Zaloguj się

View Full Version : Boss Ahmeda-lekka przesada

>>>AWESOME<<<
28-08-2016, 10:37
Witam. Nie ma co tu duzo pisac Squid chyba oszalal jak robil te bossy xd Hota z rooka zeby wejsc na jednego z bossow to jest przesada w cholere jaki item by z tego bossa nie lecial czy to uw czy skirty to nam sie nigdy nie zwroci bo hota rook kosztuje ponad 100uc xD. Wiec prosiłbym o zmiane itemu zeby byl jakis na miare kieszeni kazdego bo chyba nie to Squid obiecywal piszac ze bedzie super nagroda tylko dla wytrwalych (to samo tyczy sie rooka) Pozdrawiam.

Jezeli zaznaczasz NIE uzasadnij dlaczego

http://i66.tinypic.com/332urli.jpg

Sasha Rookslayer
28-08-2016, 10:41
No to zaszalał nasz Squid. Oczywiście, że to przesada i takiego przedmiotu nie powinno się oddawać.. Tym bardziej, że ten przedmiot jest już potrzebny w QOTN.. To samo tyczy się Rookgardu.. Aby wejść na Ahmeda trzeba oddać niebieskiego motyla, skąd go brać i jak? :<

Jestem za tym, aby przedmiot, który oddajemy, aby wejść na danego bossa został zmieniony na jakiś bardziej dostępny (to samo tyczy się Rookgardu).

Jakąś odpowiedź otrzymamy od jakiegoś czerwonego członka Ekipy APO OTS?

Nie po to się robiło 100 misji (piszę aktualnie o misjach na Rook), aby się wchodziło tylko na 2 bossy (Savage Cyclops i Basakiel), ponieważ na trzeciego i czwartego bossa (Rook King i Ahmed) trzeba oddać Rabbit Present i Blue Exotic Butterfly, których praktycznie nie da się zdobyć.

Owszem, Rabbit Present wypada z Seti, ale zanim nam wypadnie królik to musimy ich zabić z 100.. Aby dostać się na tego Bossa, musimy zdobyć wand of Seti, który również wypada raz na xxx Ancient Mummy.
Co do Blue Exotic Butterfly to wypada on z Quoersesosa.. Siódmego bossa. Zabiłem ich około 100, tylko raz wypadł mi ten motylek.. Aby dostać się na tego bossa, musimy zdobyć sickle of Quoerses, które również wypada raz na xxx Ancient Demonów.
Można również motyla zdobyć z Mutated Mummy, które występują raz na jakiś czas na najazdach (1, 2 moby maks), ale one również rzadko wypadają.

PODSUMOWANIE:

Ktoś nie pomyślał dając te przedmioty, których nie da się praktycznie zdobyć.. Proponuje zmianę przedmiotów, jakie? Pomysł daje wam.

tigon
28-08-2016, 11:47
lololo chyba troszkę przesada zwłaszcza że kupić Hote z rooka to też niezła sztuka.. :eek: , jak dla mnie to więcej niż lekka przesada i ewidentnie do poprawy

Natsu
28-08-2016, 11:51
buahahahahahah nie dość ze z rooka znikło bardzo duzo hot to jeszcze żeby wejść na bossa jednorazowo hote trzeba dać bardzo dobre wniosek?:
nie opłaca sie go robić? pozdrawiam

Spokojny Typek
28-08-2016, 12:21
Nie no, hota to przesada. Mogliby zmienic na cos mniej wartosciowego i bardziej dostepnego XD

Week
09-09-2016, 23:17
Ty to byś chciał najlepiej wejść tam za przysłowiowe 'gówno' :)
Najlepiej to idź na tego swojego mazura i tam proponuj takie zmiany.
Bo to, że apo upadło to raz, ale te wasze propozycje są ***** coraz gorsze.
Jestem na nie.

