Zaloguj się

View Full Version : Halloween - urozmaicenie?

Sasha Rookslayer
29-10-2016, 23:09
Cześć i czołem!
Chciałem w dniu dzisiejszym zaproponować różne propozycje odnośnie nadchodzącego święta.
Wieje tutaj taką nudą, że brak słów. Może czas najwyższy coś w tym kierunku zrobić? Proponuje:

Loterie.
Konkurs.
Rekrutacje do Ekipy APO.

Dzięki za uwagę. Mam nadzieje, że coś tego wejdzie w życie na dniach. Pozdrawiam.

djakon
29-10-2016, 23:12
Rekrutacje do Ekipy APO.

22:11 Sasha Rookslayer: [2168]: Nemiks na GMa.

Chyba sobie kpisz czlowieczku.

Jestem na nie bo wystarczy mi dobry najazd z przedzialami.

Makael
29-10-2016, 23:12
Z rekrutacją, to bez przesady, ale przydałyby się jakieś mobki, które będą pasowały do klimatu Halloween. Do tego jakiś ciekawy i rozbudowany najazd, a potem eventy. To byłaby dobra opcja.

Haracz Jaracz
29-10-2016, 23:13
Jestem na nie ostatniej propozycji, ponieważ kiedy Nemiks dojdzie jako tutor to liczba graczy prawdopodobnie może się zmniejszyć o połowę z 20 do 10, z 50 do 25 itd.

Konkurs/Loteria - Co ty codziennie chcesz takie konkursy? Przecież takie coś powinno być co ~3 miesiące. Zostawmy tak jak jest, NIE.

Sasha Rookslayer
29-10-2016, 23:17
Konkurs/Loteria - Co ty codziennie chcesz takie konkursy? Przecież takie coś powinno być co ~3 miesiące. Zostawmy tak jak jest, NIE.

Gościu, ostatnia loteria była 2 lata temu, więc o czym Ty piszesz? :D
Konkurs? Nie pamiętam kiedy był taki dobry. Jedynie pamiętam konkursy za czasów Tygrysa, kiedy faktycznie coś się działo. Konkurs trwał kilka godzin.

Hokage
29-10-2016, 23:17
Wieje tutaj taką nudą, że brak słów.

I dlatego grasz całymi dniami?

Rekrutacje do Ekipy APO.

Pewnie złożył byś podanie z myślą, że cie przyjmą XDDD

#t

Loterię mogli by zrobić. Znów wpadło by im trochę kasy na opłatę serwera itp ;)
Rekrutacji nie trzeba. Voltan wystarczająco sobie radzi a jest mało ludzi więc spoko.
Jestem na NIE.

Podszyfacz
30-10-2016, 11:15
Jakby to powiedzieć 2 pierwsze TAK, ostatnie NIE. Dlaczego? Po co ktoś nowy do ekipy i kto? Jedyne co to odpowiedzi na e-mail i forum mogłyby być szybsze, ale to mogą nieraz zrobić tylko Admini a Admina komuś dać jak nawet nie był Tutorem to będzie strzał w kolano. Co do TAKów to nie mam co tłumaczyć, bo są OK.

Yoren
30-10-2016, 12:44
Ej, a może zrób sobie update w życiu. Wyjdź na piwko z kumpla... a w sumie, to odpada. Voltan zrobi przedziałowy najazd i będziesz zadowolony, jestem na nie, jakieś loterie, po co to komuś

tigon
30-10-2016, 14:39
Dopiero co był kwadrans maratonu więc do Choinek powinno wystarczyć tych newsów

Demon
30-10-2016, 15:05
Rekrutacje do Ekipy APO.

nie wiem jak to sobie wyobrazasz, randomowy, nieobiektywny gracz nagle wskakuje na pozycje :D:D

ale jakies urozmaicenie samo w sobie nie jest zlym pomyslem, ale pewnie skonczy sie szybkim najazdem i tyle, elo!

Makael
30-10-2016, 15:12
Ja mam taką wizję owego eventu:

- obszerny najazd, który byłby dla każdego, duża ilość mobów i oczywiście różnego rodzaju (moim zdaniem im więcej różnych mobów tym lepiej),
- konkursy polegające na sprawdzeniu wiedzy graczy o serwerze oraz takie polegające na znalezieniu gm'a i przyniesieniu mu jakiegoś itemu,
- loteria, której bardzo długo już nie było.

A potem podsumowanie tego zdarzenia na stronie głównej serwera, które zawierałoby krótkie opisy wydarzeń i jakieś screen'y, a to wszystko oprawione grafiką pasującą do klimatu Halloween.

Pozdrawiam, Anmael.

Pokusiłbym się jeszcze o jakieś nowe mobki pasujące do klimatu Halloween, które pojawiałyby się tylko w Halloween.

Nektar
30-10-2016, 15:24
Co do tych dwóch pierwszych punktów to zgadzam sie w 100% bo faktycznie długo nic nie było, a kolejnej osoby w ekipie nie potrzeba z tego co widac Voltan spokojnie daje sobie rade.

Toczka
30-10-2016, 15:31
2 pierwsze punkty spoko najazd mile widziany tak samo jak jakis event/konkurs ale nastepna osoba w ekipie jest zbedna

>>>AWESOME<<<
30-10-2016, 15:36
Jestem tego samego zdania co wiekszosc czyli 2 pierwsze punkty spoko ale na cholere kolejna osoba w ekipie...? chyba tylko zeby zniechecac ludzi do gry xd szkoda ze nie ma wiekszej ilosci opcji w ankiecie bo tak to musze zaznaczyc NIE ;/

Sasha Rookslayer
30-10-2016, 15:44
Po co nowa osoba w Ekipie? Hmm, aby coś się działo. Bardziej miałem na myśli pomysłodawce, który wymyślałby jakieś urozmaicenia na serwer.
Aktualnie jest 6 osób w Ekipie a nic, kompletnie nic się nie dzieje. Nie mają chociażby 1 godziny dziennie, aby coś działać na tym serwerze.

Głupią loterie, konkurs czy też jakiś event można ogarnąć w godzinę, a Administracja nawet tego nie potrafi/ nie chce im się zrobić. Dla mnie jest to kpina.

Tak jak jak aktualizacja strony, rynek postaci, zaktualizowane statystyki, przedmioty i inne potrzebne rzeczy. Wraz z Xelixem ogarnęlibyśmy to w kilka dni, a oni już ponad rok to robią i skończyć nie mogą.

Dziękuje za uwagę, dziękuje za wysłuchanie mojego płaczu. Pozdrawiam. :v

@edit
Ponad rok temu był konkurs na scenariusz z najazdami. Do dzisiaj nikt nie otrzymał nagród za ten konkurs, no i oczywiście najazdów też nie widać. :v

gwnstopro
30-10-2016, 16:13
sasha, dla ciebie wszystko tutaj jest kpiną a dalej tutaj grasz. Wniosek? XD Zaznaczam nie, po co robić loterie, gdzie nagrody sa wyssane z dupy. Niech zrobią najazd i starczy.

Haracz Jaracz
30-10-2016, 19:23
Gościu, ostatnia loteria była 2 lata temu, więc o czym Ty piszesz? :D
Konkurs? Nie pamiętam kiedy był taki dobry. Jedynie pamiętam konkursy za czasów Tygrysa, kiedy faktycznie coś się działo. Konkurs trwał kilka godzin.

Co mnie to obchodzi że loteria była 2 lata temu? Ty chciałbyś wszystko codziennie klaunie, żeby "TYLKO TY" całą wieczność i tak w kółko. Jak APO upadnie to przecież weźmiesz związany sznur w twoje gardło do żyrandola, no tak.

Wiceps
31-10-2016, 09:59
Nie mają chociażby 1 godziny dziennie, aby coś działać na tym serwerze.

Dlaczego nie mają czasu? Zrozuum człowieku, że Mortiis jako programista to bierze już pewnie 50 złotych za godzinę swojej pracy (8k/msc). Wprowadzanie poprawek na pewno nie trwa godzinę. Jeśli Mortiis poświeciłby godzinę dziennie, to tak jakby stracił 1500 złotych w miesiąc, a tyle to w rok nie zarobi na tym serwerze. Osobiście też miałbym Was w tyłku :D takie są prawdziwe realia. dziękuję. :cool:

Merranusowy
31-10-2016, 13:26
Co do urozmaicenia . Jestem na nie i to wielkie NIE

poniewaz. sasho masz swoje stroje hallowenowe ubierz go i ciesz sie dniem na apo.

Sasha Rookslayer
31-10-2016, 20:23
Propozycja weszła w życie po części, więc temat można zamknąć.
Dziękuje za wasz płacz.