Zaloguj się

View Full Version : Nowe Questy stworzone przez graczy

huhers
25-11-2016, 22:29
Witam. Jak wiadomo administracja robi update raz na rok wiec mam propozycje dania wolnej reki graczom i pozwolenie im na zrobienie questow.

Warunki [uprzedzam placz ze mapa nie bedzie udostepniana nikomu bla bla]:

-quest w granicach rozsadku a nie zabij 10000 smokow -> zdobadz UW i shaman set. Wszystko przechodziloby przez administracje.
-mozliwe zaprojektowanie nowych potworow oczywiscie sila i loot zatwierdzone przez administracje.
-gracz tworzy NOWY TEREN POD QUEST. Bedzie on 'dobudowany' do obecnego po zatwierdzeniu ew. dodana opcja plywania statkiem. Takie rozwiazanie umozliwia nieudostepnianie mapy apo
-spotkalem sie z komentarzem ze autor moglby sobie cos ukryc w quescie np jakies UW pod kloda czy cos w tym stylu. CALA MAPA I SKRYPT BYLBY SPRAWDZONY PRZEZ ADMINOW I WSZYSTKIE TEGO TYPU RZECZY I PODCHWYTLIWE MIEJSCA BYLYBY USUNIETE PRZED EW. WPROWADZENIEM

imo ozywiloby to serwer bo napewno jest 2-5 graczy na apo ktorzy pobawiliby sie w takie cos a w nagrode mogliby dostac jakas unikalna ozdobe do domku z napisem.. cos symbolicznego ale unikatowego.
Najciezsza robote zrobiliby gracze a administracja poswiecilaby kilka godzin zamiast tygodni na sprawdzenie skryptow/mapy i przetestowanie wszystkiego na testowym.

Temat do dyskusji. Jesli ktos ma jakies pomysly co dodac co zmodyfikowac to smialo.

@Edit
przyszlo mi jeszcze do glowy ze jesli jakas osoba sie na tym zna ale np nie ma pomyslu to moglaby zrobic temat w poszukiwaniu osob z pomyslami na swietna fabule. Oczywiscie konsultacja odbywala sie na ts/skype etc. a nie pod tematem zeby nie zglebic tajemnic questa a finalnie pomyslodawca tez zostalby nagrodzony symbolicznie powiedzmy w postaci dni PACC chociaz nagrody za prace zostawie administracji.

@Edit 2
glosow na 'nie' nie bralbym pod uwage bo nie maja uzasadnienia w komentarzu.. prawdopodobnie trolling

Huher.

Yoren
25-11-2016, 22:37
No ale twoich questów nie zrobi żaden gracz, który ma IQ poniżej 142 więc wybacz :P

Zapewne tego nie wprowadzą :D

Agresja
25-11-2016, 22:37
To dobry pomysł żeby ożywić serwer, ale moim zdaniem powinni zrobić konkurs dla graczy, którzy tworzą questa i najlepszy pomysł zostanie dodany.

huhers
25-11-2016, 22:39
To dobry pomysł żeby ożywić serwer, ale moim zdaniem powinni zrobić konkurs dla graczy, którzy tworzą questa i najlepszy pomysł zostanie dodany.

Po co najlepszy.. jak bedzie kilka fajnych to mozna wprowadzic kilka.

@Yoren
:*

Sasha Rookslayer
25-11-2016, 22:43
Oczywiście, że dodatkowa pomoc się przyda. Tylko teraz pytanie czy Administracja zgodzi się na takie coś i znajdzie te kilka godzin, aby przetestować dany teren, zaprojektowany przez gracza.

Patrząc na ostatnie kilkanaście miesięcy, strasznie to wygląda z nowościami wprowadzonymi do świata gry.
Mam nadzieje, że są takie osoby, które zajmują się robieniem mapy i pisaniem skryptów, które zaproponowałyby ciekawe pomysły odnośnie nowej aktualizacji.

Pomysł mi się podoba, jestem na tak.
Ciekawe czy ktoś z Administracji się wypowie w tym temacie.

Harakiri II
25-11-2016, 23:28
Zbedne sa tu dyskusje, skoro i tak ma glos w tej sprawie tylko i wylacznie administracja.

#T
na tak

Showtek
25-11-2016, 23:44
Bardzo dobry pomysł z tym kiedyś zaufali graczom i zrobili konkurs na zamek evul czemu by tego nie zrobić aby gracze mogli zaprojektować dany quest czy też nowe expowisko ?
Lecz wątpię żeby się zgodzili na takie coś

#t
Jestem na tak.

Goatee
25-11-2016, 23:44
Takie coś nie przejdzie. Jakiś czas temu (2 lata?) był wielki płacz, że ed/ms nie ma gdzie expic. Sam zaproponowałem, że mogę zrobić jakiś kawałek mapy tylko po to aby dodali go na test serwer i przeszukali mapę czy nie ma żadnych błędów czy coś. Odpowiedź Mortiisa była taka, że mapa na apo jest już bardzo duża i nie potrzeba dodawać nowych terenów xdd Co z tego, jak 50% obecnych respondentów jest nie używana 😊

#
Jestem na tak ale to i tak nie przejdzie. Dodam jeszcze, że rok temu organizowany był konkurs na najazdy. Jak najazdy nie zostały dodane tak gracze którzy wygrali nagród nie dostali. Także ten, no wiecie xdd

huhers
26-11-2016, 00:56
Takie coś nie przejdzie. Jakiś czas temu (2 lata?) był wielki płacz, że ed/ms nie ma gdzie expic. Sam zaproponowałem, że mogę zrobić jakiś kawałek mapy tylko po to aby dodali go na test serwer i przeszukali mapę czy nie ma żadnych błędów czy coś. Odpowiedź Mortiisa była taka, że mapa na apo jest już bardzo duża i nie potrzeba dodawać nowych terenów xdd Co z tego, jak 50% obecnych respondentów jest nie używana ��

#
Jestem na tak ale to i tak nie przejdzie. Dodam jeszcze, że rok temu organizowany był konkurs na najazdy. Jak najazdy nie zostały dodane tak gracze którzy wygrali nagród nie dostali. Także ten, no wiecie xdd

ta placz ze duza mapa nie trzeba wiecej respow i questow a zbalansowac potwory to nie XD i wiekszosc expi na ebolach i tinach ;p typowe myslenie administracji

Jak nie beda chcieli dodawac niczego to niech chociaz porobia ankiety co zmienic w potworach zeby byla wieksza roznorodnosc

Exspaze
26-11-2016, 08:28
Pomysł dobry :3.
#T
Jestem na tak. Ale i tak z tego nic nie będzie :d

Mlov
26-11-2016, 15:12
Super pomysl, byloby bardzo ciekawie jakby to zrobili. Jestem na tak
A co do odswiezenia respow to mozemy tylko pomarzyc, nadal bedzie trzeba bic potwory ne super eventowej mapie.
Najlepszy update bylby wtedy gdyby odnowili respy co zrzuciloby eventowe mapy na drugi plan, wtedy z przyjemnoscia dazyloby sie do 3k lvla a nawet wiecej bo co to za frajda siedziec do konca zycia na tej samej mapie

Natsu
26-11-2016, 18:02
gdzieś squid pisał ze już czegoś takiego nie będzie bo nikomu się mapy później nie będzie chciało sprawdzać ale kto to wie święta idą może komuś się zachce coś porobić