>>>AWESOME<<<
09-09-2016, 23:55
#UP

Z tego co mi wiadomo Squid obiecywal Super ekstra nagrode za 100 misji i ja sie pytam gdzie ona jest?na 50 ubitych bossow jeszcze nic wartosciowego mi nie wylecialo na mainie... jak narazie na tym tylko tracimy. Chyba nie po to meczylismy sie przy najdluzszym quescie na APO i wydawalismy setki uc dla marnych bossow z ktorych praktycznie nic nie leci a jak juz cos wyleci to pewnie raz na rok... do tego jeszcze wydac ponad 100uc na hote z rooka zeby wejsc na ahmeda z ktorego pewnie tez sie nie zwroci. Wiec ja sie pytam po co tyle obiecywali i czemu tak schrzanili ( w sumie to nie nowosc)?. Pewnie Ty o tym sie nie dowiesz bo nawet nie zrobisz nigdy tych misji dlatego tez po zlosci dla innych bedziesz sie wypowiadal negatywnie.

#t Sadze ze najlepszym rozwiazaniem bylo by zamiane hoty z rook (pewnie ekipa nie przewidziala ze cena owego itemu wzrosnie az tak) na item ktorego wartosc bedzie w miare stala jak np spy report ale to tylko moja propozycja ;p. Pozdrawiam i czekam na wypowiedz kogos z ekipy

tak bardzo to, moje słowa z propozycji o domkach :D

no właśnie boss, a nie quest, nikt Ci tu nie gwarantuje nagrody, coś ala super loteria ;-;

ps. chyba sami nie wiecie co jeszcze leci, nie?

po 1 to Squid obiecywal super nagrode za >>QUEST<< ahmeda znaczy za ukonczenie 100 misji a po 2 z 50 bossow nic nie polecialo to jest wydane ponad 30 uc wiec cos jest nie halo

gwnstopro
10-09-2016, 18:01
Sasha, Rabbit present bardzo ciężko zdobyć? Mam tego gówna pół depo więc nie pierdol. Co do hoty to lekka beka, ale po rybaku wszystkiego można się spodziewać.

Demon
10-09-2016, 18:11
Bo to, że apo upadło to raz, ale te wasze propozycje są ***** coraz gorsze.
Jestem na nie.
tak bardzo to, moje słowa z propozycji o domkach :D

bossow
no właśnie boss, a nie quest, nikt Ci tu nie gwarantuje nagrody, coś ala super loteria ;-;

ps. chyba sami nie wiecie co jeszcze leci, nie?

BAŁT
10-09-2016, 21:00
Oczywiście jestem na NIE ;]

Jak widać zdobycie hoty nie jest takie trudne ;*

https://d3higte790sj35.cloudfront.net/images/pw/av/4e5271473916d67597a9e5157b376815.jpeg

http://i66.tinypic.com/11r62i8.jpg

Jak widać wystarczyło tylko mieć odpowiednią guild i dobre dojścia <If you know what I mean> by nie tylko zrobić szybko questy ale zarobić sporo gotówki <zl> ale o tym dowiecie się za kilka dni ;]

nie wiem czy ty jestes taki durny czy tylko udajesz? (raczej nie udajesz) chyba nie czytales ale tu chodzilo o to ze wejscie na bossa kosztuje ponad 100uc (wartosc hoty) a nie o trudnosc w jej zdobyciu. Na 100% bardziej bedzie oplacalo sie sprzedac hote niz wejsc na ahmeda. Zanim cos napiszesz to przeczytaj temat 5x

Wejście na potwora z którego jak widać bardzo łatwo można ją zdobyć jest znacznie tańsze niż "100 uc " więc nie płacz :) z broszką i s legami jest od dawna taki sam problem że item potrzebny jest więcej wart niż nagroda ale wystarczy iść i zdobyć przedmiot a nie go kupować i można sobie wykonać quest a jedynym kosztem będzie kilka manasów i kilka kolejnych zmarnowanych godzin na apo :)
Jeśli Ci się nie chce pisz do Flac'a z tego co wiem lubi pomagać innym XD

W IMIE JIHAD

Volm
10-09-2016, 21:07
Nareszcie, nie mogę się doczekać kolejnej dawki komromitacji

