View Full Version : 15;54- 13 osob online
.:Edzio:.
20-07-2016, 15:54
Hej, dawno tu nie zagladalem ale zastanawia mnie czy oplaca sie wykupowac jakikolwiek pacc skoro o 16 jest 13 osob online, czy to juz koniec apo ?
Merranusowy
20-07-2016, 16:02
hmm mysle ,ze mozliwy jest koniec apo . Ale jak chcesz doladowac i sobie pograc to dawaj . Moze cos sie zmieni, w tym czasie . Lecz sa wakacje wiec sam wiesz jak to jest
1st R. Boonek
20-07-2016, 17:20
Przeczytaj ostatni news tam znajdziesz odpowiedz :) <link>
(http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=132451)
#t moim zdaniem nie oplaca sie juz grac, bo gra bardzo malo osob, nie ma update, pol serva kapuje i bany sie sypia na lewo i prawo czesto za jakies pierdoly(cos jak 1g weedu i wiezienie) ogolnie lipa, nie ma co czekac na update bo tak czy siak nastepny bedzie za 5 lat
#down a oddasz mi 1000zl za postac i itemy? (mam na mysli oczywiscie czas poswiecony grze, bo postacie sa servera)
Goldenka
20-07-2016, 17:38
Pewnie mnie tu pociśniecie ale ja bym spróbował restartu charów, lepiej i tak już nie będzie a guptasy by się wtedy zaczeły bić o topkę i może trochę by ich grało, pewnie mi powiecie że wystarczy update lecz jest to rozwiązanie chwilowe może na miesiąc max półtora, żeby utrzymać jakaś garstkę guptasów na 7.6 trzeba by co chwile robić update (uwierzcie wiem to z autopsji), a jakby tak zmniejszyć exp po restarcie czy jakieś inne zmiany to nie był by wcale głupi pomysł hehe
Goldenka twój sposób jest na chwilę wątpię że komuś by się chciało znów epic od nowa. aktualnie jakby był res charow to kończę przygodę na tym apo ostatnio było 50os online jakby zrobili maraton to znając życie było by te 100+\- graczy na zimę ludzie wrócą jak co roku
Sorc Kingow
20-07-2016, 18:01
Ogólnie nie opłaca się już Tu grać na Podkarpackim OTS, sam już się wyje*ałem na ten OTS i loguję tylko, aby w trainerze posiedzieć.
Jeżeli chcesz, to załóż sobie konto i masz tam 3 dni pacc na starcie + 3 dni dodatkowe do aktywacji, pograsz, to zobaczysz.
Tak jak Boonek pisze, to prawda w 100%.
Od czasu Voltana serwer już całkiem upadł z 50 osób max 20 gra.
Ostatnia deska ratunku dla serwera to reset, konieczne byloby tez usuniecie eventowych expowisk bo to totalna klapa
Na APO jest bardzo fajny system pvp, usuneliby jeszcze jajka i az chcialoby sie grac od nowa
Merranusowy
20-07-2016, 19:43
szkoda ze mortiis ma wyjebane i sie nie odezwie w tym temacie.
Ale widac ze ma wyjebane. I to nei od dzis. Czasy apo przeminely.
Co do expowisk event to smiech fakt.
Myślę, że jak Ci się chce to się opłaca grać :)
Ludzi mało bo są wakacje rok temu pamiętam jak grałem to to samo było także nie ma się czym przejmować :)
Ładuj pacca i wbijaj :D
Sasha Rookslayer
20-07-2016, 22:58
Sashy nie ma i wszystko upada. No ladnie - joke.
#t
Raz bylo 15 osob i juz placz? Ogolnie gra z 30 osob, wiec nie jest zle, sa wakacje..
Moim zdaniem update, loterie i eventy raz na 3 miesiace ozywily by serwer w 100%.
Ps.
Mortiis zyje i ma sie dobrze.
Wiekszosc osob ktora gra na tym apo raczej sie uczy wiec teoretycznie w wakacje powinno grac wiecej osob
Wiekszosc osob ktora gra na tym apo raczej sie uczy wiec teoretycznie w wakacje powinno grac wiecej osob
Większość osób już dorosła do takiego poziomu, że w wakacje lepiej wyjść ze znajomymi na miasto niż kisić się na apo. Takie są realia.
Rastamanek
21-07-2016, 06:32
Od czasu Voltana serwer już całkiem upadł z 50 osób max 20 gra.
Tobie chyba rozum upadł bo Voltan nie ma nic do tego bo nawet zanim się pojawił było to samo, więc nie widzę tutaj większych zmian odkąd się pojawił jedynie na lepsze, a nie na gorsze bo chociaż coś robi, doceń to ;]
#T
Moje zdanie jest takie choć sam osobiście nie gram teraz.
