View Full Version : Najazdy z przedziałami levelowymi.
Siemka, tak w sumie przebiegając przez Thingi wpadłem na pomysł.
Co wy na to, żeby najazdy z przedziałem levelowym robić na tych respach eventowych? Rozwiązałoby to problem trapperów na pustyni czy wbijania się innych lvli :)
Szybka sonda. Napiszcie co możnaby zmienić :)
Fajny pomysł jestem za! :)
Tylko czy moby znajdujące się na respach nie będą przeszkadzać?
dobry pomysł dodatkowe moby na respie będą utrudniać najazd wkoncu najazd ma być wyzwaniem i przyjemnością nie ?XD + najazdy z bossami z lootem dla all mozna zrobic na daszku lub kolo wulkanu na tym respie demonow :P
Pomysł bardzo dobry jak większość z tego działu, proponuje ekipie dodać link do notatnika z rzeczami których i tak nie zrobicie.
Jak najbardziej jestem za!
Mogli by dorobić poziom -2 na wyspach eventowych i otwierać je na najazdy. Ale czy oni to zrobią??? Nie sądzę za dużo roboty.
Rastamanek
30-06-2016, 11:26
Dobry pomysł dla każdego przedziału po trochu :D
Pytanie brzmi : czy takie coś się stanie ? trochę watpiewe
Sorc Aka Siochacz
30-06-2016, 12:01
Jak najbardziej jestem za!
Mogli by dorobić poziom -2 na wyspach eventowych i otwierać je na najazdy. Ale czy oni to zrobią??? Nie sądzę za dużo roboty.
Jeżeli, to miałoby być na eventowych. Wystarczy, że zrobią prosty teren bez dodatków 100x100 przy schodach pz i teren gotowy.
#t
Dobra myśl, ale coś na Evul jest pod najazdy zrobione z bramką otwieraną w czasie najazdów koło Hero na -1
Zobacz na mapie APO 7.6 (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=4&id2=20&x=684&y=111&z=8&zz=7)
Sasha Rookslayer
30-06-2016, 12:44
W sumie dobry pomysl. Nikt nikomu nie wbije, moby znajdujace sie na terenie beda dodakowa przeszkoda.
Pytanie teraz do Voltana czy bedzie chcialo mu sie to robic, bo jak wiemy to tylko on sie tym zajmuje.
Mi osobiscie jest to obojetne, bo jakos te najazdy na Main mnie nie przekonuja. Lepsze najazdy na Rook, gdzie za bossa mamy po 20-30%.
(...) proponuje ekipie dodać link do notatnika z rzeczami których i tak nie zrobicie.
Nie ma takiej potrzeby, jeśli stosunek wyników sondy dalej utrzyma się na tym poziomie to mogę się tym zająć i czasem coś takiego zorganizować.
Pytanie brzmi : czy takie coś się stanie ? trochę watpiewe
Tutaj głównie zależy od wyników sondy i zdania graczy.
Jeżeli, to miałoby być na eventowych. Wystarczy, że zrobią prosty teren bez dodatków 100x100 przy schodach pz i teren gotowy.
Na tą chwilę jeśli coś takiego miałoby się odbywać to bez dodatkowego terenu, lecz na tych, które są dostępne.
#t
Dobra myśl, ale coś na Evul jest pod najazdy zrobione z bramką otwieraną w czasie najazdów koło Hero na -1
Zobacz na mapie APO 7.6 (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=4&id2=20&x=684&y=111&z=8&zz=7)
Owszem, jest tam specjalny teren najazdowy, o którym pamiętam, lecz możliwość otworzenia go jest dopiero od rangi Game Master'a.
W sumie dobry pomysl. Nikt nikomu nie wbije, moby znajdujace sie na terenie beda dodakowa przeszkoda.
Pytanie teraz do Voltana czy bedzie chcialo mu sie to robic, bo jak wiemy to tylko on sie tym zajmuje.
Tak naprawdę już kiedyś o tym myślałem i owszem, postacie z innymi poziomami nie wejdą, lecz czy z kolei nie będzie pretensji, że np. ktoś odpalił speed i teraz nie może poexpić, bo jest najazd? To mnie bardzo ciekawi, śmiem nawet twierdzić, że zapewne ktoś taki się znajdzie.
Ja mogę się tego podjąć, lecz pytanie czy wszystkim graczom będzie to odpowiadać. Osobiście jestem za.
Bedzie ktoś chciał expić albo coś i będzie mu to przeszkadzało i znów będzie płacz tak? Przecież może zostać jak jest a nie gra nie wiadomo ilu graczy by nie wytrzymać z tym popi...
jestem na nie!
kolniaks
01-07-2016, 15:00
Tak naprawdę już kiedyś o tym myślałem i owszem, postacie z innymi poziomami nie wejdą, lecz czy z kolei nie będzie pretensji, że np. ktoś odpalił speed i teraz nie może poexpić, bo jest najazd? To mnie bardzo ciekawi, śmiem nawet twierdzić, że zapewne ktoś taki się znajdzie.
Moim zdaniem, o ile taki najazd nie byłby na tinach/nilach/crackach, tylko wyższych lub niższych respach to nikt nie miałby pretensji. Z drugiej strony te tereny są wąskie i trudne, nie wiem jakby to tam wyglądało. Wiadomo, że ciężko każdemu dogodzić.
Mnie osobiście większość najazdów się nie podobała i nie miałem motywacji, aby w nich uczestniczyć (może dlatego, że nie gram ek). Jak widzę biegającego stiffa/petera/satana to szkoda mi czasu - dużo lepszy exp i loot można osiągnąć na zwykłym expie w tym samym czasie. Brakuje motywowania graczy do współpracy - np. robienia jakiejś ścieżki potworów do wybicia, a na jej końcu będzie czekało coś na wzór choinki - co potem każdy bije, dostaje dobry exp i jakiś tam loot, bo z tej całej reszty co jest obecnie to exp jest zerowy, a loot często zależy od "fast handa". Ale to tylko moje zdanie.
Tak jeszcze jest dobrze, że Voltan robi cokolwiek dla tego serwera.
Na tą chwilę zostały wprowadzone automatyczne najazdy uwzględniające przedziały poziomowe.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.