PDA

View Full Version : Swiąteczne choinki

Mortiis
15-12-2016, 23:32
Pewnie wielu z was się spodziewało, że nadchodzą święta! Wiąże się to z ubieraniem choinek, przygotowywaniem prezentów...

http://www.armia.toproste.pl/upImg/christmas.jpg

Jak co roku na naszym serwerze OTS można sadzić choinki w domkach!
Choinkę w domku może posadzić tylko jego właściciel. Podlewać może każdy kto posiada zaproszenie. NPC Obi sprzedaje ziemię oraz sadzonki drzewa, które są niezbędne do rozpoczęcia hodowli. Osoby, które nie posiadają swojego domku (również i te posiadające domek) mogą również opiekować się choinkami w Capital City (Main) oraz w głównym mieście Rookgardu. Choinki należy podlewać często aby nie uschły, choinki w miastach nie będą posadzone ponownie! Pod choinkami rosnącymi w mieście każdy gracz znajdzie prezent (jeżeli choinka w pełni urośnie). W domkach natomiast będzie do odebrania tylko jeden prezent, więc pamiętajcie o tej zasadzie! W tym roku pod choinką będzie można znaleźć super zajefajne prezenty!

Miłego oczekiwania na nadchodzące święta!
Ekipa APO.

Więcej informacji znajdziecie na forum:
Jak kupić, zasadzić i pielęgnować choinkę? (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=101615)

Azielu$
15-12-2016, 23:49
Co ile trzeba podlewać choinkę w ostatnim stadium? Pytam, bo nie wiem czy jest sens sadzenia.

Nektar
15-12-2016, 23:50
W koncu choinkowy update, obi zarobi :D

Mortiis
16-12-2016, 00:08
facc co 6h w najtrudniejszym momencie, pacc co 10h.

Sasha Rookslayer
16-12-2016, 00:14
Mam nadzieje, że tym razem prezenty odbierane z choinek w miastach będą zadowalające.
W tym roku byłem grzeczny, więc liczę na ciekawe prezenty! Choinka zasadzona. :rolleyes:

Psychofaan
16-12-2016, 01:05
Mam nadzieje, że tym razem prezenty odbierane z choinek w miastach będą zadowalające.
W tym roku byłem grzeczny, więc liczę na ciekawe prezenty! Choinka zasadzona. :rolleyes:

Naprawdę grzeczny. Szczególnie Ty i Arek

Harakiri II
16-12-2016, 08:50
no nareszcie :D dobrze, ze w tym roku nie daliscie tyle sniegu, a ten lod przynajmniej sie normalnie biega :)

Najwieksze Ciacho
16-12-2016, 09:38
Super i tak nie gram bo przez te crashe uschnie

Last Resort
16-12-2016, 11:24
fajnie by bylo gdybyscie mi odpisali na pomoc*********.pl w sprawie utraconego konta poniewaz nie moge narazie zasadzic tej choinki ;o

Rastamanek
16-12-2016, 11:57
No cóż chociaż tyle się dzieje, będzie coś więcej :)? Co do choinek mam nadzieję, że dostanę coś ciekawego :)

Taaa fajnie ze choinki tylko szkoda że najazdy w nocy XD

Zmutowana choinka też mi najazd widocznie zabolało, że nie byłeś obecny a i tak dużo nie straciłeś :v

Master.Lucas
16-12-2016, 13:38
Mamy wreszcie te choinki. Zobaczymy co ciekawego dostanę z domkowej jak i z głównej.

Kiedy update? ^^

Natsu
16-12-2016, 15:41
Taaa fajnie ze choinki tylko szkoda że najazdy w nocy XD

Matiss
16-12-2016, 16:54
Nowe prezenty ? Mam nadzieje że nie będzie jak zawsze parę sc, great axe, demon shield itp.

djakon
16-12-2016, 20:38
10h dla ostatniego stadium? :D Przeciez wiecej czasu zajmie jakas powazna zmiana w robocie, wiec w tym roku odpuszcze sobie swieta z apo i bede liczyc na fart z choinki z glownego miasta, ale wiadomka - nie ma co oczekiwac cudow, 5!

@~~
A co do najazdow w nocy - nie kazdy ma mozliwosc bycia online o takiej porze, ale i tak fajnie, ze w ogole sa najazdy, a nie jakies chujostwo ustawione automatycznie(patrz konkurs na planowanie najazdow ahsuhausha)

@edit
Zapomnialem napisac, ze troche ciulowo zmarzlo te city. Bylo ciekawiej zeszlej zimy kiedy snieg spowalnial w duzym stopniu, a teraz 360 stopni w druga strone, szkoda! A te drzewko i stalagmity przy schodach powinny zostac na stale.
Miejmy nadzieje, ze w tym roku do lata wszystko sie roztopi. :D

1st R. Boonek
17-12-2016, 02:00
troche slabo z tym czaem, ale tak na dobra sprawe mozna zabrac itemy z domku i dac soma nawet polowie apo :P

#t moze w tym roku uda sie zebrac prezenty :D

Dideek
17-12-2016, 15:13
http://i66.tinypic.com/2hf4doy.png
Jestem Mojżeszem w ciele kobiety. Pozdrawiam

Fajnie, że cokolwiek daliście. :-)

Merranusowy
17-12-2016, 21:14
yeah update, dziekuje w imieniu graczy.
Czekalismy z niecierpliwoscią.

Malff
18-12-2016, 08:47
W końcu, już myślałem, że zapomnieliście :rolleyes:
Oby prezenty były lepsze niż zeszłym roku :p

Dafne
19-12-2016, 13:32
Mam pytanie: w przypadku kiedy choinka w domku uschnie to mogę posadzić ją od nowa, a prezent będę mógł odebrać jedynie później niż byłoby to z pierwszej choinki?

Sasha Rookslayer
19-12-2016, 14:14
Mam pytanie: w przypadku kiedy choinka w domku uschnie to mogę posadzić ją od nowa, a prezent będę mógł odebrać jedynie później niż byłoby to z pierwszej choinki?

Zgadza się, gdy choinka uschnie, możesz zasadzić kolejną, lecz czy urośnie do ostatniego stadium? Nie wiadomo. Zapewne 5 stycznia wyłączą opcje sadzenia/ dbania o choinkę, a choinka rośnie około 8 dni, więc? Najpóźniej możesz zasadzić ją 29 grudnia - mogę się mylić!

Mortiis
19-12-2016, 23:44
zostało jeszcze tylko kilka dni na sadzenie choinek, później posadzone już nie zdążą urosnąć. Gdyby było inaczej to ktoś mógłby 2x odebrać prezent spod choinki w domku.

Rajakov
20-12-2016, 00:09
Dobrze, że na czas dodaliście to;) zawsze to lepsze niż nic :) Myślę, że prezenty będą fajne i ucieszą graczy/

Spider
20-12-2016, 15:52
Witam, choinkę posadziłem dnia 19.12.16r. Czy zdążę do końca Świąt? Proszę o odpowiedź Adminów.

Sasha Rookslayer
20-12-2016, 16:03
Witam, choinkę posadziłem dnia 19.12.16r. Czy zdążę do końca Świąt? Proszę o odpowiedź Adminów.

Mortiis przecież napisał:

zostało jeszcze tylko kilka dni na sadzenie choinek, później posadzone już nie zdążą urosnąć. Gdyby było inaczej to ktoś mógłby 2x odebrać prezent spod choinki w domku.

Do końca świąt może i nie zdążysz, lecz do końca eventu - owszem. Myślę, że ostatecznie sadzonkę można zasadzić do 22-23 grudnia.

a kiedy prezenty będą do odebrania?

Dziś choinki powinny urosnąć do ostatniego stadium i wtedy będziemy mogli odbierać prezenty. Tak zawsze było. :p

Demon
24-12-2016, 14:38
a kiedy prezenty będą do odebrania?

gwnstopro
25-12-2016, 02:24
Kurde, Mortiis przyjacielu, szkoda, że po 2 piwach musiałem Cię odprowadzać do domu ale i tak szacunek za to jak się zabawiałeś z zwierzętami w szopce. Pozdro i do zobaczenia za rok ;)

Hokage
25-12-2016, 12:12
Mortiisie czy sople będą działać na ilość użyć czy do jakiegoś tam czasu?

Podszyfacz
25-12-2016, 13:39
Siema Mortiis o co chodzi z choinką na Rookgaard? Odebrałem prezent i potem jak klikałem to było napisane "Odebrałeś już prezent", choinka była w pełni rozwinięta i dostałem faktycznie prezent, ale co się wydarzyło potem jest dla mnie niezrozumiałe, ponieważ nie było nic napisane, że trzeba ją nadal podlewać! Specjalnie kliknąłem by sprawdzić, ale nie było informacji. Nagle okazuje się, że choinka uschła, czy to jest przepraszam jakiś żart ze strony administracji?