>>>AWESOME<<<
10-09-2016, 21:21
Oczywiście jestem na NIE ;]

nie wiem czy ty jestes taki durny czy tylko udajesz? (raczej nie udajesz) chyba nie czytales ale tu chodzilo o to ze wejscie na bossa kosztuje ponad 100uc (wartosc hoty) a nie o trudnosc w jej zdobyciu. Na 100% bardziej bedzie oplacalo sie sprzedac hote niz wejsc na ahmeda. Zanim cos napiszesz to przeczytaj temat 5x

Wejście na potwora z którego jak widać bardzo łatwo można ją zdobyć jest znacznie tańsze niż "100 uc " więc nie płacz :) z broszką i s legami jest od dawna taki sam problem że item potrzebny jest więcej wart niż nagroda ale wystarczy iść i zdobyć przedmiot a nie go kupować i można sobie wykonać quest a jedynym kosztem będzie kilka manasów i kilka kolejnych zmarnowanych godzin na apo :)
Jeśli Ci się nie chce pisz do Flac'a z tego co wiem lubi pomagać innym XD

moze i wejscie jest tansze ale zacznijmy od tego ze jak sie ja wyloci to bardziej oplaca sie ja opchnac niz wejsc na marnego bossa to po 1 a po 2 na Nightbane nie moze wejsc mniej niz 4 osoby co za tym idzie jak poleci hota to kazdemu trzeba dac jakis udzial z lootniecia hoty wiec nie wiem gdzie tu jest cos oplacalnego i tez nie wiem po co poruszasz watek yagamiego? to ze stawial wam nightbane to jest inna inkszosc

Adasik
14-09-2016, 16:12

https://d3higte790sj35.cloudfront.net/images/pw/av/4e5271473916d67597a9e5157b376815.jpeg

http://i66.tinypic.com/11r62i8.jpg

Dla chcącego nic trudnego :D

@Top
Myślę, że tak długi i wyczerpujący i quest jest wart nagrody, którą się otrzyma za wytrwałość. Myślę też, że administracja wie co robi i nie bez powodu dodała tam HOTA jako item do oddania.

Merranusowy
14-09-2016, 17:26
oplacalnosc jest zadna

ale lotnac mozna jak widac te hote...

No , ale moze naprawde spada z tego bossa , cos co jest wartosciowe. Ogolnie powinno sie tam wchodzic za oplata uc. Ale to moja opinia

djakon
14-09-2016, 18:48
Ogolnie powinno sie tam wchodzic za oplata uc.

Ogolnie to wyjebales juz sporo uc i spedziles wystarczajaco czasu, aby dostep do bossow byl ''darmowy''(nalezy sie, zapracowales na to). Biorac pod uwage aktualny stan rzeczy to jedyna nagroda za zrobienie 100 misji jest dostep do pokoi z 8x trainer shooterami, a areny sa kolejna misja, ktora bedziesz potwarzac w nieskonczonosc.

To nie moja opinia tylko fakt.

Squid
18-09-2016, 12:00
Powiem tak - nie bez powodu są tak dobrane przedmioty. Są one dość drogie i rzadko zdobywane, jednakże jak ktoś udowodnił - nie są nie do zdobycia oraz jak ktoś zechce to zdobędzie ich dużą ilość. To, że z każdego Ahmeda nie zdobędziecie 10320923021 uc to nie znaczy, że loot jest słaby ;) Po prostu są lepsze przedmioty które lecą rzadko. Jak się komuś poszczęści to dość ładnie może zarobić.

Co do rooka - motyle można również zdobyć w inny sposób. Co do loota z Ahmeda również jest bardzo dobry loot, do tego jest w nim coś dotąd niespotykanego na rooku ;)

Sasha Rookslayer
18-09-2016, 12:30
Powiem tak - nie bez powodu są tak dobrane przedmioty. Są one dość drogie i rzadko zdobywane, jednakże jak ktoś udowodnił - nie są nie do zdobycia oraz jak ktoś zechce to zdobędzie ich dużą ilość. To, że z każdego Ahmeda nie zdobędziecie 10320923021 uc to nie znaczy, że loot jest słaby ;) Po prostu są lepsze przedmioty które lecą rzadko. Jak się komuś poszczęści to dość ładnie może zarobić.

Dajesz hote, która jest warta 100uc i na co możesz liczyć, że zarobisz? Są tylko 3 przedmioty na serwerze, które są więcej warte, więc? Gdzie tu logika.

Co do rooka - motyle można również zdobyć w inny sposób. Co do loota z Ahmeda również jest bardzo dobry loot, do tego jest w nim coś dotąd niespotykanego na rooku ;)

Mumia (która jest tylko na najazdach (czasem)), 7 boss i? :v

Te przedmioty są bez sensu, żadnego zysku nie uzyskamy z tych mobów. Po tych monotonnych, zbugowanych misjach wejście na te bossy powinno być darmowe - mówię poważnie.

Proponuje Ci zmniejszenie loota - usunięcie tego lepszego loota i dodanie normalnych przedmiotów do oddania - uwierz, że będzie większe zainteresowanie.

@edit
To samo było z wejściem na Ramzes Helmet Quest - na początku musieliśmy oddać jedną z trzech części demon seta i co? Nikogo się nie słuchałeś, byłeś za tym, aby te przedmioty zostały, a jednak to zmieniliście. :v

@down
Robisz te misje? Pewnie nie, nic na ten temat nie wiesz, więc nie rozumiem po co się wypowiadasz. :v

Week
18-09-2016, 12:43
Dajesz hote, która jest warta 100uc i na co możesz liczyć, że zarobisz? Są tylko 3 przedmioty na serwerze, które są więcej warte, więc? Gdzie tu logika.

Mumia (która jest tylko na najazdach (czasem)), 7 boss i? :v

I może się gdzieś respi jak na mainie?

#Topic

Osobiście dałem na nie, bo wszędzie widzicie gdzieś utrudnienie, jak nie miejsce na mapie gdzie bot nie da rady biegać, to jakiś ahmed, bez którego nie wbijecie 7k lvla.

#up

Dużo to Ty nie masz do gadania :)

#Down

Skoro walą w kulki, to weźcie sobie do zrozumienia, że ten serwer już dawno się wypalił.

>>>AWESOME<<<
18-09-2016, 15:04

Chyba nie po to meczylismy sie miesiacami (a nawet latami bo 51 misja byla dlugo zbugowana)i wydalismy setki uc dla marnych bossow z ktorych bedzie sie tylko stratnym? chyba nie to obiecywales piszac ze czas jaki poswiecilismy na misje ahmeda bedzie bardzo oplacalny. Chyba ze zwiekszysz loocenie hoty na mainie lub dodasz mozliwosc wylocenia go z ktoregos z bossow a z reszty zwiekszysz loot. Czy wspomnialem tez ze ubilem okolo 60 bossow i jeszcze mi nic wartosciowego nie polecialo (majac na sobie crita i shield na loot )? to jest kolejne 50uc wyrzucone w bloto i nie pisz tu o szczesciu bo jak widac loot jest spieprzony.

#Week

ktos kto nie zrobil tych misji to tego nie zrozumie i bedzie sie wypowiadal negatywnie wiec co ty mozesz wiedziec.? robisz na przekor tylko tym co sie meczyli przy najdluzszym quescie na apo i nic z tego nie dostali.

#EDIT

23:31 Ahmed: 26 scarab coin, great axe, golden helmet, 6 orange, 11 salmon, blessed shield, 3 dragon egg, 79 crystal coin, 42 adevo grav tera, 15 adana ani, vial of soul mixture, vial of tropical essence of dead butterfly

taki dostalem loot za ahmeda gdzie na wejscie trzeba dac kolo 150uc (wartosc hoty) czy to sie ma oplacac? (ahmed na najezdzie postawiony przez squida...)

Podszyfacz
22-09-2016, 17:53
Ja jeszcze napiszę na temat Posągu - misja 20 link Tutaj (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1181194#post1181194)

Nie wiem co Ty Squid piłeś albo ćpałeś jak wyliczałeś to jak tą misję się wykonuje, ale Twoje zdolości matematyczne przy tej misji wyraźnie spadły jak była robiona...

oplacalnosc jest zadna

ale lotnac mozna jak widac te hote...

No , ale moze naprawde spada z tego bossa , cos co jest wartosciowe. Ogolnie powinno sie tam wchodzic za oplata uc. Ale to moja opinia

Wejścia za UC hmm... bedziej za UC na pierwsze 2 bossy a na pozostałe artefakty.
Tak samo Main jak i Rook. Fakt wejście na Ahmeda jest za drogie na Main. A na Rook hmm... Dobrze jest.

Goldenka
15-10-2016, 21:25
Ludzie te śmieszne bossy to fatalna nagroda jak za miesiące a nawet lata robienia tego questu, trzeba po prostu zmienić nagrody

rook: do wyboru magic sword,sca.t hammer

main: nie mam pojęcia czy ten amulet jest do zdobycia w grze http://tibiopedia.pl/images/static/items/ruby_necklace.gif ale mi się on podoba, można mu dać różne właściwości jak nieskończony sl, własciwości perfa, po kliknięciu daje 15k many (można użyć raz na 1h), albo i może nawet działanie na red skullu można tak wymieniać w nieskończoność ale ta propozycja amuletu i te wszystkie właściwosci co wymieniłem to moim zdaniem to nie przesada bo nagroda musi być adekwatna do wysiłku a nie jakieś śmieszne bossy.

Hokage
16-10-2016, 12:23
Zabiłem kilka razy Bonzo i kilkanaście razy Nouna i nic mi nie spadło poza jakimiś śmieciami gdzie żeby wejść na Bonza trzeba eagle shield a Nouna pink motyla. Te przedmioty są droższe niż to co dropniemy z danych bossów. Na pozostałe bossy chyba nawet nikt nie wchodził bo wejście jest zbyt drogie. Był bym za zmiana hoty na coś tańszego.

#t
jestem na tak oczywiście.

Merranusowy
16-10-2016, 12:35
Ogolnie mysle ze wejście powinno być tansze.

A drop z boss'a ,hmm . Mysle ze spadają drogocenne przedmioty , tak jak na roku. Tylko trzeba zabic xxx potworow

*AWESOME* nie zebym cos . ale nikt nie mowil ze bedzie to oplacalne ;D. Ale fakt,tyle misji i czasu to chociaz wejscie oraz bossy moglyby dawac wiecej expa itd . A wejście na te arenke moglo by być tansze. Chociaz gdyby nei patrzeć to z misji dużo dostaliście "niby" laczenie ringow might , jakies tam gold ringi, jakiś tam dostep do piekla ;p

chociaż ja uważam ze to szit ;p

#t Zostaje bezstronny

>>>AWESOME<<<
16-10-2016, 21:43
A drop z boss'a ,hmm . Mysle ze spadają drogocenne przedmioty , tak jak na roku. Tylko trzeba zabic xxx potworow .

z Ahmeda wypada uw lecz po 1 hota rook jest znacznie drozsza od uw a po 2 wypada rzadko wiec zawsze sie bedzie na minusie ;o

djakon
17-10-2016, 21:02
Puszycie się o loota, a dam sobie uciąć łeb, że żaden z was tam jeszcze nawet nie wszedł :x

Jestem na nie.

Niepelna HOTA jest warta ok. 100uc, a jedyne przedmioty, ktore sa warte ponad 100uc to: korona(jeden egzemplarz na serwerze - wiecej nie ma prawa byc), uw, shaman buty, itemy z anni 3(ktore de facto nie powinny leciec z zadnego potwora) i to chyba tyle z przedmiotow, za ktore mogloby nam sie zwrocic.
Cala reszta, ktora moze spasc to itemy pokroju pelnej hoty, g bolty, garstka uc i inny syf, ktory nie zwroci nawet 20% tej niepelnej hoty - nie chodzi juz o to zeby za kazdym razem wynosic ponad 100uc(zwrot za niepelna hote), ale zwyczajnie niemozliwe jest zwrocenie sie tych uc. Teraz juz rozumiesz?

PS.
Ahmed byl stawiany na najazdach juz nie raz, wiec przestan sie puszyc i zgrywac wszystkowiedzacego, pozdrawiam. _/

Sasha Rookslayer
18-10-2016, 14:49
Wypowiem się raz jeszcze, ponieważ ukończyłem wszystkie 100 zadań na Rookgardzie oraz na Main'ie. Po pierwsze, nie rozumiem wszystkich ludzi, którzy się tutaj wypowiadają nie mając ukończonych wszystkich misji. Zapewne większość z nich nawet nie zaczęła tych misji robić - co jest najśmieszniejsze.
Co do końcowej nagrody za 100 zadań u Ahmeda, miała być ona super, ekstra..
Każdy miał być zadowolony, a jak jest? Każdy ją krytykuje, ponieważ jest ona żałosna. Piszecie, że wystarczającą nagrodą powinny być pokoje z trainer shooterami? Śmiech na sali i polecam się bardziej nie kompromitować.
Zaczynając quest sam NPC pisze: Ahmed Martwy Terrorysta: Witaj! Czyżbyś chciał zdobyć potężne nagrody wykonując misje u mnie?
Ja się pytam jakie potężne nagrody? Jedynie z czego byłem zadowolony na Rooku to z nagrody za zadanie numer 93 "Od teraz będziesz leczył się runami Intense Healing o tyle procent więcej, o ile poziomów magicznych posiadasz!". Natomiast na Main jedyną dobrą nagrodą była nagroda za 82 zadanie "niepełna HOTA (Helmet of The Ancient)", którą od razu pogoniłem za 150uc.

1. Im mniej osób dotrwa do końca tym lepiej dla tych którzy zrobią - będą mieli większy profit.

Nie sądzę, raczej będą na minusie. :v

Co do kolejnych misji - oczywiście, zostały zmniejszone ilości i nie mam tu nikogo w dupie - sami chcieliście to i macie, najwyżej nagroda już nie będzie tak unikalna ;o

Można wiedzieć o jakiej unikalnej nagrodzie piszesz? :v

Każda misja ma swoją "małą" nagrodę - czasem może być lepsza, czasem gorsza, jednakże najważniejsza jest całość wraz z nagrodą główną!

Serio? Haha.

Ten Ahmed to kompletna kpina. Bossy są tak spierdzielone, że szkoda gadać. W ogóle nie opłaca się na nie chodzić. Na Rooku można bić tylko pierwszego i drugiego bossa, z których jest straszna lipa. Na trzeciego i na czwartego bossa nie ma co wchodzić, bo się kompletnie nie opłaca.
Co do Main'a, zabiłem tam pierwszego bossa około 10-15 razu i co? Jeden golden motylek i rabbit present oraz tak mało expa, że przez te 5-6 minut bicia moba, więcej przyexpimy na Crackach czy to na pasku. :v
Co do drugiego bossa, brak słów. Nie dość, że jest tak mocny, że ledwo co daje z nim rade ustać, to na dodatek również nic nie wypada (a jak wypada to pewnie za xxxxxx razem), co do expa? Jak wyżej.

Czekam na wypowiedź Squida, jak i innych ludzi, którzy nie wykonali tych zadań. No i oczywiście te tłumaczenia - moby są dobre, wypadają z nich unikalne przedmioty, raz się traci, raz zyskuje.. Na te moby nie opłaca się chodzić samemu, a z ekipą. XD

Śmiech na sali, pozdrawiam.

