PDA

View Full Version : Voltan - kompleksy, a może niskie kompetencje?

Petruss
26-10-2016, 21:08
Hi,
Co sądzicie o Voltanie? Nie sądzicie, że chłopak ma jakieś kompleksy, a może po prostu nie nadaje się do pełnienia swojej funkcji? Nie gram, a jak już to czasem lubię coś powiedzieć ostrzej. Jednakże irytuje mnie chamstwo. Dziś zbanował mnie najpierw za jedno słowo wyrwane z kontekstu (oczywiście obraźliwe, ale bez przesady) po 2 godzinach. Demo? Z tego co wiem ekipa nie uznaje takich dowodów, jak widać coś się zmieniło. Drugi ban na innym koncie za kulturalne uczestnictwo w rozmowie na temat w/w admina. Nie znosi krytyki, czy nie potrafi podejść do sprawy 'na zimno'? Nie wspomnę już, że z samej rozmowy na RRV po 2 minutach można wywnioskować, że wiek rozmówcy nie przekracza 16 lat.ie lepiej gra

Z resztą, wam się pewnie lepiej gra w mniej osób. Na pewno takie zachowanie administracji nie wpływa na lepszą grywalność. Nieustanne czyhanie na danie komuś bana, nowe motto ekipy?

Hi :confused:

Makael
26-10-2016, 21:13
Nie potrafisz zachować minimum kultury, a próbujesz pisać o braku kompetencji osoby, która za właśnie brak kulturyCię ukarała? Jesteś żałosny. Nie zauważyłem braku kompetencji u Voltan'a, potrafi przyjąć krytykę i podjąć dyskusję, a jeśli trzeba, przyznać się do błędu. Moim zdaniem Twój temat, to tylko kolejny wyraz płaczu spowodowanego banem w dodatku słusznym.

Voltan
26-10-2016, 21:57
Hi,
Nie gram, a jak już to czasem lubię coś powiedzieć ostrzej.
:confused: Rozumiem, że wchodzisz tylko po to, żeby jak to ująłeś "coś powiedzieć ostrzej".

Jednakże irytuje mnie chamstwo
Mnie też, dlatego dostałeś bany. Po pierwszym przelogowałeś i zacząłeś obrażać z innej postaci. Następnie drugi raz zrobiłeś to samo. Nie chcę tutaj przytaczać Twoich wypowiedzi, bo niestety łamią regulamin forum.

Demo? Z tego co wiem ekipa nie uznaje takich dowodów...
Serio? Nie wiedziałem. Może popytaj graczy jak to jest z nagraniami i czy są uznawane. :)

Drugi ban na innym koncie za kulturalne uczestnictwo w rozmowie na temat w/w admina.
Naprawdę :confused: Kulturalne :confused:

Nie znosi krytyki, czy nie potrafi podejść do sprawy 'na zimno'?
Potrafię, ale Ty jednak nie umiesz zachować się w kulturalny sposób i normalnie wyjaśnić ze mną dlaczego zostałeś zbanowany. Przelogowanie i ponowne używanie wulgaryzmów/obrażanie z innej postaci niczego nie załatwi, no może jedynie kolejnego bana. :)

Nie wspomnę już, że z samej rozmowy na RRV po 2 minutach można wywnioskować, że wiek rozmówcy nie przekracza 16 lat
Jednak wyciągasz bardzo słabe wnioski.

Na pewno takie zachowanie administracji nie wpływa na lepszą grywalność.
Według Ciebie obraza innych graczy i nadużywanie wulgaryzmów ma na to dobry wpływ?

Nieustanne czyhanie na danie komuś bana, nowe motto ekipy?
Akurat tutaj zostałeś zgłoszony przez innego gracza, któremu jak widzisz nie odpowiadał sposób w jaki się wyrażasz, przez Ciebie rozumiany jako 'kulturalny'. :)

Sasha Rookslayer
26-10-2016, 23:03
Co sądzicie o Voltanie?

Hmm, najbardziej aktywna osoba z całej Ekipy APO. Jedyny, który coś tutaj robi.

Nie sądzicie, że chłopak ma jakieś kompleksy, a może po prostu nie nadaje się do pełnienia swojej funkcji?

Dlaczego tak sądzisz? Ponieważ dostałeś bana? Słabo.

Nie gram, a jak już to czasem lubię coś powiedzieć ostrzej.

Jeżeli nie grasz to po co w ogóle ten cały temat i płacz? :v

Takie osoby jak Ty, Rekrut (Leonidaas) powinno się banować na kilkanaście dni. Jak widać, Voltan ma dobre serce i nie chce tego robić. Ja na jego miejscu banowałbym o wiele ostrzej. Tym bardziej jak osoba notorycznie łamie regulamin, a z banów nic sobie nie robi.

Walczący
27-10-2016, 12:45
Może i ja też dodam coś od siebie. Nic dziwnego zaczeło się od tego:

1. Dręczenie przez Voltana - wmawianie komuś że ma bota włączonego którego tak naprawde nie ma i tak w kółko.
2. Swoich nie banuje
3. Unbany dla prowokatorów
4. Miś, pacc runa, korona - za co mozna bylo dostac bana
5. Na moje to on chyba robi jakąś rekrutacje tutorków za mamony xD

Dowód na yt : https://youtu.be/uwzG5Nf98vI

Efekt?

[26/10/2016 16:02] Voltan -> Senimilla was banished because of Oszukiwanie Game Master'a.

Chyba nie w tą stronę bo miał Nemiks dostac bana. Voltan uwierzyl mu na slowo ze niby jego nick z dopiskiem Konfi*ent dodalem haha zamiast sprawdzic - to dal marne oszukiwanie. Co za gosc !!!!!!!!!!!!!!

Potem sie dziwić dlaczego tak mało osób już gra.

Ps. Nie spieprz Apo Dementor/Dark Bartek/Misiaczek Zabijaka/Discover/Lonkey of Jihad

#Petruss
okres dojrzewania.

Z poważaniem,

Walczący.

Petruss
27-10-2016, 18:21
Po pierwszym przelogowałeś i zacząłeś obrażać z innej postaci.
Śmialiśmy się z twojego zachowania, tyle. Nie padło żadne nawet przekleństwo. Nie przyjmujesz krytyki i tyle.

#Sasha
Wiadomo, że najbardziej aktywna, bo reszta ma gdzieś funkcję. Zależy tylko, czy w pozytywnym znaczeniu.

@topic
Yagami - dzięki!

ps. Zbanujcie większość, na pewno zachęci to do dalszej gry. Zostaną sami spokojni gracze na burzliwe czasy, którzy grę traktują jak służbę w wojsku ^^ peace

Haracz Jaracz
27-10-2016, 19:50
Trochę to naprawdę śmieszne, że ci prowokatorzy na Game-Chat są oczywiście bezkarni - chodzi tutaj o m.in Nemiks. Sam fakt, że zaczyna bajerować i prowokować mnie do różnych wyczynów, ale totalnie żenującym poziomie. Nie chce być tutaj niegrzeczny, ale powinni sobie znaleźć lepszą robotę niż kablowanie ludzi na GC, a jeżeli to ich motto życiowe to przepraszam, ale tu coś nie tak.

Co do Voltana to trochę przesadził z tym banem. Nie zamierzam odwoływać się, bo tylko na 1 dzień.

[26/10/2016 20:59] Voltan -> Haaracz was banished because of Obrazliwe wyrazanie sie.

Same zdanie dot. Kibla i słowa srania nie jest w żadnym przypadkowym obraźliwym, ponieważ to jest już biologia człowieka, a nie obraza. Obraza jest wtedy, kiedy znieważy się osobę, a jeżeli ja "sram" to samego siebie się znieważam? Pozostawiam to dla Voltana.

Nic nie pozostawiam jak, oby tak dalej. ;)

djakon
27-10-2016, 19:50
Ogolnie dobry z niego chlopak. Nie wiem tylko jednego: dlaczego ban z postaci Nemiks zostal zdjety po trzech godzinach skoro sam Voltan przyznal mi racje po krotszej konwersacji? :rolleyes: Byc moze z powodu ilosci nadsylanych przez niego ''dowodow :D'', ale to tylko moje domniemania.

Old-Don Ja
27-10-2016, 20:15
Jest to tak naprawdę jedna osoba która coś robi na serwerze a co po niektórzy maja za przeproszeniem "ból dupy" bo nie potrafią się zachować, jak dla mnie zero samooceny.Złamałeś pkt. regulaminu i zostałeś złapany? Należy się kara.
A co do Voltan'a, odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku, tyle ode mnie.

Makael
27-10-2016, 21:41
Same zdanie dot. Kibla i słowa srania nie jest w żadnym przypadkowym obraźliwym, ponieważ to jest już biologia człowieka, a nie obraza. Obraza jest wtedy, kiedy znieważy się osobę, a jeżeli ja "sram" to samego siebie się znieważam? Pozostawiam to dla Voltana.

Więc przyjmij do świadomości, że nikogo nie interesuje, to kiedy i gdzie załatwiasz swoje potrzeby fizjologiczne, a jeśli znajdzie się taka osoba, to jest od tego opcja rozmowy prywatnej. Mnie osobiście zniesmacza sytuacja, w której chwalisz się tym, że idziesz się wypróżnić, jakby to było Bóg wie jakie osiągnięcie. Do Twojej świadomości dodam, że zwrot "sram" jest wulgarny, a to również oznacza łamanie regulaminu. :)

#Topic.
Nadal podtrzymuje swoje zdanie, że Voltan jest właściwą osobą na właściwym miejscu.

#Hokage
Każdy, kto rejestruje konto na serwerze APO musi zaakceptować regulamin, a jego nieznajomość nie upoważnia nikogo do łamania jego zasad.

Hokage
27-10-2016, 22:21
Również i moim zdaniem banuje czasem za takie błahostki, że porażka... Np banuje też za wysyłanie hotkeyow cytujących jak jest trochę obraźliwy i zawiera wulgaryzm. Dawniej było więcej tutorów czy adminów ale gdzie banowali za takie pierdoły ja się pytam? Teraz nie wolno nic napisać bo zaraz sasza nagra i sprzeda a Voltan banuje. aż odechciewa się czasem grać
I dziwić się, że gra mało osób... jak ktoś zacznie grać i przeklnie coś, sasza nagra i sprzeda i ma bana ;] no to szybko kończy przygodę i się żegna z apo.

#niżej

Powiadasz, że Voltan banuje za błahostki?

Na miejscu Voltana, banowałbym Ciebie tyle razy ile to tylko możliwe, no i oczywiście każdy ban byłby dłuższy, o wiele dłuższy.

NIgdy nie będziesz na jego miejscu

weź się nawet nie ośmieszaj jak cię proszę...
potrafisz napisać tylko "psychofan" "kompromitacja" "wprowadzasz wszystkich w błąd" skończ już bo to robi się nudne typie

#edit

#Hokage
Każdy, kto rejestruje konto na serwerze APO musi zaakceptować regulamin, a jego nieznajomość nie upoważnia nikogo do łamania jego zasad.

aha. i napisał to typ który złamał ten regulamin setki razy. Weź skończ

Sasha Rookslayer
27-10-2016, 22:39
Również i moim zdaniem banuje czasem za takie błahostki, że porażka... Np banuje też za wysyłanie hotkeyow cytujących jak jest trochę obraźliwy i zawiera wulgaryzm. Dawniej było więcej tutorów czy adminów ale gdzie banowali za takie pierdoły ja się pytam? Teraz nie wolno nic napisać bo zaraz sasza nagra i sprzeda a Voltan banuje. aż odechciewa się czasem grać
I dziwić się, że gra mało osób... jak ktoś zacznie grać i przeklnie coś, sasza nagra i sprzeda i ma bana ;] no to szybko kończy przygodę i się żegna z apo.

Powiadasz, że Voltan banuje za błahostki? To nie są błahostki, lecz poważne przewinienia. Jeżeli co chwile przeklinasz, używasz różnego rodzaju obelg skierowanych w graczy, to ja się nie dziwie, że Voltan Ciebie za to banuje. Jedynie się dziwie, że Ty tego nie rozumiesz - przy okazji, dałbym Ci warna za wprowadzanie wszystkich użytkowników tego forum w błąd. Do tego, gdybym miał możliwość i pewną opcje to dałbym Ci bana za brak zapoznania się z regulaminem, który jasno mówi:

1. Obowiązuje całkowity zakaz przeklinania i obrażania innych graczy, a także cytowania obraźliwych wypowiedzi innych osób.

Polecam się zapoznać z regulaminem, bo dam sobie rękę uciąć, że ani razu go nie przeczytałeś. Wniosek? Wieczny płacz o bany i powody banów.
Na miejscu Voltana, banowałbym Ciebie tyle razy ile to tylko możliwe, no i oczywiście każdy ban byłby dłuższy, o wiele dłuższy.

#t
Nadal podtrzymuje swoje zdanie, że Voltan jest właściwą osobą na właściwym miejscu.

Haracz Jaracz
28-10-2016, 03:04
Więc przyjmij do świadomości, że nikogo nie interesuje, to kiedy i gdzie załatwiasz swoje potrzeby fizjologiczne

No jeżeli nie w łazience, to gdzie? W wychodku Jerzego Urbana? XD

Mnie osobiście zniesmacza sytuacja, w której chwalisz się tym, że idziesz się wypróżnić, jakby to było Bóg wie jakie osiągnięcie.

Nemiksie
Jak cie odstraszają takie niesmaczne sytuacje to już ci jedną opcję tłumaczę, którą będziesz mógł wykorzystać w przyszłości:
Moja wiadomość -> Prawy Przycisk Myszki -> Ignore Haracz Jaracz.
Mam nadzieję, że to potrafisz zrobić. ;)
Achievement Completed.

Do Twojej świadomości dodam, że zwrot "sram" jest wulgarny, a to również oznacza łamanie regulaminu. :)

Aha, czyli odpowiedziałeś na moje pytanko. Jeżeli wydalam kał obrażam samego siebie. Tak?
A no btw. Pytanie było zadane do Voltana, a nie do ciebie.

#topic:
Jedyny GM, który coś organizuje dla graczy. W mojej opinii dobry człowiek, ale czasami przesadza z tymi banami - nie włączając tych na 'wysokim poziomie obelg' do graczy.

Zarexoholik?
28-10-2016, 14:00
kiedys wiekszosc banow byla za boty, dzis za przeklenstwa

Wejdź na główną stronę serwera, zobacz drugi punkt regulaminu [GRA], a następnie przeczytaj pierwszy podpunkt.

a kto jest winny?

I ile jest winny?

Yoren
28-10-2016, 15:17
Voltan jako gracz byl taki i owaki ( nie chce dostać bana), ale jako tutor/gm wykonuje swoje obowiazki i nie ma o co sie przyczepić. Sam mialem ponad 10 banow na miecha, ale jesli chodzi o ocenę to bardzo dobrze. Nie będę wprowadzal w błąd jesli napisze, ze najlepiej z calej ekipy

Merranusowy
28-10-2016, 17:11
Powiem to samo Voltan aka Dementor , jako gracz byl taki owaki , ale jako tutor/gm wywiazuje sie z obowiazkow, i chyba jako jedyny pilnuje tutaj porzadku. I tylko on cos tutaj wnosi . Wiadomo bany za przeklenstwa nic nie daja, wolalbym osobiscie dac bana na postac glowna lub na IP . Lecz co to zmieni jesli i tak juz malo graczy gra...

A mortiisa np znajdziecie tylko w dziale premium account

A te bany ... ludzie klada na nie (cenzura) .

#down
To bardzo mozliwe, juz raz mial okazje grac na test serwerze . I to chyba nawet bardzo dlugi czas?

Petruss
28-10-2016, 18:30
Wniosek? Wieczny płacz o bany i powody banów.
Wszystko ok, jest regulamin i bardzo dobrze. Pisząc ten temat chciałem jedynie zwrócić uwagę, że tak kontrowersyjne punkty regulaminu, jak całkowity zakaz przeklinania powinien być traktowany z przymrużeniem oka. Wiadomo, jeżeli ktoś nagminnie wypisuje wiązanki, wpływając na nastrój innych graczy to należy taką osobę upomnieć. Oczywiście nie dotyczy to wyzywania graczy.
Przestrzeganie w 100% tego punktu regulaminu, a co więcej dopatrywanie się wyzwisk na siłę, w tym nagrywanie i banowanie w późniejszym czasie wpływa jedynie negatywnie na grywalność na serwerze.

#Sasha możesz się z tym nie zgadzać i zgodnie z swoim przekonaniem dalej promować tzw. podpierdalanie. Mam tylko nadzieję, że nie obudzisz się za jakiś czas z myślą "o kurczę, nie ma z kim pograć, pogadać, gdyż grywalność nie przekracza zazwyczaj 10 osób". Wtedy będziesz miał kultularną atmosferę w kameralnym nastroju. Chociaż sądząc po twojej socjalnej presji na serwerze, nawet będziesz grał sam w gry mmorpg.

Haracz Jaracz
28-10-2016, 19:54
1. Obowiązuje całkowity zakaz przeklinania i obrażania innych graczy, a także cytowania obraźliwych wypowiedzi innych osób.

Polecam się zapoznać z regulaminem, bo dam sobie rękę uciąć, że ani razu go nie przeczytałeś. Wniosek? Wieczny płacz o bany i powody banów.

Dlaczego jesteś hipokrytą? - http://i.imgur.com/KTCGdHt.jpg
#topic: Mam te samo zdanie co wcześniej.

Almost Famous
06-11-2016, 10:26
Fatality>voltan

to już jest pewne i zdania nie zmienie

Fatality
06-11-2016, 12:18
Z uwagi na to, że przytoczono mój nick w tym temacie postanowiłem się wypowiedzieć.

Co do kwestii obraźliwego wyrażania się rozmawiałem na ten temat wczoraj z Voltanem i wszystko mi wyjaśnił za co należy się ban/mute a za co nie.

Voltan został wybrany na tą pozycję więc na pewno ma wysokie kompetencje, przecież gdyby miał niskie kompetencje to z pewnością by jej nie otrzymał.
Gdybyś zachowywał się kulturalnie na pewno byś bana nie dostał i niepotrzebny by był ten temat.

@up
Żyj w błędzie.

Makael
06-11-2016, 14:33
#Fatality
Zaskakująca zmiana nastawienia ;v Ciekawe czym spowodowana. ;)

#Nototious
Gościu, tyle razy się to powtarza, że za taką sytuację, jak wyżej opisałeś nikt Cię karać nie będzie, ale jak będzie Ci się to zbyt często powtarzało, to już inna sprawa.

#T
Ogólnie temat stworzył gościu, który od chwili kiedy dostał bana i zrobił ten temat, jest notorycznie banowany za obraźliwe, więc jego wiarygodność moim zdaniem jest żadna.
Śmieszy mnie ten wasz ciągły płacz, że za jedno słowo jest ban, itp. Otóż nie, za jedno słowo nikt was nie zbanuje, a nawet za kilka słów, które gdzieś tam dodacie też nikt was nie ukarze. Problem w tym, że kiedy dostajecie taką odrobinę swobody i nie ma reakcji, to zaczynacie co drugie słowo używać "przecinków". Wulgaryzmy funkcjonują w każdym języku, więc logicznym jest, że będą się pojawiać też w wypowiedziach graczy, ale należy zachować umiar.

Yoren
07-11-2016, 15:19
Ale po kiego chuja niektóre osoby wypowiadają sie? Voltan to jedyna osoba, ktora organizuje eventy,'najazdy- robi tyle ile może. Ban za wyzwisko, normalna sprawa.
Fatality? Są dwie możliwości. Flac dostaje bana za prywatne najazdy u Arcusia, wraca do gry jako tutor/gm. Przez następne 3 lata sam organizuje prywatne Jihadom. Po opublikowaniu screenow/nagran przez jego rl ziomka barta ( btw. fajni koledzy), yagami rezygnuje z pozycji, aby tu wrócić po miesiącu pod nowym Nickiem. Druga opcja- mortiisowi zrobilo sie żal puszystego i po 10 latach pisania swoich bajek w pamiętniku, dostal tutora. To oznaczaloby jedno - grubo.

1st R. Boonek
11-11-2016, 17:31
Voltan został wybrany na tą pozycję więc na pewno ma wysokie kompetencje, przecież gdyby miał niskie kompetencje to z pewnością by jej nie otrzymał

hahahah

odpowiem ci tym co sam napisales ->

Żyj w błędzie.

Mortiis, Santano nieomylni Bogowie padnijcie na kolana _/

[BEZ URAZY]
#t
Nie mam mam nic do Voltana, ale szczerze to chyba najbardziej zakompleksiona osoba na tym servie (za wyjatkiem Rinsona) nie bede wyjasniac czemu, on sam najlepiej wie

#voltan sugeruje znalesc jakichs znajomych i zaczac czesciej rozmawiac z ludzmi [/BEZ URAZY]

Sasha Rookslayer
11-11-2016, 17:52
#voltan sugeruje znalesc jakichs znajomych i zaczac czesciej rozmawiac z ludzmi

*znaleźć

#temat

Voltan to jedyna osoba, która przez ostatnie miesiące coś robi na serwerze, nie licząc Mortiisa, więc? Robi najazdy, organizuje eventy, loterie.. Pomaga Mortiisowi. To chyba wystarczający argument, że dana osoba jest na odpowiednim stanowisku.

Proponuje zamknąć ten temat, bo robi się straszny śmietnik. :v

Podszyfacz
12-11-2016, 15:33
Mogę wiedzieć po co te żale?
Co Wam do jasnej cholery strzela do głowy?
Czy Wy jesteście porąbani? (za przeproszeniem)

To jaki kto jest nie określa co robi. Jak Voltan działa to macie problem, bo egzekwuje prawo? Przepraszam, ale co? Rypać policję? To jest Wasza dewiza? Bo pilnują porządku to trzeba im wymawiać błędy? Policjanci to nie bogowie i Voltan i Mortiis to nie bóg.

Zgadzam się z poprzednikiem. Proszę o zamknięcie tego niedorzecznego tematu i przestanie tych co go założyli zachowywania się jak dzieciaki, którym zabroniono zabawy ogniem...

Kultura na serwerze. Jak na priv lub gildii chcecie sobie poużywać to dawać na całego. Tam nikt Wam nie zabroni, ale GC to GC i tam ja nawet nie zaglądam i osobiście właśnie dlatego, że cokolwiek bym nie napisał to zaraz dostaję albo durną odpowiedź albo ktoś się kłóci właśnie i każdy ignoruje moją wypowiedź. Trudno mi zliczyć ile razy wszedłem na GC i jakiś nowy gracz napisał "gdzie expić?" a ktoś mu odpisał np. "idź na brave witch", zapytał "gdzie są?" a ktoś "znajdź se". I to ma być normalne? Voltana ani nikogo z ekipy nie było akurat. Ja napisałem kolesiowi na priv żeby zapytał mojego znajomego. Akurat niestety postać dała loga i więcej na serwerze go nie widziałem, więc co? Nie była to jedyna taka sytuacja i odosobniony przypadek. Wiele razy takie postacie były ignorowane, bo weszły w środek kłótni między "wielkimi tego serwera" i chat za szybko sie przesuwał, a chciałem na priv napisać to już lognęły.

Ciekawe, że Admini sprawiają, że gracze nie grają. Wy się lepiej w lustro popatrzcie i powiedzcie co sami robicie by na serwerze grało więcej ludzi zamiast pierdzielić farmazony o Voltanie, który coś robi. Ja bym nawet dodał bany zaśmiecanie GC i ignorowanie nowych graczy z tym, że to już trudniej udowodnić.

Więc jeśli ktoś widzi drzazgę w czyimś oku niech zobaczy czy sam belki w swoim nie ma. Amen.

Dziękuję do widzenia.

Demon
12-11-2016, 18:22
Ciekawe, że Admini sprawiają, że gracze nie grają. Wy się lepiej w lustro popatrzcie i powiedzcie co sami robicie by na serwerze grało więcej ludzi zamiast pierdzielić farmazony o Voltanie, który coś robi. Ja bym nawet dodał bany zaśmiecanie GC i ignorowanie nowych graczy z tym, że to już trudniej udowodnić.
kiedyś robili prowokacje i banowali na gorącym uczynku :) teraz brak zaangażowania? :)

Voltan spoko gość, mógłby mi tylko zwolnić miejsce w moderacji i byłoby :cool::cool: