Zaloguj się

View Full Version : Droga do Popiego ;>

Szallony
28-06-2016, 00:14
Fajnie, że można przejść oddać taska :>>
http://i66.tinypic.com/11qlk4k.jpg

Sorc Aka Siochacz
28-06-2016, 00:51
Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca, ale cóż Voltan już nie pierwszy raz odwala takie i tym podobne numery.

Utrudnianie innym graczom dostępu do jakiegokolwiek miejsca na mapie jest karane banem bez upomnienia. Nie dotyczy sytuacji, w której gracz blokuje innego gracza, aby ochronić go przed śmiercią (player killing, red skull) i nie blokuje tym samym dostępu do żadnego questa.
Nikt RS'a nie ma, to nie musi trapować przejścia.
Prawdopodobnie chciał, aby gracze nie schodkowali i bili moobów na najeździe.

Demon
28-06-2016, 01:11
( :

aż takiej tragedii nie ma, ale fajnie jakby takie sytuacje w ogóle nie miały miejsca :)

Voltan
28-06-2016, 01:53
Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca, ale cóż Voltan już nie pierwszy raz odwala takie i tym podobne numery.

Podaj jakieś przykłady, bo chyba jednak Twoje teorie są bezpodstawne. Jeśli chodzi o sytuację, w której z Xivoltem postawiliśmy Quest Rat to została już ona wyjaśniona, więc liczę na inne przykłady, szczególnie jak to określiłeś "takie(..)numery".

Sugerujesz, że komuś kiedyś komuś pomagałem w ten sposób? Czy kiedykolwiek trapowałem jakiekolwiek przejście z tego powodu, że ktoś miał rs'a/pk?

Co do całego tematu...
Jeśli jeszcze chodzi o te trappery to postawiłem je w tamtym miejscu, bo robiłem najazd z przedziałem poziomowym. Dodatkowo chciałbym wspomnieć, że ja nie mam żadnej możliwości usunąć postawionego już trappera.
Podsumowując, są najazdy z przedziałami levelowymi - źle, są najazdy bez przedziałów - źle, nie ma w ogóle najazdów - źle. :confused: Czy kiedykolwiek będzie można tu wszystkim chociaż w jednej sprawie dogodzić?

PS Do niektórych osób - nie wylewajcie żalów na forum z powodu słusznego bana. :)

#down
Fakt, pomyliłem się, lecz jeśli chodzi o zablokowanie drogi to w przypadku najazdu miałem takie prawo.

A moim zdaniem nie Ty o tym decydujesz kto ma pozycję na serwerze. Robią to osoby wystarczająco kompetentne w tej kwestii. Tak jak napisałeś, to Twoje zdanie. :)

Nie był to błąd, lecz zamierzone działanie, które miało zablokować tamtą drogę dla osób mających tp lub będących tam wylogowanych.

Hustler
28-06-2016, 02:44
#Voltan
Jestem ciekawy którędy Ty do Popiego przez Can dochodzisz. Liczę, że pokażesz nam wszystkim użytkownikom ową drogę albo znasz tak dobrze serwer, jak Nostromo, który niegdyś miał tutaj tutora.
Obecnie żeby dojść do Popiego trzeba iść przez pustynię przy Capital City lub skorzystać z teleportu na wyspie eventowej, który trzeba wykupić za odpowiednią ilość punktów eventowych. Droga przez Canyon, o której myślisz prowadzi na pustynię obok Capital City, ale nadal trzeba przejść przez schody, które zablokowałeś aż do restartu.

Moim zdaniem Voltan na tej pozycji, to jakieś żałosne nieporozumienie, ale to tylko moje zdanie.

#t
Ciekawa sytuacja.. Może powinieneś nauczyć się latać? :D Ewidentny błąd Voltana wynikający z nieprzemyślanych działań. Jeśli nie możesz "schodkować" żeby bić potwory, to wystarczy skakać na piramidę, na której mamy protection zone i znajduje się ona zaledwie 3-4sqm na północ od tych schodów, a tam żaden potwór krzywdy nam nie zrobi.

