buty itp to tak jak bym na mainie lotał shaman mask, armor itp.

#wyżej
nie że nie potrafiłem tylko nie chciałem bo nie ma takiej potrzeby abym grał na wyspie dla poczatkujących ahahahaha

>>>AWESOME<<<
08-06-2016, 11:37
Według mnie z masowych mobow nie powinny w ogole leciec rare item co najwyzej eagle shield czy pharao sword ale nic ponad to... pozniej jest placz ze na APO jest za duzo hajsu (bo jest). Kiedys nie bylo takich rare itemow z masowek i ludzie nie narzekali teraz to wszystko spierdzielili dodajac jakies g bolty pandemki bh... lecz i tak to juz pewnie jest nie do naprawienia bo gracze przyzwyczaili sie do loocenia itemow na ktorych zarabiaja w cholere kasy i jak cos zostanie oslabione to z gry odchodza lub marudza xd oczywiscie na rooku to samo jest.

#Down

Moze zle sie wyrazilem nie rare a raczej itemy na zarobek. Nie gadam o zbieraniu dsl g axe ale np eagle shield czy Pharao jak wyzej zanotowalem tez idzie w cholere zarobic moze nie az tak ale zawsze. Co do cen itemow to tak ceny wzrastaja wraz z iloscia lecz nie wszystkie... bo takie bh czy pandemka to spadly z ceny ;/. Wydatki hmm za amulet za duzo sie nie placi (chyba ze ma sie perfa sam ciagle latam w pandemonium amu a perfa mam na eventy pvp) questy? no dobra wydasz na quest te 200uc a pozniej za czas w jakim nie bedzie zadnych upow (pol roku, rok?) zarobisz 2000uc z loota pozniej znowu wyjdzie nowy quest i wydasz tam 300uc i ciagle bedziesz w cholere na plus ;p. Nie neguje tego co piszesz tylko po prostu mam odmienne zdanie co z tym zrobia to juz ich sprawa czy beda wypadac z crackow g bolty czy platynki to i tak raczej bede tu gral lecz wg mnie drogie itemy nie powinny z masowek leciec (to samo tyczy sie rooka) ;p ogolnie to administracja nie przemyslala najpierw daja moby co daja w cholere expa i loota potem ludzie sie nachapia i admini zmieniaja ;/ to nie jest fair w stosunku do graczy ktorzy jeszcze nie doszli do tego etapu ze moga sie "nachapac" tak jak tamci. Ja osobiscie tego co robi takie moby (partoli robote) od razu bym wywalil z ekipy bo to nie pierwszy raz (emperor oq2, cracki multum razy zmieniane, osy, cave itd).Jakby robili moby bez takich udziwnien to tez by byla wieksza sprawiedliwosc wzgledem graczy. Co zlego to nie ja ;p pozdrawiam :)

1st R. Boonek
08-06-2016, 12:23
...Ryk jelenia....

Piszac ze locisz 1 bh na 1lv (ktory wbijasz ponad 2h) dales dowod na to ze loot faktycznie jest za slaby, bo jakie szanse w takim ukladzie ma 3000lv na lotniecie tego bh? Na reszte twojej marnej prowokacji nawet nie bede odpisywal bo nie ma takiej potrzeby..

Według mnie z masowych mobow nie powinny w ogole leciec rare item co najwyzej eagle shield czy pharao sword ale nic ponad to... pozniej jest placz ze na APO jest za duzo hajsu (bo jest). Kiedys nie bylo takich rare itemow z masowek i ludzie nie narzekali teraz to wszystko spierdzielili dodajac jakies g bolty pandemki bh... lecz i tak to juz pewnie jest nie do naprawienia bo gracze przyzwyczaili sie do loocenia itemow na ktorych zarabiaja w cholere kasy i jak cos zostanie oslabione to z gry odchodza lub marudza xd oczywiscie na rooku to samo jest.

