Zaloguj się

View Full Version : [PVP Event] Kick = Brak możliwości ponownego wejścia.

Sasha Rookslayer
29-09-2016, 15:45
Witam, zostanie ten bug kiedykolwiek naprawiony? Robiłem kiedyś o tym temat, lecz bez żadnego odzewu ze strony Administracji, a temat ktoś zamknął.

Wpisując komendę !join standardowo przeteleportowano mnie na PvP event.
Po 2 minutach dostałem kicka i co? Ponownie nie mogę wejść do eventu, ponieważ pisze, że już się do niego zapisałem.
To chyba jakieś nieporozumienie, nieprawdaż? Sadzę, iż takiej sytuacji w ogóle nie powinno być.
15:04 Zapisales sie juz do tego eventu!

Filmik, który pokazuje jak to wygląda.. KLIK! (http://www93.zippyshare.com/v/1h0SAhkH/file.html)

Czekam na odpowiedź kogoś z Ekipy APO.

Najwieksze Ciacho
29-09-2016, 17:21
Nie zostanie ten błąd naprawiony, ponieważ yagami czy Voltan nie znają się na przerabianiu prostych skryptów, jedyna "nadzieja" w Mortiisie, ale wiadomo jak to z nim.

djakon
29-09-2016, 18:24
Nie ma tu zadnego buga przeciez jest wyraznie napisane - zapisales sie juz do tego eventu(a nie?). Nie da sie tego zniesc bo ludzie beda robic relogi i wchodzic na event drugi raz co moze powodowac crashe.

Masz pecha i tyle, zmien internet albo oplac lepszego dedyka.

@down
Przykro to mi sie robi jak patrze na twoj placz bo i tak nie wygralbys eventu. Poza tym gdyby to byl bug zostalby on naprawiony wraz z bugiem wylaczajacym dragon eggi po wygranym evencie, ale skad mozesz o tym wiedziec skoro wtedy na main nawet postaci nie miales giermku.

PS.
Opcja edytuj nie boli, zglaszam Twoj post jako nabijanie, bo przez 1700 postow sie nie nauczyles regulaminu, pozdrawiam.

Sasha Rookslayer
29-09-2016, 18:36
Nie ma tu zadnego buga przeciez jest wyraznie napisane - zapisales sie juz do tego eventu(a nie?). Nie da sie tego zniesc bo ludzie beda robic relogi i wchodzic na event drugi raz co moze powodowac crashe.

Masz pecha i tyle, zmien internet albo oplac lepszego dedyka.

Jest to bug, więc jeżeli nie wiesz to nie pisz i nie wprowadzaj wszystkich w błąd. Wszystko da się znieść/ naprawić i nie będzie powodowało to żadnych crashów. Takie posty jak twój nic nie wnoszą, a jedynie pokazują jaką jesteś przykrą osobą. Czekam ciągle na odpowiedź kogoś z Ekipy.

@down
Przykro to mi sie robi jak patrze na twoj placz bo i tak nie wygralbys eventu. Poza tym gdyby to byl bug zostalby on naprawiony wraz z bugiem wylaczajacym dragon eggi po wygranym evencie, ale skad mozesz o tym wiedziec skoro wtedy na main nawet postaci nie miales giermku.

Napisze ci jedno, mało wiesz, a najwięcej masz do powiedzenia. :v

PS.
Opcja edytuj nie boli, zglaszam Twoj post jako nabijanie, bo przez 1700 postow sie nie nauczyles regulaminu, pozdrawiam.

To nie jest nabijanie, lecz odpowiadanie ci na twoje marne posty. Nabijanie byłoby wtedy, gdybym bezpośrednio napisał po twoim poście, gdyby żadnego, innego posta nie było pod moim, a jak widzisz jest jeden post - twój post jest drugi, więc zgłaszaj sobie do bólu.

To nie jest bug. Zapisałeś się, wylogowałeś i tyle w temacie. Zamiast w uc zainwestuj w internet. Tyle w temacie

To jest bug i nie wprowadzaj wszystkich w błąd.

To jest jedna godzina w której Sasha ma mozliwość wygrania eventu stąd owy płacz. Gdyby to sie stało o 22 to temat nawet by nie powstał :)
Dobrze jest i nie trzeba nic zmieniać...

W każdej godzinie wygrywam/ wygrywałem event, wiec nie rozumiem twojego płaczu i bólu dupska. :)

Nektar
29-09-2016, 21:28
To jest jedna godzina w której Sasha ma mozliwość wygrania eventu stąd owy płacz. Gdyby to sie stało o 22 to temat nawet by nie powstał :)
Dobrze jest i nie trzeba nic zmieniać...