Sorc Aka Siochacz
28-06-2016, 06:37
Podaj jakieś przykłady, bo chyba jednak Twoje teorie są bezpodstawne. Jeśli chodzi o sytuację, w której z Xivoltem postawiliśmy Quest Rat to została już ona wyjaśniona, więc liczę na inne przykłady, szczególnie jak to określiłeś "takie(..)numery".

Sugerujesz, że komuś kiedyś komuś pomagałem w ten sposób? Czy kiedykolwiek trapowałem jakiekolwiek przejście z tego powodu, że ktoś miał rs'a/pk?

Co do całego tematu...
Jeśli jeszcze chodzi o te trappery to postawiłem je w tamtym miejscu, bo robiłem najazd z przedziałem poziomowym. Dodatkowo chciałbym wspomnieć, że ja nie mam żadnej możliwości usunąć postawionego już trappera.
Podsumowując, są najazdy z przedziałami levelowymi - źle, są najazdy bez przedziałów - źle, nie ma w ogóle najazdów - źle. :confused: Czy kiedykolwiek będzie można tu wszystkim chociaż w jednej sprawie dogodzić?

PS Do niektórych osób - nie wylewajcie żalów na forum z powodu słusznego bana. :)

#down
Fakt, pomyliłem się, lecz jeśli chodzi o zablokowanie drogi to w przypadku najazdu miałem takie prawo.

A moim zdaniem nie Ty o tym decydujesz kto ma pozycję na serwerze. Robią to osoby wystarczająco kompetentne w tej kwestii. Tak jak napisałeś, to Twoje zdanie. :)

Nie był to błąd, lecz zamierzone działanie, które miało zablokować tamtą drogę dla osób mających tp lub będących tam wylogowanych.

Stawianie ok. 10 Generałów na 1 najeździe.
Train Shootery na Desert City, wcześniej na Villi w ilości powyżej 10+
Ebola Bat, Asian Hornet w całym mieście Capital City.
Dlaczego najazdów nie robisz w takich miejscach jak:
Ankaros (PACC), Canion (FACC/PACC), City of Dream (FACC)
Tam gdzie miasteczka są mało odwiedzane, to powinny być najazdy.

Co do RS'a, to jest tylko przykład:

Prawdopodobnie chciał, aby gracze nie schodkowali i bili moobów na najeździe.

http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1177261&postcount=10 (Train Shootery Villa)
http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=1177250&postcount=1 (Twój przykład, który sam podałeś)
http://www70.zippyshare.com/v/dIna2Wyk/file.html (Ebole Bat w kosmicznej ilości w Capital City)
http://i68.tinypic.com/2a6mcmq.jpg
http://i65.tinypic.com/2lc49c7.jpg
http://i66.tinypic.com/2nqehqf.jpg
http://i67.tinypic.com/2ypi6pt.jpg
http://i66.tinypic.com/6qfwup.jpg

O ile wiem, to Generały są zarobkowe, to dlaczego jak jest najazd robiony przez Ciebie, to stawiasz ich ile popadnie?

Najgorsze co mogli Ci dać, to właśnie tą pozycje w grze.
Ty się zawsze mylisz, ale zamiast potworki poza Hotkeyem trzymać, to właśnie je masz wszystkie wartościowe ustawione na Hotkeyu i robiąc najazd spamujesz.