>>>AWESOME<<<
18-10-2016, 19:41
Sasha napisal bardzo dobrze. Jak ktos nie ukonczyl 100 misji to co on moze wiedziec? Ja sie pytam czy ktokolwiek kto ukonczyl 100 misji ahmeda jest zadowolony z nagrody? reszta deklow ma takiego lenia ze nawet nie zdolala by do polowy misji dojsc.

PRZYPOMINAM ZE W TEMACIE JEST NAPISANE "JEZELI ZAZNACZASZ ODPOWIEDZ "NIE" UZASADNIJ DLACZEGO". (ale uzasadnij a nie pisz czegos w stylu abla "Puszycie się o loota, a dam sobie uciąć łeb, że żaden z was tam jeszcze nawet nie wszedł" to zaden argument)SPYTACIE CZEMU KTOS MA UZASADNIAC? PONIEWAZ PRZYKLADOWO KTOS MOZE MNIE NIE LUBIC LUB KOGOS INNEGO KTO UKONCZYL MISJE I Z ZAWISCI KLIKNIE SOBIE "NIE" WIEC GLOSY KTORE NIE SA UZASADNIONE NIE SA W OGOLE WLICZANE

Dodatkowo prosilbym o Wypowiedz przykladowo Mortiisa jezeli to mozliwe bo to Squida quest wiec wiadomo ze bedzie bronil swej zdupconej roboty na ktora kazdy narzeka ale on i tak wie lepiej. Pozdrawiam

Goldenka
19-10-2016, 12:31
Dokładnie sashowaty dobrze napisał, robiąc tego questa oczekuję się jakieś konkretnej nagrody a nie jakieś bossy za które trzeba słono płacić, se wcześniejszym poście dałem propozycje nagród która moim zdaniem jest adekwatna do questa.

Merranusowy
19-10-2016, 13:18
Mortis, mortis to ma wyjebkr na ten serwer. Najczesciej spodziewaj sie go w dziale platnosci. Watpie iz sie wypowie w temacie tego questa.

Jak dla mnie oplata za duza,expa za malo. I tyle

Toczka
26-10-2016, 23:00
Skoro macie nadal toczyc to wszstko względem drogiego wstępu na boosy po prosty dodajcie te moby na strone apo wraz z lootem , i wtedy kazdy bedzie wiedzial czy Ci oplaci na danego boosa chodzic czy nie , bo tak to kazdy ma swoją opinie gracze twierdza ze nie a admini ze tak -_- z czego wszystko sie zapetla w jedno.... Nie zaznaczylem tak/nie bo jestem w trakcie robienia misji tylko ze i tak mi nic z tego nie bedzie bo widzac ss'y sashy nie da nikomu wbic razem z nim na te boosy

Sasha Rookslayer
26-10-2016, 23:36
Skoro macie nadal toczyc to wszstko względem drogiego wstępu na boosy po prosty dodajcie te moby na strone apo wraz z lootem

Squid pisał już dawno temu, że z mobów lecą bardzo dobre przedmioty, a jakie? Niech zostanie to tajemnicą.

i wtedy kazdy bedzie wiedzial czy Ci oplaci na danego boosa chodzic czy nie

Zapewne te moby mają w sobie dobrego loota. Nie raz już zobaczyliśmy to na najazdach, ale zanim Ci coś dobrego poleci, to stracisz przy tym 2x więcej.

bo tak to kazdy ma swoją opinie gracze twierdza ze nie a admini ze tak -_- z czego wszystko sie zapetla w jedno...

Po prostu opinia graczy jest bardziej wiarygodna, skoro tyle osób na nie narzeka, nie sądzisz? Pisze tutaj o osobach, które faktycznie wykonały te wszystkie monotonne misje i się z nimi męczyli.

Nie zaznaczylem tak/nie bo jestem w trakcie robienia misji tylko ze i tak mi nic z tego nie bedzie bo widzac ss'y sashy nie da nikomu wbic razem z nim na te boosy

Dlaczego nie dam? Po prostu, jak ktoś jest za przeproszeniem chujem (nie obrażając nikogo), to go zabije. Dlaczego dana osoba ma mieć loota za darmo, skoro nawet nie pomaga w biciu moba? Chodzi głównie o leczenie.