pandemka, bh, g bolt, sapphire sety itd od dawna przestalybyc "rar itemami" a wlasciwie od momentu wprowadzenia npc skupujacego te przedmioty, apo idzie do przodu, teraz rarami sa shaman sety uwy i cala reszta itemow "z wyzszej polki" jesli mamy przez 4000 lvli zbierac tylko g axe dsle i blesedki to ja dziekuje za taka zabawe w piaskownicy bez piasku... Co do kasy im wiecej jest hajsu tym spada jego wartosc tym samym ceny itemow ida w gore przykladem jest broszka teraz musisz zaplacic az 20 do 25kcc za 100 ladunkow perfa, jesli by zmienic cene ladunkow amuletow typu pandemonium/yeahbunny do chocby 10sc za 1use byloby zajebiscie... Co do ludzi ktorzy odchodza i marudza bo nie ma lota itd.. stary a jaki jest sens gry jak duzo duzo nizsze lvle lub co lepsze rookslayerzy zarabiaja wiecej niz ty mimo tego ze jestes przykladowo top 1 ed na servie?XD wydatkow jest duzo, questy, amulety dodatki typu g ringi itd.. bez tego gra jest nudna a zeby to miec trzeba locic hajs

#Down

Moze zle sie wyrazilem nie rare a raczej itemy na zarobek. Nie gadam o zbieraniu dsl g axe ale np eagle shield czy Pharao jak wyzej zanotowalem tez idzie w cholere zarobic moze nie az tak ale zawsze. Co do cen itemow to tak ceny wzrastaja wraz z iloscia lecz nie wszystkie... bo takie bh czy pandemka to spadly z ceny ;/. Wydatki hmm za amulet za duzo sie nie placi (chyba ze ma sie perfa sam ciagle latam w pandemonium amu a perfa mam na eventy pvp) questy? no dobra wydasz na quest te 200uc a pozniej za czas w jakim nie bedzie zadnych upow (pol roku, rok?) zarobisz 2000uc z loota pozniej znowu wyjdzie nowy quest i wydasz tam 300uc i ciagle bedziesz w cholere na plus ;p. Nie neguje tego co piszesz tylko po prostu mam odmienne zdanie co z tym zrobia to juz ich sprawa czy beda wypadac z crackow g bolty czy platynki to i tak raczej bede tu gral lecz wg mnie drogie itemy nie powinny z masowek leciec (to samo tyczy sie rooka) ;p ogolnie to administracja nie przemyslala najpierw daja moby co daja w cholere expa i loota potem ludzie sie nachapia i admini zmieniaja ;/ to nie jest fair w stosunku do graczy ktorzy jeszcze nie doszli do tego etapu ze moga sie "nachapac" tak jak tamci. Ja osobiscie tego co robi takie moby (partoli robote) od razu bym wywalil z ekipy bo to nie pierwszy raz (emperor oq2, cracki multum razy zmieniane, osy, cave itd).Jakby robili moby bez takich udziwnien to tez by byla wieksza sprawiedliwosc wzgledem graczy. Co zlego to nie ja ;p pozdrawiam :)

Nawet jakby ich nie bylo w loocie i moznaby zdobyc max pharao sworda, co wtedy z itemami typu gold motyl, ktory jest do czegos i jego cena jest wyzsza niz pharao sword itd.. Nalezaloby wtedy dostosowac respy i loot kazdego potwora, skoro jednak postawili na progres tak jak np. rl tibia (bo teraz itemy ktorych np. kiedys nie dalo sie zdobyc, teraz sie da i nie mowie tu nawet o questowych items tylko np. great shield; golden helmet; g axe itd..) to powinni juz isc w tym kierunku i powoli zaczac wprowadzac jeszcze lepsze itemy w masowe potwory(mowie tu o nowych potworach dla graczy 4k+ ktore za bardzo niedaleki czas beda musieli zrobic bo to smiech zeby 4.5k expil na crackach razem z 3k ek (stad tez bierze sie problem, ze jeden loci za duzo drugi za malo)) to logiczne ze wraz z lv rosnie tez zapotrzebowanie na hajs i powinnien takze byc lepszy loot

Typie przecież ewidentnie widać że nie chodzi ci o wydatki na amulety czy questy bo to i tak jest śmiesznie tanie tylko o to że zaczyna ci brakować na d eggi i golden motyle :) Może czas pograć bez tego ?

Skoro masz kasę na 20 goldów dziennie od jednego typa a na bank kupujesz też u innych to nie rób z siebie takiego biedaka :) Sami podbijacie ceny goldów od dawna a teraz płacz ;o Typowe dla Ciebie

Jesteś jedyną osobą na tym ots no może poza Rekrutem która płacze zawsze nie zależnie gdzie gra jakim lvlem i jaką profesją ;D Zawsze ktoś ma lepiej ;>

Temat do zamknięcia a jedyne zmiany jakie powinne być to większe ceny za use amuletu oraz mf/uh :)

Szkoda, ze wiekszosc(90%) poza wasza gildia sie zgadzaja ze mna, wiele razy widzialem jak ludzie o tym pisza, ja hajs mam, a nawet jakby mi sie skonczyl to mam $$ zeby kupic go sobie na allegro :/ wgl nigdzie nie napisalem, ze chodzi tu o moja osobe... od tego delete chyba ci czytanie ze zrozumieniem padlo xd

Showtek
08-06-2016, 13:56
Proponuje pograć wam na rookgardzie i zobaczyć jakie są loty z bossów bo nie jest tak że z każdego leci np. dsm, c legi, sl, części demon seta, rookerki, demon shield i lecą np. xx burst arrow, k armor, legs i z jakies 2-4cc, xx use ih. Nie rozumiem o co jest ten płacz z rookiem :confused: Potem płaczcie o rookgard :)

BAŁT
08-06-2016, 16:53
wydatkow jest duzo, questy, amulety dodatki typu g ringi itd.. bez tego gra jest nudna a zeby to miec trzeba locic hajs

Typie przecież ewidentnie widać że nie chodzi ci o wydatki na amulety czy questy bo to i tak jest śmiesznie tanie tylko o to że zaczyna ci brakować na d eggi i golden motyle :) Może czas pograć bez tego ?

Co do reszty glupot jakie napisales, wytłumacz mi skad bierzesz po 20 goldow ktore codziennie mi sprzedajesz?

Skoro masz kasę na 20 goldów dziennie od jednego typa a na bank kupujesz też u innych to nie rób z siebie takiego biedaka :) Sami podbijacie ceny goldów od dawna a teraz płacz ;o Typowe dla Ciebie

Jesteś jedyną osobą na tym ots no może poza Rekrutem która płacze zawsze nie zależnie gdzie gra jakim lvlem i jaką profesją ;D Zawsze ktoś ma lepiej ;>

Temat do zamknięcia a jedyne zmiany jakie powinne być to większe ceny za use amuletu oraz mf/uh :)

Rastamanek
08-06-2016, 17:16
Generalnie jeżeli tak sytuacja wygląda to w zupełności się zgadzam, aby poprawili loota tych cracków.
Spoko zmniejszono częstotliwość dropienia BH, ale w tak dużym stopniu to trochę przesada.
Jako administracja powinniście zacząć robić poprawki co do loota, aby na każdym przedziale lvlowym można było zarabiać podobnie bądź na coraz większym więcej bo to w sumie ma już większy sens.
Nie wspomnę o dużo innych błędów, które do tej pory nie jesteście w stanie naprawić jak należy.:confused:

Week
08-06-2016, 18:31
Na APO od czasu odejścia Dexotiego dzieje się takie gówno na serwerze, że głowa boli. Administracja chyba nie wie jak zachęcić do grania, bo to chyba jest chore, że osoby z 1k lvlem (mogące bić tiny) zarabiają takie kokosy, a osoby z 2k+ mają gówno, a nie loot :D
To samo tyczy się rookgardu, od czasu wprowadzenia tych pojebanych aren (tak, chodzę na areny, ale i tak wiem, że są przesadzone).
Według mnie te areny powinny być co jakiś czas dostępne (coś jak Tutanchamnon) np co 1h każda z nich.

PS, pewnie i tak nikt z administracji (nie mówie tu o rudym, bo on jest poniżej pionka) tego nie przeczyta XDD

Sorc Aka Siochacz
08-06-2016, 20:06
Najlepszym rozwiązaniem, jest usunięcie loota z potworów i podwojenie kasy za taski, wystarczy na manasy/uhy, jeżeli ktoś jeszcze ogarnia profesje, to mniej padnie.
Nie będzie wtedy zabaw pvp oraz zakosztuje płacenie za amulety.
Mam 1000+ RP i expiąc na Bally wystarcza mi na amulety i manasy.
Masz problem, to expij na tych słabszych moobach, stracisz na expie, zyskasz na loocie.

kolniaks
08-06-2016, 20:25
Kwestie poruszone w tym temacie dowodzą tego, jak bardzo APO zubożało przez kolejne UP'y. Cała "gadka" dotyczy jakby nie patrzeć jednego i tego samego expowiska, tylko na różnych przedziałach lvl'owych. Śmiech na sali, że nie ma dzisiaj dobrych alternatyw do expienia w stosunku do respów eventowych (ni to w zarobku, ni to w expie tym bardziej).

Mapa APO jest tak gigantyczna, a do tej pory nikt (mogę się mylić) nie dopuścił się tak nikczemnego uczynku, aby zmienić któryś z dotychczasowych expów. Tyle zapomnianych potworów (Ots Queen, Wise, M Scarab, Flubb, PAth, Double, Ward i wiele innych), którym wystarczy wrzucić do loot'u cokolwiek wartościowego, niektórym zmniejszyć hp/zwiększyć exp, dołożyć parę sztuk na respie i już. Ale po co? Osy 8mln exp/szt i jazda, a potem (za rok) zmniejszymy.

Podobny nonsens wg. mnie jest w przypadku najazdów. Pochwalić należy tutaj Voltana, bo odkąd się za to wziął (Xivolt w sumie też, ale chyba rzadziej) to chociaż coś się dzieje. W każdym razie, większość najazdów to dla mnie strata czasu, więcej zarobie i wbije expa na nilach, padając 2-4x, niż na takim najeździe (padając 40x). Potworki się rzucają, biją jak szalone, mało kto to bloczy, exp z tego prawie żaden, a loot? Ehh... Odkąd tutaj gram to najciekawszymi najazdami były dla mnie choinki postawione przez Yagamiego - każdy to bił ile mógł, dostał jakiś grant i jeszcze sporo expa wpadało, każdy po komunikacie biegł na nią. Dzisiaj jak widzę, że gdzieś tam sobie lata Creator, to mnie to nawet nie rusza, nie gram ekiem.

Optymalizacja jest potrzebna, w wielu kwestiach, a jak dla mnie to resp z Crackami powinien być dostępny tylko do 4k.

Goatee
08-06-2016, 23:45
A na co te 4k lvle mają wtedy iść? Na warty i zbierać loota z nich? Xd Przecież to jakaś paranoja co tutaj się wyprawia.

Natsu
09-06-2016, 02:30
dla mnie jest śmieszne to ze dodaliście ostatnio critial talisman który ma dawać do loota okey empirka tez do loota i teraz musieliście oslabic loota z crackow okey
wiec ja się pytam po co to dodawaliście? to lepiej przywrócić loot z crackow jak był wcześniej i usuńcie talisman i tryb na loota w empirce bo nie ma sensu tego uzywac w dniu dzisiejszym beka XD

wonsik
11-06-2016, 11:08
Chociaż tyle, że już nie można za sio na osach 150uc~~ dzień robić, chociaż bardzo mnie to wzbogaciło. Nie dogodzi wam z tymi crackami, przestańcie grać, to coś zmienią. :D

1st R. Boonek
12-06-2016, 07:46
A na co te 4k lvle mają wtedy iść? Na warty i zbierać loota z nich? Xd Przecież to jakaś paranoja co tutaj się wyprawia.

To prawda, potrzeba nowych respow, chocby dalszy etap eventowy w ktorym moznaby zmienic swoja maszynke 80% na 90% wykonujac jakies dodatkowe zadanie.. +ofc nowe respy o ile karmazyn malo bije i wgl to taki 4.5k ed/ms bedzie na 3 hity sciagal cracka wtf?

dla mnie jest śmieszne to ze dodaliście ostatnio critial talisman który ma dawać do loota okey empirka tez do loota i teraz musieliście oslabic loota z crackow okey
wiec ja się pytam po co to dodawaliście? to lepiej przywrócić loot z crackow jak był wcześniej i usuńcie talisman i tryb na loota w empirce bo nie ma sensu tego uzywac w dniu dzisiejszym beka XD

Dokladnie, po co te itemy skoro caly czas ingeruja w lota.. na tamtym locie bez critical talismanu oraz tarczy mozna bylo sie cmoknac w pompke, wiem poniewaz expiac bez tarczy na 2 taski nie lotlem ani jednego bh.. ale przeciez loot byl wykurwisty :confused::confused:

Chociaż tyle, że już nie można za sio na osach 150uc~~ dzień robić, chociaż bardzo mnie to wzbogaciło. Nie dogodzi wam z tymi crackami, przestańcie grać, to coś zmienią. :D

A malo osob przestalo grac? znow 30 online max...

#t z moich przemyslen wynika, ze najlepszym rozwiazaniem byloby lekkie zwiekszenie expa z asianow (+ bramka od 2500/3000lvla), lekkie zwiekszenie lota z crackow kosztem expa oraz zwiekszenie lota z cave skeletonow, wtedy gracze mieliby wybor szybki exp, troche slabszy + loot lub dobry lot bez expa (ofc na cave skelety takze przydalaby sie bramka od conajmniej 2.5k lvla)

Exspaze
12-06-2016, 08:40
Czy ta choroba jest bolesna?

Co do reszty glupot jakie napisales, wytlumacz mi skad bierzesz po 20 goldow ktore codziennie mi sprzedajesz? btw. o co gracze z przedzialu 1-2k lv mieliby plakac skoro maja trzykrotnie mniejszy lv i teoretycznie powinni miec trzykrotnie mniejszy loot.. bh = gold motyl (3uc-1uc) (3k lv - 1k lv) tylko ze ty locac tych goldow wiecej niz 1 na 5 godzin juz masz lepszy loot niz ja cos jeszcze masz do dodania? ps. ja expilem na tinach, ale ty na crackach nie, pamietaj o tym
Kiedy ja ci sprzedałem 20x gold? Aaaaa pamiętam lot z 2 dni. Jak mam więcej goldów to nie sellam ich graczą z TOP tylko kioledze. Nie pamiętam żebym ci sprzedał więcej jak 10x gold/dzień. Co do wczorajszego zajebisteg* lootu z tinów podniosłem 3x gold 4x pink i kilka blue/exo.
#EDIT
Zwiększyć loot z cracków i każdy będzie zadowolony. Bo troche śmieszne że caly czas cos zmieniacie na gorosze.

Ktoś II
13-06-2016, 22:15
To w czym problem? Zbijaj postać do 1600 lvla i śmigaj na motyle... Płacz, płacz i płacz. Przestań beczeć, chłopaki nie płaczą!

Rinson
24-07-2016, 15:53
Nie rozumiem o co ten płacz... zawsze było źle, bo leci od ciula kcc z jednego moba (bh coś tam warte jednak jest) i było źle. Loot jest obecnie taki a nie inny, też jest źle bo nie lecą kcc. Według polityki autora im wyższy lvl, tym lepszy zarobek. Czyli co, jak ktoś wbije np. 5-6k lvl to mamy zrobić potwora, z którego będą sypały shaman sety i uw tak? Żeby przecież mógł więcej zarobić, bo ma większy poziom?