Bonus
http://i65.tinypic.com/xnvqzr.jpg

Voltan.mp4 (http://www51.zippyshare.com/v/k0qenVlN/file.html)

Przestancie tak marudzic bo Voltan to jedyny czlonek ekipy ktory cos robi. Moze i popelnil maly blad lecz kto ich nie popelnia niech pierwszy rzuci kamien xD. Doprowadzicie do tego ze Voltan strzeli focha jak yagami i skoncza sie jakiekolwiek najazdy i znow bedzie placz o ich braku.
Oczywiście robi coś, ale nie pierwszy raz przekracza "gurna" granicę ;)

Hokage
28-06-2016, 08:51
Jeszcze gdy jest najazd z przedziałem lvlowym i idziesz sobie oddać taska to dostajesz bana :D

Więc zmienić drogę do popiego :D

Week
28-06-2016, 09:59
http://www70.zippyshare.com/v/dIna2Wyk/file.html

Jeśli tak ma wyglądać najazd na tym posranym serwerze, to szczerze nie dziwię się, że nikt tu nie chce grać z nowych osób.

#Topic

I tak nic z tym nie zrobią, zobaczcie kiedy ostatnio jakiś normalny administrator wypowiadał się na forum.

#Down

Też popełniłem malutki błąd i wyleciałem z ekipy.

Hustler
28-06-2016, 12:21
#down

Może i miałeś takie "prawo", ale wystarczy ruszyć głową i całej sytuacji by nie było. Przecież pustynia przy Capital City, to nie jest jedyne miejsce, w którym można robić najazd. Przydałoby się trochę znajomości mapy, co? Sądzę, że najazdy robione non stop w tym samym miejscu przestaną być jakąś atrakcją, a staną się jakąś nudną monotonią. Przecież taki najazd nie ma większego sensu, bo padasz i sekundę później znowu jesteś na miejscu, a to chyba nie tak powinno wyglądać już wystarczy, że tak wygląda expienie na respach eventowych.

Chyba świadomość tego, że wybrali niekompetentną osobę (czyt. Ciebie) skłoniła Cię do odpowiedzi wręcz atakującej moją osobę. Tak, wyraziłem swoje zdanie i zaznaczyłem, to w swojej wypowiedzi i nie musisz tego po mnie powtarzać. Nie kwestionuję też tego, że osoby selekcjonujące tutorów/senior tutorów są niekompetentne, więc po co się tym zasłaniasz?

Od czegoś chyba tą pozycję masz, nie? Jeśli ktoś nie potrafi zastosować się do prostych poleceń, to wystarczy dać mu ostrzeżenia, a później, w razie dalszego nie stosowania się do poleceń, nałożyć na niego bana za destruktywne zachowanie. Moim zdaniem prosta sprawa, ale Ty wolisz utrudnić graczom wykonanie questu, bo wykorzystanie możliwości swojej pozycji chyba Cię przerasta. Poza tym, jeśli musiałem wylogować się akurat w tym miejscu swoją główną postacią, to teraz tylko dlatego, że Ty robisz najazd, ja nie mogę spokojnie cieszyć się grą? Przecież chyba serwer istnieje po to żeby ludzie grali kiedy chcą, a nie wtedy kiedy Ty im na to pozwolisz.

#Awesome
To nie jest żadne marudzenie, a wyrażanie swoich opinii na temat sprawowania się Voltana na pozycji senior tutora. Rozumiem, że exp i loot z najazdów Ci odpowiada, ale są pewne zasady dotyczące robienia najazdów + granice dobrego smaku, a Voltan je przekroczył już dawno, więc z łaski swojej nie mów komuś co ma robić, a czego nie.

Master.Lucas
28-06-2016, 15:22
Podpisuje się pod tym co napisał Awesome, Voltan to jedyna osoba z ekipy która stara się coś robić mam na myśli najazdy. Yagami dawno się obraził i przestał to robić. Więc ogarnijcie płacz że kamienie zostały. Pustynia desert jest bardzo dobrym miejscem na robienie najazdów, ale trzeba też zwrócić uwagę że jako Senior Tutor on nie może usuwać trapperów. I na koniec to gdzie robi Voltan najazdy zależy tylko od niego nie możecie mu pisać gdzie ma robić. Ostatnio najazd był w City of Dreams więc? Dajcie już spokój i nie płaczcie, cieszcie się że Voltan w ogóle cos robi. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam :)

Spokojny Typek
28-06-2016, 15:30
Jedyna osoba placzaca w tym temacie jest 185 lvl bez pacc padający na najazdach. Kogo obchodzą twoje placze, tym lizankiem dupeczki mozesz wyskrobac inva. Staraj sie.

Co do tematu sam chciałem oddać taska po 23. Robię problem? Oddam pozniej

Juxxifi
28-06-2016, 15:54
O co ten ból dupy? Ciężko poczekać do restartu?

Temat-pożywka dla tałatajstwa z jihadu, które ma swoją wizję świata i wszędzie ją próbuje wcisnąć.

#Voltan
Trappery tylko na amazon camp i tyle, bo szkoda nerwów :>

Szallony
28-06-2016, 17:31
Fajnie, że można przejść oddać taska :>>
http://i66.tinypic.com/11qlk4k.jpg

Ja nie mam pretensji do Voltana bo wyjasnil ze nie moze usuwac traperow i okej.
Nie wiedzialem ze jezeli je postawi to potem nic z nimi nie moze zrobic i tyle.
Ciesze sie ze robi te najazdy i dziala cos i niech tak zostanie ;)
Pozdrawiam :>

Voltan
29-06-2016, 16:57

Na Desert nie było ich aż tak dużo, było to raz i były krótko, bo niedługo po najeździe był restart - miały one Was troszkę zachęcić do wzięcia w nim udziału. Na Villi był to swego rodzaju event organizowany tylko raz, wcześniej zapytałem o zgodę innego członka Ekipy.
Sytuacja z Ebolami i Asian Hornetami była tylko raz - drobne urozmaicenie, niektórym się podobało. Najazdy w głównym mieście są bardzo rzadko, lecz spotkałem się też z bardzo dobrą opinią na ten temat, zdania są podzielone.
Jak to nie robię najazdów w takich miejscach? Jesteś niepoważny? Najazdy w takich miejscach były wielokrotnie.

http://i68.tinypic.com/2a6mcmq.jpg
http://i65.tinypic.com/2lc49c7.jpg
http://i66.tinypic.com/2nqehqf.jpg
http://i67.tinypic.com/2ypi6pt.jpg
http://i66.tinypic.com/6qfwup.jpg

O ile wiem, to Generały są zarobkowe, to dlaczego jak jest najazd robiony przez Ciebie, to stawiasz ich ile popadnie?

Przepraszam bardzo, czy jest gdzieś zabronione stawianie dużej ilości potworów zarobkowych na najazdach? Nie, więc daruj sobie. Dodatkowo podałeś takie screeny, na których gracze specjalnie nalurowali sobie dużo potworów. To nie jest moja wina, że dużo osób wpada i ciągnie jak najwięcej moobów w jedno miejsce zamiast bić je po kolei.

Najgorsze co mogli Ci dać, to właśnie tą pozycje w grze.
Ty się zawsze mylisz, ale zamiast potworki poza Hotkeyem trzymać, to właśnie je masz wszystkie wartościowe ustawione na Hotkeyu i robiąc najazd spamujesz.
Ciekawi mnie jak Ty byś się na niej sprawował, może sam się zgłosisz do jakiejś pomocy? :)
Wiesz co to spamowanie?

Bonus
http://i65.tinypic.com/xnvqzr.jpg

No i co chcesz przez to pokazać, bo nie rozumiem? Chyba nie muszę wiedzieć i pamiętać wszystkiego.

Co do Twojego super nagrania to jakbym Cię męczył przez parę dni ciągle wypisując jakieś głupie zapytania to też byś odpowiedział cokolwiek na odczepnego. Tak właśnie było wtedy, wreszcie dałeś mi spokój. Jedyne co udowodniłeś tym filmikiem to jak bardzo jesteś fałszywy i dwulicowy. :)

Jeszcze gdy jest najazd z przedziałem lvlowym i idziesz sobie oddać taska to dostajesz bana :D
Więc zmienić drogę do popiego :D
Chyba jest to normalne, że jeśli ktoś wchodzi na najazd z przedziałem poziomowym, na który się nie łapie i zabija potwory to dostaje bana. Nie sądzisz? Co do oddawania tasków czy misji u Ahmeda wielokrotnie się na to zgadzałem podczas najazdu, jeśli ktoś normalnie o to zapytał i przechodząc nie bił żadnych potworów.