Jak chcesz to grasz nie chcesz to nie grasz to głównie zależy od Ciebie czy rzeczywiście masz na to ochotę jak gdyby ja nie patrzę na ludzi online gram swoje, gdy mam na to ochotę, a gdy już się trochę znudzi to normalne, że robię sobie przerwę - zresztą jak zawsze :D
Co do updat'ów to fakt przydałoby się coś, ale to jeszcze trzeba czekać cierpliwie a będzie :)
@down
Nie wiem czemu niektórych z was bolał by restart charów i tak większość z was tu nie gra i raczej nie zamierza, a gdyby to zrobić w przemyślany sposób i np jako bonus na otwarciu przez tydzień pacc był by za darmo by zachęcić osoby do gry myślę że sporo takowych osób by się znalazło, przypominam że to tylko gra i nie ma co płakać nad charami, nawet jakbyście je chcieli komuś sprzedać to może to i tak jest warte max 2 lub może 3 dniówki w jakieś normalnej pracy.
Daj namiar gdzie zarobisz klocka w max 2-3 dni w Polsce to może się skuszę :v
Raz jest 13 osob online, a drugi raz 40, wiec nie wiem na chuj ten temat... Malo fermentu siejecie? To juz dawno przestalo kogokolwiek smieszyc. Upadek APO zalezy tylko i wylacznie od graczy, a poki co wystarczy na oplaty.
.:Edzio:.
21-07-2016, 09:55
Widze, ze zrobila sie gowno burza wiec sprostuje. Nie zagladalem tu od dawna i stworzylem temat tylko i wylacznie w celu zasiegniecia opinii. Wszelkie teksty i zlote mysli majace na celu przedstawienie metody naprawy serwera gowno mnie obchodza ;)
Sasha ty sie tak nie spinaj bo ilekroc widze grubasa w Szczecinie wyobrazam sobie Ciebie.
#T
Dzieki za info Panowie, juz podjalem decyzje ze sobie odpuszcze, gra na pustym serwerze nie ma sensu bo nie expisz tutaj tylko i wylacznie dla siebie ;)
#down a oddasz mi 1000zl za postac i itemy? (mam na mysli oczywiscie czas poswiecony grze, bo postacie sa servera)
Jak Mortiis zamknie serwer, to też będziesz chciał od niego kasę za poświęcony czas na expienie? Prędzej czy później to nastąpi, a ty pewnie do tego czasu zmarnujesz kolejne kilkadziesiąt godzin na granie :D
Goldenka
21-07-2016, 15:06
Nie wiem czemu niektórych z was bolał by restart charów i tak większość z was tu nie gra i raczej nie zamierza, a gdyby to zrobić w przemyślany sposób i np jako bonus na otwarciu przez tydzień pacc był by za darmo by zachęcić osoby do gry myślę że sporo takowych osób by się znalazło, przypominam że to tylko gra i nie ma co płakać nad charami, nawet jakbyście je chcieli komuś sprzedać to może to i tak jest warte max 2 lub może 3 dniówki w jakieś normalnej pracy.
gwnstopro
21-07-2016, 16:49
Wydaję mi się, że 13 osób o godzinie 15:43 to całkiem dobry wynik. Daj sobie spokój w wakacje, szkoda czasu. Może od września coś ruszy, w co wątpię :D
Teraz jest 13 osób online, jest godzina 13:00, serwer stoi 13 lat, średnia wieku na serwerze wynosi 13 lat (alfons i hakka zaniżają), Mortiis ma 13 lat, jego brat również.
Od starożytności wiadomo, że liczba 13 przynosi pecha i nieszczęście, a według Egipcjan człowiek przechodzi 12 etapów w swoim życiu, a 13 jest zaliczana do śmierci. Takich 12 etapów właśnie przeżył ten serwer, teraz czas na ostatni.
Popieram goldenke, chary jak na tyle lat zmarnowanego czasu i tak sa malo warte a co wam z postaci na serwerze swiecacym pustkami
Przyczajony
21-07-2016, 20:19
Jestem na nie jeżeli chodzi o reset.
Według mnie są 2 dobre rozwiązania, które zadowolą obie strony graczy.
1. 2 serv który byłby włączany na zmianę z obecnym (np 2/3 dni Old_2/3 dni new). Na starym zwiększamy Exp x2 dla rekompensaty (mamy x10 bo 1/2 czasu serwer off, a nowy x2/3 od początku bez wszystkich super uper itemów.
2. Inna opcja to redukcja nie lv, a experience.. O tyle lepsza opcja od redukcji lv bo po 2595 mamy x3 Exp i po prostu byłoby to niesprawiedliwe. Ofc lv poniżej 1k maja reset do 1 lv. A jaka redukcja? Zależałoby od samych graczy jak by zagłosowali, a ja nie mam możliwość zobaczyć teraz jak by to wyglądało w danej liczbie. Najbardziej by chyba odpowiadało aby przykładowo 2k lv po res miał 400 lv (wtedy 3 k ma 700. +/-) i usuwamy wszelkie dopierdalacze lv tylko zmniejszamy Exp do x3.
co wy na to
Najwieksze Ciacho
21-07-2016, 21:18
Przysłowiowo "jebać" nie ma po co grać pomaniaczyłem do 600 więcej mi się nie chce bo prócz najazdów voltanowych nie ma więcej co robić.
Moim zdaniem temat nie potrzebny bo jak co roku w wakacje gra na apo po 10-20 osób nie każdy siedzi przed kompem 24/7 żeby pograć sobie nie którzy też pracują i nie maja czasu na grę o godzinie 16. Tak już jest powinniście wiedzieć o tym że APO w wakacje umiera w zimę ożywa :P
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.