Zaloguj się

View Full Version : Opisy ilości na runach [Rook/Main]

Podszyfacz
14-10-2016, 16:21
Dawno dawno temu (5 może więcej lat temu) padła już taka propozycja, z tym, że została zapomniana. Już nie pamiętam z jakiego względu, ale chyba Santano (?) nie miał czasu się tym zająć, a nie przekazał tego nikomu innemu, więc ponieważ serwer od tamtego czasu się znacznie rozwinął (zwłaszcza Rookgaard) to tym bardziej propozycja wydaje mi się sensowna.

Tak jak w temacie krótko i konkretnie:

Mamy sobie runy IHy i UHy albo jakiekolwiek inne. Aby zobaczyć ilość użyć runy musimy kliknąć na nią (jest kilka sposobów, ale to nieistotne). Otóż gdy chcę łączyć sobie runy na Rook albo chcę sobie kupić/sprzedać jakieś runy na bp/gbp i ... i muszę sprawdzać każdą runę z osobna. Jest to trochę męczące. Przy łączeniu run, zostawianiu sobie małych użyć na używanie bieżące a dużych na questy itp. jest również dość kłopotliwe, bo można się łatwo pomylić jak się bije po 10 stworków w kilka minut itp.

Sprawa propozycji jest dość prosta otóż dodać znacznik ilości użyć obok każdej runy, tak aby było od razu widać ile ma użyć. Z tego co widziałem jak wygląda kod Tibia 7.6 to nie będzie to takie trudne by przenieść to, co widzimy na zielono po kliknięciu na default jako wyświetlane obok przedmiotu. Kwestia dobrania czcionki i podania pozycji.

Taka rzecz wydaje mi się bardzo przydatna zwłaszcza na Rook. Co do Main się nie wypowiadam, ale przecież jak się zmieni to na Main też będzie to miało efekt.

To tyle. Głosujcie!

Sasha Rookslayer
14-10-2016, 16:41
Trochę nie rozumiem co napisałeś, ale mniejsza.. Ja nie widzę problemu, aby klikać na każdą runę, by zobaczyć ilość run.
Jeżeli dla Ciebie jest to męcząca czynność, to powodzenia. Ta gra jest dla Ciebie zbyt trudna, więc proponuje zakończyć grę.
Uhasz się byle jaką runą.. Co to za różnica, czy uhniesz/ ihniesz się runą x4 czy x240?

Sprawa propozycji jest dość prosta otóż dodać znacznik ilości użyć obok każdej runy, tak aby było od razu widać ile ma użyć

Przecież widać:
16:39 You see a spell rune for level 4.It's an "Evil UH" spell (255x).It weighs 1.2 oz.

Propozycja mi się nie podoba, szkoda czasu na takie zmiany. Jestem na nie, sorry.

#down
Bez sensu. Wątpię, że ktoś na Rooku kupuje runy w ilości 1000+ i licze po 1 runce..
Informacja typu: "Pozostalo XXX uzyc runy ultimate healing" również mi się nie podoba. Przecież to widać. Po drugie, to jest 7.6. :V

djakon
14-10-2016, 18:52
Takich rzeczy jakie opisales nie da sie zrobic na protokole 7.6, ale mozna dodac informacje typu ''Pozostalo XXX uzyc runy ultimate healing.'' Gdyby takie cos mialo wejsc w zycie to tylko w przypadku wlaczania/wylaczania komenda takiego bajeru.
Co do handlu mozna zrobic cos w na podobe sprzedazy domku, przykladowo: Gracz XYZ chce Ci sprzedac 1002 uzyc runy ultimate healing.

Ogolnie jestem przeciwny, wystarczy uwazac na to co ma sie w bp, a liczenie nie zabiera az tak duzo czasu zeby wprowadzac ulatwienia tego typu.

Squid
14-10-2016, 19:18
Wszystko ładnie pięknie, z tym, że na obecnym kliencie 7.6 jest to nie za bardzo wykonalne ;) Można by próbować ale skutki raczej będą mizerne ;)

Dlatego propozycja nie zostaje przyjęta =)