Może i miałeś takie "prawo", ale wystarczy ruszyć głową i całej sytuacji by nie było. Przecież pustynia przy Capital City, to nie jest jedyne miejsce, w którym można robić najazd. Przydałoby się trochę znajomości mapy, co? Sądzę, że najazdy robione non stop w tym samym miejscu przestaną być jakąś atrakcją, a staną się jakąś nudną monotonią. Przecież taki najazd nie ma większego sensu, bo padasz i sekundę później znowu jesteś na miejscu, a to chyba nie tak powinno wyglądać już wystarczy, że tak wygląda expienie na respach eventowych.
Pustynia przy głównym mieście jest najlepszym miejscem na najazd z przedziałem poziomowym. Sądzę, że znajomość mapy posiadam wystarczającą. Dla Twojej wiadomości najazdy są organizowane w różnych miejscach.

Chyba świadomość tego, że wybrali niekompetentną osobę (czyt. Ciebie) skłoniła Cię do odpowiedzi wręcz atakującej moją osobę. Tak, wyraziłem swoje zdanie i zaznaczyłem, to w swojej wypowiedzi i nie musisz tego po mnie powtarzać. Nie kwestionuję też tego, że osoby selekcjonujące tutorów/senior tutorów są niekompetentne, więc po co się tym zasłaniasz?Piszę to po raz kolejny - jest to tylko Twoja subiektywna opinia.

Od czegoś chyba tą pozycję masz, nie? Jeśli ktoś nie potrafi zastosować się do prostych poleceń, to wystarczy dać mu ostrzeżenia, a później, w razie dalszego nie stosowania się do poleceń, nałożyć na niego bana za destruktywne zachowanie. Moim zdaniem prosta sprawa, ale Ty wolisz utrudnić graczom wykonanie questu, bo wykorzystanie możliwości swojej pozycji chyba Cię przerasta. Poza tym, jeśli musiałem wylogować się akurat w tym miejscu swoją główną postacią, to teraz tylko dlatego, że Ty robisz najazd, ja nie mogę spokojnie cieszyć się grą? Przecież chyba serwer istnieje po to żeby ludzie grali kiedy chcą, a nie wtedy kiedy Ty im na to pozwolisz.Na sposób dawania ostrzeżeń i następnie banów wielokrotnie niektórzy narzekali.
Nie mam na celu komukolwiek utrudniać wykonania quetu, lecz normalnie przeprowadzić najazd.
W sytuacji, którą opisałeś po prostu używasz opcji rrv i daje Ci tp do temple.

#Awesome
To nie jest żadne marudzenie, a wyrażanie swoich opinii na temat sprawowania się Voltana na pozycji senior tutora. Rozumiem, że exp i loot z najazdów Ci odpowiada, ale są pewne zasady dotyczące robienia najazdów + granice dobrego smaku, a Voltan je przekroczył już dawno, więc z łaski swojej nie mów komuś co ma robić, a czego nie.
Uważam, że to nie ja, a Ty przekroczyłeś granicę dobrego smaku stając się złodziejem przez co aktualnie Twoja główna postać jest usunięta.

Podsumowując - biorąc pod uwagę dużą falę krytyki, ograniczę ilość najazdów robionych przeze mnie.

Rastamanek
29-06-2016, 17:09
#Awesome
Człowieku jesteś kolejną osobą, która robi o to płacz i współgrasz razem z tym aka bałwanem.
Nie pasują najazdy - nie uczęszczaj na nich.
Ciesz się, że w ogóle coś się dzieje i powinieneś to docenić, a nie wylewać żale w każdym temacie o każdej sytuacji czy też na temat czyjegoś zdania bo własnego nie masz.

