View Full Version : KlejNutki z Cracków
Cze.
Z Cracków czasem wypada music piece. Item którego nikt nie zbiera bo jest w sumie bezużyteczny. Proponuję zamienić ten item na klejnutke. Myślę, że 10% byłoby dobrym rozwiązaniem. Możliwe, że więcej osób będzie wtedy robić misję do Ahmeda.
#
Co do częstotliwości takiej jak rabbit present ciężko mi się z tym zgodzić ponieważ przez ok 40 lvli wbitych na crackach zloociłem tylko dwa rabbity :D Ale może po prostu miałem pecha.
Z lootem faktycznie jest tragedia. 1500 lvl zarobi w godzinę kilka razy więcej niż ja na na 3000 lvlu. Powinno być właśnie odwrotnie.
Sasha Rookslayer
04-01-2017, 13:00
Proponuje wprowadzić z tego moba KlejNutkę od 8 do 12% (częstotliwość wypadania podobna co do rabbit present). Dobry pomysł. Jestem na tak.
Jeśli częstotliwość wypadania tych nutek byłaby podobna do częstotliwości wypadania rabbit presentu to jestem na tak. Obecnie z cracków raczej nikt loota nie zbiera, a bh wypada naprawdę rzadko, więc dodanie klejmutek nie byłoby dużym bonusem dla postaci z 3k+ levelem.
loot z cracków woła o pomste do nieba, skoro ja 1200ekiem zarobiłem więcej w 15min niż 4k ed przez 2 taski :)
minimalna zmiana, ale jestem na tak!
Jestem na tak więcej ludzi zacznie robić Ahmeda.
PS Nile też by mogły coś więcej dropać bo na nich to nie ma zarobku :D
Bardzo dobra propozycja, oczywiście jestem na tak.
Ogólnie powinno być tak, że im większy lvl to tym łatwiej się zarabia... A nie że teraz najlepszy zarobek mają ludzie w przedziale 1-2k.
Master.Lucas
04-01-2017, 15:07
Bardzo dobra propozycja oczywiście jestem na TAK
Co do % klejnutek to dałbym 10-15% wtedy może większe zainteresowanie ahmedem by było. Częstotliwość dobrze napisana. Tak jak Rabbit Present.
Sokol from West
04-01-2017, 17:23
PS Nile też by mogły coś więcej dropać bo na nich to nie ma zarobku :D
Nie za dużo? Coś za coś :) Od zawsze wiadomo, że Nile to typowy potwór do expa, więc jest dobrze i nie trzeba tego zmieniać.
@t
Propozycja świetna, a nutka 10% w szczególności by wystarczyła :) Nie ma co też przesadzać! :)
Głos na TAK!
Harakiri II
04-01-2017, 17:29
Ogolnie to przydaloby sie zrobic poprawke w loocie z crackow i nili..
Bo z tego co widze to jedynym oplacalnym wyjsciem z sytuacji jest siedziec na pasku, lub miec 2 postac w przedziale 1000-1999 (w celu zarobku).
Co do samych crackow, osobiscie bym przywrocil tego loota co byl kiedys (ewentualnie oslabil czestotliwosc spadania bh o jakies 10%) i dodal te klejnutki co napisali poprzednicy.
Jezeli chodzi o nile zwiekszylbym czestotliwosc spadania tych jajek, ekentualnie dodal cos do tego loota.
#T
na TAK
Master.Lucas
04-01-2017, 18:29
a moze Tobie zmienic loot bo jest przesadzony ?: P
Chyba Ty jesteś przesadzony. O czym Ty w ogóle piszesz... to Cracki powinni balans dostać, a nie Tiny. To nie nasza wina że tak za przeproszeniem dojebali z crackami. Wcześniej było dobrze to zmienili ew. jak Destruction napisał o te 10-15% zmniejszyć powinni. Więc skończ już lepiej pierdolić.
Jestem za, ale trzeba wziac pod uwage, ze z bossow takich jak composer leca nuty od 12% wzwyz wiec nie bardzo mi sie widzi, ze z takich Crackow beda lecialy 12% lub wiecej, a nutka 12% na 3000lvl to w sumie chuj nie ulatwienie misji.
Gdyby z Cracków wypadały nuty 10-14% byłoby spoko. Trzeba ogarnąć większe Klejnuty do potworów (ogólnie, nie tylko Cracki) bo Ahmeda nikt prawie nie robi, szczególnie jak ludzie się dowiedzieli jaka to super nagroda z tego questu jest.... ilość zabijanych mobów lub zbierania itemów jest nadal mocno przesadzona, gdyby wypadały większe nuty to można powiedzieć, że problem jakim jest Ahmed zostałby lekko zniwelowany.
Jestem na tak.
1st R. Boonek
04-01-2017, 19:40
Ogolnie loot z tego potwora jest kurewsko kontrowersyjny, wbijajac 21 lvli nie zlocilem ANI JEDNEGO BH to jakas totalna kpina, sprawdzalem wraz z 1.9k ed kto lotnie wiecej na wyspach eventowych na swoj poziom, zbierajac calego lota z crackow po paru(?) godzinach expa (liczac kase z taskow) 14uc(cracki przy uzyciu talismanu oraz tarczy w trybie lota) do 42uc (bez pinkow, exo i blue motyli w przeliczeniu gold 2uc) na tinach BEZ TARCZY I BEZ TALISMANU sory, ale ja na cave skeletach nawet tyle nie zarobie to jakas kpina, ze na serverze jest tylko jeden item na ktorym mozna zarobic i sa nim motyle, co komu przeszkadzaly troche czesciej lecace bh.. czy to nie idiotyzm, ze ludzie rokuja sie i kupuja chary specjalnie tylko po to aby bic tiny? nie warto troche zbalansowac tego lota? i nie mowie tu O ZABIERANIU MOTYLI tylko o dodaniu do lota lepszych items.. pomine juz ze locenie tylko bh na tym samym respie przez 800 lvli takze jest kurewsko oburzajace..
