PDA

View Full Version : Zmiana działania sopelków

Podszyfacz
04-01-2017, 21:09
Witam,

Dziś pozwoliłem sobie złożyć propozycję dotyczącą używania sopelków.
Podejrzewam, że ten system, który istnieje obecnie powstał jeszcze za czasów kiedy nie było komendy !speed i stąd nikt go do tej pory nie zmienił.

Proszę o czytanie całości, bo widzę, że paru ludzi nie zrozumiało koncepcji - dziękuję.

Sopel można użyć raz na 24 godziny. Niestety to jest totalna beznadzieja, bo np. dziś mogę expić o 14:00 a jutro o 13:00 i co? I nie mogę użyć sopla... tracę przez to dzień jego użycia. Chcę by sopla można było używać jak !speed. Raz na dzień (przed i po północy) i oczywiście nie można go użyć, gdy już działa i nie można również go użyć jeśli używasz już innego sopla (te opcje są obecnie), więc właściwie pozostaje !speed.

Sopel nie ma określonej liczby ani czasu użyć. Zastanawiam się dlaczego? Każdy odbiera swojego sopelka w innym czasie i nie każdy może go użyć akurat w danym odstępie czasu (np. po świętach ludzie mają urlopy i jadą do rodziny), więc sopel się marnuje. Proponuję by wprowadzić "ilość użyć sopla". Każdy sopel, który dostaniemy z choinki ma "ilość użyć" i po kliknięciu jest napisane to, co do tej pory plus "Pozostało Ci XX użyć sopla". Po pierwsze wiadomo ile razy możemy go użyć, po drugie jak nie użyjemy go codziennie to się nie zmarnuje, bo nawet po roku będzie można sobie kliknąć. Widzę, że do użyć pojawił się problem, więc porponuję by użyć było 30, a dni ich wykorzystania 60 i w tym czasie, by nie było maratonu. Ewentualnie sopel nie działa nigdy podczas maratonu i po problemie.

Uważam, że te dwie rzeczy są konieczne. Układ, który jest obecnie niestety jest przestarzały i powinno się coś z tym zrobić, a to niewiele roboty.

Edit: Wiem, że urozmaicenie, ale fajnie byłoby gdyby było to równe dla wszystkich.

Głosujcie! :)

Harakiri II
04-01-2017, 21:13
Na TAK niech dziala tak jak speed raz na 24h niezaleznie od godziny restartyje sie o godzinie 00.00 czyli kolokwialnie mowiac 24.

Chyba ze ci chodzi o cos innego przeczytalem tylko do zdania z godzinami.

Goatee
04-01-2017, 21:14
Sopel to tylko prezent na święta. Wyobraź sobie, że gdyby tak było to wiele osób użyło by sopla na maratonie. Exp x50 + speed + sopel z dobrym %? Wyobrażasz to sobie? XDD

Na dniach i tak obecne sople stracą swoje właściwości.

Jestem na nie

Sasha Rookslayer
04-01-2017, 21:28
Gościu, dać Ci palec to chcesz wziąć od razu całą rękę? :v

Sopel to urozmaicenie na święta. Na moje mogą już go wyłączyć.
Kogo obchodzi, że Ty odpaliłeś wczoraj sopla o 14, a jutro możesz grać do 13? Trudno się mówi, odpalisz go za 48 godzin.

Chcesz wprowadzić ilość użyć sopla? Gościu, zastanów się co piszesz.

Co do dwóch Twoich propozycji to jestem na nie. Przypominam, że jest to dodatek do gry, który już powinni wyłączyć..

Master.Lucas
04-01-2017, 21:45
Nie no to trochę przesada dodawać użycia do sopli. Co do tych użyć jak speed to jestem na tak.

Malff
05-01-2017, 07:59
Ogólnie to nie wiem co zaznaczyć w sondzie, bo co do pierwszej propozycji jestem na tak. Rzeczywiście tak bywa, że nie da rady grać na drugi dzień o tej samej porze co dzień wcześniej, żeby wykorzystać sopel. Natomiast jeżeli chodzi o drugą propozycję to jestem zdecydowanie na nie. To byłaby lekka przesada, bo i tak w dzisiejszych czasach poziomy zdobywa się, według mnie, znacznie szybko, wystarczą tylko chęci :)

Lord Hate
05-01-2017, 10:09
Zbędna propozycja niech się update zajmą a nie jakieś sople które są na miesiąc? Macie i tak dużo dodatków sopel nie jest potrzebny ��

Arab
05-01-2017, 12:08
Jestem na tak pod warunkiem, że byłoby coś takiego:
Sopel ważny do dnia xx.xx.xxxx ilość użyć xx.
Oczywiście uruchamiany raz na 24h tak jak speed.
#TOP_USER

1st R. Boonek
05-01-2017, 12:16
Jestem na nie, aby zapobiec takiej sytuacji kupilem sobie 8 sopli... jest hota, sped nie ma co ulatwiac dalej, laduj hajs albo nie expij wcale

Hokage
05-01-2017, 13:08
Wyobraź sobie, że gdyby tak było to wiele osób użyło by sopla na maratonie. Exp x50 + speed + sopel z dobrym %? Wyobrażasz to sobie? XDD

przecież chyba można było by zrobić tak żeby na maratonie nie można było tego użyć? W sumie maraton jest raz na xxx czasu

#T
W końcu ktoś napisał taka propozycję/ Chujowo się czeka gdy klikniesz w sopla np o 12 a na 2 dzien nie mozesz o tej godzinie epxic. Co do ilości użyć sopla też się zgodzę. Każdy może go mieć ale nie każdy może go użyć wtedy gdy on działa.

Jestem na tak

Nektar
05-01-2017, 13:15
Co do pierwszego to jak najbardziej na tak. Nie każdy ma czas być codziennie o tej samej porze, a co do drugiej propozycji to raczej odpada bo tak jak wczesniej pisal Goatee ktoś mógłby to wykorzystać np na maratonie.

Od glosu sie wstrzymam bo i tak niewiadomo do kiedy będzie można ich używać.