W każdej godzinie wygrywam/ wygrywałem event, wiec nie rozumiem twojego płaczu i bólu dupska. :)

Dobrze to ująłeś "wygrywałeś" moze i tak było choć wątpie XD I to nie Ja tutaj płacze tylko Ty zakłądając ten temat bo nie wpadło Ci kilku % do lvla gdyż masz chujowego neta, zenada ;v

Sorc Kingow
30-09-2016, 08:18
Witam, zostanie ten bug kiedykolwiek naprawiony? Robiłem kiedyś o tym temat, lecz bez żadnego odzewu ze strony Administracji, a temat ktoś zamknął.

Wpisując komendę !join standardowo przeteleportowano mnie na PvP event.
Po 2 minutach dostałem kicka i co? Ponownie nie mogę wejść do eventu, ponieważ pisze, że już się do niego zapisałem.
To chyba jakieś nieporozumienie, nieprawdaż? Sadzę, iż takiej sytuacji w ogóle nie powinno być.
15:04 Zapisales sie juz do tego eventu!

Filmik, który pokazuje jak to wygląda.. KLIK! (http://www93.zippyshare.com/v/1h0SAhkH/file.html)

Czekam na odpowiedź kogoś z Ekipy APO.

Zapisując się na PVP Event powinniśmy nawet w czasie kicka ponownie być zalogowanym na tym miejscu.
Gdybyśmy się zapisali w czasie trwania PVP Event, powinno być już niemożliwe zapisanie.
Myślę, że raczej to jako arenka PVP Event, działa na takiej samej zasadzie jak zwykła arenka PVP kicka dostajesz, to powracasz do City.

#
Zapisanie się na PVP Event = uczestnictwo po nawet kicku przed trwaniem eventu.
Arenka wchodzisz -> kicka dostajesz = tp do temple

Oczywiście jestem na TAK

Okey
06-10-2016, 08:01
Wszystko da się znieść/ naprawić i nie będzie powodowało to żadnych crashów.

tak bardzo wiedza o programowaniu i konstruowaniu kodu... Czasem przy zmianie jednej drobnej rzeczy trzeba przepisac caly kod - opłaca sie?

Napisze ci jedno, mało wiesz, a najwięcej masz do powiedzenia. :v

czekaj... czy ty nie mowisz wlasnie o sobie?

Nabijanie byłoby wtedy, gdybym bezpośrednio napisał po twoim poście, gdyby żadnego, innego posta nie było pod moim, a jak widzisz jest jeden post - twój post jest drugi, więc zgłaszaj sobie do bólu.

jak mniemam interpretacja regulaminu nie nalezy do twoich obowiazkow - totez skad tworzysz swoje wyimaginowane zasady?

To jest bug i nie wprowadzaj wszystkich w błąd.

nagminne uzywanie tego zwrotu w wykonaniu kogos kto wprowadzanie ludzi w blad traktuje jako hobby, brawo ty

przytoczylbym tu kilkanascie jak nie kilkadziesiat screenow zeby ci udowodnic, ze "wprowadzasz ludzi w blad" ale nie chce mi sie tego robić :v

kolor=moja wypowiedz

Generalnie niejednokrotnie bylem ofiara takiej sytuacji i tez bylem zly, baa na pewno wiekszosc graczy bylo w takiej sytuacji - ale nikt nie placze z tego powodu tak bardzo jak ty... Kolorowi pewnie zdaja sobie sprawe z tego, ze to dziala w ten sposob ale najwidoczniej nie moga/nie chca nic z tym zrobic.

**post napisany w formie takiej a nie innej, gdyz został napisany na telefonie

#edit
Ktos rozumie cokolwiek z tego posta wyzej? XD

Squid
06-10-2016, 22:32
Jeśli się zapisujesz na event to nie dawaj loga, proste. Owszem, wszystko się da zrobić jednakże czasami coś jest nieopłacalne. Tak jest i w tym przypadku - moglibyśmy zrobić to na wiele sposobów, jednakże każdy z nich niesie za sobą jakieś konsekwencje...
Można by zrobić, aby gracz logował się w tym samym miejscu - ale co jeśli zaloguje po evencie? Albo zostałby uwięziony w tej kratce bez możliwości powrotu, albo by mógł wbijać na eventy innych poziomów (a przynajmniej by próbował), albo byśmy musieli dodać fragment kodu sprawdzający pozycję gracza przed każdym logowaniem, porównywanie czasu z godzinami eventów itp. co niewspółmiernie do korzyści obciążyłoby silnik serwera...

Z tego też względu jest tak a nie inaczej - wykorzystane jest to co już istnieje i nie obciąża dodatkowo silnika :)