#t tak
Podszyfacz
04-01-2017, 20:53
Nie gram dla main, ale uważam, że tak być powinno ;)
Nie wiem jak tam z lootem/expem na crackach, ale zaraz zawitam na nich i jestem jak najbardziej na tak :-)
Co do zarobku na tinach to jest on uzależniony od samych graczy tak więc administracja mogła nie przewidzieć, że ceny tak pójdą w górę (pół roku temu cena za goldy była 2x mniejsza) i na moje jeżeli "większość z nas" tak boli zarobek 1-2k lv to trzeba się dogadać i zjechać z ceną i już tyle na motylach nikt nie będzie zarabiać.
Karmazynek
04-01-2017, 23:00
Oczywiście jestem na tak, ponieważ obecny loot z cracków nie jest powalający i wprowadzenie do niego klejnutek troszkę by go poprawiło.
Większość pisze, żeby dodać nutki bo nie robią misji bo się nie da a ja jakoś zrobiłem i się dało... trzeba chcieć!
Co do bh to na 4 taski spadły 2 więc porażka. Dawniej na speeda było czasem 5:D
#T
Dobra propozycja ale do tego powinni jeszcze dodać dragon eggs żeby leciało od czasu do czasu bo expiąc czasem brakuje many.
#T
Jestem na tak.
Moim zdaniem powinni też wprowadzić motylki do loota - Crack.
też nad tym myślałem :D
Haracz Jaracz
12-01-2017, 02:57
Brak profitów na event 3k, lecz polecam też zwiększyć loot. Klejnutki? No chociaż zrobić większą częstotliwość wypadania słabszych 10, 12%, zaś większe 15% gorszą niż wypadanie BH nie byłby złym pomysłem.
#t:
Jestem na Tak. Mortiis zagłosował, więc raczej to wejdzie w życie. ;)
Bamboleo
12-01-2017, 04:44
First Mudzyn
12-01-2017, 08:31
To by była lekka przesada ;p
Norma jestem na tak, zmiana lootu nie zajmie zbyt wiele czasu, a może pomóc z zarobkiem/misjami u ahmeda.
Jestem na Tak bo ogólnie te music piece to ozdoba nic nie warta i wgl nikt tego nie zbiera i dodanie nutek do tego moba jest dobrą opcją tak 9-13% ew troszkę większe było by git a co do lota to zdanie mam jak inni częstotliwość wypadania bh to kpina a co do rabitów również lecą bardzo rzadko ale to głownie zależy od szczęścia a i dodał bym opcje sprzedawania tych królików do npc alfara za ok 25-30sc bo w obecnej chwili nawet jeżeli ktoś ma tego masę to nie ma co z tym zrobić gracze kupują to bardzo rzadko a chyba z tego co wiem są potrzebne tylko do ahmeda i to tyle :)
Jestem na Tak bo ogólnie te music piece to ozdoba nic nie warta i wgl nikt tego nie zbiera i dodanie nutek do tego moba jest dobrą opcją tak 9-13% ew troszkę większe było by git a co do lota to zdanie mam jak inni częstotliwość wypadania bh to kpina a co do rabitów również lecą bardzo rzadko ale to głownie zależy od szczęścia a i dodał bym opcje sprzedawania tych królików do npc alfara za ok 25-30sc bo w obecnej chwili nawet jeżeli ktoś ma tego masę to nie ma co z tym zrobić gracze kupują to bardzo rzadko a chyba z tego co wiem są potrzebne tylko do ahmeda i to tyle :)
Nie są potrzebne do ahmeda. Skupowałem je po 2kcc to nigdy nie chciałeś sprzedawać więc skończ wypisywać brednie :)
Nawet mls czy g axe lecą już jakoś żadziej chyba niż wcześniej. Tu żeby zarobić trzeba by zarexa bo tylko on zbierał nawet cc + sl'e i później płakał, że lot jest za ddobry!
Do poprawy :D
Merranusow
12-01-2017, 11:09
Moze oprocz takich nutek ,rabbitow. Dodac jakies motyle goldy pinki exo i blue. Zawsze to zachecenie do expienie tam ,gdyz wiadomo czasem motylek da kilka % lvl. Dodac do trgo BH oraz uc zeby spadaly raz na x mobow jak i te motyle
Na dzien dzis. Gdyby byla mozliwosc expienia 3.5k lvl na nilach to wybralbym nile zamiast crackow
Jak to czytam to serio nie wierzę xdd Jakie motele z crackow, czy Wy już do reszty powarjowaliście? Przecież to było by chore, mając nawet spoko expa i jeszcze motyle. Jakoś sobie tego nie wyobrażam.
#
Co do loota, uważam, że wielu z nas byłoby bardzo zadowolonych jeśli wróćilibyscie do loota z przed jego osłabieniem. Teraz zdecydowanie więcej zarobisz na Tiny, serio.
>>>AWESOME<<<
12-01-2017, 15:39
Bez sensu... po co dawac nutki z mobow ktore sa chyba dosyc czesto uczeszczane ;/ powinni je dac predzej wardom i to z dosyc niska czestotliwoscia wypadania po 2 jezeli juz by mieli takie cos wprowadzic to nutki musialy by wypadac rowniez z thingow, tinow i nilow zeby nikt nie czul sie pokrzywdzony przy robieniu Ahmeda. Ogolnie jestem na nie raczej z tego wzgledu ze juz mam to ukonczone i jakos sobie musialem radzic bez takich ulatwien.
Propozycja została wprowadzona, temat zamykam, pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.