Kolejna osoba, która płacze i wypisuje bzdury jak popadnie.
Twoim zdaniem jak ma wyglądać najazd, generały są dobrą opcja na ten czas dzisiejszy, a skoro może to robić to właśnie tak działa.
Zwróc uwagę też na bossy, przecież z tego też przy dobrym wylosowaniu (szczęścia) możesz otrzymać rare item.
Owszem na Generałach można zarobić, ale to tylko przy szczęściu, jeżeli wg Ciebie najazd ma wyglądać zasypanymi Ebola Batami i innych słabych gówien, które padają w chwilę to uwierz, że nie chciałbym ujrzeć Twego najazdu.
Tak to sobie popadasz (wrócisz) i tak w kółko, przestań wyciągać pochopne wnioski na temat najazdów tylko po to aby próbować gnoić, skoro nie masz o nich bladego pojęcia:cool:
Masz mały lvl nikt nie chce z Tobą współpracować na najazdach, więc jedynie w Twoim przypadku na takich mocnych mobach masz tylko możliwości stracenia USE Amuletu.
Tak sobie zapracowałeś tak masz :]

Ps na Ank,Cod wiele razy był najazd widocznie akurat nie grałeś zakłamana istoto :v

#Voltan
Nie stawiaj tam traperów i będzie spokój a co do narzekających ludzi na Twoim miejscu bym się nie przejmował bo jak na razie widzę tylko dwie osoby +renciści Jihadzi :v.
I oby więcej takich najazdów bo najważniejsze, że dbasz o to by coś się działo mimo takich małych ilości graczy online i tu należy Cie pochwalić :D

#t
Zawsze można odczekać i oddać taska za jakiś czas - nie widzę w tym problemu.

>>>AWESOME<<<
29-06-2016, 17:43
No i dzieki placzowi niektorych ludzi bedzie teraz mniej najazdow (tak jak pisalem w poprzednim poscie ktory zostal usuniety ;/) ;p czekam teraz na placz w stylu "nic tu sie nie dzieje nawet nikt nie robi najazdow" lub "jak ja mam wykonac misje !quest z odebraniem loota z composera skoro nikt nie robi najazdow". Wiekszosc tibijczykow mysli wylacznie o sobie a nie o tym ze swoim marudzeniem moga zaszkodzic innym.

#Co do tematu to takze chcialem sie dostac do popiego gdy droga byla trapnieta i wcale mi korona z glowy nie spadla jak poszedlem tam po resecie...

Sasha Rookslayer
30-06-2016, 13:46
Zapewne w wypowiedziach graczy jak i Voltana jest jakas prawda.
Ale tak to juz bywa, ze kazdemu nie dogodzimy.

Zawsze byl placz, gdy ktos robil najazd i zapewne ciagle tak bedzie.
No sorry, byl jeden wyjatek - Tygrysa najazdy, ale on robil je raz na 10-20 dni i kazdy byl zadowolony. Moze czas najwyzszy isc w tym kierunku?

Rastamanek
01-07-2016, 08:20
Zapewne w wypowiedziach graczy jak i Voltana jest jakas prawda.
Ale tak to juz bywa, ze kazdemu nie dogodzimy.

Zawsze byl placz, gdy ktos robil najazd i zapewne ciagle tak bedzie.
No sorry, byl jeden wyjatek - Tygrysa najazdy, ale on robil je raz na 10-20 dni i kazdy byl zadowolony. Moze czas najwyzszy isc w tym kierunku?
Nie wyobrażam sobie takich najazdów na ten moment spójrz ilu graczy jest online na co dzień, więc takie najazdy są spoko.:)
Przestań żyć przeszłością to już nie wróci jest jak jest.
Nie rozumiem dlaczego porównujesz Tygrysa do Voltana, skoro to dwie różne osoby do tego jeden to Gm a drugi to świeży ST.
Ps miało Cię nie być co jeszcze tu robisz?