Napisałem już tutaj kilka postów, lecz napisze jeszcze jednego.
Nie wiem czym kierował się Squid robić te potwory oraz tworząc opcje dawania takich przedmiotów jakie są. Opisze krótko i na temat.

Rookgard:

Pierwszy oraz drugi mob dla mnie są odpowiednie, mimo iż nic mi z nich nie wypadło, a zabiłem jednego i drugiego około 100 razy. Expa? Również dają mało.
Trzeci i czwarty boss dla mnie również mogą być. Mogę bić je solo (tak, patrze aktualnie na siebie), dają sporo expa oraz chyba loota mają dobrego (pisze głównie o Ahmedzie). Niestety jeden jest minus. Przedmioty, które trzeba dać, aby się na nie dostać. To jest przesada!

Mainland:

Pierwszy boss? Kompletna lipa. Daje mi 3%, bije go około 5-6 minut. Zdobycz? Zabiłem go około 50 razy i tylko raz wypadł mi golden motylek i rabbit present.
Drugi boss? Zabiłem ich kilka, nie dość, że bije go około 20-30 minut, to padnę przy tym raz, dwa razy. Expa również mało daje? Loot? Nic mi z niego nie wypadło, ale słyszałem, że ktoś tam zdobył jakieś uc czy inne syfy.
Trzeciego i czwartego bossa nawet nie skomentuje, zapewne nie dam rady go zabić solo, na dodatek płacić 150uc~~ (hota) na czwartek bossa, aby mi nic z niego nie wypadło? Podziękuje za takie coś.

Do Squida: Aktualne moby są dobre, ale tylko i wyłącznie pod najazd, a nie na arenie - nagroda za wykonane zadania. Zaraz napiszesz, że te moby nie bije się solo, a z Ekipą. Skąd brać ludzi na to? Chłopie, jakby Ahmed miał 5-10 misji to jeszcze można byłoby pomyśleć nad biciem zespołowym, ale nie jak NPC ma dla nas 100 misji, które są monotonne i tylko nieliczni je robią.

Liczę na odpowiedź kogoś z Administracji i na poprawienie praktycznie tego wszystko co zostało stworzone pod główną nagrodę za 100 zadanie u Ahmeda. Pisałem to na szybko, za ewentualnie błędy przepraszam. :)

Dziękuje za uwagę,
Sasha.

Yoren
27-10-2016, 17:38
Ten Ahmed to kompletna kpina. Bossy są tak spierdzielone, że szkoda gadać. W ogóle nie opłaca się na nie chodzić. Na Rooku można bić tylko pierwszego i drugiego bossa, z których jest straszna lipa. Na trzeciego i na czwartego bossa nie ma co wchodzić, bo się kompletnie nie opłaca.
Co do Main'a, zabiłem tam pierwszego bossa około 10-15 razu i co? Jeden golden motylek i rabbit present oraz tak mało expa, że przez te 5-6 minut bicia moba, więcej przyexpimy na Crackach czy to na pasku. :v
Co do drugiego bossa, brak słów. Nie dość, że jest tak mocny, że ledwo co daje z nim rade ustać, to na dodatek również nic nie wypada (a jak wypada to pewnie za xxxxxx razem), co do expa? Jak wyżej.
.

XDDD Tak serio, na tym Bonzo ani ja ani Awesome (2700) nie padliśmy solo, ale to już kwestia ogaru. Pierwszy Bonzo, jakiego zabiłem:

19:16 Bonzo: 10 scarab coin, great axe, helmet of the ancients, 9 banana, magic longsword, 15 strawberry, 93 crystal coin, 19 adevo grav tera, vial of blue rotten syrup

Czyżby nie opłacało się wymienić eagle shielda za hote?

Co do trzeciego bossa, kto ma zabić tego shamana skoro bije z bliska 110k?

Co do Ahmeda, wszyscy wiemy ze hota z rooka na mainie jest rzadko spotykana :confused: