PDA

View Full Version : Punkty Eventowe!

Sasha Rookslayer
09-12-2016, 15:05
Cześć, wpadłem na pomysł, aby wprowadzić możliwość sprzedaży swoich punktów eventowych.
Dlaczego? Ponieważ nie można nic z nimi robić, a na koncie się tylko marnują, gdzie inna osoba ich potrzebuje.

Punkty sprzedawalibyśmy komendą: !sellpktevent100 Mortiis <--- przykład, sprzedajemy 100pkt graczowi o nicku: Mortiis.
Z automatu pojawiałoby się okienko trade i moglibyśmy je sprzedawać. Po sprzedawaniu, punkty z automatu znikałyby nam z konta i wędrowały na konto kupującego.

Może ktoś ma inny pomysł odnośnie tej propozycji? Niech napisze.

Pozdrawiam i czekam na komentarze.

Rastamanek
09-12-2016, 15:12
Zdecydowanie jestem na tak taka opcja jak najbardziej by pomogła pozbycie się punktów z którymi już nic nie da rady zrobić, gdy posiada się wszystkie wykupione TP a jest dużo ludzi, którzy je potrzebują bo jak wiemy nie łatwo jest uzbierać szybko na TP który byśmy chcieli, a to by już rozwiązało problem i każdy myślę by był zadowolony z sprzedaży jak i kupna na dany TP którego pragniemy :)

Makael
09-12-2016, 15:17
Pomysł jest dobry ale nasuwa się teraz pytanie czy ktoś będzie te punkty kupował skoro i tak nic ciekawego z nimi zrobić nie można. Koszt teleportów, które można za nie wykupić jest stosunkowo niski i można łatwo te punkty zdobyć na eventach i najazdach. Wolałbym raczej opcję wymiany zgromadzonych punktów na jakieś skromne nagrody. Proponowałbym tutaj zrobienie jakichś bonusów, które otrzymywałoby się za punkty eventowe i można by tutaj zrobić jakąś wymianę punktów eventowych na % do poziomu doświadczenia i np. za 10 tys. punktów eventowych możnaby kupić sobie 1 poziom doświadczenia. Można by też zrobić opcję kupna kilku % do kolejnego poziomu magicznego lub innej dowolnej umiejętności.

#T
Zaznaczyłem opcję "Tak."

Natsu
09-12-2016, 15:27
Propozycja fajna ale nie wymiana pkt eventowe na poziomy to głupi pomysł już lepiej żeby przedłużyć speed o 30/20min do uzgodnienia
Myślę że też można wykorzystać do fragow np jak mamy 3 fragi wykorzystane to po wpisaniu komendy mamy 1 fraga więcej jednorazowo

Goatee
09-12-2016, 16:06
Za punkty eventowe można kupić itemy z usuniętych postaci które wędrują na tą wyspę gdzie są teleporty. A zn że administracja ma to za przeproszeniem w dupie to inna sprawa. Nie widzę potrzeby sprzedawania / kupowania epointow

Jestem na nie.

Sasha Rookslayer
09-12-2016, 16:53
Za punkty eventowe można kupić itemy z usuniętych postaci które wędrują na tą wyspę gdzie są teleporty.

Odkąd gram na Main, a jest to ponad rok czasu to nie widziałem tam nigdy żadnych przedmiotów. Dlatego napisałem taką propozycje. Pozdrawiam.

A zn że administracja ma to za przeproszeniem w dupie to inna sprawa.

To samo można powiedzieć o przedmiotach z domków, które miały trafiać do NPC Talkative.. :V

Arab
09-12-2016, 17:06
Odkąd gram na Main, a jest to ponad rok czasu to nie widziałem tam nigdy żadnych przedmiotów. Dlatego napisałem taką propozycje. Pozdrawiam.

A zn że administracja ma to za przeproszeniem w dupie to inna sprawa

Tam miały być właśnie takie itemy, raz były jak wprowadzili tą wyspę, ale ludzie wykupili i więcej ich tam nie wstawili :D
Tak jak napisał Goatee, administracja zapomniała chyba o tych itemach

1st R. Boonek
09-12-2016, 17:58
Oczywiscie jest to poroniony pomysl.. Nie zastanowilo was dlaczego usunieto te itemy z wyspy eventowej? Przeciez to oczywiste... Na moim przykladzie - 4 postacie (lub wiecej) kazda ma swoj event, kazda zbiera pkt... jakby tego nie wyrzucili to bym sobie shaman setami domek mogl wylozyc

#t oczywiscie jestem na nie

ps. to jedna z niewielu rzeczy jakiej nie mozna kupic na apo, nie psujmy tego

tigon
09-12-2016, 18:41
Jestem na nie aby czasem administracja z nadmiaru pracy nie zapomniała o choinkach.

Podszyfacz
09-12-2016, 19:59
Jestem na TAK, ale coś zrobiłbym z tymi punktami np. zamiana 100 pkt. eventowych na 1 soul miałaby sens lub na przykład wydłużenie !speed jednorazowe (to też całkiem fajna propozycja), która już padła.

Mam nadzieję, że admini zajmują się wyrównaniem broni, bo to ważniejesze. Z !epoints można poczekać, ale to propozycja warta uwagi.

djakon
09-12-2016, 22:34
Redukowanie punktow u popiego do zera to juz lepsze bo przynajmniej sam musialbys ten hajs zarobic, a nie wymienic punkty, ktore zbierales od ponad roku.

Mordeczka69
09-12-2016, 22:41
Bonek wyjasnił, jestem zdecydowanie na nie, jak masz za duzo pkt to nie wchodz na eventy, proste.

Showtek
10-12-2016, 01:52
Pomysł słaby nie lepiej zrobić jakąś wyspę na której będą bossy na które będzie przedział levelowy np. 500lvl - 1000pkt eventowych za wejście na bossa "blabla" a 2-4k 5000-7000tys pkt na bossa "lala" i bez przesady ze lot musi być typu "shaman set, uw" itp tylko jakaś kasa i moze bh/pandemka to kwestia uzgodnienia. Wydaje mi się ze lepsze takie rozwiązanie niż sprzedawanie pkt. (ilość pkt do negocjacji to tylko przykłady).

Nie dałem głosu w sondzie bo nie jestem na nie ani na tak.

Malff
10-12-2016, 10:36
Pomysł słaby nie lepiej zrobić jakąś wyspę na której będą bossy na które będzie przedział levelowy np. 500lvl - 1000pkt eventowych za wejście na bossa "blabla" a 2-4k 5000-7000tys pkt na bossa "lala" i bez przesady ze lot musi być typu "shaman set, uw" itp tylko jakaś kasa i moze bh/pandemka to kwestia uzgodnienia. Wydaje mi się ze lepsze takie rozwiązanie niż sprzedawanie pkt. (ilość pkt do negocjacji to tylko przykłady).

Nie dałem głosu w sądzie bo nie jestem na nie ani na tak.

Ciekawe rozwiązanie, popieram Twój pomysł. ;)

#t Wydaje mi się, że niepotrzebna propozycja...

Yoren
10-12-2016, 10:48
Nie dałem głosu w sądzie bo nie jestem na nie ani na tak.

Ale w sądzie pytają czy oskarżony/świadek przysięga mówić prawdę, tylko prawdę i całą prawdę. Tam nie pytają czy jesteś na tak albo nie. :)

#
Pomysl bardzo slaby. Z tego co pamiętam kupiłeś don ja, gdy miał 70k pkt eventowych a kupil je za smsy... Wiec nie chwal sie tymi punktami, jakbyś sam je zbieral. Za dużo punktów? Jest jakiś czar (cos tam puente), wiec możesz sie ich pozbyć. Jestem na nie

Samuraj
10-12-2016, 11:02
Co do maina to jest jeszcze mozliwośc kupienia tp to jakiegoś miejsca na mapie pasek,sonia i tak dalej a co do rook,a to kompletnie nwm co mam z tym pkt zrobic wiec jestem na tak :D

Exspaze
11-12-2016, 12:16
Fajny pomysł jestem na Tak :D!

Nektar
11-12-2016, 17:06
Jezeli chodzi o sprzedawanie tych punktów to jestem na nie, ponieważ każdy z noob postaci mógłby przelewać owe punkty na główną postać. Ewentualnie można pomyśleć na wykorzystanie ich w innym celu.

Rajakov
20-12-2016, 13:40
Na wszystkich postaciach łącznie mam z 70k punktów. "sprzedał" bym je sobie na główna postać i wykupił wszystkie teleporty i jeszcze by zostało. Wiemy, że masz dużo punktów które Sendox kupował je na Don Ja i nie masz z nimi co robić ale ta propozycja trochę do bani...
Punty te możesz tracić wchodząc na nowe bossy nie dając itemu. Może też kiedyś dodadzą jakieś uptade w którym trzeba będzie mieć je aby oddać jakiemuś NPC w zamian za jakiś item czy coś? Wtedy się przydadzą!

#t
Odnośnie tej propozycji jestem na nie

fenof
23-12-2016, 15:07
w sumie cos tych ptkow bym kupil jestem za

Mlov
26-12-2016, 13:35
Jestem na nie poniewaz bedzie za latwo oraz przelewanie pkt z postaci ktore farmily na noob charach bo co to za problem z full shaman setem wygrac event, czasem nawet na event wchodzila jedna osoba i od razu wygrywala z braku graczy

Stary Gracz
26-12-2016, 13:50
Jestem na nie, tylko dlatego że każdy z was ma tu XX kont na XX poziomach i nie będą te pkt sprzedawane, tylko przekazywane z konta na konto, bo każdy z was bierze udział innymi kontami w eventach.

Karmazynek
27-12-2016, 22:18
Zaznaczyłem w sondzie tak, ponieważ w tej chwili są one zupełnie bezużyteczne zarówno na głównej postaci jak i na noob postaciach.

Merranusowy
29-12-2016, 17:01
Jestem na nie, ze wzgledu na to :
-jezeli nie sa potrzebne , to olej pvp event.
-ze mortiis ma to w dupie. I niechce mu sie robic update, a co dopiero pisac jakis maly skrypt
- a dwa na co komus kupic te event pkt, jesli nie ma bossow za te pkt

- brak misji z uzywaniem tych pkt
brak misji

Master.Lucas
29-12-2016, 17:01
Zaznaczyłem tak, gdyż tak jak Karmazynek proste.

Voltan
06-07-2017, 01:36
Zastanowimy się nad propozycją, punktami eventowymi.